• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve ikinci evliliği

Pislige bak ya. Anneniz iyi sabrediyor. Birgun babasinin yaninda patlasin azarlasin yüzleşsin bakalim. Koskoca adam utansin kendinden. Sanki kadin 30 yaslarinda uvey annelik yapiyor. 50 yasindaki kadindan ne istiyor. Annenizi ezdirmeyin. Kocasi olacak adamında pu suratina..

Bu sorunu inatlasarak yada tartışarak çözemezler.
Annenizin ve eşinin çocukla oturup sakince konuşmaları gerek.Ama bu da damdan düşer gibi olmaz.Once yakin ilişkiler kursunlar,araya bir sıcaklık girsin. çocuğu da dahil ederek film izlemek,birlikte sinemaya gitmek, alışveriş gibi filan..
Çocukta bu ilgiyi hissettiği zaman belkide tavırlarından konuşmaya bile gerek olmadan vazgeçecek.
Ben o çocuğa acıdım.Kemdini değersiz ve sevgisiz hissediyor dışlanmış ve yalnız..
Babası ile ilişkileri de pek sağlam görünmüyor.
Kendisine bir duvar örmüş ve kendince babasından intikam aliyor gibi.yazik..

anneniz 49 yaşında zulüm mü dert mi arıyor kendine bıraksın ne mecburiyeti var eli ayağı tutuyorken daha güzel bir hayat kurabilir kendine babasıda ancak oğlunun b...unu temizlesin dursun o zaman.

Merhabalar hanımlar,
Annem 49 yaşında 1 yıl önce 2.evliliğini yaptı.Ben onlarla oturmuyorum halamda kalıyorum,tek evladı benim babam da seneler önce bir hanımla evlendi.Bu detayları konu iyice anlaşılsın diye yazıyorum.Sorun şu ki evlendiği beyin ilk eşi vefat etmiş bu evlilikten 4 evladı var.Diğer 3 çocuğu evlenmiş düzenini kurmuş en küçük oğlu 21 yaşında.Annemle bu bey evlenmeden evvel bu oğlan ablasında kalıyormuş annemler evlendikten sonra babasının evinde ikamet etmeye başladı.Sorun burda başlıyor.Çocuk sanırım bu evlilikten pek hoşnut değil ancak aktif bir tepki göstermiyor.Sigara kullanıyor kendisi ve küllerini odasının zeminine silkeliyor,izmariti kültablasında söndürüp yine yere atıyor. Yemeğini odasına istiyor,sebze yemeklerinden hoşlanmıyor ve evde sadece sebze yemekleri piştiğinde veya istemediği bişey olunca kapıları camları çarparak odasına gidiyor.Ama mesela güzel bişey pişse kimseye bırakmadan tüm yemeği yiyor.Önceleri annem telefonda anlatırdı inanmazdım bir gün çok afedersiniz bir tencere dolma yaptık ve dışarı çıktık geldiğimizde yemek yoktu.Şok oldum bir insanın o kadar dolmayı yemesi mümkün değil ne yaptı inanın bilmiyoruz.Sorun yemek değil yanlış anlamayın lütfen,inadına yapıyor.En kötü ve en tahammülsüz olanı ise tuvalete gidiyor işini gördükten sonra sadece sifonu çekiyor çok çok üzgünüm midenizi kaldırdığım için ama geride kalan diğer detaylarla ilgilenmiyor.Bi kaç günlüğüne anneme geldim okulumun tatil olması sebebiyle artık kadın sinirden ağlıyor ben de o üzülmesin diye çocuk her tuvaletten çıktıktan sonra bi bahane bulup tuvalete girip temizliyorum.Eşiyle konuşmuş annem ‘Evladım o benim ne yapayım evden mi kovayım kendi annesi sağ olsa laf etmez temizlerdi kimse anne gibi olmuyor’ demiş.Anneme bırak temizleme öyle girsinler baba oğul dedim,ancak annem yapı gereği fazla titiz bir kadındır tahammül edemez.Çocuğun önceden kaldığı ablasıyla konuşmuş annem,çocuk ablasına ‘Bilerek yapıyorum anca b.kumu temizler’ demiş ve ablası sabret sana alışınca düzelir demiş.Yani bunu yapan çocuk olsa anlayacağım 21 yaşında kocaman adam.Annemin şimdilik rest çekecek durumu yok,beklediğimiz bir miras var ancak o para elimize geçerse rest çekebilir.Ama aslında ben istiyorum ki çocuk düzelsin O da yuvasında mutlu olsun zira annem boşandıktan sonra çok uzun süre bekar kaldı ve yaşamı paylaşacağı biri olsun,bir yol arkadaşı olsun istiyorum.Ben tabi ki evladıyım canım kanım ama biraz hayat yükü hafiflesin eşiyle mutlu olsun istiyorum.Biraz dertleşmek biraz da fikrinizi almak istedim.
Anneniz maddiyat için evlenmis en cirkin kismi bu yani dediginiz gibi size kalan bi mirasi alana kadar bu adam ve oglunu cekecek.Iyi de anneniz baska evlere temizlige gitse para kazansa daha mutlu olurdu.2 lokma icin evlenmek niye?

En kısa zamanda anneme okutacağım tüm yorumlarınızı hanımlar.Annemin oturup güzel bir konuşma yapma vakti geldi.Eşiyle kendim konuşma taraftarı pek değilim,ilk etapta annem tekrar bir otursun konuşsun istiyorum.Ben de çok büyük değilim 23 yaşına henüz girdim.bu süreci idare etmesi gereken kişinin baba olduğu konusunda hemfikiriz.Babası konuşmamakta ısrar ederse bizzat ben çocuğu tuvaletten hemen sonra uyaracağım.Annemin daha fazla ezilmesini istemiyorum.

Anneniz ne yemek yapsın ne temizlik eşi bişi derse yaptım oğlun yedi yaptım oğlun kirletti ,küçük çocuk değil terbiye mi ediyim ?
Al evladını karşına konuş desin ,şiddetle üsyüne gelen olursa direkt polis çağırsın

Anneniz maddiyat için evlenmis en cirkin kismi bu yani dediginiz gibi size kalan bi mirasi alana kadar bu adam ve oglunu cekecek.Iyi de anneniz baska evlere temizlige gitse para kazansa daha mutlu olurdu.2 lokma icin evlenmek niye?

yok miras sanırım onlardan kalmayacak başka bir yerden gelecek.
o zaman ayrılması daha kolay olur diye anladım ben

Tüm bu sorunlar kadınların ekonomik özgürlüğünün olmamasi.Yoksa kimse kimsenin b...k unu temizlemez.Calismak sart.Gitsin eşek gibi calissin bi is bulsun bey gibi de aksam uzatsin ayaklarini çayını icsin baskasini cekmesin azıcık mantık lutfen annenize bunu da okutun bu yaştan sonra ezdirmesin kendini .

Annemin maddiyat için evlendiğini nerden çıkarttınız?Henüz 1 yıl oldu evleneli ve çocuk normalde ablasında yaşıyordu senelerdir,çocuk gelene kadar da bir sorun yoktu.Mirası alınca boşanmak gibi bir planı yok ancak bu böyle devam ederse babası oğlunu düzgünce uyarmazsa daha rahat rest çekebilecek duruma geleceği de aşikar.Annem bu insanlara muhtaç değil,ama çözümü olabilecek bir konu için boşanmak da doğru değil.

yok miras sanırım onlardan kalmayacak başka bir yerden gelecek.
o zaman ayrılması daha kolay olur diye anladım ben
Evet oyle anladim ben de. baska yerden anneye miras kalacak mirasi alinca bu adama rest cekecek.Yani karın tokluguna evlenmis eziyet cekiyor aşk sevgi yok ortada.Calissin baska yerde diyorum ben de kısacası cekmesin bu adami ve oğlunu bi ust bas için 1 tabak yemek için değmez zaten kadın saglam sıhhatli calisir bir yerde.

Annemin maddiyat için evlendiğini nerden çıkarttınız?Henüz 1 yıl oldu evleneli ve çocuk normalde ablasında yaşıyordu senelerdir,çocuk gelene kadar da bir sorun yoktu.Mirası alınca boşanmak gibi bir planı yok ancak bu böyle devam ederse babası oğlunu düzgünce uyarmazsa daha rahat rest çekebilecek duruma geleceği de aşikar.Annem bu insanlara muhtaç değil,ama çözümü olabilecek bir konu için boşanmak da doğru değil.
Siz mirasi alinca resti cekecek simdi susuyor annem yazmissiniz.tam da ordan çıkardım.

Siz mirasi alinca resti cekecek simdi susuyor annem yazmissiniz.tam da ordan çıkardım.
Ben aktaramadım o halde,ufak bir edit ekleyeyim.Annem çalışıyor zaten.Rest çekebilecek konumda değil,çünkü bir takım ufak borçları var elbet kendisini idare edebilecek kadar para kalıyor kendisine ancak bu evliliği maddi çıkarları için değil adamı tanıdığı sevdiği için yaptı.Bu konu haricinde bir şikayeti yok.

bence artı bir parayı beklemekte sıkıntı yok zaten
eğer ki bu zıtlaşma devam eder restleşme başlarsa sonra bu işin dönüşü de olmaz çünkü
e taşınma etme bunlar hep maliyet, haklısınız.

Anneniz çocuk tuvaletten çiktıktan hemen sonra girip onu da yanına çagırarak senin yaşındaki bir delikanlıya bu yakışiyor mu diye yüzüne vursun.Hatta gerekirse gençlik gururunu kırsın.

bence artı bir parayı beklemekte sıkıntı yok zaten
eğer ki bu zıtlaşma devam eder restleşme başlarsa sonra bu işin dönüşü de olmaz çünkü
e taşınma etme bunlar hep maliyet, haklısınız.
Beni anladığınız için teşekkür ederim.Bir de annem 34 yaşında boşandı,eh tek başına çocuk büyütmenin zorluğunu bilirsiniz.Ben de büyüdüm artık üniversitem bitiyor inşallah seneye.Bu yaştan sonra sevdiği adamla işten gelince balkonlarında çaylarını içip sohbetlerini etsinler istiyorum,annem artık hayatı tek başına sırtlansın istemiyorum.Bi tek bu konu can sıkıcı onun dışında dışarıdan herşey iyi görünüyor.

madem annenize okutacaksınız; Teyzecim teyzecim! annemle aranda 3 yaş var o yüzden teyzecim diyorum ve bende bir anneyim..
annemin evinde mıçıp temizlemesem annem eminim oklavayı totomda kırardı..
sigarayı yere halıya sirkelesem o sigarayı eminim ağzımda ve elimde söndürürdü..
Üvey anne bir saldırı sözüdür..amca beyin seni sevdiğinden EMİN MİSİN sen?
gerçekten öz bir anne olsaydın o 21 yaşındaki koca zibidinin ağzına ....çardın.

sen amca beyi hizaya getireceksin 20 yıl sonra babalığı sokaktaki Hüsamettin de yapar.
Amca oğlunu adam edemiyorsa evden gönderecek bu kadar basit.

bak kaba tabirle yazdım ama boşa kürek sallamadım hem bir annem var hem bir anneyim..Saygılarımla..

Kusura bakma ama annen bıraksın adamı
Adam kendiyle oğluna bakacak kadın tutmuş resmen, sevgi neresinde bu işin.
Annen zaten çalışıyormuş, sen de okumuyorsan gir bi işe birlikte küçük bi evde yaşayın beraber.

tüm sayfaları okuyamadım fakat, büyük konuşmayayım ama eve sokmazdım.. ister ilk ister beşinci evlilik olsun, kimse mutsuz olmak için evlenmiyor.. benim de eşimin bir oğlu var 10 yaşında temizlik pislik kavramlarını bilmiyor.. elimizden geldiğince öğretmeye çalışıyoruz.. henüz 10 yaşında eğitilebilir.. sizin ki bugün evlense çocuğu olur..

Back