Annem yürüyemiyor lütfen okuyun 😔

Çok teşekkür ederim. Kuşburnu yaparım bende. Allah razı olsun. Sizede geçmiş olsun

İki gündür böyle Allah korusun beyin kanaması geçirse bilinci kapalı olurdu . Konuşuyor konuşması düzgün kelimeleri falan . İlk gün tomografi çekildi zaten. Sizede geçmiş olsun . Bakalım bi yarın nasıl olacak duruma göre bakacağız artık

Tamam çok teşekkür ederim. Bi bakayım hemen ben

Çok geçmiş olsun. İlaçlı tomografi, eeg dalan çektiler mi? Kafa karışıklığı, bilinç bulanıklığı var mı? Eğer bi bölgede his kaybı gibi değilse, yani sadece sağ tarafını hareket ettirememe gibi bi durum yoksa beyinle ilgili bişey olabilir. Benim babam 2 sene önce beyin iltihabı oldu. Çok kötüydü o süreç. Çok hızlı bi zamanda yürürken yürüyemedi, bilinç bulanıklığı oldu. En son gittiğimiz acilde beni tanımamıştı artık tabi normal hastaneler çözemiyor. Üniversitenin acilinde 2 gün bekledik bi teşhis koysunlar diye.

Saturasyon cihazı alın eczaneden .
Solunum 89-90 a düşerse acile gidilecek

Covidde pıhtı atması oluyor ya öyle birşey olmasın Allah korusun bir yakınımız beyin kanaması geçirdi covid sonrası pıhtı atmış şuan hala bir ayağı topallıyor.

Tansiyon aleti alıp sabah akşam yemekten 2saat sonra annenizin tansiyonunu ölçüp yazın doktora giderseniz gösterirsiniz 26 yüksek bir tansiyon ilaç başlarlar halamın tansiyon ilacı bile düşürmedi sakinlestirici ile birlikte düştü tabiki dr kontrolünde kullanıyor tansiyondan felç geçirebilir covid için bilgim yok Allah şifalar versin inşallah

Ambulans tutup başka yakın şehire gidebilirsiniz eğer durumu kötüyse biz öyle yapmıştık ama pahalı tabi.

Annende titreme düşmeyen tansiyon baş dönmesi ile gitti pozitif çıktı o da ayaklarım beni taşımıyor basıyorum ama boşluğa gibi diyordu sizinki kadar kötü değildi geçti gitti çok şükür ama arayıp durumu( kovid ile ilgilenen bı numara veriliyordu sanırım sizede verilmiştir) anlatin

Başka ilaç yazılmamış demişsiniz ben size hemen şunu tavsiye edeyim c vitamini alın suya atılan günde bir tane icirin muhakkak e c ve a vit içten meyve tabağı günde bir kez ara öğün bol çorba ve protein içerikli yemekler en az iki buçuk litre su ve saatte bir tansiyon ölçümü yapin

Siz "kronik rahatsızlığı yok, tansiyonu yüksek değildir şu an, yüksek olsa anlıyor" diyosunuz ya. O öyle olmuyor . Muhtemelen anneniz yüksek tansiyon hastası. Vücut, ilaç kullanıp tansiyon düşürülmedikçe 150/160/ hatta 170 lere kadar çıkan tansiyonu tolere etmeye başlıyor. Ta ki bi gün 200 lere çıkana kadar. Tolere ediyor derken vücut hasar görüyor elbette ama belirti vermiyor. Sabah akşam tansiyon takibi yapılmalı. Holter de olabilir araştırın.

İmkân yokmuş bulunduğunuz yerde ama gerekirse başka şehre gidin. Kilosu da varmış. Anneniz bi soğuk algınlığı ilacı bi antibiyotik yazılıp acillerde ayak üstü tedavi edilebilecek bi hasta değil. Geçmiş olsun

Covid tansiyonunu etkilemiş belli ki.
acile gidip yatış isteyebilirsiniz. Tüm tetkikleri yaparlar. Kardiyoloji, nöroloji vs... Covidim kendisi değil ama o sebeple ortaya çıkan hastalıklarda maalesef olumsuz şeyler olabiliyor. Genelde uyuyan hastalıklarımızı uyandırıyor.

Yok şuan için demedim hastaneye kızdığım için belki beyin kanaması nasıl gönderirler diye dedim. 26 çok yüksek tansiyon için onun düzene girmesi için bile hastaneye yatış yapılmalıydı..
Biz malesef kaybettik babamı yüksek tansiyondan dolayı beyin kanaması geçirdi ve tüm olaylar hastanede olduğu halde beyin kanaması olabileceğini düşünemediler oyuzden siz şansa birakmayin sürekli takibini yapın tansiyonunu ölçün ve iyi bir doktor bulun..

gecen hafta 5 yasinda kizim yatagin yanina dizlerinin üzerine oturmuş yüruyemiyorum annee bacaklarim çok agriyo beni çise götur diye bagiriyodu.
test negatif idi ama 3 ayri cocuk dr covit oldugu konusunda hem fikirdi.
geciyor merak etmeyin yurumesinde sorun olacagini sanmiyorum agri kesici verince rahatlar biraz agrilari ama tansiyon bundan daha onemli sorun şuan

Çok geçmiş olsun. Babamda da benzer şeyleri yaşadık enfekte olduğunda. Bizler tuvaletin başında bekliyorduk. Ayağa kalkamıyordu. Yaklaşık 10 gün bu şekilde devam etti. Ikinci kez yakalandığında da aynı şekilde bacaklarında güç kaybı yaşadı.
Size tavsiyem muhakkak donanımlı bir hastaneye başvurun. Gerekirse sağlık bakanlığı ile iletişime geçin.
Her gün tansiyon takibini yapın. Yüksek tansiyon çıkarsa 1 dk boyunca derin nefes alıp versin.
Ben de aynı şeylere tanıklık ettiğim için sizi çok iyi anlıyorum. Insanın ömründen ömür gidiyor.
Allah'ın izniyle anneniz tez zamanda şifasını bulacaktır yeter ki gereken tedaviyi görsün. Allah sizleri feraha çıkarsın inşaallah

Ambulansla gidebilir araç kiralama olabilir
Yanı bir çaresi bulunur
Enfeksiyon demişler drler belki ondandır bilemeyiz bizler
Inşallah iyi olur geçer gider
Tekrar geçmiş olsun
Küçük ve imkanı kısıtlı illerde genelde, feragatname imzalatılarak çıkış veriliyor ve hastanın kendi imkanları ile acil ameliyat ihtiyacı nedeniyle Büyükşehire gitmesi bekleniyor.
Geçen ay oğlum halk arasında bağırsak düğümlenmesi nedeniyle hastanede idi. Röntgen var sürekli röntgen çekiliyor. Ultrasonu yorumlayıp sevk edecek doktor yok (varmış ama bir gün sonra geldi) Büyükşehirde x birimi olan bir hastane bulun diyorlar, hangi hastane hangi doktor yönlendirmiyorlar. Doktor sayısı az, belirli branşlar hiç yok. Maalesef doğuda birçok ilde dünya kadar paran olsa acil sağlık ihtiyacın olsa karşılamanız mümkün olmuyor.

Ne acı bu kadar sıkıntı var neden yetkilerle duyarsız
Neden insanlar kendi kaderlerine terk ediliyorlar
Bu zaman da bu devirde bu sıkıntılar ne tuhaf ne acı yazık yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…