Annem ve ikinci evliliği

Annem biraz gereksiz temizdir,günlük rutinleri arasında temizlik fazlaca yer kaplar tahammül edebileceği bir şey değil dağınıklık/pislik.Sevdiği yemekler elbet yapılıyor ancak ekonomi malum her gün et yemeği pişirmek çok mümkün değil.

Is kocasinda bitiyor ne yazik ki.. Cocuguna karsi duruşu net olmali, üzülüyor diye ortaligin icine etmesine musade edecek degiller, kirip döküp kotu davransin evden kovsun demiyor kimse, orta yol bulunabilir, bu sekilde isin icinden siyrilarak sorunlar cozulmez.. Her evin kurallari vardir ve öz anne de olsa uvey anne de olsa kimse pislige tahammül etmek zorunda degildir..

Ahh ahh keşke annem bunları yapabilecek biri olsa,olay bu vaziyetlere gelmeden çözülürdü diye tahmin ediyorum.Ne zaman ki sabrı taşacak o zaman bi kıyamet kopacak diye tahmin ediyorum.
O kadar da tepesine sı*ırtmasın yani.
O koca müsveddesi ile de siz bi görüşseniz bence.
Aşırı sinir doldummmmmmm

Annenize yazık... çocuğuna temizliği adabı terbiyeyi öğretemeyen adamdan bir cacık olmaz. Anneniz eşiyle tekrar konuşsun uyarmasını söylesin sert bir şekilde yoksa tepenize çıkmaya devam eder.

Anneniz fazlasıyla pasif kalmış. . Tuvaleti o şekilde bulduğunda yapacağı şey temizlemek değil, babayı çağırıp "midem kaldırmıyor, babası olarak buyur sen temizle" demeli. Odasına hiç bir şekilde müdahele etmeyecek. Ayrıca eşiyle oturup, onun evlatlarına karşı herhangi bir kötü niyet beslemediğini, ama gördüğü tepki yüzünden çok üzüldüğünü, kendisi ile çok mutlu olduğunu ama bu tarz şeylerin huzurlarını bozduğunu anlatsın. Birlikte çözüm yolu arasınlar.

Baba böyle rahatsa zaten çocuk afedersn yakında salonun ortasına yapar!
Kendi annesi hayatta olsa (Allah rahmet eylesin)çoktan yemişti terliği!
Babaya resti çekin,kimse 2.baharında kazık kadar adama hizmetçilik yapmak için evlenmiyr.

Çok yanlış anlasildim,oğlan öyle yaşayacak demek istemiştim.Cofuga göre hareket etmeyecek,o evin hanımı çocuk bunu kabullenecek.

Annenizi pasif görmüş bence asıl mesele bu. Biraz dişli bir kadın olsa yapamaz. Hatta o evde de kalmaz..

Siz neden üvey babanızla konuşmuyorsunuz bu konuyla ilgili?
Koskoca adamın b.kunu kendi annesi de temizlemez. Aksine anneniz gibi sakin de durmaz kızar bağırırdı asıl..

3 yaşındaki çocuğum bile 'sen gelme' diyor tuvalet sonrası da, ben daha beceremez diye gidip temizliyorum haliyle. Ne tuhaf insanlar var yahu..

Mesajimda cocuk yaptığı pisliklerde yaşasın demek istemiştim,atlamistim. Kocasına şikayet çözüm değil. Kullerini,pisliğini hiç kimse temizlemek zorunda değil.

Çocuk annenizi sınıyor. Ne zaman üvey anneliğini gösterecek diye tetikte. Herkes asıp kesmeden bir düşünse keşke.bu çocuk muhtemel ergenliğin başlarında annesiz kalmış. Erkek çocuğunun o yaşlarda kolay üstesinden gelesi bir durum değil. Şuan annenizi yadırgıyor 21 değil isterse 40 yaşında olsun farketmez. Annenizi uzun süre sınayacak. Annem olsaydı şöyle yapardı, böyle yapardı demek için. Çok yakın bir ablamızdan biliyorum. O da böyle bir evlilik yaptı. Aynı yaşlarda olan adamın oğlundan o da benzer psikolojik baskılar yaşadı.Ama o tavrını çok güzel ayarladı. Karşısına alıp güzel bir konuşma yaptı. Bir kaç yıl sonra o asi genç kaç km uzağa sırf onu görmeye gidiyordu bayramda. İnsan halinden anlamak gerek yaşı bu kadar nasıl öyle yapar demeden..anneniz karşısına alıp güzelce konuşsun, babaya sürekli şikayette bulunmasın. Biraz çaba ile düzelir

Bende babamı 9 yaşında kaybettim annem daha geçen yıl bi evlilik yaptı 15 yıl oldu babam vefat edeli ben de tek çocuğum annem boşanmış bi adamla evlendi iki katlı ev yapmış adam tabi boşanırken 1.kat adama 2.kat kadına verilmiş ortak çalışıp yaptıkları için kadın hemen bi baskısıyla evlenmiş bizde kadın evli anneme zararı olmaz diye anneme çok fazla karışmadık kadın 2. Eşinden boşandı annem evlendikten sonra 3 ay geçmeden geldi üst kata yerleşti neler yaşadık neler annemle kavga etmişler ömrümüz de gitmediğimiz karakola düştük neler yaşadık neler kadın evi satıp gitti ama annemin pisikolojisi bozuldu şuan bizi bekliyor atanıp gidersek annemi yanıma almayı bekliyoruz çok zor bu işler ve annemin yanında o adamın büyük kızı var 18 yaşında aynı şekilde Wc girmiş bi gün kanlı ped büyük tuvaletini yapmış pislik kusura bakmayın anlatmak istemezdim ama bırakmış gitmiş annem de aynı durumda şuan nasıl insanlarla karşılaştık biz hala aklımız almıyor allah sabirlik versin

valla biz öyle bıraksak annemiz saçımızı başımız yolardı herhalde
yolmasa da ah yavrumm ne güzel leş gibi bırakmışsın demezdi
çok haklısınız.

çocuğu olan bir adamla evlenmek normalde hiç sorun değil inanın.
ama maalesef çözüm sadece eşte bitiyor.
biz evlendik, hiç öyle sorun çıkmadı.
boşu boşuna o kadar üzüldüm o kadar strese girdim ki
ama işte eş çok önemli çokk
eşinin annenize tavrı, çocuğa verdiği öğütler.
ama yani sizin durumunuzda çocuk da değil artık o.
adam yani.
madem ablasında yaşıyordu çocuk neden evlenince ailesinin yanına geçti
babasının o zaman mı aklına gelmiş çocuğu olduğu.
kendisi baba olmamış dışarıdaki insana annelik yaptırtıyor
bir de vicdan yaptırıyor, gören de zanneder ki çok ilgili bir baba 6 yaşında ufak bir çocuk hep oynarlarken bir üvey anne geldi de eziyet ediyor.
go and get a life derler ya valla çocuğa onu demek lazım
git de kendi hayatını kur!

tek çözümü var koca adam olmuş belliki okumuyprsa girsi bir işe ayrı eve çıksın adamın oğlu... ayrıca onun odasına anneniz elini bile sürmesin kendi pisliğini kendisi temizlesin, başka wc varsa evde onu da anneniz tek kullansın diğerini temizlemesin ben olsam çoktan ben snei bokunu temizlemek zorunda değilim der eline verirdim iki deterjan bir fırça ne hali varsa görsün eşime de bir ayar çekerdim çocuk değil bu koca adam sonuçta.

Düzenleme yapin isterseniz çünkü cok farkli bir anlam çıkıyor.
Yapamıyorum,süre bitmiş : ( aslında kadına hak verdigimi,çocuğun hadsiz oldugunu,babasının oğluna had bildirmesi gerektiğini ama bunu kadının şikayetiyle degil,çocuğun psiliklerini temizlemeyerek babasının kendisinin farketmesini sağlayarak yapsın demistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…