• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem sevgilimi istemiyor

Annenizi biraz önyargili buldum acikcasi. Niye illa doktor, zengin, yakisikli. Öncelikli kriterler farkli olur benim bildigim. Yasiniz kücükte anneniz herseye bir kulup mu bulmaya calisiyor

Universite son sinifim. 24 olacam yaşım da küçük değil. Annem sadece maddi duruma takik.

Tanışmaları normal. Önce bir tanışsınlar ama hemen evlilik ciddiyetine de girmeyin. İş hayatı askerlik çok değiştiriyor erkekleri. Düzeni oturmadan adım atmayın zaten. Sadece anneniz bilsin tanışsın. Tek derdi zenginlik olursa önyargısı var deriz ama onun haricinde anneler hep haklıdır unutmayın..

Tanışmaları normal. Önce bir tanışsınlar ama hemen evlilik ciddiyetine de girmeyin. İş hayatı askerlik çok değiştiriyor erkekleri. Düzeni oturmadan adım atmayın zaten. Sadece anneniz bilsin tanışsın. Tek derdi zenginlik olursa önyargısı var deriz ama onun haricinde anneler hep haklıdır unutmayın..

Tanissinlar o zaman ona gore her sey belli olur. Tesekkur ederim yorumunuz için

siz ne okuyorsunuz

burada eşin alt kademede kalır kıskanır vs konuları çok

annesi de çalışsın vs evet öyle olsa halden anlar vs vs deniyor ama ne yapalım yani annesi çalışmıyor diye başka aday mı arayalım

evlilik bu, bir beden küçüğünün kırmızı puantiyelisi olsun diye tişört almıyoruz ki

Annenizi biraz önyargili buldum acikcasi. Niye illa doktor, zengin, yakisikli. Öncelikli kriterler farkli olur benim bildigim. Yasiniz kücük
Universite son sinifim. 24 olacam yaşım da küçük değil. Annem sadece maddi duruma takik.

evet kücük bir yas degil evlenilinceye kadar 25 olur o. Erkegin calismasi, caliskan olmasi cok önemli evet ama maddi duruma bu kadar takik olmak bilemiyorum ne kadar dogru. Dünya hali neyin ne olacagi belli olmaz. Konusmayi dene. Önce bir tanissin. Belkide seni vermek istemiyor :)

Merhaba kızlar. Benim 4 yılı aşkın hayatımda olan biri var. Beni çok seviyor buna eminim. Bende onu çok seviyorum. Bu sene askere gitti 3 ayı kaldı gelmesine. Gelince nişan falan yapmak istiyor direk söylemedi ama evlenecegiz gibi bir şeyler söyledi ve annemle tanışmak istedi. Annem başından beri biliyor sevgilimi. Başlarda bir sey demiyordu. Şimdilerde çok katı bana karşı. Sevgilim ön lisans mezunu bende lisans okuyorum son yılım. Ama annem okuluna ve cok kardeşi olmasına falan takmış durumda. Bölümü de çok iyi aslında. Anneme iyi biri oldugunu bolumunun iyi oldugunu falan anlatamıyorum. Tutturmuş doktor, muhendis, zengin vb olsun diye. Televizyondaki bazi adamlar gibi yakışıklı olmaliymis. Bana zaten cok yakışıklı görünüyor, anneme anlatamıyorum. Her seye cevabi var. Ben çok ısrar edince zar zor kabul etti, goruselim o zaman yemek yiyelim ama kararim degismeyecek biliyorum dedi. Cok kati davranıyor bana karşı. Sonra ben onu gozlemleyecegim dedi. Bana yanlışını bulmaya çalışacak gibi geliyor. Biz ne yapmalıyız sizce? Annemle şimdiden görüşmeleri doğru olur mu?
Eğer konu sadece eğitim, statü, dış görünüş gibi şeylerse annenizi iplemeyin :) siz vazgeçmedikçe el mecbur kabul edecektir.. Eğer eşiniz olacak kişi sizi gerçekten mutlu ederse de ilerde kendiliğinde değişip düzelecektir.. Sonuçta bi anne için mühim olan evladının mutluluğu olmalı..
Ama tabi başka bi konu varsa, annenizin aklında başka ciddi bi mesele varsa orasını bilemem.. Size hayırlı bi kısmet bulmuş olma ihtimali de var bu arada :KK53: onu bırak doktorla evlen gibi :KK53:

Sen haklısınn seviyorsun diee ama annen böyle düşünyorsa bi bildiği vardırr babanın çok kardesi var mı :)))

Fakiri zengin eden Allah zengini de fakir eder.
Annelerin çoğu evlatları için tabiki her şeyin iyisini ister...Tanışsınlar belki fikri değişir annenizin.

Çok kardeş olması , aile yapısının sizinkinden farklı olmasına delalet ediyorsa anneniz haklı olabilir.

Tanıdığım bir doktor hatun, yine doktor ve Doğulu bir adamla evli. Şu anda boşanıyorlar. Eşinin ailesini ziyarete gittiğinde adamın annesi adama bunu niye aldın ki biz sana memleketten kız alırdık demiş:KK57: Benim ailem de Doğulu bu arada, akrabalarım okumuş etmiş olsa da feodal kafa ve erkek hegomonyası var; kadın ne kadar cevval olursa olsun bitli eşşek kıvamındaki beceriksiz bir erkeğe eşit olamıyor. Ama aile bağları güzel mesela, kalabalık aile güzel neyse.

Diyeceğim o ki, aileler çok farklıysa, ailesinin görgüsü, eğitimi, kültürü sizinkine denk değilse bu iş sizin başınıza patlayabilir. Anneniz yüzeysel de olsa belki de bir ipucu yakalamış. O yüzden siz ailesini tanıyın bu çocuğun, nasıl insanlar, aralarına karışabilecek misiniz bir bakın derim. Burda adam iyi ama ailesi çok cahil çekemiyorum artık konulu pekçok başlık oldu. Eğitimsiz insan gerçekten çekilmiyor.

Önce bir tanışsınlar bakalım,birbirlerini görsünler ondan sonra neler yaşanacak zaman gösterecek bunuda..
Bir büyük tavsiyesi sana evladım...

Annen damadı kendine alacak galiba.. insanlari dış görünüşe göre veya eğitim durumuna göre yargilamak çok yanlış. Senin kızın çokmu güzel yada doktor mühendismi ki diye sorarlar adama? ;)

siz ne okuyorsunuz

burada eşin alt kademede kalır kıskanır vs konuları çok

annesi de çalışsın vs evet öyle olsa halden anlar vs vs deniyor ama ne yapalım yani annesi çalışmıyor diye başka aday mı arayalım

evlilik bu, bir beden küçüğünün kırmızı puantiyelisi olsun diye tişört almıyoruz ki

Bolumumu burda yazmayayim. Yani evet esin daha fazla kazanmasini erkekler kafasina takiyormus. Biz onlari aştık diye düşünüyorum. Hayat bu hic belli olmaz. Belki ben daha az kazanacağım... Annemin fikrini nasıl degistiririm bilmiyorum.

Bolumumu burda yazmayayim. Yani evet esin daha fazla kazanmasini erkekler kafasina takiyormus. Biz onlari aştık diye düşünüyorum. Hayat bu hic belli olmaz. Belki ben daha az kazanacağım... Annemin fikrini nasıl degistiririm bilmiyorum.

bölümü şunun için sordum

doktorların annesi mühendis sevgilileri beğenmiyor vs

burda araştırma görevlisi vardı eşi iki yıllık mezunu

o mutlu mesela

herkese yazıyorum

arkadaşımız var öğretmen eşi inşaatta usta

eğitimini bilmiyorum liseyi bitirmiş mi

hayatları maddi olarak da iyi duygusal olarak da

kimseyi küçümsemeyip kendi büyüklenmezse hayat daha kolay geçer

mali müşavirler vardı onlar çok kazanır vs deniyor mesela anneleri adamları beğenmiyor

hemşirelere bile doktor bul diğerleri olmaz diyen bir ülkeyiz biz

bir de annen memurmuş yani maaşı sabit lise mezunu bir memurun maaşı 2000 civarıdır herhalde

adam kendi işini yapar annenin tüm ömründe kazandığını bir seferde kazanır belki

bu işler para ile olmaz ki

annen sana nasihat etsin işin gücün olmadan evlenme

bir çalış hayatı gör sonra desin

Annenizi biraz önyargili buldum acikcasi. Niye illa doktor, zengin, yakisikli. Öncelikli kriterler farkli olur benim bildigim. Yasiniz kücük

evet kücük bir yas degil evlenilinceye kadar 25 olur o. Erkegin calismasi, caliskan olmasi cok önemli evet ama maddi duruma bu kadar takik olmak bilemiyorum ne kadar dogru. Dünya hali neyin ne olacagi belli olmaz. Konusmayi dene. Önce bir tanissin. Belkide seni vermek istemiyor :)
Eğer konu sadece eğitim, statü, dış görünüş gibi şeylerse annenizi iplemeyin :) siz vazgeçmedikçe el mecbur kabul edecektir.. Eğer eşiniz olacak kişi sizi gerçekten mutlu ederse de ilerde kendiliğinde değişip düzelecektir.. Sonuçta bi anne için mühim olan evladının mutluluğu olmalı..
Ama tabi başka bi konu varsa, annenizin aklında başka ciddi bi mesele varsa orasını bilemem.. Size hayırlı bi kısmet bulmuş olma ihtimali de var bu arada :KK53: onu bırak doktorla evlen gibi :KK53:

İnanın başka bir konu yok. Beğenmiyor hepsi bu. Ya bir de doktor vb insanların bana ilgisi olunca hemen konuş görüş diyen tavrı var. Annem bile beni anlamıyor.

Anneye bak, şaka gibi!
Gencecik insanlarsiniz calisir kazanirsiniz paranizi cocugun parasindan anana ne ki yani ustelik askerde cocuk. Allah Allah yaaa

Back
X