Annem de ben değilde babamla barıştığında böyle törpülenmeler yaşar gittiğinde tekrar başa sarardı...Psikiyatriye siz gidip görüşün muhtemelen ilaç vereceklerdir. (Görmeden vermeyedebilirler orasını nasıl hallederler bilmiyorum ama böyle hastalara bir yöntemleri vardır) Belli bir süre ilacı kullanırsa anksiyetesi hafifler ve doktora götürebilirsiniz. Yada online terapi seçeneğide olabilir belki güvenli alanından çıkmazsa daha rahat yol alabilirsiniz.
Başka türlü başına birşey gelmediği sürece zor. Onuda şöyle anlatayım benim annemde böyleymiş bir dönem. Ablam bebekken hastalanmış. Doktor bu çocuk temizlikten bu halde hiç mikrop görmemiş dışarı çıkar biraz kum toprak yesin dediği andan itibaren biraz törpülenmiş.
Annem de ben değilde babamla barıştığında böyle törpülenmeler yaşar gittiğinde tekrar başa sarardı...
Ya tedaviye ikna edeceksiniz yada ayrı evden başka seçenek yok gibi.ayrı eve çıkmam şu sebepten zor; benden başka kimsesi yok ve onu dört duvar arasında tek bıraktığım zaman kendine zarar vermesi kaçınılmaz
Psikiyatrist ile siz gorusun ve fikir alin nasil bir yol izlemeniz ile ilgili. Annenizi dusunurken siz sagliginizdan olacaksiniz ki suan bile cok saglikli olma ihtimaliniz yok. Bakın sizi yikiyormus bu ne demek. Madem size bu iskenceyi yapiyor vede bunun sizin icinde dayanilmasi ve kabullenilmesi cok zor bi durum oldugunu bildigini dusunursek bari size birde ben cehennemi yasiyorum sen... vs gibi suclamalarda bulunmasin. Bu durumun suclusu siz degilsiniz. Psikiyatrist ile konusun belkide sizin baska eve cikmaniz karsisinda tedaviyi kabul eder. Dr sizi yonlendirecektir.Psikolog değil de bence psikiyatri doktorunun görmesi şart. Ama bu seviyede biri hastaneye asla gitmez mikrop olaylarından dolayı.
Siz önden bi randevu alıp gidin görüşün ne yapabileceğinizi
Ayrı eve çık. Haftada bir ziyaretine git. İhticanı vs gör. Orada durma. Bu yıla kadar ihmal edilen bir çocuk ve börek olmuşsun zaten. Hayatının kontrolünü eline al. Psikoloğa gitmeyen annen bencil asın. Biraz da sen kendin için bencil ol. Kaldıki bencillik olmaz bu artıkMerhaba ben 22 yaşında bir genç kızım. Kendimi bildim bileli aşırı boyuttaki bir titizlik takıntısı - hastalığı- olan bir anneyle yaşıyorum. Anne babam ayrı ve annemin takıntılarının boyut atlama sebebi de babam tarafından uğradığı ihanetler ve ayrılığı... Basit bir titizlik hastalığı değil en ufak örnekleri vermek gerekirse; dışarıdan eve girdiğimde; dış kapı kapandığı an da önünde tüm üstümü çıkarıp çırılçıplak bir halde duşa girerim ve yaşıma rağmen beni annem kendi elleriyle yaklaşık 40 dk yıkar. Kendimi yıkamama müsaade yok, banyom bittiğinde annemin belirlediği yerlere sadece dokunarak odama; evin içerisinde ise sadece annemin müsaade ettiği alanlarda oturup yemek yeme vakit geçirme hakkım var. Mutfağa girme iznim neredeyse hiç yok, yemeğim suyum önüme gelir. Dışarıdan gelen şeyler silinmez direkt yıkanır. Eve beyaz ekmek bile sokulmaz çünkü o yıkanamaz ya da silinemez. Telefonum elime geçmeden önce annem tarafından 20 dk silinir ve elime öyle verilir. Artık dayanamayacak boyutlardayım. Her titizlik hastalığı geçti dediğimde tekrardan daha da artarak senelerdir devam ediyor. Dışarıdan evimize misafir asla gelmez. Annem sene de max acil durumlar olmadıkça beş kere çıkar. Senelerdir gıkım bile çıkmadı bu konularda elimden geldiği kadar onu ve kurallarını destekleyip uydum ama artık 22 yaşında olup onun tarafından yıkanmak diken üstünde yaşamak zoruma gidiyor. Ayrı eve çıkmam imkansız çünkü benden başka kimsesi yok. Psikologa götürmek imkansız asla istemiyor. Zorla dışarı çıkarmam bile imkansız. Ne yapacağım hayatımı nasıl düzelteceğim onu bırakmak istemek bencillik mi bilmiyorum... Dışarıdan geldiğimde yediğim azarlar ve her şeyin suçluusu benmişim gibi "sen hayatı yaşıyorsun ben bu cehennemi" sitemleri zoruma gidiyor. Bencil miyim yoksa vicdanım sonunda bana geriye baktığımda büyük pişmanlıklar mı yaşatacak bilmiyorum.
Masumlar apartmanı 2. Sezon mübarek.Merhaba ben 22 yaşında bir genç kızım. Kendimi bildim bileli aşırı boyuttaki bir titizlik takıntısı - hastalığı- olan bir anneyle yaşıyorum. Anne babam ayrı ve annemin takıntılarının boyut atlama sebebi de babam tarafından uğradığı ihanetler ve ayrılığı... Basit bir titizlik hastalığı değil en ufak örnekleri vermek gerekirse; dışarıdan eve girdiğimde; dış kapı kapandığı an da önünde tüm üstümü çıkarıp çırılçıplak bir halde duşa girerim ve yaşıma rağmen beni annem kendi elleriyle yaklaşık 40 dk yıkar. Kendimi yıkamama müsaade yok, banyom bittiğinde annemin belirlediği yerlere sadece dokunarak odama; evin içerisinde ise sadece annemin müsaade ettiği alanlarda oturup yemek yeme vakit geçirme hakkım var. Mutfağa girme iznim neredeyse hiç yok, yemeğim suyum önüme gelir. Dışarıdan gelen şeyler silinmez direkt yıkanır. Eve beyaz ekmek bile sokulmaz çünkü o yıkanamaz ya da silinemez. Telefonum elime geçmeden önce annem tarafından 20 dk silinir ve elime öyle verilir. Artık dayanamayacak boyutlardayım. Her titizlik hastalığı geçti dediğimde tekrardan daha da artarak senelerdir devam ediyor. Dışarıdan evimize misafir asla gelmez. Annem sene de max acil durumlar olmadıkça beş kere çıkar. Senelerdir gıkım bile çıkmadı bu konularda elimden geldiği kadar onu ve kurallarını destekleyip uydum ama artık 22 yaşında olup onun tarafından yıkanmak diken üstünde yaşamak zoruma gidiyor. Ayrı eve çıkmam imkansız çünkü benden başka kimsesi yok. Psikologa götürmek imkansız asla istemiyor. Zorla dışarı çıkarmam bile imkansız. Ne yapacağım hayatımı nasıl düzelteceğim onu bırakmak istemek bencillik mi bilmiyorum... Dışarıdan geldiğimde yediğim azarlar ve her şeyin suçluusu benmişim gibi "sen hayatı yaşıyorsun ben bu cehennemi" sitemleri zoruma gidiyor. Bencil miyim yoksa vicdanım sonunda bana geriye baktığımda büyük pişmanlıklar mı yaşatacak bilmiyorum.
Kendinizi kurtarmaniz lazım.Bu yaslariniz geri gelmeyecek.Sizi yıkaması çok çok absurd bir durum.O seçimini tedavi olmamaktan yana kullanıyorsa siz de lütfen kendinizi seçin.Ben kızım için terapi almaya başladım.Buyudugunde benim sacmaliklarimla ugrasmasin diye .Merhaba ben 22 yaşında bir genç kızım. Kendimi bildim bileli aşırı boyuttaki bir titizlik takıntısı - hastalığı- olan bir anneyle yaşıyorum. Anne babam ayrı ve annemin takıntılarının boyut atlama sebebi de babam tarafından uğradığı ihanetler ve ayrılığı... Basit bir titizlik hastalığı değil en ufak örnekleri vermek gerekirse; dışarıdan eve girdiğimde; dış kapı kapandığı an da önünde tüm üstümü çıkarıp çırılçıplak bir halde duşa girerim ve yaşıma rağmen beni annem kendi elleriyle yaklaşık 40 dk yıkar. Kendimi yıkamama müsaade yok, banyom bittiğinde annemin belirlediği yerlere sadece dokunarak odama; evin içerisinde ise sadece annemin müsaade ettiği alanlarda oturup yemek yeme vakit geçirme hakkım var. Mutfağa girme iznim neredeyse hiç yok, yemeğim suyum önüme gelir. Dışarıdan gelen şeyler silinmez direkt yıkanır. Eve beyaz ekmek bile sokulmaz çünkü o yıkanamaz ya da silinemez. Telefonum elime geçmeden önce annem tarafından 20 dk silinir ve elime öyle verilir. Artık dayanamayacak boyutlardayım. Her titizlik hastalığı geçti dediğimde tekrardan daha da artarak senelerdir devam ediyor. Dışarıdan evimize misafir asla gelmez. Annem sene de max acil durumlar olmadıkça beş kere çıkar. Senelerdir gıkım bile çıkmadı bu konularda elimden geldiği kadar onu ve kurallarını destekleyip uydum ama artık 22 yaşında olup onun tarafından yıkanmak diken üstünde yaşamak zoruma gidiyor. Ayrı eve çıkmam imkansız çünkü benden başka kimsesi yok. Psikologa götürmek imkansız asla istemiyor. Zorla dışarı çıkarmam bile imkansız. Ne yapacağım hayatımı nasıl düzelteceğim onu bırakmak istemek bencillik mi bilmiyorum... Dışarıdan geldiğimde yediğim azarlar ve her şeyin suçluusu benmişim gibi "sen hayatı yaşıyorsun ben bu cehennemi" sitemleri zoruma gidiyor. Bencil miyim yoksa vicdanım sonunda bana geriye baktığımda büyük pişmanlıklar mı yaşatacak bilmiyorum.
Böyle bir anneden ayrılıp ayri eve çıkmak niye ahlaken yanlış oluyormuş? Bırak aynı evde yaşamayı konu sahibinin yıllar once sosyal hizmetler tarafından korumaya alınması gerekiyordu. Hiçbir çocuk ruh hastası anne babasını zorla tedavi ettirmek zorunda değil. Abartmayın artık.O gitmiyorsa siz gidin bir doktorla görüşün en azından nasıl davranmanız gerektiğini bilirsiniz. Böylece zamanla annenizi de ikna edersiniz. Ayrı eve çıkmak çözüm değil. Ahlaken doğru bir davranış da değil.
Anlattıklarınız korkunç.. 22 yasında anne tarafından yıkanmak ve diğerleri.... Ne hayatlar var pess... Yapmanız gereken psikiyatristle görüşmek.. Bir tanıdıgımız vardı genc çocuk. Bı türlü psikiyatrist e gıtmeyı kabul etmedı. En son çare aılesı özelde bi psikiyatrist buldu durumu anlattı. Adam ilaç yazdı yemeklerine karıstırıp çaktırmadan verdiler başka carelerı yoktu sızin de başka carenız yok.. Böyle ömür gecmez yazık degıl mı sizeMerhaba ben 22 yaşında bir genç kızım. Kendimi bildim bileli aşırı boyuttaki bir titizlik takıntısı - hastalığı- olan bir anneyle yaşıyorum. Anne babam ayrı ve annemin takıntılarının boyut atlama sebebi de babam tarafından uğradığı ihanetler ve ayrılığı... Basit bir titizlik hastalığı değil en ufak örnekleri vermek gerekirse; dışarıdan eve girdiğimde; dış kapı kapandığı an da önünde tüm üstümü çıkarıp çırılçıplak bir halde duşa girerim ve yaşıma rağmen beni annem kendi elleriyle yaklaşık 40 dk yıkar. Kendimi yıkamama müsaade yok, banyom bittiğinde annemin belirlediği yerlere sadece dokunarak odama; evin içerisinde ise sadece annemin müsaade ettiği alanlarda oturup yemek yeme vakit geçirme hakkım var. Mutfağa girme iznim neredeyse hiç yok, yemeğim suyum önüme gelir. Dışarıdan gelen şeyler silinmez direkt yıkanır. Eve beyaz ekmek bile sokulmaz çünkü o yıkanamaz ya da silinemez. Telefonum elime geçmeden önce annem tarafından 20 dk silinir ve elime öyle verilir. Artık dayanamayacak boyutlardayım. Her titizlik hastalığı geçti dediğimde tekrardan daha da artarak senelerdir devam ediyor. Dışarıdan evimize misafir asla gelmez. Annem sene de max acil durumlar olmadıkça beş kere çıkar. Senelerdir gıkım bile çıkmadı bu konularda elimden geldiği kadar onu ve kurallarını destekleyip uydum ama artık 22 yaşında olup onun tarafından yıkanmak diken üstünde yaşamak zoruma gidiyor. Ayrı eve çıkmam imkansız çünkü benden başka kimsesi yok. Psikologa götürmek imkansız asla istemiyor. Zorla dışarı çıkarmam bile imkansız. Ne yapacağım hayatımı nasıl düzelteceğim onu bırakmak istemek bencillik mi bilmiyorum... Dışarıdan geldiğimde yediğim azarlar ve her şeyin suçluusu benmişim gibi "sen hayatı yaşıyorsun ben bu cehennemi" sitemleri zoruma gidiyor. Bencil miyim yoksa vicdanım sonunda bana geriye baktığımda büyük pişmanlıklar mı yaşatacak bilmiyorum.
Bu yanlış bir yöntem! Panik atağım için psikiyatriye gittim. Verdiği ilaç karaciğerime dokundu az kalsın organ iflas ediyordu. Hastaneye zor yetiştim çok zor günler yaşadım.Ben küçükken babamın psikolojik sorunları vardı asla psikiyatri psikolog desteği kabul etmiyordu. Annem gidip psikiyatrist ile görüşmüştü ve anlatım üzerine uygun ilaçları vermişlerdi, tabi kendi içmiyordu ama yemeğine gizlice ezip katıyorduk. Annen seni mutfağa sokmadığı için nasıl içirirsin bilmiyorum ama bence bir psikiyatrist ile görüşüp durumu anlat. Bir çözüm yolu göstereceklerdir
Sizin de psikoloğa gitmeniz lazım bu durumdan kurtulmanız ve annenize sınır koymanız için.kimsemiz yok maalesef annem ne kendi ailesiyle ne baba tarafıyla görüşmüyor. eve gelen psikolog yıkanmayı kabul ediyorsa tabi buyursun gelsin... öyle vahim durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?