Annem mi olmali sevgilim mi?

madem annen bile konuyu biliyor neden çocuğu doğurmayı düşünmüyorsun?
üstelik de gebe kalman çok da zor bir durumken gebe kalmışsın
ilerde çok pişman olacağını düşünüyorum
madem sevdiğin adamla bir bebeğiniz oluştu doğur onu.
burda daha geçen gün biri açmıştı bir konu şimdiki eşiyle miydi neydi evlenmeden önce hamile kalmış ve kürtaj olmuş, şimdi bin pişmandı.
iyi düşün taşın, sana verilmiş bu hediyeyi geri tepme bence.
zaten yurtdışındaymışsın kimse sallamaz bile evlenmeden olmuş olmamış filan diye.

bence anne gelmeli boyle durumda sevgilinden daha cok anenin yardımına ihtiyacın olucaktır kim olsa o anda anneyi ister ya bilmiyorum ama ben boyle dusunuyorum..

Cok rica ediyorum lutfen yine konu baska yerlere kaymasin. Burada ciddi anlamda kararsiz kaldigim bir konuyla ilgili fikir almak istiyorum, yine konu sapmasin.
Tesekkur ederim.

Yanlış anladınız, konuyu saptırmak gibi bir niyetim yok.
Size, yaşadıklarınıza veya tercihinize yönelik bir eleştiri de yapmadım.
Sadece "her şeyden önce bedenine yazık" cümlesi dikkatimi çekti ki söylediğimin arkasındayım, bence herşeyden önce bebeğe yazık.

Normalde yurtdisinda degilim, belli bir sure icin yurtdisindayim, tekrar donecegim.
Yardimci olmaya calistiginizi biliyorum ve takdir ediyorum ancak maalesef daha once de belirttigim gibi dogurmak gibi bir durumum maalesef yok.
Tesekkur ederim vakit ayirdiginiz icin.

o, konu sahıbıyle allahın arasında olan bişi
o yuzden önce saglıgı..

Sanırım bu konu üzerine daha önce "namus bekçiliği" diye tabir edilen durumlar olmuş.
Benim niyetim böyle birşey değil.
Eleştiri de yapmıyorum.
Evet konu da Allah'la konu sahibi arasında
Fakat "herşeyden önce............yazık" denilecek olduğunda, bence bebeğe yazık.

bildiğim kadarıyla olmadı "namus bekçiliği"

bilmiyorum, okuduklarımdan öyle anladım, daha önce başka bir başlıkla konu açılmış, biraz karışıklık olmuş

Daha once baska bir nedenle actigim konu oldukca sapti maalesef. O nedenle zaten bu basligi ilk actigimda sadece 'operasyon' olarak belirttim yine ayni seyler olmasin diye.

anladım. ben olmadı derken bu konu için dedım :)
zaten bu konuda da nıye olmadı garıp:d ısterse 10 konu olsun
yıne de sert yorumcular olurdu . neyse
belkı yarın gunduz olur :d

Daha once baska bir nedenle actigim konu oldukca sapti maalesef. O nedenle zaten bu basligi ilk actigimda sadece 'operasyon' olarak belirttim yine ayni seyler olmasin diye.
Bundan 8 ay sonra ne kadar zorluklar icinde olsada dünyanin en mutlu insani siz olucaksiniz belki.
Bebeginiz size bakinca, elinizi tutunca.
Bence bu her zorluga deger.
Gercekten üzüldügüm icin yaziyorum, gecenki konuda hata yapmissin diyemedim cünkü gecmisi degistiremeyiz, ne desem daha cok üzülecekti. Kimse o bebegi geri getiremezdi cünkü. Ama size bu hatayi yapmayin diyebilirim henüz gec degil. Umarim pisman olacaginiz yollara girmezsiniz.

anladım. ben olmadı derken bu konu için dedım :)
zaten bu konuda da nıye olmadı garıp:d ısterse 10 konu olsun
yıne de sert yorumcular olurdu . neyse
belkı yarın gunduz olur :d
Aman diyeyim. Ilk mesajda ve sayfalarda yazmiyor ya belki dikkatlerini cekmemistir. Hala net bir karar veremedim, yazilan birbirinden farkli her cevaba "hakli yaa, evet dogru soyluyor" diye yaklasiyorum ve devamli fikrim degisiyor. Hayatta kararsiz olmaktan nefret eden bir insan olarak cok zorlaniyorum. O yuzden ne kadar fazla fikir, o kadar iyi benim için.

Iyı niyetinizi biliyorum, gercekten tesekkur ederim.
Ama ben gercekten su an anne olabilecek bir insan degilim. Yani dediginiz "size bakinca, elinizi tutunca" cumleleri beni duygulandirmiyor aksine daha cok urkutuyor. Anne olma fikrine yakin buyumedim hic, bebek veya cocuklarla da aram yoktur. Simdi bile onumuzdeki sene kucagimda bir bebekle olma fikri beni fazlasiyla panikletiyor. Tahammulsuz, hayatta yasamak istediklerini cocuk yuzunden yasayamamis ve bunu ister istemez ona yansitacak, kotu bir anne olmaktansa su an olmamayi tercih ediyorum. Gercekten maddi manevi hicbir sekilde hazir degilim, hic anne olma hayalim olmadi, o konuda romantik bir insan degilim. Bu da muhabbet kusu degil ki birkac ay sonra "ay ben bakamiyorum" diye baskasina vereyim, bir insan cikiyor ortaya. Maddi manevi en iyi imkanlari sunup, ona hayattaki en iyi sansini verebilmeliyim ama su an veremem.

Yapmaaa

Doguramam diyorsunda acta degilsiniz acikta degilsiniz heralde..
Yurtdisinda okuyon mu calisiyon mu bilmiyorum..
Durum musait degil diyorsun ama pisman olma guzelim yillar sonra..
Birde annen biliyormus ama kurtaj meselesine destek..
Yani benim annem tabiri caizse beni keser zaten hamile kalsam ama aldircam desem yataga baglar odaya kilitler yinede birakmaz yanii..
Annen bile kiyma etme ben bakarim demiyor mu hic

Bu arada durum kurtaj bile olmasa sevgili mi o da kim be yorumlarina katilmiyorum..
Ben kendi hayatim icin soyluyorum 4 yillik hayatim sevincimi huznumu paylastigim insana dis kapinin dis mandali muamelesi yapmam sirf imza atmadik diye..
İkiside gelsin.. Benim dusuncem bu yonde

Ben de sizi anliyorum ama bir ümit iste vazgecersiniz diye umuyorum.
En iyi imkanlari vermesenizde yasama sansi olur, belki kücük seylerle mutlu olabilen bir cocuk.
Burda yine böyle bir konu acan bir bayan vardi. Aldirmaktan vazgecmisti ve burdaki arkadaslara tesekkür etti. Suan yavrum bana bakiyor aldirmayi düsündügüm icin ondan utaniyorum diye.
Suan hazir hissediyorsunuz ama gec olduktan sonra pisman olma ihtimaliniz cok yüksek.
Ve eminim bu mesaji okuyup aglayan insanlar olucak onlar icin cok gec cünkü.
Benden bu kadar. Kararinizi degistirirseniz haberimiz olsun lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…