annem sevgilimi istemiyor

Aslında iş güç olmadan evlenmeyeceğimi biliyor. Sadece iyi bir insan olduğu için annem de tanısın sevsin istiyorum. Bu işler nasip kısmet. Anneme değer verdiğim için erkenden tanışsınlar istiyorum. Ama annem hep iyisinin peşinde. Ona göre iyi olan başkasına o kadar iyi gelmez belki. 4 yılı geçti hiç bir saygısızlık yapmadı bana. Salak demedi sakasına dahi kaba davranmadı. Yanlışlıkla düşünmeden konuşsa bile özür diledi. Yanında en mutlu olduğum kişi şuan o.

Anneye bak, şaka gibi!
Gencecik insanlarsiniz calisir kazanirsiniz paranizi cocugun parasindan anana ne ki yani ustelik askerde cocuk. Allah Allah yaaa

Evet öyle ön yargılı ki. Ön yargısını nasıl kırarım bilmiyorum. Bazen ya o ya ben diyecek gibi konuşuyor.

Benim ailemin eğitim durumu da lise onlar gibi. Eğitim durumları eşit ama onlar köyde yaşıyor biz şehirde. Aynı memleketteyiz. Annesi evden çıkmamış pek. Benim annem de çalışan kadın. Evi çekip çeviren kişi annem mesela. Teknolojiye hakim evimizdekiler. Çok büyük bir fark göremiyorum bunun haricinde. Ailelerimiz uygun değil diye de düşünüyor arada. Ama diyorum ya kültür çatışması yok ortada.

benim bu hayatta aldığım en büyük derslerden biridir ne nedenden olursa olsun anne dinlenmeli ve her dediği er ya da geç çıkar.şayet evlenirsen belli ki annen razı olmaz,mutsuz olur senin onun mutsuzluğu üzerine mutlu bi yuva kuramazsın zaten

Annen damadı kendine alacak galiba.. insanlari dış görünüşe göre veya eğitim durumuna göre yargilamak çok yanlış. Senin kızın çokmu güzel yada doktor mühendismi ki diye sorarlar adama?

Kızı çok güzel Şaka yapıyorum da o beni çok güzel görüyor sanırım anne yüreği. Onun haricinde sizde insanları mesleklerine göre yargılamayın. Doktor mühendis olup insan olamayan çok.

Evet öyle ön yargılı ki. Ön yargısını nasıl kırarım bilmiyorum. Bazen ya o ya ben diyecek gibi konuşuyor.
Bence annen inatci bir kadin ve sen usteledik e ters tepecektir...
Akisina birak zaten birbirinizi sevginizi gordukce zamanla kabul edecektir insallah...

Ama annem onu tanımıyor tanımadan yorum yapıyor . Tanısam da fikrim değişmez diyor. Annem de insan yanılabilir. Belki ben de yanılırım. Fırsat verse belki tanıyacak ama tanısam da değişmeyecek fikrim diyor.

o zaman ön ayak olmalısın iletişime geçmeliler

Anne damat adayını tanımazken nasıl haklı bir sebepten istemiyor olabilir ki? Anneler bilir falan çok klişe. Tanımıyor bile. Yaptığı şey sadece sana yakıştıramamak. O da ebeveynlerde başta olabiliyor kızlarını kızları gibi eğitim gören hatta kızlarından daha iyi eğitimlilerle evlendirmek istiyorlar. Bence annen şansını denemiş, tanıdıkça fikri değişir sever. Tabi sevgilin iyi bir insansa.

kesinlikle annelerin istemediği herkeste bir sorun çıkıyor.
kendi tecrübelerim de dahil.
anne istemiyorsa o adamdan zerre hayır gelmez

Bu her zaman dogru degil. Her anne bir degil birkere. Her anne sirf dogurdu diye bilmis olmuyor. Hani mantikli sebebleri olsa, neyse diyecegim. "Tv'deki gibi yakisikli,zengin olsun" diyen bir kisinin dünya görüsünü sorgularim. Yani o dünya görüste olan biri, kizina ne verebilir ki?

Ha konuya dönersek, bende acikca ne yapilmasi gerektigini bilmiyorum. Bulustugunuzda anne cok ön yargili davranirmi? Damat adayini cekistirirmi? Ortam cokmu gergin olur? Bunlari düsünerek bir karar alinmasi lazim.

Sevgilim iyi biri. Annem çok ön yargılı. Umarım sever.

Annem çok rahat olur ama sevgilimi gerer diye düşünüyorum. Bakışlarıyla olsun davranışlarıyla olsun her şekilde sevgilimi gereceğini bunaltacağını düşünüyorum.

Annen uygun görmediyse tam olarak anlatmadığım anlatamadıkların var demek , ki hayat tecrübesi olan annen ki onlar bir tık ileriyi görür, benim mesela şişman ve obez erkeklere hiç pozitif yaklaşımım yok

Ben eşimden 3,5-4 kat fazla kazanıyordum
İş değiştirdi şimdi 2 kat fazla kazanıyor olacağım
Biz dert etmiyoruz
Bu senin ve o kişinin yapısına bağlı.

Annem çok rahat olur ama sevgilimi gerer diye düşünüyorum. Bakışlarıyla olsun davranışlarıyla olsun her şekilde sevgilimi gereceğini bunaltacağını düşünüyorum.

Bide eger bundan sonra sirf laf olsun diye "ya oturmasini bilmiyor, yemek yeme sekli tuhaf,...." gibi laflar edecekse, bence hic ograsma bile. Yoksa cok yipranirsin.

En iyisi gercekten evlilige dair adimlar atilcaksa, söz, nisan gibi, o zaman bulussunlar. Nisanida kisa tutarsiniz, annenin laflarina fazla maruz kalmazsiniz.

Annen uygun görmediyse tam olarak anlatmadığım anlatamadıkların var demek , ki hayat tecrübesi olan annen ki onlar bir tık ileriyi görür, benim mesela şişman ve obez erkeklere hiç pozitif yaklaşımım yok

Annem hiçbir şey bilmiyor ki tanımıyor bile. Annem ön yargı yapıyor başka şey değil.

Haklısınız sevgilim de ısrarlı tanışacağım da tanışacağım diyor. Arada kaldım.

Haklısınız sevgilim de ısrarlı tanışacağım da tanışacağım diyor. Arada kaldım.

O zaman de "gerek yok yaa, simdi bos yere fazla yüz göz olunuyor. Bide o halde bende seninkiler ile bulusmak zorundayim. Zaten biliyorsun Türk kültüründe bu gibi seyler fazla gergin geciyor. Iliskimiz simdi cok güzel gidiyor, halimizden cok memnunum" felan gibi laflar de.

Annenede iliskin üzerine fazla konusma, yoksa sürekli tartisip yipranirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…