Annem yürüyemiyor lütfen okuyun 😔

Çok çok geçmiş olsun. Bu kadar riskli durumda olan bi hastayı nasıl bırakmışlar ki gözlem altında olması gerekirdi. Kovit bilmem de yüksek tansiyon felç inme beyin kanaması gibi sonuçlar doğurabiliyor. Vakit kaybetmeden iyi bi dr la görüşüp gözlem altına alınması gerek.
Benim annem de görmüştü 24 ü. Tansiyon düştüğünde bizi hatırlamıyordu. Şimdilerde demansla başımız dertte.
Rabbim tez günde şifasını versin inşallah çok geçmiş olsun

Teşekkür ederim Öyledir tabi felç değildir Yani hastane hiç bir şey yapmıyor gerçekten gitsek de yine serum takıp gönderecekler . Biliyorum öyle yapacaklarını . Ağladı çünkü utandığı için amin Allah razı olsun size de geçmiş olsun

Annenizin tansiyon takibi yapılıyor mu?
Kronik rahatsızlığı yok demişsiniz ama bu sürekli yükselen tansiyon, kilo da olunca henuz tanı konmamış diye düşündürüyor.
Yürüyememesinin tansiyonla, felçle hiç alakası olmayabilir.
Hastalıktan güçsüz düşmüş olabilir.
Burada dizlerinde derman yol çok genel geçer bir tabir olmuş.
Anneniz ağrıdan mı yürüyemiyor? His kaybı var mı? Yoksa halsizlikten mi? Önceden bel şikayeti olduysa başka şeylere de bakmak lazım.
Tuvaletini kaçırma mesela, yürüyemediği için mi geç kaldı, yoksa tutamadı mı?
Arada çok fark var. Doğru düzgün değerlendirilmesi lazım. Olası durumlardan acil müdahele edilmesi gereken de var.
Varsa imkanınız özel ambulans tutup yakın illerde bir hastaneye gidin. Sadece kendi ilinizde bakmayın ambulansa. Gideceğiniz yerden de olur.

Kıyamam, acil şifalar diliyorum. Kilolu diyorsunuz, tansiyon hastası diyorsunuz. Covid bunlarla birleşiyor mutlaka. Felç değildir umuyorum, içinizi ferah tutun.

Önceden yapılmıştı tansiyon takibi tansiyon hastası çıkmamıştı .Ağrısı yok uyuşma var diyor ve dizlerimde can yok diyor Yani kalkmasına yetecek kadar gücü yokmuş. Klozete kalkamayacağı için tutamadığı için değil. Tutamama gibi bir durum söz konusu değil. Dediğinizi araştıracağım teşekkür ederim

Kıyamam, acil şifalar diliyorum. Kilolu diyorsunuz, tansiyon hastası diyorsunuz. Covid bunlarla birleşiyor mutlaka. Felç değildir umuyorum, içinizi ferah tutun.
Tansiyon hastası değil tansiyonu bazen çıkıyor herhangi bir kronik hastalığı yok. İnşallah. Allah razı olsun

Felç olsa doktorlar anlardı. Ben covidden olduğunu düşünüyorum, neden diyeceksiniz. Şuan ben de pozitifim. İki gün önce ayağa kalktım basamadım ayaklarımın üzerine tekrar oturdum yerime. İnanın 2 gün boyunca sağ elimi hiç hissetmedim, her ayağa kalktığımda bacaklarım kendi kendine katlanıp duruyordu dusecekmiş gibi. Bilginiz bacak kontrolüm yoktu.
Bugün bacaklarım normale döndü, elim hala biraz uyuşuk ama o da daha iyi.
Bu arada sürekli ama sürekli kuşburnu çayı içiyorum. Ciğerlere çok iyi ve c vitamini deposu. Size de tavsiye ederim.
Moralinizi bozmayın, covidi atlatmaya bakın.

Yanlış yönlendirmek istemem ama acaba covit kan da pıhtılaşmaya neden oluyor diyorlar ya öyle bir etkisi mi oldu acaba annenizde. Kan sulandırıcı içiyor mu

Bir de ben de iki hafta önce kovit oldum. İnsanın cidden dermanı olmuyor. Kafamı kaldıracak.halim yoktu. Bir odadan öbürüne zor geçiyordum. dinlenmem gerekiyordu yeniden yürümek için ki ben 32 yasindayim

Kilo var tansiyon var covid etkisi olabilir felc olsa hiç hissi olmaz
Biraz hastalık etkisi geçince toparlar belli ki etkilemiş
Çok geçmiş olsun diliyorum inşallah toparlar

Ben ilk günler yürüyememiş koridorda ortada oturup dinlenmiştim onu hatırladım tansiyon önemli ama kan sulandırıcı içiyor mu? En azından doktoruna ulaşmaya çalışın

Tansiyon yüksekliginden felç de olabilir belkide beyin kanamasi geçiriyor nasıl eve yollayabilirler aklım almıyor malesef biz bu acı durumu yaşadık..
Sevk isteyin ambulans yoksa ambulans helikopter biraz sert çıkın kesinlikle eğitim araştırması yada kapsamlı bir hastaneye gitmelisiniz..

Sevgili konu sahibi bir de aile hekiminizi arayıp bilgi alabiliyorsunuz. Hatta görüntülü muayene de var kovitli hastalar için. Ben biz hastayken bebeğimle ilgili bir konuda aradım aile hekimini , çok da güzel ilgilendi , MHRS den görüntülü muayene randevusu alabilirsiniz. Eğer sistemleri yoksa ,bağlı olduğunuz sağlık ocagini arayın ,doktor ile görüşmek istediğinizi söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…