Annem Olmasını Beklerken Düşmanım Oldu

mrsspy

Davşan Annesi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2018
814
1.305
Merhaba hanımlar;
Size biraz hikayemden bahsetmek ve açıkçası tesellilerinizle moral bulmak istiyorum. Ayrıca burada yapmayı deneyipte başaramayan hanımlar var belki toplu cevap olur. Sabredip okursanız çok mutlu olurum.

8 yıl önce annem vefat etti. Evin tek kızı olduğum ve ne baba ne anne tarafımdan kimseden bir destek görmediğim için babamla bir başımıza yaşam mücadelesi verdik. Sağolsun babam hem annem hem arkadaşım olmaya çabaladı. Elinden gelen herşeyi yaptı. Üniversitemi bitirdim, bir süre çalıştım ve eğitimlere devam ettim.

1,5 yıl öncede eşimle tanıştık. Biraz flörtten sonra eşim niyetinin ciddi olduğunu söyledi ve ilişkiye başladık. 1 ay sonra annesi ve babasıyla tanışmamı istedi. Bir yerde yemek yemeğe gittik. Ailesi benim ailemden biraz farklı geldi ilk gördüğümde bana. İçlerine kapanık hayat görüşleri kısıtlı bir anne baba. Eşim iş hayatından dolayı çok dışa dönük girişken ve konuşkandır. Ailesiyle alakası yok o yüzden çok şaşırdım ama ben konuştum güldüm durumu zorlaştırmadım.

Dönüşte annesi benim arabamla dönmek istedi bende kabul ettim belki özel bişeyler konuşmak istiyordur diye. Annesinin bana söylediği tek şey şu oldu;
-“belli ki senin ailenin durumu iyi, bizim bir evimiz bile yok sonra deme bize benim şuyum buyum var sizin yok diye” dedi.
Bende;
-“olur mu öyle şey benim babamda ne yokluklardan geldi.yeter ki mutlu olalım çalışır yaparız herşeyi” dedim.
Ve sadece hmm diyip sustu kayınvalidem.. Sonuçta hepi topu 1 saat kadar bir zaman geçirmişiz. Hiçbirşeyimi merak edip sormadı yemekte. Ben anlattım hep kendimi. eşim 33 yaşında işi gücü olan bir bey. 11-12 yıldır hep çalışmış ve birikim yapmış. Ailesi yaklaşık 15 yıldır aynı evde kirada oturuyorlar. Evleri dökülüyor eski köy evleri gibi bir ev. Evlerine yıllarca 3 maaş girmiş ama artık nedendir bilmiyorum bir ev dahi almamışlar. O akşamdan sonra bir daha konuşma görüşme olmadı. (Bu arada onlar evlerine davet etmişlerdi ben dışarıda yemek istedim. Babamın haberi olmadan evlerine gitmek istemedim.) bir kaç hafta sonra babama bahsettim eşimden ve tanıştırdım. Babam eşimi sevdi. Sık sık konuşup tanımaya çalıştı eşimi. Ailesiyle de tanıştı babam. 1,5 ay kadar geçtikten sonra evlenme teklifi aldım babama danıştım ve evet dedim.Ailesine bir hafta sonra haber verdi eşim teklif olayını. Annesi çok kızmış “bizden habersiz yüzük taktın” diye. Bana sonraları bahsetti bundan. Eşim ameliyat oldu orada eşimle hiç ilgilenmedi ben koştum herşeye öyle izledi.

(Devamı yorumda)

Güncelleme: Dert kısmı da şu Kurbadan tamamen ipler koptu eşimde bende küstük.
Ben anne olduğum zaman bebek bakmayı bilmiyorum akrabalarım malum nasıl anneliği öğrenicem? Günlerdir buna çok üzülüyorum. Anne diye melerken böyle bir kadınla muhatap oldum atlatmak için ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Sonrasında bohçayı hazırlamak istemedi ben anlamam dedi akrabaları yerine gelsin o yapsın dedi ben gittim evlerine bohçamı sandığımı hazırlamak için, bana orda “Söz-Nişanınıza gelmicem” dedi. Bende; “siz bilirsiniz” diyince başladı bağırmaya çağırmaya. Beni ağlattı en sonunda orda ben ağlayınca kayınpederim bana teselli vermeye başladı bu sefer kv’m baktı ki oğluda eşide beni savunuyor yumuşamış gibi yaptı yemedim. Bohçama değer veripte doğru düzgün bişey bile koymadı ne nevresim ne patik.Gözümde yok zaten diyip önemsemedim. Nişanım memleketimdeki evimizde oldu.Kv’dem evimizin kapalı odalarını açarak gizli gizli evi gezdi.Bana “evinizi gezebilir miyim” dese tabiki gezdirirdim ama o gizli gizli yapmayı tercih etti.Nişanımda yüzü hiç gülmedi en başta zaten.

Annemi kaybettiğim için kayınvalidemi hep anne gibi hayal ettim bekarken.anne diye sarsın beni istedim.ama öyle bir “anne”ye denk geldim ki kendi evladı bile annesi varken yokluğunu yaşıyor. Çok uzun oluyor hemen bağlıyorum. Ev eşyası alırken bizimle ısrarla gelmek istedi tamam gelsin dedim laf soktu ağlaya ağlaya aldım çıktım eşyalarımı.çıkınca arabada herşeyi açık açk söyledim yüzüne.
“Bana sadece annelik yapsaydınız sizden başka hiçbir beklentim yoktu” dedim.Yine de demedi ki “kızım gel güzel güzel geçinelim” diyemedi bunu çıkmadı ağzından. Dedi ki “SİZ de hata” (ben saygımdan siz dediğim için o da bana kızım demek yerine siz diye hitap eder) o an anladım ben ortadan İkiye bölünsem değişmez böyle insanlar. Anne diye ağlamaktansa ben güçlü olup olacak evladıma iyi bir anne olmalıyım.

Kınamı hamamda yaptım değil birşeye el sürmek bir kere bile akrabalarımla sohbet dahi etmedi. Hamam sıcağında kıyafetleriyle köşede oturdu. Surat astı. Nikahımda beş karış suratla simsiyah giyinip örtme örtüp çekildi köşede izledi. Evime 1 kere gelin almada geldi. Herşeyi tek başkmıza yaptık eşimle. Bir yemek dahi yapıp getirmedi. Aç aç ev hazırladık.
Eşim kendi birikimiyle yaptı herşeyi beş kuruş paralarını görmedik.
Eşim kötü bir insan olsaydı asla katlanmaz ilk görüşmeden sonra bırakır giderdim. Ama eşimi o kadının 33 yıl annelik adı altında mutsuz ve huzursuz diken üstünde yaşamış olmasına rağmen bu kadar iyi kalabilmiş olmasına bi kez daha aşıl oldum.

Amaaan birak yapmasin. Ne güzel esinle el ele olup yapmissiniz herseyi. Sende ona gitmezsin olur biter

çok uzun yazıları okuyamıyorum ya azıcık ozet yazsak sanki daha iyi olur

Kk tarihinin en uzun derdi olmaya aday :sampiyon:

Çok detay verdiniz
Ama siz onları
O da sizi sevmemiş

Umarım birlikte yaşamıyorsunuzdur

Okuyamadım k. Bakmayın

Yok be güzelim bu kadarıda kafiydi:KK53:

Burada bi kaç gündür hep bu şekilde konu gördüm onlara da söyledim konu açıcam diye o yüzden bu kadar uzun oldu

Üşenmedim okudum.
Yüz kişiden yetmişi yaşıyor yazdıklarınızı.

Saygıdan siz diye hitap ediyorum yazmışsınız. Gayet anadolu insanı bunu burnu havadalık olarak görür.

Yine evlenme teklifini geç haber vermek, ameliyatta annnin gönderilmesi falan bunlar ters şeyler olmuş.

Ben telefonları merhaba anne diye açıyordum. Bizim gelin merhaba diyor herkese diye garipsediler:) o da merhaba kızım diye cevap vermeye başladı. Kadın alışmış Alo demeye.

Bence siz zaten başta mesafe koymak istemişsiniz istediğiniz de olmuş. Takılmayın.

Eş annesi sizin anneniz değildir. Gerçekten iyi kayınvalideler de var onları ayrı tutarım insanın içinden gelerek anne der ama sizinki ondan değil.
Bohça konusu gereksiz boşverin.
Kadın sizi istemiyor ve ilk görüşmede bizim şuyumuz yok diyerek oğlunun paranın eskisi gibi 3. Maaş olarak o eve girmesini bekleyecek benden demesi.
Siz kv ile bayramdan bayrama görüşün eşinizle kendi ailenize bakın.
Para konusunda dikkatli olun.

Canim hepsini okudum.kv düzelecek bi insan değil yapısı böyle sanırım.gözümde canlandi hic biseyden memnun olmayan somurtkan biri sanirim.herkes kv iyi anlasacak anne kiz olacak diye bi kaide yok eviniz barkiniz ayri olacak sonucta mesafeli görüşün ve pek takmayin.alttanda almayin emekleriniz bosa olur

Çok uzun ama okudum..Sen de çok detaya takıliyorsun kV de..Madem evliliğine devam edeceksin eşini seviyorsun gülüp geçeceksin..Üzerinde düşünme bile..Öz anneler de yapıyor böyle şeyler ,takılma

Kadın oğlunu sevmese oğlu git dediği halde bütün gün hastanede beklemezdi. Eşiniz ailesine biraz mesafeli gibi geldi. Kadının niye böyle davrandığını siz daha iyi bilirsiniz. Okuduğumdan anladığım kırgınlığı var gibi.

X