Annem titizlik hastası. Artık Dayanamıyorum... Lütfen Bir Akıl Verin...

+1 titizlik bir yana annemin hayatının böyle olması da benim hatam olarak büyütüldüm; babam annemle barışmadı çünkü ben çabalamadım, babam evden gitti çünkü ben eve bağlayamadım.. Babam gitti annemin takıntıları arttı, babam aldattı annem iyice eve kapandı ve hep evin içindeki ses şu "Sen hayatı yaşıyorsun, geziyorsun ediyorsun ama ben bu cehennemdeyim. İstesen kocam burada olurdu." Diğer yandan da kıyamadığım noktalar kötü zamanları kadar bana iyi zamanları da oldu. Dışarı konusunda kısıtlamadı, seyahat arkadaşlarım vs ama o anlarda bile diken üstünde olup eve döndüğümdeki o rutini bilmek hep dönmeme isteği oluşturdu.
 
Annem de ben değilde babamla barıştığında böyle törpülenmeler yaşar gittiğinde tekrar başa sarardı...
 
Annem de ben değilde babamla barıştığında böyle törpülenmeler yaşar gittiğinde tekrar başa sarardı...

İşte sorununun üstünü örtüyor aslında ama farkında değil.Siz özellikle online terapiyi bir araştırın böyle ömür geçmez hem kendine hem sizlere eziyet.
 
ayrı eve çıkmam şu sebepten zor; benden başka kimsesi yok ve onu dört duvar arasında tek bıraktığım zaman kendine zarar vermesi kaçınılmaz
Ya tedaviye ikna edeceksiniz yada ayrı evden başka seçenek yok gibi.
Ben kendim yıkanırım artık beni yıkamanı kesinlikle istemiyorum gibi net konuşmayı denediniz mi? Acaba her şeye evet dediğiniz için istediği gibi kural koyuyor olabilir mi?
Artık sadece senin kuralların değil, benim de kendi kurallarım var deseniz?
 
Bencil olan anneniz size bunlari yapmaya hakkiniz yok sesinizi cikarin evi terk edin bakalim ne yapiyor tek basina dayanabiliyormu boyle tedavi olmayi reddedenlere acimiyorum sizde acimayin uada musade etmeyin koca kizsiniz dovecek hali yok ya soyinmayin yikamasina musade etmeyin ua tedavi olursun yada bu evden gidiyorum diyip uzaklasin kendi basinizin caresine bakin sizinde paikolojiniz iyice bozulmadan kurtarin kendiniz
 
Ben küçükken babamın psikolojik sorunları vardı asla psikiyatri psikolog desteği kabul etmiyordu. Annem gidip psikiyatrist ile görüşmüştü ve anlatım üzerine uygun ilaçları vermişlerdi, tabi kendi içmiyordu ama yemeğine gizlice ezip katıyorduk. Annen seni mutfağa sokmadığı için nasıl içirirsin bilmiyorum ama bence bir psikiyatrist ile görüşüp durumu anlat. Bir çözüm yolu göstereceklerdir
 
Psikolog değil de bence psikiyatri doktorunun görmesi şart. Ama bu seviyede biri hastaneye asla gitmez mikrop olaylarından dolayı.
Siz önden bi randevu alıp gidin görüşün ne yapabileceğinizi
Psikiyatrist ile siz gorusun ve fikir alin nasil bir yol izlemeniz ile ilgili. Annenizi dusunurken siz sagliginizdan olacaksiniz ki suan bile cok saglikli olma ihtimaliniz yok. Bakın sizi yikiyormus bu ne demek. Madem size bu iskenceyi yapiyor vede bunun sizin icinde dayanilmasi ve kabullenilmesi cok zor bi durum oldugunu bildigini dusunursek bari size birde ben cehennemi yasiyorum sen... vs gibi suclamalarda bulunmasin. Bu durumun suclusu siz degilsiniz. Psikiyatrist ile konusun belkide sizin baska eve cikmaniz karsisinda tedaviyi kabul eder. Dr sizi yonlendirecektir.
 
Ayrı eve çık. Haftada bir ziyaretine git. İhticanı vs gör. Orada durma. Bu yıla kadar ihmal edilen bir çocuk ve börek olmuşsun zaten. Hayatının kontrolünü eline al. Psikoloğa gitmeyen annen bencil asın. Biraz da sen kendin için bencil ol. Kaldıki bencillik olmaz bu artık
 
Masumlar apartmanı 2. Sezon mübarek.
Sen evlendiğinde nasıl geçim yapacak maddi manevi?
 
Kendinizi kurtarmaniz lazım.Bu yaslariniz geri gelmeyecek.Sizi yıkaması çok çok absurd bir durum.O seçimini tedavi olmamaktan yana kullanıyorsa siz de lütfen kendinizi seçin.Ben kızım için terapi almaya başladım.Buyudugunde benim sacmaliklarimla ugrasmasin diye .
 
Klasik bir okb. Kendi de çok zordadır, siz de çok zordasınız. Ama şöyle söyleyeyim bütün söylediklerini yaptıkça daha da ilerleyecektir takıntıları. Tecrübeyle sabit. Kişinin kendi istemesi lazım psikoloğa ya da psikiyatra gitmeyi. Anneniz için dışarı çıkmak işkencedir anlayabiliyorum. Ama online olarak hem psikiyatr ile hem de psikolog ile görüşebilir. Önce psikiyatri ile görüşme olursa daha iyi olur, çok yüksek ihtimal okbde yaygın kullanılan ilaçlardan birini reçete eder. Sonra psikolog ile terapiye başlamalı. Dediğim gibi süreci artık online yönetmek mümkün. Özelden bana yazarsanız daha ayrıntılı bir bilgi de verebilirim.
 
Bu arada pek çok söylenenin aksine evladın için iyileşmelisin kelimesi annenize daha çok yük olabilir. Evladımı da ne hale soktum diyerek depresyon kısmı da artabilir hastalığın. Sonuçta bu hem fizyolojik hem de çevresel temelleri olan bir hastalık. Yani başlangıç kısmı elinde olmuyor insanın. Ha evet bu kadar ilerlemeden müdehale edebilirdi, ama neler yaşadı içinde onu biz bilemeyiz. O yüzden dışarıdan anlaşılması zor yargılaması kolay bir durum. Kendi için temelde iyileşmeyi istemeli. Eminim hem kendinizi hem de annenizi öyle görmek sizi de çok etkiliyordur. Ama inanın kimse o durumda olmayı istemez. Oldukça inatçı bir hastalıktır, tedavisi uzun ve meşakkatli. Ancak çok çok iyi durumlara gelen bireyler mevcut.
 
En azından nasıl davranmanız gerektiğiyle ilgili bilgi alırsınız doktordan, ihmal etmeyin.
Ne yaparsanız tetiklenir, kendi sınırlarınızı nasıl koruyacaksınız.

Banyo olayı özsaygı zedeleyici bir durum, o kadarına atak üstüne atak geçirse izin verilmemeli.

Ayrıca annenize destek olun her zaman, ama öncelik kendi sağlığınızı korumak olmalı.
 
Böyle bir anneden ayrılıp ayri eve çıkmak niye ahlaken yanlış oluyormuş? Bırak aynı evde yaşamayı konu sahibinin yıllar once sosyal hizmetler tarafından korumaya alınması gerekiyordu. Hiçbir çocuk ruh hastası anne babasını zorla tedavi ettirmek zorunda değil. Abartmayın artık.
 
Anlattıklarınız korkunç.. 22 yasında anne tarafından yıkanmak ve diğerleri.... Ne hayatlar var pess... Yapmanız gereken psikiyatristle görüşmek.. Bir tanıdıgımız vardı genc çocuk. Bı türlü psikiyatrist e gıtmeyı kabul etmedı. En son çare aılesı özelde bi psikiyatrist buldu durumu anlattı. Adam ilaç yazdı yemeklerine karıstırıp çaktırmadan verdiler başka carelerı yoktu sızin de başka carenız yok.. Böyle ömür gecmez yazık degıl mı size
 
Ahhh yavrucum böyle bir hayat sana işkence! Sen hayatını yaşıyorsun ben cehennemi demek bir annenin saçmalamasından başka birşey değil.
2 çocuğuma tek bakıyorum. Evim genelde belediyelik çünkü en özgür alanları ev. İstedikleri gibi hareket ederler. 22 yaşında zorla banyo yaptırmak istismardır bence. Annene açık açık söyle. Tedavi olmazsan gideceğim de. Bu bencillik değil kesinlikle. Yazık sana da psikolojini bozacak manyak mı ne! Annen ama sinirlerim zıpladı. Seni dünyaya o getirdi babanı da o seçti! Yapmasaydı seçmeseydi! Kendi hakkına girme lütfen.
Son olarak da çok gençsin. Evden ayrılırsan yanlış bir seçim yapma. Tek başına hayatın tadını çıkarmaya bak.
 
Bu yanlış bir yöntem! Panik atağım için psikiyatriye gittim. Verdiği ilaç karaciğerime dokundu az kalsın organ iflas ediyordu. Hastaneye zor yetiştim çok zor günler yaşadım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…