- 26 Temmuz 2009
- 708
- 660
- 42
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Birebir aynı değil. Mesela benim annem çalışmamı ister. Narsistik anne konularına bakın. Çok değişken örnekler var. En sonunda onu olduğu gibi kabul etmeye karar veriyorsunuz.Aynı durum bizde de mevcut tam dediginiz gibi birine anlatirken duysanız biz onun dunyasıyız ben hastanelik oluyorum umrunda olmuyor .. insan kızı bir saat yürüsün açılsın iyi gelir deyip bi teklifte bulunabilir bunun adı bakmak zaten olmuyor 1 saat sadece ya bazen oglumu birakirdik kv ye kp yokken ( alkolik şiddet var o sebeple evdeyken korkariz ) pazara gitmek icin yada bir is halletmek icin sirf ben esimle ciktim diye onlara cocukmu birakilir siz napacaksnz gezecekmisiniz nereye gideceksiniz yani gercekten kadın benim durumumdan hosnut oluyor
Mühendisim calışma hayatıma dönmek istiyorum ben bunu yapamadıkca ( eşim.nobet usulu çalısıyor oglumun getir götürünü yapamiyoruz eş desteği olamiyor bakicilar cok fahiş fiyatlar veriyor 2 cocugu duyunca halbuki okula gidip gelecek ama goturemiyoruz ) o mutlu oluyor bunlardan
Bi aktivite yapiyoruz beni niye almadiniz diyor davet ediyorsun ben yogunum gelemem diyor bana gel ama cocuklari getirme diyor kocana birak kahve icelim diyor gercekten bu dengesizlikleri beni dehset yordu
Etmiştim aslında uzun süredir onun istediği izin verdiği ölçülerde beraberlik yaşıyorduk görüşmek istediğinde görüşüyorduk falan hep tolere ederek ... şimdide madem bu kadın böyle benim hayatımda neden var ? Durumunu sorgulayıp duruyorum çok düşünmemek lazım sanırımBirebir aynı değil. Mesela benim annem çalışmamı ister. Narsistik anne konularına bakın. Çok değişken örnekler var. En sonunda onu olduğu gibi kabul etmeye karar veriyorsunuz.
İnsanın annesi olunca fayda zarar hesabı yapmak çok kötü geliyor. Keşke bana karşı böyle olmasaydı.. Dediğiniz gbi elden birşey gelmiyorİlişkiler karşılıklı faydalar üzerine oluşur. Siz de ona bakmayın. Boşverin. Anneniz böyle yapcak bir şey yok.
Olduğu gibi kabul etmek her dediğini tolere etmek anlamına gelmiyor. Biz geçen gün çok büyük tartıştık. Bir konu hakkında beni suçladı. Hele diyip gecebilirdim. Söylediklerine dikkat et dedim. Ortalık yangın yeri. Maalesef annenizden az ya da çok narsistik problem varsa ilişkiniz hep satranç gibi oluyor.Birebir aynı değil. Mesela benim annem çalışmamı ister. Narsistik anne konularına bakın. Çok değişken örnekler var. En sonunda onu olduğu gibi kabul etmeye karar veriyorsunuz.
Ben seni coook iyi anlıyorum arkadasim, insan hiçbirşey düşünmeden 1 saat kafa dinlemek istiyor ve kimse destek olmayınca zor olan sey daha zor geliyor insana☹ yanında cocklarla ilgilenecek ilgilenincede kem küm etmeyecek bir yakinini istiyor insan. Varken yok gibi olmalari ne üzücü bende sezeryanin 5. Gununden sonra yalnızdim ablam vardi yanımda, bebeğin altı nasil açılır bunu bile bilmezken el kadar bebekle kalmistim yapayalnız, sanki kimsem yokmuş gibi lohusa doneminde aşırı piskolojim bozulmustu, bebek aglarken coook günler ağladım onunla beraber. Aslında bende bebegimle beraber büyüyorum diyorum bazen çünkü neyin ne oldugunu kızım doğunca öğrendim, bilmek istemiyecegim gerçekler şak diye vurdu suratıma.Öncelikle merhaba üyeliğim 2. Üyelik yöneticilerin bilgisi dahilinde hesabı açtım çünkü kendi hesabımı tanıyan arkadaşlarım var o sebeple fikir almak istiyorum sizlerden biraz detaylı ve uzun anlatacağım
Ben 8 senelik evliyim 2 evladım var 6 ve 1.5 yaşındalar mesleğim var fakat çocuklarımı büyütmek için çalışmıyorum eşim gece nöbetleri olan biri.. artık çok istesemde çalışamıyorum okul için servis imkanı yok oturduğum bölgede eşimin desteği olamayacak vs sebepleri ile .. konuya döneyim
Yaklaşık 4 senedir farklı bir ilçeye taşındık annem emekli 6 senedir.. oda bizimle geldi babamla ayrılar tek yaşıyor ve inanın hiç çevre edinemedim korona dönemi diye geldigimde tum kurslar kapalıydı aktivite yapacak yer bile bulamadım derken annem sürekli 2. Cocugu dogur ben bakıcam destek olucam ilk çocuğundaki gibi yapmicam dedi durdu tabiki dinlemedim kendi istedigim zaman dogurdum cunku ilk cocugumda herkesle sorun yaratarak yanimda 3 gun durup gitti misafir geldiginde kosup hic gitmemis numaralariyla geliyordu arkalarından gidiyordu cok üzdü beni o dönemler toparlanmam uzun sürdü
Derken 2.cocugum doğdu ondada 5 gün durdu beş karış surat ile yemeğimi ilk gün kendim yaptım çünkü sürekli uyuyordu 2 dogumumda sezeryan oldu 5 gunun sonunda gidebilecegini soyledim ve gitti
Biz esimle ona hicbir zaman cocuklarimizi birakamadik esimle 1 saat yurumek istesek sirf ben mutlu olmayayim diye işim var derdi gezmemi eglenmemi asla istmezdi sakayla karisik 2. Cocuguma bakiyordun ne oldu dedigimde görünce zor geldi pişkinim ben diye cevap verdi şaka gibi
İnsanlara sürekli cocuklarima baktigini soyluyor hemde eşim ve benim yanımda.. benim zoruma giden cok kotu oldugumda asla geliyim biraz uyu demez bir kap yemek getirmez arayip yemegin var mi diye sorar yok dersem gelmez var dersem gelir yer cayini corbasini icer gider evine ..
Biz evine çatkapı gidemeyiz istemez rahatsız olur kendi canı istediginde gelir hizmet ettirip döner cocuklari görünürde sever ama ceremesine katlanmak istemez
Söylediklerim yanlış anlasilmasin sürekli olarak bakmiyor değil derdim beni üzen okadar bunaldım okadar pskolojik olarak üzüldümki bir çay içecek hiç arkadaşım yok burada okadar ağladım ki karsisinda bana yardım eli hiç uzatmadı cocuklari 1 saat ver bana gidip kafa dagitin demedi birkac kere sordugumda bakamam isim var deyip gecti
Evime geldiginde cok ihtiyacim olup cagirdigimda bak geliyorum ama kendimden ödün vererek geliyorum bilincinde ol tarzi kelimeler kullandi kasikla verip kepceyle aldi herzaman
Bencil bir insan oldugunu dusunuyorum artik icimden onu aramak gelmiyor konusmak gelmiyor işi gücü cikar iliskisi baska anneanneler babanneler nekadar da sevgi dolu.. neolur siz söyleyin sorun hangimizde artik kafayi yemek uzereyim
Buraya kadar okuyan herkese tesekkur ederim
Dediklerinizin benzerlerinin hepsini tek tek yaşadım ve o dönem annem bana bunu nasıl yapar nasıl acımaz diye çok ağladım çocuğum prematureydi ben preeklampsi gecirmistim risk altindaydim ve eşimden başka kimsem yoktu korka korka büyuttük bir şekilde eşim memur değiştiremez işini malesef keşke öyle bir ihtimal olsaBen seni coook iyi anlıyorum arkadasim, insan hiçbirşey düşünmeden 1 saat kafa dinlemek istiyor ve kimse destek olmayınca zor olan sey daha zor geliyor insana☹ yanında cocklarla ilgilenecek ilgilenincede kem küm etmeyecek bir yakinini istiyor insan. Varken yok gibi olmalari ne üzücü bende sezeryanin 5. Gununden sonra yalnızdim ablam vardi yanımda, bebeğin altı nasil açılır bunu bile bilmezken el kadar bebekle kalmistim yapayalnız, sanki kimsem yokmuş gibi lohusa doneminde aşırı piskolojim bozulmustu, bebek aglarken coook günler ağladım onunla beraber. Aslında bende bebegimle beraber büyüyorum diyorum bazen çünkü neyin ne oldugunu kızım doğunca öğrendim, bilmek istemiyecegim gerçekler şak diye vurdu suratıma.
Varlar ama Yoklar!!!
Keşke eşinizin iş değiştirebilme imkani olsa.
Yardim istememe konusunda çoook Buyuk konuşuyorsunuz! O gün geldiginde ne haber demek isterdim size dua et bari bebeğin kolik bebek olmasın.Küçümseme yok nerden uydurdunuz? Ben bile eşim istiyor diye ilerde çocuk yapmak istiyorum ama kimseye baktırmamak için birkaç yıldan önce düşünmüyorum. Annem yardım edicem demesine tağmen yardımını istemiyorum. İlla size kendi annelik dertlerimi anlatıp kendimle kıyas mı yapayım sizi asıl böyle küçümsemiş olurum. Görüşünüz bana uymuyor dünyadavtek başına çocuk büyüten tek siz değilsiniz tam tersine siz bahtsızım diyip çocuğuna kendi bakan anneleri küçümsüyosunuz
Sanıyorum ki var her konuda ben ben ben diyen bir insan her konuda bilgisi var ve o dogru hata kabul etmiyor dili desek okadar sivri alınırlarmı gücenirlermi demiyor atılmıyor satılmıyor allah gercekten sabirlar versin bu durumda olan herkeseOlduğu gibi kabul etmek her dediğini tolere etmek anlamına gelmiyor. Biz geçen gün çok büyük tartıştık. Bir konu hakkında beni suçladı. Hele diyip gecebilirdim. Söylediklerine dikkat et dedim. Ortalık yangın yeri. Maalesef annenizden az ya da çok narsistik problem varsa ilişkiniz hep satranç gibi oluyor.
Atma satma ama mesela kahveye davet ettiğinde sen gel hem duşa gireceğim çocuklara da göz kulak ol de. Reddettiginde sen bilirsin de kapat. Yorum yaptırma.Sanıyorum ki var her konuda ben ben ben diyen bir insan her konuda bilgisi var ve o dogru hata kabul etmiyor dili desek okadar sivri alınırlarmı gücenirlermi demiyor atılmıyor satılmıyor allah gercekten sabirlar versin bu durumda olan herkese
Biz hep onun elinin altindayiz ne zaman destek istese manevi anlamda yanindayim .. gelir kafasini dagitir gider biz evine aramadan gidemeyiz nasilsin diye ararim hep sorunlarindan bahseder ben bahsetmeye kalktigimda dinlemez kendine döndürür yine hep onu konusuruz zor gercekten cok zor icimden hic gelmiyor son 2 hafta öncesine kadar her aradigimda he buyur diye acti teli soleyip kapat der gbi dahada arayasm gelmedi mesafemiz yuruyerek 10 dakika 1 aydir 2 defa gördüm kendisiniAnneniz sizi kıskanıyor mu mutlu olmanızı rahat etmenizi istemiyor böyle anneleri okudukça kaynanamin gidip elini öpeyim kadın çocuklarıma baktı büyüttü bana bakıp emek verdi vallahi bazı anneleri anlamıyorum içinizden gelmiyor ise aramayın siz de onu anlatın özlesin sizi kıymetinizi bilsin
Cocugu yokmus arkadasin o sebeple sağlam giydirdi bana basina gelmeden anlamasi zaten zor cokda polemige girmemek lazim anlamiyor cunkuYardim istememe konusunda çoook Buyuk konuşuyorsunuz! O gün geldiginde ne haber demek isterdim size dua et bari bebeğin kolik bebek olmasın.
Kadın zaten cocuklari birakip gel kahve icelim diyor bunu desem gel bende yikan der ısrar edersem de zaten gelmez su durumda bi bahane uydururAtma satma ama mesela kahveye davet ettiğinde sen gel hem duşa gireceğim çocuklara da göz kulak ol de. Reddettiginde sen bilirsin de kapat. Yorum yaptırma.
Demek istediğim orda onun hükümlerini etkisiz hale getirmek. Sonrasında masaj da yaparsan gelirim deyip guleceksin:) Ve istedigini vermeyeceksin. Ben bu konunun profesyoneliyim:) Ek olarak çok yoğun ve daha irrite edici kv, görümce tecrübem var. Bu konularda okuma yap. Hep derim baba problemi olan kız kendini bangır bangır belli eder. Ama anne problemi olan kadın çok zor. Durur durur ummadığınız yerde vurur. Ozguvensizlik, kararsızlık, süregelen suçluluk. Hep birsey eksik gibiKadın zaten cocuklari birakip gel kahve icelim diyor bunu desem gel bende yikan der ısrar edersem de zaten gelmez su durumda bi bahane uydurur
Ayyy kiz bende oyle zannediyordum, bebegi emzir mamasini ver gazini çıkar yika giydir uyusun hahah böyle bişey yok arkadaşlar bunlar hikayelerde böyle geçiyor.Cocugu yokmus arkadasin o sebeple sağlam giydirdi bana basina gelmeden anlamasi zaten zor cokda polemige girmemek lazim anlamiyor cunku
Çok haklısıniz dediklerinizi yapacağım gercekten minnettarim yazdiklariniz icin iyi geldi burada dertlesmekDemek istediğim orda onun hükümlerini etkisiz hale getirmek. Sonrasında masaj da yaparsan gelirim deyip guleceksin:) Ve istedigini vermeyeceksin. Ben bu konunun profesyoneliyim:) Ek olarak çok yoğun ve daha irrite edici kv, görümce tecrübem var. Bu konularda okuma yap. Hep derim baba problemi olan kız kendini bangır bangır belli eder. Ama anne problemi olan kadın çok zor. Durur durur ummadığınız yerde vurur. Ozguvensizlik, kararsızlık, süregelen suçluluk. Hep birsey eksik gibi
Bende o günün hayalini kuruyorum çalışmak eskisi gibi sosyal olmak yeni insanlarla tanışabilmeyi çok istiyorum çok teşekkür ediyormSorun annenizde. Ne kadar bunaldığınızı tahmin edebiliyorum. Ama evlatlarınız epey büyümüş. Azıcık daha dayanın. Küçük de okula başlayınca nefes alıp kendinizi hızlıca toparlamaya başlarsınız.
Madem neden sizin yaşadığınız şehre geldi ki? Ya babanız vefat etmiş başınız sağolsun, acaba bu sebeple kendini yalnız ve dezavantajlı görüp size imreniyor olmasın içte içe? yani hani mutsuzluğumdan zevk alıyor gibi anlattınız diye dedim, babanızın kaybından sonra değişti mi acaba? Bide sizi de çok depresif buldum ya tabi kolay süreçler değil hala hormonlar galan aktiftir muhtemelen ama bu kurban psikolojisinden biraz çıkmaya mı çalışsanız? Tamam anneniz böyle ve onu değiştiremezsiniz, bu kabul edilemez mi?Öncelikle merhaba üyeliğim 2. Üyelik yöneticilerin bilgisi dahilinde hesabı açtım çünkü kendi hesabımı tanıyan arkadaşlarım var o sebeple fikir almak istiyorum sizlerden biraz detaylı ve uzun anlatacağım
Ben 8 senelik evliyim 2 evladım var 6 ve 1.5 yaşındalar mesleğim var fakat çocuklarımı büyütmek için çalışmıyorum eşim gece nöbetleri olan biri.. artık çok istesemde çalışamıyorum okul için servis imkanı yok oturduğum bölgede eşimin desteği olamayacak vs sebepleri ile .. konuya döneyim
Yaklaşık 4 senedir farklı bir ilçeye taşındık annem emekli 6 senedir.. oda bizimle geldi babamla ayrılar tek yaşıyor ve inanın hiç çevre edinemedim korona dönemi diye geldigimde tum kurslar kapalıydı aktivite yapacak yer bile bulamadım derken annem sürekli 2. Cocugu dogur ben bakıcam destek olucam ilk çocuğundaki gibi yapmicam dedi durdu tabiki dinlemedim kendi istedigim zaman dogurdum cunku ilk cocugumda herkesle sorun yaratarak yanimda 3 gun durup gitti misafir geldiginde kosup hic gitmemis numaralariyla geliyordu arkalarından gidiyordu cok üzdü beni o dönemler toparlanmam uzun sürdü
Derken 2.cocugum doğdu ondada 5 gün durdu beş karış surat ile yemeğimi ilk gün kendim yaptım çünkü sürekli uyuyordu 2 dogumumda sezeryan oldu 5 gunun sonunda gidebilecegini soyledim ve gitti
Biz esimle ona hicbir zaman cocuklarimizi birakamadik esimle 1 saat yurumek istesek sirf ben mutlu olmayayim diye işim var derdi gezmemi eglenmemi asla istmezdi sakayla karisik 2. Cocuguma bakiyordun ne oldu dedigimde görünce zor geldi pişkinim ben diye cevap verdi şaka gibi
İnsanlara sürekli cocuklarima baktigini soyluyor hemde eşim ve benim yanımda.. benim zoruma giden cok kotu oldugumda asla geliyim biraz uyu demez bir kap yemek getirmez arayip yemegin var mi diye sorar yok dersem gelmez var dersem gelir yer cayini corbasini icer gider evine ..
Biz evine çatkapı gidemeyiz istemez rahatsız olur kendi canı istediginde gelir hizmet ettirip döner cocuklari görünürde sever ama ceremesine katlanmak istemez
Söylediklerim yanlış anlasilmasin sürekli olarak bakmiyor değil derdim beni üzen okadar bunaldım okadar pskolojik olarak üzüldümki bir çay içecek hiç arkadaşım yok burada okadar ağladım ki karsisinda bana yardım eli hiç uzatmadı cocuklari 1 saat ver bana gidip kafa dagitin demedi birkac kere sordugumda bakamam isim var deyip gecti
Evime geldiginde cok ihtiyacim olup cagirdigimda bak geliyorum ama kendimden ödün vererek geliyorum bilincinde ol tarzi kelimeler kullandi kasikla verip kepceyle aldi herzaman
Bencil bir insan oldugunu dusunuyorum artik icimden onu aramak gelmiyor konusmak gelmiyor işi gücü cikar iliskisi baska anneanneler babanneler nekadar da sevgi dolu.. neolur siz söyleyin sorun hangimizde artik kafayi yemek uzereyim
Buraya kadar okuyan herkese tesekkur ederim