Evet erkek evlat mı bakmak zorunda yani hep? 14 yılın 1 yılı da kzıında kalsaymış madem.
bu konuda bakan kişi anne , bakılanlar ise abi ve gelin hanım değil mi ben mi yanlış anladım.
abi evlenmiş aynı eve yerleşmişler.ama kurulu dizen anne babanınmış.abi ve yengenin anneye bakma gibi bir durumu yok.
Ben ona babam tüm eşyanızı alacak dedim ilk zamanlar hiç borcunuz olmayacak, kiranız olacak bir tek. Neden geçinemeyesiniz ki dedim çalışmam lazım dedi bende birbirinize destek olursanız her şey hallolur dedim. Bilgisayar ve ingilizce kursuna gitmek istedi tamam dedim ve bilgisaar ingilizce kursuna yazıldı kurs paralarını ben ödedim (bunu başa kakmak için yazmadım yanlış anlaşılmasın) sadece yengemin bilgisaar ve ingilizce kursunu bitirirse daha rahat iş bulur diye düşündüğü için. Ama sadece kurs belgesini aldı ve rafa kaldırdı yok ben çalışamam senin kadar koşturamam canımı sokakta bulmadım dedi çıktı kenara dalga geçer gibi.
rahat hayatı seçmiş anladığım kadarıyla gelininiz.
işine gelmiştir böylesi.
ruhen de işe yatkın biri değil ise zaman içinde bakmıştır ki ev geçiniyor bi şekilde neden rahatımı bozayım demiştir.
O da ayrı bir sorun zaten ben burada en çok hatayı annemde buluyorum. Bu kadar koşturma çekil köşene otur diyorum ama dinleyen kim.
malesef hatanın büyüğü annende.
bugüne kadar bu rahata alıştıran kendisi.
istenseydi kaç kere ayrı ev kurulurdu.
belli ki gitmesinler istedi.
ama şimdi de zorlanıyor sanırım
Neler yaşandığını bilemiyoruz ki canım.
Annesi kötü demiyorum son derece iyi ama kendince iyilik yaptığı şeyler gelini rahatsız etmiş olabilir.
Annesi eve yardım olsun diye orayı burayı düzelttiyse, onu alıp başka yere koyduysa gelin de kendi düzeni olsun ister.
Sonra akşam karı koca tv izlerken öpüşecek belki vs vs..
Yani birikimlerden doğan istemsiz hareketler kesinlikle var.
Ama 14 sene hiç az bir zaman değil. Bu da gerçek.
Herkes başından biliyordu aslında güllük gülistanlık olmayacağını hiçbir şeyin, herkes 3 maymunu oynamayı tercih etti.
Eve bakamayan abisinin karısı için “başımı yaktım” demesi Allah’tan reva mı?
belki de rahatsız değildir ipekcim.
rahatsız olsa bu yaşantıdan kurtulmak için çırpınmazmıydı?
eşine baskı yapmazmıy dı,tek göz de olsa ayrı eve çıkalım ben çalışır didinirim diyemezmiydi?
pekala derdi.
kk da kadınlara böyle akıl vermiyormuyuz.
madem zor durumdasın çık kaynananın yanından,sen de bi işe gir demiyor muyuz?
Evet annem bazı şeyleri maalesef ki görevi gibi gördü sanırım. Ama kendisi evde otururken her defasında 60 yaşındaki kadını bakkala göndermesi doğru mu? Hatta şöyle söyleyeyim bir defasında annem bendeydi gelin aradı o gün orada pazar vardı. Gelmiyor musun pazara gidilecek aynen cümle bu. Kendi gidemiyor annemi 2 vesaitlik yoldan pazar yapması için çağırıyor ve pazarı gel yapta tekrar gidersin diyor dalga geçer gibi.
evet canım gönüllü olarak sırtlanmış pek çok yükü annen.
ama neden 14 yıl sonra şikayet ediyor.çok geç değil mi.
Annemi o eve bağlayan tek şey torunları onlar doğduğundan beri yanyanalar ve sanırım onlardan ayrılamıyor.
bence yanılıyorsun torunlar değil abine olan bağlılık bu.
geçinemezler,beceremezler bakamazlar vs. diye diye bugünlere gelinmiş.
Bence kendınız vermıssınız cevabı
Annenız de rahat bır hayat yerıne fedakar olmayı secmiş
Sizde üzülmeyin istemese durmazdı
işte bence de bu yaşantı annenin tercihi.
isteselerdi çoktan bu mesele çözülürdü.
Arkadaşlar yeter ama artık gerçekten yeter konuma da yorum yapmayın istemiyorsanız. Ama anlamak istemiyorsunuz ben çalışmıyor diye laf etmedim. Sadece abimin geliri belliydi kimse ona 5000 TL maaş alıyor bu adam deyipte kandırmadı. Bir şekilde bir yerden fedakarlık edecek, çalışmak istemiyorsa harcamalarına dikkat edecek. Laflarım nerelere gidiyor anlamıyorum. Acaba sizin annenize bunlar yapılsaydı bu kadar rahat konuşur muydunuz? Yok gelini aşağılara çekmişim, yok onun gözünden bakmıyormuşum bugüne kadar onun gözünden baktım da ne oldu?
Bende şunu anlatamadım size ben tek suçlu gelin demedim. Evet abiminde suçu var ama en büyük suç kendini bu kadar ezdirdiği için annemde. Sadece gelin annemi sevmeye bilir istemeyede bilir. ben anneme ölene kadar bakarım hiç sorun değil. Ama anneme eziyet etme noktasına geldi iş artık. Siz hala bir de gelinin gözünden bakın diyorsunuz. Eziyetin ne gibi haklı sebebi olabilir. İstemiyorsa ayrı eve çıkar kimsenin kimseye eziyet hakkı yok. ben işin eziyet kısmını sordum size Allah'a reva mı bu kadar eziyet. Reva diyorsanız benim size söyleyecek başka lafım yok zaten. Annem bu kadar vedafakarlık yaptı diye (gerekli ya da gereksiz) hak ettiği bu mu olmalıydı?
annenin çektiği eziyet reva değil tabiki canım .
ama yaşantıları ne zaman eziyete döndü.
14 yıl dile kolay annen hep eziyet çektiyse neden bir şekilde resti çekmedi.
gelini savunuyor herkes ama ben seni anlattıkların üzerinden haklı görüyorum.
gelinin elle tutulur çektiği bir eziyet var mı abinden?
dövüyor mu ,sövüyor mu,para mı vermiyor,aç mı bırakıyor da annesi ile yaşamaya mecbur ediyor.
heralde hiçbiri değil.
ortada yıllar içinde yayıldıkça yayılan rahata alışan biri var sanırım:))
bu abes gelmesin kimseye her gelin de kusursuz olacak değil ya:))
gelininiz rahat tembel bir kişilik ise yıllar içinde hemen hemen tüm asli vazifelerini annenin üzerine kaydırmış muhtemelen.
hayata çocukalrına karşı hiçbir sorumluluk hissetmemiş.
nasıl olsa tencere kaynıyor ev de var demiş salmış kendini.
aslında kk da en sevilmeyen kadın modelidir ama burada haklı görülmüş pek çokları tarafından.
benim anlattığım profilde de çok insan var ne yazık ki bunu kabul edin hanımlar.