Annem...

Ebru böyle bir geline ancak kvaldenin ihtiyacı varsa katlanılır.

O kadar tutarsız ki yazdıkların.
Her yazmanda yeni bir şey çıkıyor.
Daha önce gelinin annene "aman sen olmazsan ben ne yaparım 3 çocukla" dediğini demedin.
Yani diyeceğim, o zaman o geline “çıkardığın gibi bak” demek lazım.
Hadi bunu demediniz. Kimse bu cadı geline “kadını maddi ve manevi yiyip bitiriyorsun bari güzel davran” diyemedi mi?

Bu forumda bu konularla ilgili olarak hep kayınvalide tarafını tutardım ben.
Saygı görmeleri gerekiyor.
Hataları hoşgörülmesi gerekiyor.
Alttan alınması gerekiyor diye.
Ama sizin gelininizin kötü olduğunu düşünmüyorum ben.
Anneniz de kendini evlatlarına adamış bir anne.
Abiniz etkisiz eleman o evde.
Gelininiz mutsuz bence.
Herşeyden elini ayağını çekmiş bir kadın..
Annenize de yaptıklarını zorla yaptırmıyor ki..

Aidatı yok yazlığın normal apartman dairesi çünkü ayrıca 1 ay değil 3 ay kalıyorlar. İşte annemde keşke artık kendine bir yerde dur diyebilse.

Zorla yaptırmıyor tabii emir veriyor bakkala git ekmek al, pirinç bitti pirinç al, kahvaltıyı ne zaman hazırlayacaksın ortada zorla olan bir şey yok tabii.

Anneniz istyorki yapıyor aslında size söyleyecek pek söz kalmıyor iş annenizde biter yani abinizdemi görmüyor bu kadar eziyeti

Hatta annem bize geldiğinde gel pazarı yapta yine geri gidersin olmazsa diyende annem galiba. Niye çocuklarla pazara gidemiyor tabii marketlerde bitti etrafta.

Bundan sonra konu açarken o an beni rahatsız eden şeylerden değil bütün aile geçmişimizden bahsederek konu açarım olur mu?

Evet üç ay kalıyorlar.
Yengeniz de bir ay kalıyormuş.
Peki o iki ayda çocuklara nasılbakıyor yengeniz.
Anneniz nasıl rahat tatil yapabiliyor?

aynı annemi ve bizim yılanı anlatıyosun gibi oldum okurken..
annen biraz kendini çekmeli yoksa o gelin sömürmeden edemez, alışmış..keşke sizin yakınınızda bir yere oturabilse anneniz..ya da kibarca özelden abinizle görüşseniz....

sakin olun ya.
tepkileri abartıyorsunuz karşılıklı haddim değil ama konuyu takip ettiğim için yazmadan edemedim:))
neyse;konu sahibi arkadaşım ben de konunu takip ediyorum ama ben senin çözüm olarak ne istediğini,ne tasarladığını anlayamadım.
annenin aklındaki çözüm ne o da belli değil.
anneni de abini de daha objektif değerlendir.
o evdeki yaşantı senin algıladığından farklı yürüyor bence.
annen ve abinin bilerek ve isteyerek bu hayatı sürdürdükleri ortada.
çünkü el birliği ile birbirlerine yıllar geçtikçe kenetlendikçe kenetlenmişler.
emin ol annen ayrılmak istese ayrılırdı
ve de emin ol abin evini ayırmak istese ayırırdı.
bu kadar variyetin içinde bu devede kulak bir işmiş zamanında.
sadece yengenin son hamlesinden kaynaklı değil bu vaziyet.

Elimize ne geçecek?
Bir de mantık dışı olduğu için belki.
1.) Evini geçindiremeyen bir abi..
2.) Ona dublex alan bir anne.
3.) Çocuklarına dahi bakmayan, yemek temizlik vs hiçbir şey yapmayan bir yenge..
4.) Maaşını bile oğluna veren ana, bir de destek olmak için el işi yapar..
5.) Diğer evin kirasını yine krediye verir.
6.) Çarşı Pazar işini bile bu yaşta anneye yaptıran gelin. Konuşmaları da düzgün değil zaten gelinin anneye karşı.
7.) Anne torunlarını sevdiği için evden ayrılamıyor.
8.) Parasıyla rezil oluyor resmen.
Daha eklenecek çok şey bunlara.
Şunlar mantıklı mı?

İşte biz bu lafı söyleseydik gelin hanım anneme daha mi iyi davranırdı? Ben oğlum için bakıcı tuttuğumda bana kayınvaliden baksın söylesene dedi yengem. Ben üstü kapalı olarak böyle bir şey için kimseyi zorlayamam kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil çünkü dedim sadece.

Değil ama annem oğluna bu şekilde destek olmaya alışmış bunun için bu saatten sonra ne yapabilirim, istediğim tek şey anneme biraz saygı duyulması ve hizmetçi olarak görülmemesi çok şey mi istediğim?

Ben 3 yıl önce anneme madem sürekli bizimle kalmak istemiyorsun o zaman bir daireyi satacaklardı anneme anne satmayın şu an oturduğunuz evi abimlere bırak ve sen de satmayı düşündüğünüz eve çık dedim. Hatta abim de dedim şikayet anlamında değil, sonuçta imkanlarınız var dedim onca yıldırda oturuyorsunuz birazda komşu olursunuz işte dedim. Sonra yengem duydu ve ne gerek var ki o da nereden çıktı bu evi satıp büyük ev alalım sadece yeter dedi. Hem ben üç çocukla ne yapıcam aynı anda okula nasıl götürücem ikisini götürsem biri evde kalacak nasıl bırakıcam filan dedi. Oysaki başta abimin kazancı iyi değildi ama şimdi kirasıda olmayacak geçinebilirlerdi. Abimin belli bir çalışma saati yok yeri geliyor saat 10'da evde oluyor, gelir düzeyinden ve annene yapılanları nasıl görmez diyenler karaktersiz kelimesini bile yapıştırmış abime. Gündüz yaşananları nasıl bilsin ki annemde abime anlatıp huzur kaçırmak yerine benimle dertleşiyor. Ayrıca annem o eve yapışmış gibi yorumlar yapıldı bize geldiğinde bile annemi bugün pazar var gelmeyecek misin pazara gidilecek diye çağırıyor yengem. Yazın yazlığa gidiyor annem 3 ay kalıyor engelli kardeşimle habire arıyor ne zaman geleceksiniz diye ki beni dahi arıyor annene sorsana gelmiyor mu gelsin artık buradada işler var diye. Biz hep abimin huzuru bozulmasın diye alttan aldık çoğu şeyi duyduk duymamazlıktan geldik hala da öyle yapıyoruz. Ama abimde görüyor en azından bazı şeyleri yengemin davranışlarının da farkında (başımı yaktım kelimesi de bunun içindi) bu kelimeyi bile ağza alınmayacak ü​

Valla sen “kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” diye ima etmişsiniz.
Siz ailece bu gelinden korkuyor musunuz?
Kimse açık açık haddini bildirmedi mi buna?
Konuşmamanızın işe yaramama ihtimalinin kesin olmasına göre 14 yıl boyunca konuşmamanız çok enteresan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…