Annem ve müstakbel KV

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buluşmalarına arada anneni de dahil etsen aslında çok hoş olur bence ..
Belkide arada 3 lü takılsanız annen yumuşayacak .
Ben anneme çok düşkün sayılmam, kaynanamı da severim iyidir genelde ama ne ben ona bir evlat olabilirim ne de
o bana bir anne olabilir zaman ilerledikçe, aranız ne kadar iyi olursa olsun hissedeceksin özellikle çok ince noktalarda.
Annem bambaşka kayınvalde kim ki benim için annemin yanında .
Bir de bu nişan dönemi ailelerin de çok hassas bir psikolojiye girdiği bir dönem, alınganlık giriyor sanki abartılı
olarak ailelerin içine .
Ya bu 3 lü takılmayı nasıl isterim bir bilseniz..
Hatta annem böyle benimle gelse gezse kv yi bile çağırmam.. Sözlüyken bir kere demişti ki bir pazarda annenle geçir. Ben de tamam anne hadi kalk bir şeyler yapalım dedim neyse hadi git sen dedi ısrar ettim ki biliyorum sevmiyor öyle bir pazar dışarda kahvaltı yapayım yok alışverişe çıkalım gibi huyları yok maalesef.
Zaten hani kv ile zaman geçiriyorum ama o dediğiniz ince bir sınır varya onu mutlaka koyuyuorum.. çünkü zaman zaman abartabiliyor o da ama genel olarak onunla bir şeyler paylaşmak çok hoşuma gidiyor.

Ya bu 3 lü takılmayı nasıl isterim bir bilseniz..
Hatta annem böyle benimle gelse gezse kv yi bile çağırmam.. Sözlüyken bir kere demişti ki bir pazarda annenle geçir. Ben de tamam anne hadi kalk bir şeyler yapalım dedim neyse hadi git sen dedi ısrar ettim ki biliyorum sevmiyor öyle bir pazar dışarda kahvaltı yapayım yok alışverişe çıkalım gibi huyları yok maalesef.
Zaten hani kv ile zaman geçiriyorum ama o dediğiniz ince bir sınır varya onu mutlaka koyuyuorum.. çünkü zaman zaman abartabiliyor o da ama genel olarak onunla bir şeyler paylaşmak çok hoşuma gidiyor.

Belki de annenin seveceği gibi annenle de vakit geçirebilirsin gönlünü almalık,
kek, kısır, çay anne kız sohbet muhabbet bir gün annen için geçirebilirsin .
Gönül almaca sonuçta bir gün de annenin istediği gibi geçer ..
Belki sen annene uyum sağlarsan o da senin hatrını kırmaz .
Ama kayınvalidenle de böyle hoş vakit geçirmen çok hoşuma gitti ..
Ben de hep özenmişimdir ama biz çok farklıyız kaynanamla ..
İnşallah ağzının tadı hiç bozulmasın .

bu bir süreç. anneler bi garip oluyor kızlarının evlilik arefesinde ama ben kv niz ile sık sık dışarı çıkmanıza takıldım. belki normali budur bilmiyorum ama ne gerek var? arkadaşlarınız yok mu onlarla çıkın. ilişkinizin sınırı olması ilerisi için de en iyisi. ayda bir anneniz, kv ve siz güzel bir kafede oturup 1-2 saat laflarsınız ki bence bu bile çok ama sürekli dip dibe zorlayabilir sizi ilerde.
Mutlaka o ince çizgiyi koruyorum.. zaten fikrini çok söyleyen ama müdahale etmeyen biri ki müdahale durumunda kendimi ezdirebilecek bir yapıda değilim.. yeri geldiğinde lafımı esirgemem. Takılma durumunda arkadaşlarım tabi ki de var ama şuanda onunla bir şeyler paylaşmak benim de hoşuma gidiyor bir arkadaş gibi aynı.. üzülüyorum bir de her seferinde kız evladı olanlar çok şanslı.. kız evlat çok başkadır diyor.

Belki de annenin seveceği gibi annenle de vakit geçirebilirsin gönlünü almalık,
kek, kısır, çay anne kız sohbet muhabbet bir gün annen için geçirebilirsin .
Gönül almaca sonuçta bir gün de annenin istediği gibi geçer ..
Belki sen annene uyum sağlarsan o da senin hatrını kırmaz .
Ama kayınvalidenle de böyle hoş vakit geçirmen çok hoşuma gitti ..
Ben de hep özenmişimdir ama biz çok farklıyız kaynanamla ..
İnşallah ağzının tadı hiç bozulmasın .
Yorumunuz çok tatlı :)
Belki de bir iki de komşu çağırırsam keyiflenir.. aslında kv ile yaşadıklarımı hep annemle yaşamak isterdim. Yapısı öyle bunun içinde onu suçlayamam böyle söylediğime bakmayın bir şeyimizi eksik kusursuz etmez
İnşallah değişmez dediğiniz gibi.. umarım sizin içinde en hayırlısı nasılsa öyle olur :)

Yaaaa benimde annem böyle!!!!! Annem 38 yaşında kv 40 ikiside gençler ve araları bozuk benimde kv çok gezmeyi sever geceleri hepberaber dışarıya davet eder hep annem bana laf sokar hatta bi gün eşimde gördü mesajını annemin nasıl dönderceğimi şaşırdım... Mesela doğumum olacak kv gelir onu daha çok seviyosun daha güzel bakar diye şaf sokuyor hep benimde kv den soğumamı sağlıyor bende çaresizim bu konuda:KK43: ve benimde annem hep küs olmadan önce kv çok iyi falan filan yakın ol derdi şimdi araları bozuk diye bana trip atıyor :KK34:
İnanmıyorum.. evlendikten sonra da mı böyle oluyor? Allah kolaylık versin size de

Anneler böyle yapıp farkında olmadan kızını iyi geçinmesi gereken aileden uzaklaştırıyor
Kulak asma sen o insanlarla bir Ömür geçireceksin iyi geçin

Bariz kıskanıyor,sen annene hiç kimsenin ondan önde olmadığını izah et.
Annemin böyle değişeceği aklımın ucundan geçmezdi.. Amcamın kızı evlendiğinde herkes ağlıyordu. Annemde ağlayanlara kızıyordu sanki cenaze çıkıyor evden ne mutlu kızımız gelinliğiyle duvağıyla çıkıyor işte diye herkese kızdı.

Annemin böyle değişeceği aklımın ucundan geçmezdi.. Amcamın kızı evlendiğinde herkes ağlıyordu. Annemde ağlayanlara kızıyordu sanki cenaze çıkıyor evden ne mutlu kızımız gelinliğiyle duvağıyla çıkıyor işte diye herkese kızdı.

terzi kendi söküğünü dikemezmiş ya o hesap,

iş başa düşünce durum farklı oluyor işte

Merhabalar bayanlar
Dünden beri canım çok sıkkın.. ne yapayım ne yapayım derken konu açmaya karar verdim:)
Anneme olan düşkünlüğümü bir çoğunuz bilirsiniz Dünya bir yana o bir yanadır.
Benim sorunum şu.. daha yeni nişanlandım. Annem bana her zaman evleneceğin aileye çok saygılı ol onları kabullen kendin ailen gibi gör diye öğütler verirdi.
Nişanlım tek çocuk ve benim kv kız özlemiyle yanıp tutuşuyor ( şuanda bile doğmamış torunlarını seviyor ) bu yüzden bana şuanda çok yakın sürekli bir şeyler yapmak istiyor bu da benim çok hoşuma gidiyor. Anneme çok düşkünüm ama annemle aramda 20 yaş olmasına rağmen bir şeyler paylaşamıyoruz. Alışverişe çıkamayız sinemaya gidemeyiz, bir cafe de oturup bir kahve içemeyiz.. O daha çok ev gezmelerini ve komşu muhabbetlerini sever ama kv öyle değil annemde büyük olmasına rağmen bu konularda daha kafa dengi.
Haliyle sürekli birlikte bir şeyler yapmaya başladık.. bana eşinin ailesiyle böyle ol şöyle ol diyen annem gitti yerine şakayla karışık laf sokan bir annem geldi :KK43: Sürekli benden daha iyisini buldun gibi kelimeler kullanıyor özellikle sinirliyken gittiğin yerde inşallah rahat edersin zaten ailenden daha iyi ya gibisinden.. anneme bunu hissettirecek tek kelime bile etmedim.. artık kv ile buluşacağım zaman yalan söylemeye başladım.
En son olayda nişanlımın babaannesi hastaneye kaldırıldı onu ziyarete gittim. Annem oo babaanneni mi ziyarete gittin diye gülerek laf soktu ben de bir anda o benim babaannem değil! dedim. Annem bana böyle davrandıkça diğer tarafa karşı kabullenmeme duygum artıyor. Ama güzelce de sorunca şakaya vuruyor.
Arkadaşlar kafayı yiyicem bu bir süreç mi? Nasıl davranmalıyım?
Bu arada iş yerindeyim fazla cevaplamayabilirim yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

öncelikle nişanlılık dönemi sendromuna hoşgeldin :))

benzer şeyleri ben de yaşadım..
k.validem annemden küçük ve de çok kafa dengi..
facebook wats up dan bile yazar bana..
düşün yanii..
onunla olmak daha aktif..
aama anne dedğin anne gibi olur..
annemle çarşıda gezemiyoruz belki ama şefkati vefası pahabiçilemez..

karşı tarafı da kırmadan güzelce ilişkileri geliştir :)
karşı tarafı da sevin önemseyin..
soğumamaya çalışın...

öncelikle nişanlılık dönemi sendromuna hoşgeldin :))

benzer şeyleri ben de yaşadım..
k.validem annemden küçük ve de çok kafa dengi..
facebook wats up dan bile yazar bana..
düşün yanii..
onunla olmak daha aktif..
aama anne dedğin anne gibi olur..
annemle çarşıda gezemiyoruz belki ama şefkati vefası pahabiçilemez..

karşı tarafı da kırmadan güzelce ilişkileri geliştir :)
karşı tarafı da sevin önemseyin..
soğumamaya çalışın...

Aa ne oldu :) Geçende KV ye whatsapp kurduk nişanlımla, çok hoşuna gitti instagram falanda öğrettim.. ki ben anneme 1 yıl öncesinden kurmuştum whatsappı daha açıp bir bakmadı bile :)
Geçen akşam sohbet esnasında dedim kv whatsapp açmış. Annem " becerebiliyor mu o kadarını " dedi anne niye beceremesin ne var whatsappta dedim " senin elinden de düşmüyor telefon buldun kendin gibi birini konuş dur" dedi gülsem mi ağlasam mı şaşırdım.
Annem aynen tarif ettiğiniz gibi şefkati merhameti bol hükümet gibi güçlü bir kadındır ama sevgisini öyle öpeyim sarılayım yavrum canım cicim olarak belli edemez :)

çok şaşırdım böyle kayınvalideler de varmış demek ki. benim eşim de tek çocuk ama kayınvalidem beni kızı gibi görmektense, kıskanıp ayırmaya çalışıyor. Çok şanslısınız kıymetini bilin ama tedbirli olun.

çok şaşırdım böyle kayınvalideler de varmış demek ki. benim eşim de tek çocuk ama kayınvalidem beni kızı gibi görmektense, kıskanıp ayırmaya çalışıyor. Çok şanslısınız kıymetini bilin ama tedbirli olun.

İlerisi için benim de hiç bir fikrim yok şuanda iyiyiz çok şükür belki evlenince her şey çok daha farklı olacak ama oğlunu kıskanacağını hiç sanmıyorum ama torun aşkıyla yanıp tutuşuyor belki o konuda biraz ters düşebiliriz :)

bence kayınvalideni seviyor olman ve bunu zorlama ile olmadan içinden gelerek yapıyo olman çok güzel birşey bunu sakın kaybetme. anneni de idare et kıskanmış kızını..

bence kayınvalideni seviyor olman ve bunu zorlama ile olmadan içinden gelerek yapıyo olman çok güzel birşey bunu sakın kaybetme. anneni de idare et kıskanmış kızını..
Kıskanabileceği aklımın ucundan geçmezdi benim.. herkes böyle söyledikçe daha bir kötü oldum şimdi :)) Benim bir an önce taktik geliştirip orta yolu bulmam lazım.

Benim kuzenimde aynı durumda.3 oğlu var kvsinin diğerleri evlilik çağında değil,en büyüğüyle nişanlı.kadın kız çocuğu hasretiyle yanıp tutuşmuş yıllardır.şimdi Acısını kuzenimden çıkarıyor.kadın çok aktif kahvaltı akşam yemeği sinema vs gün aşırı bi programları var.adım attığı yere götürüyor kuzenimi,her gelişinde hediyeler Altınlar getirir,beraber gider alırlar.kuzenimin annesininde 3 kızı var artık kız kıyafetleri görmekten sıkılmış durumda,hergün Kıyafet alıyor kv si anneside çıldırıyor.mesela telde konuşuruz x (kuzen) ne yapıyor derim onun artık yeni bi ailesi varya onlaa Yemeğe gitti der.oda kızlarıyla kafa dengi değildir pek,sanırım sendede sorun burda başlıyor,bence annenlede bişeyler yaparsan sana bu kadar yüklenmez.örneğin çeyiz alış-verişine Çıkın,anne senin zevkin iyidir ben şimdi beğenemem falan de..

Yani senin derdin bu mu? Paylaşılamamak daha ne istiyorsun tek derdin bu olsun be :KK53:
Çok şanslı olduğunun farkındasındır umarım. :KK16:

Yani senin derdin bu mu? Paylaşılamamak daha ne istiyorsun tek derdin bu olsun be :KK53:
Çok şanslı olduğunun farkındasındır umarım. :KK16:
:) dediğim gibi olayın içindeyken durum çok farklı. Düşünsenize durum kv ile buluşacağım zaman anneme yalan söyleme durumuna bile geldi. :KK64:
Sanki kötü bir şey yapıyormuşum anneme haksızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum kendimi bu da diğer aileye yansımaya başladı yavaştan. Bunun bir süreç olduğunun mu yoksa bana mı özel bir durum olduğunu merak ettim.
Tabi ki ne dertler var beterinden korusun Allah

Kıskanmış evladını işte,
Onu ewlnediğiniz zaman unutacaksınız diye düşünüyor.
Alışılmışlığın dışına çıkın ve annenizide alın kayınvalidenizle buluşacağınız zamanlarda.. (herzaman değil tabi)

:) dediğim gibi olayın içindeyken durum çok farklı. Düşünsenize durum kv ile buluşacağım zaman anneme yalan söyleme durumuna bile geldi. :KK64:
Sanki kötü bir şey yapıyormuşum anneme haksızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum kendimi bu da diğer aileye yansımaya başladı yavaştan. Bunun bir süreç olduğunun mu yoksa bana mı özel bir durum olduğunu merak ettim.
Tabi ki ne dertler var beterinden korusun Allah

Aman canım belli seni paylaşmak istemiyor olur böyle şeyler oda alışır zamanla. :KK48:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X