Annem ve müstakbel KV

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.877
Merhabalar bayanlar
Dünden beri canım çok sıkkın.. ne yapayım ne yapayım derken konu açmaya karar verdim:)
Anneme olan düşkünlüğümü bir çoğunuz bilirsiniz Dünya bir yana o bir yanadır.
Benim sorunum şu.. daha yeni nişanlandım. Annem bana her zaman evleneceğin aileye çok saygılı ol onları kabullen kendin ailen gibi gör diye öğütler verirdi.
Nişanlım tek çocuk ve benim kv kız özlemiyle yanıp tutuşuyor ( şuanda bile doğmamış torunlarını seviyor ) bu yüzden bana şuanda çok yakın sürekli bir şeyler yapmak istiyor bu da benim çok hoşuma gidiyor. Anneme çok düşkünüm ama annemle aramda 20 yaş olmasına rağmen bir şeyler paylaşamıyoruz. Alışverişe çıkamayız sinemaya gidemeyiz, bir cafe de oturup bir kahve içemeyiz.. O daha çok ev gezmelerini ve komşu muhabbetlerini sever ama kv öyle değil annemde büyük olmasına rağmen bu konularda daha kafa dengi.
Haliyle sürekli birlikte bir şeyler yapmaya başladık.. bana eşinin ailesiyle böyle ol şöyle ol diyen annem gitti yerine şakayla karışık laf sokan bir annem geldi Sürekli benden daha iyisini buldun gibi kelimeler kullanıyor özellikle sinirliyken gittiğin yerde inşallah rahat edersin zaten ailenden daha iyi ya gibisinden.. anneme bunu hissettirecek tek kelime bile etmedim.. artık kv ile buluşacağım zaman yalan söylemeye başladım.
En son olayda nişanlımın babaannesi hastaneye kaldırıldı onu ziyarete gittim. Annem oo babaanneni mi ziyarete gittin diye gülerek laf soktu ben de bir anda o benim babaannem değil! dedim. Annem bana böyle davrandıkça diğer tarafa karşı kabullenmeme duygum artıyor. Ama güzelce de sorunca şakaya vuruyor.
Arkadaşlar kafayı yiyicem bu bir süreç mi? Nasıl davranmalıyım?
Bu arada iş yerindeyim fazla cevaplamayabilirim yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Canım seni kaybetmekten korkuyor bu çok normal oğlum 1.5 yaşında ben onu bile kıskanıyorum en çok beni sevsin istiyorum

annen kızını paylaşamıyor kayınvalidende sana yakın olmaya çalışıyor.
ne güzel işte.
tadını çıkar.

kıyamam paylaşamıyor seni kıskanmış :)açık açık söyle annene.sen böyle yaptıkça ben onlara mesafeli duruyorum bu sefer soğukluk oluyor sorun yaşayacaz de hatasını anlar

gerçekten şanslısın annen sana şakayla karışık iğneleyici laflar söylesede içten içe senin mutluluğun onu da mutlu ediyordur.Karşı taraftan soğuma sakın yoksa çekilmez hale gelir.İki tarafı da tatlı dille idare et.Kayınvalidenle neler yaptığınızı ne paylaştığınızı çok detaylı anlatma annene aman oturduk işte napalım de geçiştir.Annene de kocaman sarıl

Olayın içindeyken daha farklı annem böyle davrandıkça kendimi hata yapıyormuşum gibi hissediyorum. O tarafa gitmemeliymişim gibi. Öyle bir davranıyor ki sanki ona haksızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum
Nişanlımın ailesinden uzaklaşmaya başlayacağım mesafe koymayı bile düşündüm

Çok kafaya takacak birşey yok.Fakat kayınvalidenle bu kadar içili dışlı olma derim.Gideceksen nişanlınla git sinema çay vs.

Annen birazcık kıskanıyor gibi,
Kv den ne kadar iyi olursa olsun senin kalbinde asla kendi annenin yerini alamayacak,
bunu annene hissettir.
İnşallah kayınvaldenle ilişkin böyle devam eder.

Annen birazcık kıskanıyor gibi,
Kv den ne kadar iyi olursa olsun senin kalbinde asla kendi annenin yerini alamayacak,
bunu annene hissettir.
İnşallah kayınvaldenle ilişkin böyle devam eder.

Tabi ki de alamaz.. hayatta ki hiç kimse onun yerini alamaz. Her evlat annesini çok sever illa ki ama benim ona nasıl düşkün olduğumu da biliyor. Evlendikten sonra da bunları yaşamaktan korktum çünkü insan ister istemez çok etkileniyor.
Kayınvalide ye gelince de şuanda onunla takılmak gerçekten hoşuma gidiyor ama içim hep buruk kötü bir şey yapıyormuşum gibi.. dediğiniz gibi inşallah ileride de böyle olur

kıyamam paylaşamıyor seni kıskanmış :)açık açık söyle annene.sen böyle yaptıkça ben onlara mesafeli duruyorum bu sefer soğukluk oluyor sorun yaşayacaz de hatasını anlar
Dedim bir kere de kabullenmiyor söyledikleri normal gibi geliyor. Ondan sonra yine babaanne olayı oldu işte maalesef.

E yuvadan yavaş yavaş çıkıyorsun. Kaç yıldır sana bakan ailenden evinden uzaklaşıyorsun.. Bunlar çok normal canım. Bunun için kv den uzaklaşma.. Annenin ki biraz da kıskançlık bence. İkisi arasında dengeyi korumalısın :)

annen kıskanmıştır sonuçta kızısın öyle davranması gayet normal benim annem bile evli olmama ragmen biraz kıskançlıgını hissediyorum ama sesimi çıakrmıyorum

Buluşmalarına arada anneni de dahil etsen aslında çok hoş olur bence ..
Belkide arada 3 lü takılsanız annen yumuşayacak .
Ben anneme çok düşkün sayılmam, kaynanamı da severim iyidir genelde ama ne ben ona bir evlat olabilirim ne de
o bana bir anne olabilir zaman ilerledikçe, aranız ne kadar iyi olursa olsun hissedeceksin özellikle çok ince noktalarda.
Annem bambaşka kayınvalde kim ki benim için annemin yanında .
Bir de bu nişan dönemi ailelerin de çok hassas bir psikolojiye girdiği bir dönem, alınganlık giriyor sanki abartılı
olarak ailelerin içine .

Altını çizdiğim cümleyi okuyunca ben bile kötü oldum.. benim psikoloji yerle bir 4 yıldır sevdiğimi almak için kapıdan girdim bacadan çıktım şimdi evlilikten korkuyorum.

Yaaaa benimde annem böyle!!!!! Annem 38 yaşında kv 40 ikiside gençler ve araları bozuk benimde kv çok gezmeyi sever geceleri hepberaber dışarıya davet eder hep annem bana laf sokar hatta bi gün eşimde gördü mesajını annemin nasıl dönderceğimi şaşırdım... Mesela doğumum olacak kv gelir onu daha çok seviyosun daha güzel bakar diye şaf sokuyor hep benimde kv den soğumamı sağlıyor bende çaresizim bu konuda ve benimde annem hep küs olmadan önce kv çok iyi falan filan yakın ol derdi şimdi araları bozuk diye bana trip atıyor

bu bir süreç. anneler bi garip oluyor kızlarının evlilik arefesinde ama ben kv niz ile sık sık dışarı çıkmanıza takıldım. belki normali budur bilmiyorum ama ne gerek var? arkadaşlarınız yok mu onlarla çıkın. ilişkinizin sınırı olması ilerisi için de en iyisi. ayda bir anneniz, kv ve siz güzel bir kafede oturup 1-2 saat laflarsınız ki bence bu bile çok ama sürekli dip dibe zorlayabilir sizi ilerde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…