bölümü şunun için sordum
doktorların annesi mühendis sevgilileri beğenmiyor vs
burda araştırma görevlisi vardı eşi iki yıllık mezunu
o mutlu mesela
herkese yazıyorum
arkadaşımız var öğretmen eşi inşaatta usta
eğitimini bilmiyorum liseyi bitirmiş mi
hayatları maddi olarak da iyi duygusal olarak da
kimseyi küçümsemeyip kendi büyüklenmezse hayat daha kolay geçer
mali müşavirler vardı onlar çok kazanır vs deniyor mesela anneleri adamları beğenmiyor
hemşirelere bile doktor bul diğerleri olmaz diyen bir ülkeyiz biz
bir de annen memurmuş yani maaşı sabit lise mezunu bir memurun maaşı 2000 civarıdır herhalde
adam kendi işini yapar annenin tüm ömründe kazandığını bir seferde kazanır belki
bu işler para ile olmaz ki
annen sana nasihat etsin işin gücün olmadan evlenme
bir çalış hayatı gör sonra desin
Anneye bak, şaka gibi!
Gencecik insanlarsiniz calisir kazanirsiniz paranizi cocugun parasindan anana ne ki yani ustelik askerde cocuk. Allah Allah yaaa
Çok kardeş olması , aile yapısının sizinkinden farklı olmasına delalet ediyorsa anneniz haklı olabilir.
Tanıdığım bir doktor hatun, yine doktor ve Doğulu bir adamla evli. Şu anda boşanıyorlar. Eşinin ailesini ziyarete gittiğinde adamın annesi adama bunu niye aldın ki biz sana memleketten kız alırdık demişBenim ailem de Doğulu bu arada, akrabalarım okumuş etmiş olsa da feodal kafa ve erkek hegomonyası var; kadın ne kadar cevval olursa olsun bitli eşşek kıvamındaki beceriksiz bir erkeğe eşit olamıyor. Ama aile bağları güzel mesela, kalabalık aile güzel neyse.
Diyeceğim o ki, aileler çok farklıysa, ailesinin görgüsü, eğitimi, kültürü sizinkine denk değilse bu iş sizin başınıza patlayabilir. Anneniz yüzeysel de olsa belki de bir ipucu yakalamış. O yüzden siz ailesini tanıyın bu çocuğun, nasıl insanlar, aralarına karışabilecek misiniz bir bakın derim. Burda adam iyi ama ailesi çok cahil çekemiyorum artık konulu pekçok başlık oldu. Eğitimsiz insan gerçekten çekilmiyor.
benim bu hayatta aldığım en büyük derslerden biridir ne nedenden olursa olsun anne dinlenmeli ve her dediği er ya da geç çıkar.şayet evlenirsen belli ki annen razı olmaz,mutsuz olur senin onun mutsuzluğu üzerine mutlu bi yuva kuramazsın zatenMerhaba kızlar. Benim 4 yılı aşkın hayatımda olan biri var. Beni çok seviyor buna eminim. Bende onu çok seviyorum. Bu sene askere gitti 3 ayı kaldı gelmesine. Gelince nişan falan yapmak istiyor direk söylemedi ama evlenecegiz gibi bir şeyler söyledi ve annemle tanışmak istedi. Annem başından beri biliyor sevgilimi. Başlarda bir sey demiyordu. Şimdilerde çok katı bana karşı. Sevgilim ön lisans mezunu bende lisans okuyorum son yılım. Ama annem okuluna ve cok kardeşi olmasına falan takmış durumda. Bölümü de çok iyi aslında. Anneme iyi biri oldugunu bolumunun iyi oldugunu falan anlatamıyorum. Tutturmuş doktor, muhendis, zengin vb olsun diye. Televizyondaki bazi adamlar gibi yakışıklı olmaliymis. Bana zaten cok yakışıklı görünüyor, anneme anlatamıyorum. Her seye cevabi var. Ben çok ısrar edince zar zor kabul etti, goruselim o zaman yemek yiyelim ama kararim degismeyecek biliyorum dedi. Cok kati davranıyor bana karşı. Sonra ben onu gozlemleyecegim dedi. Bana yanlışını bulmaya çalışacak gibi geliyor. Biz ne yapmalıyız sizce? Annemle şimdiden görüşmeleri doğru olur mu?
Annen damadı kendine alacak galiba.. insanlari dış görünüşe göre veya eğitim durumuna göre yargilamak çok yanlış. Senin kızın çokmu güzel yada doktor mühendismi ki diye sorarlar adama?
Bence annen inatci bir kadin ve sen usteledik e ters tepecektir...Evet öyle ön yargılı ki. Ön yargısını nasıl kırarım bilmiyorum. Bazen ya o ya ben diyecek gibi konuşuyor.
benim bu hayatta aldığım en büyük derslerden biridir ne nedenden olursa olsun anne dinlenmeli ve her dediği er ya da geç çıkar.şayet evlenirsen belli ki annen razı olmaz,mutsuz olur senin onun mutsuzluğu üzerine mutlu bi yuva kuramazsın zaten
o zaman ön ayak olmalısın iletişime geçmelilerAma annem onu tanımıyor tanımadan yorum yapıyor . Tanısam da fikrim değişmez diyor. Annem de insan yanılabilir. Belki ben de yanılırım. Fırsat verse belki tanıyacak ama tanısam da değişmeyecek fikrim diyor.
o zaman ön ayak olmalısın iletişime geçmeliler
kesinlikle annelerin istemediği herkeste bir sorun çıkıyor.
kendi tecrübelerim de dahil.
anne istemiyorsa o adamdan zerre hayır gelmez
Anne damat adayını tanımazken nasıl haklı bir sebepten istemiyor olabilir ki? Anneler bilir falan çok klişe. Tanımıyor bile. Yaptığı şey sadece sana yakıştıramamak. O da ebeveynlerde başta olabiliyor kızlarını kızları gibi eğitim gören hatta kızlarından daha iyi eğitimlilerle evlendirmek istiyorlar. Bence annen şansını denemiş, tanıdıkça fikri değişir sever. Tabi sevgilin iyi bir insansa.
Bu her zaman dogru degil. Her anne bir degil birkere. Her anne sirf dogurdu diye bilmis olmuyor. Hani mantikli sebebleri olsa, neyse diyecegim. "Tv'deki gibi yakisikli,zengin olsun" diyen bir kisinin dünya görüsünü sorgularim. Yani o dünya görüste olan biri, kizina ne verebilir ki?
Ha konuya dönersek, bende acikca ne yapilmasi gerektigini bilmiyorum. Bulustugunuzda anne cok ön yargili davranirmi? Damat adayini cekistirirmi? Ortam cokmu gergin olur? Bunlari düsünerek bir karar alinmasi lazim.
Bolumumu burda yazmayayim. Yani evet esin daha fazla kazanmasini erkekler kafasina takiyormus. Biz onlari aştık diye düşünüyorum. Hayat bu hic belli olmaz. Belki ben daha az kazanacağım... Annemin fikrini nasıl degistiririm bilmiyorum.
Annem çok rahat olur ama sevgilimi gerer diye düşünüyorum. Bakışlarıyla olsun davranışlarıyla olsun her şekilde sevgilimi gereceğini bunaltacağını düşünüyorum.
Annen uygun görmediyse tam olarak anlatmadığım anlatamadıkların var demek , ki hayat tecrübesi olan annen ki onlar bir tık ileriyi görür, benim mesela şişman ve obez erkeklere hiç pozitif yaklaşımım yok
Bide eger bundan sonra sirf laf olsun diye "ya oturmasini bilmiyor, yemek yeme sekli tuhaf,...." gibi laflar edecekse, bence hic ograsma bile. Yoksa cok yipranirsin.
En iyisi gercekten evlilige dair adimlar atilcaksa, söz, nisan gibi, o zaman bulussunlar. Nisanida kisa tutarsiniz, annenin laflarina fazla maruz kalmazsiniz.
Haklısınız sevgilim de ısrarlı tanışacağım da tanışacağım diyor. Arada kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?