• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preklemsi(Gebelik zehirlenmesi) İlleti yüzünden yaşadıklarım

yaaa ilk postunuzu yeni gördüm tuttum kendimi şimdi bunu görünce ekranım bulanıklaştı gözlerimden aktı yaşlar tutamadım cok sevndım rabbim bir aldı iki melek gönderdi size saglıkla gelsinler kucagınıza almayı nasip etsn rabbim benimde 37+6 da tansiyonum oynamaya baslamştı idrarda proteinde pozitif cıknca doktor hemen doguma aldı cok sukur kızım 2,5 yasında erken haftalarda cıkmadıgına öyle sukur ediyorum ki inanın sizin ilk bebeginzinde ömrü yokmus rabbim bi sebeb vermiş 😓
Allah razı olsun rabbim kimseye o acıyı yaşatmasın. Rabbim evladıza sağlıklı ömürler nasip etsin cümlesine inşallah🙏🏻 evlatlarımızı sağ salim evimize getirmeyi nasip etsin

Allah yardımcın olsun aynı şeyleri bende yaşadım 25 haftalık bebeğimi cennete uğurladım bu illet yüzünden 23. Haftamda başladım şişmeye ve 25 te akım kaybı yüzünden sezaryenle aldılar 12 gün yaşadı bebeğim eridim tükendim arkasından 2 ay geçti ama o acı beni yiyip bitiriyor ayağa kaldırabilecek tek şey varmış gibi cennet kuşumun kardeşi gelirse ayağa kalkarmışım gibi ama bi yanımda çok korkuyo tekrar aynı şeyleri yaşarsam diye. Çok çok iyi anlıyorum seni bak ama yanlız değilsin birebir aynı şeyleri yaşamışız Allah yardımcımız olsun inşallah.. bir takım testler yapıldı bana kan pıhtılaşma testi bi tane değerim mutasyona uğramış ama dr önemli değil bu dedi önemli olanlar normal çıkmış dedi sen yaptırdın mı bu tarz testler merak ettim yaptırmadıysan mutlaka yaptır kanspıhtılaşması sebebi olabiliyormuş ve bi sonraki gebelikte kan sulandırıcı kullanmak gerekiyormuş
Merhaba, zaman geçmiş ama bende gebelik zehirlenmesinden 4 ay once 24 haftalik kaybettim bebegimi. Merak ediyorum gebelik zehirlenmesi yaşayıp sonrasında sağlıklı hamilelik geçirilebilir mi siz nasıl oldunuz

Allah razı olsun rabbim kimseye o acıyı yaşatmasın. Rabbim evladıza sağlıklı ömürler nasip etsin cümlesine inşallah🙏🏻 evlatlarımızı sağ salim evimize getirmeyi nasip etsin
Merhaba, zaman geçmiş ama bende gebelik zehirlenmesinden 4 ay once 24 haftalik kaybettim bebegimi. Bende genetik vs verdim.cocukta bisey var mi diye eşimden de kan aldılar benden de . Gittigim genetik doktor cok açıklayıcı konuşmuyor bende bisey bilmediğimden ne soracağımı bilmiyorum. Eşimden de benden de kan aldılar işte pıhtılaşma vs bi sorun demedi baktılar mi onu bile anlamadım. Kan veriyoruz bisey yok diyorsa tamam diyoruz. Bebekte ödem çıkmış o yüzden bizden yine kan istediler bu ödemi sağlayan gen tarafından mi aktarıldı yoksa bebegin kendisinde mi vardı diye. Onun haricinde hangi genetik faktörlere baktilar ayrıntılı bilmiyorum güya bisey yok dedi doktor başka. Dediğim gibi daha 4.5 ay falan oldu bebegimi terminasyon ile kaybedeli. Tekrar hamilelige cok korkuyorum yaşım 29. Zaman kaybetmeden anne olmak istiyorum ama sizinle aynı şeyleri yaşamışız çocuk gelişmedi tansiyon protein kacagi derken... ne zaman hamile kalirim bilmiyorum.ama cok korkuyorum aynı şeyleri yasicam diye. Siz tam olarak kaç ay geçti de hamile kaldınız. Bide o gebelik zehirlenmesi sonrası ilac kullanmıs miydiniz. Ben hiç bir ilac kullanmıyorum sadece dogumdan sonra igne bi kan sulandirici verdiler ismini hatırlamıyorum. 10 günlüktü sadece onu kullandım o kadar. Sonrasında ne kan sulandirici işte aspirin vs vermediler bana. Sadece gebelik düşündüğünde gelirsin dediler o kadar. Bende şuan gebelik düşünmediğim için gitmedim kadın doguma perinatoloji uzmanına vs.

Merhaba, zaman geçmiş ama bende gebelik zehirlenmesinden 4 ay once 24 haftalik kaybettim bebegimi. Bende genetik vs verdim.cocukta bisey var mi diye eşimden de kan aldılar benden de . Gittigim genetik doktor cok açıklayıcı konuşmuyor bende bisey bilmediğimden ne soracağımı bilmiyorum. Eşimden de benden de kan aldılar işte pıhtılaşma vs bi sorun demedi baktılar mi onu bile anlamadım. Kan veriyoruz bisey yok diyorsa tamam diyoruz. Bebekte ödem çıkmış o yüzden bizden yine kan istediler bu ödemi sağlayan gen tarafından mi aktarıldı yoksa bebegin kendisinde mi vardı diye. Onun haricinde hangi genetik faktörlere baktilar ayrıntılı bilmiyorum güya bisey yok dedi doktor başka. Dediğim gibi daha 4.5 ay falan oldu bebegimi terminasyon ile kaybedeli. Tekrar hamilelige cok korkuyorum yaşım 29. Zaman kaybetmeden anne olmak istiyorum ama sizinle aynı şeyleri yaşamışız çocuk gelişmedi tansiyon protein kacagi derken... ne zaman hamile kalirim bilmiyorum.ama cok korkuyorum aynı şeyleri yasicam diye. Siz tam olarak kaç ay geçti de hamile kaldınız. Bide o gebelik zehirlenmesi sonrası ilac kullanmıs miydiniz. Ben hiç bir ilac kullanmıyorum sadece dogumdan sonra igne bi kan sulandirici verdiler ismini hatırlamıyorum. 10 günlüktü sadece onu kullandım o kadar. Sonrasında ne kan sulandirici işte aspirin vs vermediler bana. Sadece gebelik düşündüğünde gelirsin dediler o kadar. Bende şuan gebelik düşünmediğim için gitmedim kadın doguma perinatoloji uzmanına vs.
Öncelikle başınız sağolsun çok üzgünüm adınıza.. Bu illet rahatsızlığı rabbim kimseye yaşatmasın kimseye acılarını göstermesin. Ben çok ağır derecede atlattım. Kendimi toparladıktan sonra ilk işim nefrolojiue gitmek oldu protein kaçağımı düzeltmek ve tansiyon için ilaç kullandım düzeltikten sonra tüp bebekle tedavi olmuştum yaklaşık 1 yıl olmadan sürece geri başladım 2 denemem oldu negatif malesef. Sonrasında umutlarım tükendi başka merkeze taşıma yaptırdım ve trasnfer oldum ikiz gebelik nasip oldu.Hem riskli gebe olarak geçicektim üzerine birde ikiz olması ayrı risk oluşturdu. Korku en üst seviyede seyrediyordu bebekler iyi olcakmış vs derken 26da kaybettiğim için o haftalar yaklaşınca ayrı stres oldum ama yapmamak lazım. 20den itibaren özellikle karbonhidrat ve şeker ağzıma sürmedim çok zordu. Bol su içtim ve ilk günden itibaren yatarken dahil ayaklarım hep yüksekte oldu. İlk gebeliğimde işten çıkmıştım ama bunda çıkmadım şöyle düşündüm ne kadar dikkat edip istersen o kadar olmuyor akışa bırakmak çok önemli. Perinatologla ilerledim ilk baştan beri bu da çok önemli. 32yi görsem çok iyi diye düşündüm olma ihtimalibe karşı ciğer geliştirici vuruldum . Ve her gün tansiyon ölçtüm 3 kere belki daha fazla 37-3de doğum yaptım iki erkek oğlan.. Rabbim bir can aldı ama iki can nasip etti.. oğlumun acısı içimde ilk göz ağrım ama kardeşlerini görmek bana iyi hissettiriyor ama geçmiyor. Şuan 1 aylık oldular rabbime ne kadar şükretsem az.. Umarım umut olabilmişimdir ben bile inanmıyorken..

Back