• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ilişkime karıştığı anda kavga çıkıyor!! :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yükseklisans bitirdiniz araştırma görevlisisiniz ve ilişkinizi annenizin laflarıyla ve onun verdiği akılla yürütüyorsunuz ne diyim....
Allah aşkına şu profilleri insanlar bizim hakkımızda yorum yapabilsin diye dolduruyoruz, ne olur doğru yazın profilinize...
Profilinde yükseklisans mezunu ve araştırma görevlisi yazan birinden bu cümleleri duymak çoook ama çok komik oluyor....

Bizler ordinalyus Prf . bile olsak annelerimizin gözünde çocuğuz...
Okul insana mesleki ve teknik bilgiler konusunda öğretim imkanı sağlar.
Ama annelerimiz tahsil durumları ne olursa olsun yaşanmışlıkları ve koruma içgüdüleri ile bize karşı zaafları sonucu nasihatlerde bulunmak isterler..Gayet doğaldır...Bunun komik bir tarafı olduğunu sanmıyorum..

Ben yüksek lisans mezunu bir insanım,hatta araştırma görevlisiyim anne..Bana sen nasihatte bulunamazsın mı demek gerekiyor ?:bbo:

Annen çok kurnaz,cin gibi kadınmış,severim kurnaz kadınları...
Ama çocuklarının hayatına çok müdahale edip,bunaltacak kadar da değil..
Fakat senin iyi niyetinden mi?Annenin kurnazlığından mı?bilinmez
Herşeyini ıcığına cıcığına kadar anlatmasaydın...
Anne işte...Biraz da kurnaz olunca,ağzından girip,burnundan çıkıp
Lafları senden alıyor galiba...
Bundan sonra biraz daha temkinli olursan ,sanırım sorun kalmaz...kaydirigubbakcemile5

Sana zarar gelmemesi için,iyi niyetinden böyle davranıyor..
Sana söyliim anneni çok sevdim....kaydirigubbakcemile3

Siz beni yanlış anlamışsınız, üniversite insanın kişiliğini tabii ki değiştirmez ama olgunlaştırır, hayat tecrübesi ve yaşanmışlık katar... Yüksek lisans mezunu biri en kötü 23 yaşındadır, 23 yaşında ve üniversite eğitimi almış, hele de üniversitede araştırma görevvlisi olabilmiş biri annesinin iki lafıyla sevgilisiyle kavga edip 3 lafıyla barışmaz...
Biz 40 yaşınada gelsek 50 yaşnada gelsek annelerimizin kuzularıyız, tabii ki fikirleri bizler için çok önemlidir, ben de annemn söylediği herşeye değerverir dinlerim, ama o ilişkiyi yaşayan bensem ilişkinin gidişatına annem değil ben karar veririm, kavga edilmesi gerekiyorsa kavga da ederim, barışılacaksa barışırım da.. Ama annem aaa hiç olurmu niye öyle yaptı, yapmasaydı dedi diye kavga etmem, aa seviyormuş kızımı yazııık dedi diye de barışmam...
Anlattığınız kadarıyla annenizin mantıklı bişey de söylemiyor, kendiniz söylemişiniz, içine şeytn giriyor, sevgilimi kötülüyor, onun yüzünden kavga ediyoruz diyorsun.....

Bizler ordinalyus Prf . bile olsak annelerimizin gözünde çocuğuz...
Okul insana mesleki ve teknik bilgiler konusunda öğretim imkanı sağlar.
Ama annelerimiz tahsil durumları ne olursa olsun yaşanmışlıkları ve koruma içgüdüleri ile bize karşı zaafları sonucu nasihatlerde bulunmak isterler..Gayet doğaldır...Bunun komik bir tarafı olduğunu sanmıyorum..

Ben yüksek lisans mezunu bir insanım,hatta araştırma görevlisiyim anne..Bana sen nasihatte bulunamazsın mı demek gerekiyor ?:bbo:

Arkadaşın annesi kızına nasihat etmiyor, annenin içine şeytan giriyor çocuğu kötülüyor ve kızın kavga etmesine sebep oluyor, sonra şeytan çıkınca aa bu çocuk seni seviyo aslında kızım deyip barışmasına sebepoluyor....

Ben arkadaşın anlattığı olaylarda ne aklıbaşında mantıklı bir anne gördüm, nede aklı başında bir kız evlat...

Siz beni yanlış anlamışsınız, üniversite insanın kişiliğini tabii ki değiştirmez ama olgunlaştırır, hayat tecrübesi ve yaşanmışlık katar... Yüksek lisans mezunu biri en kötü 23 yaşındadır, 23 yaşında ve üniversite eğitimi almış, hele de üniversitede araştırma görevvlisi olabilmiş biri annesinin iki lafıyla sevgilisiyle kavga edip 3 lafıyla barışmaz...
Biz 40 yaşınada gelsek 50 yaşnada gelsek annelerimizin kuzularıyız, tabii ki fikirleri bizler için çok önemlidir, ben de annemn söylediği herşeye değerverir dinlerim, ama o ilişkiyi yaşayan bensem ilişkinin gidişatına annem değil ben karar veririm, kavga edilmesi gerekiyorsa kavga da ederim, barışılacaksa barışırım da.. Ama annem aaa hiç olurmu niye öyle yaptı, yapmasaydı dedi diye kavga etmem, aa seviyormuş kızımı yazııık dedi diye de barışmam...
Anlattığınız kadarıyla annenizin mantıklı bişey de söylemiyor, kendiniz söylemişiniz, içine şeytn giriyor, sevgilimi kötülüyor, onun yüzünden kavga ediyoruz diyorsun.....

ashemez verdiğiniz örneklerde bu sizsiniz. o kolonya.
siz öyle yapabilirsiniz. ama kolonya annesinin etkisinde kalabilir.bu kişilikle ilgilidir. ,eğitimle değil..herkes aynı şekilde tepki verip,,aynı şekilde davranacak değil ki.
bende üniversite mezunuyum ama,inanılmaz safım mesela. herkese inanırım. üniversite, benim yapımı ,kişiliğimi, değiştirmedi.keşke değiştirseydi. ama böyle bir özelliği yok maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
ashemez pekı sımdı ben boyle yapmamam gerekıyor Turkıye standartlarına gore yuksek tahsıllı bır bayanın bunları yapmaması öngörülüyor dıye yapmayacak mıyım?
eee sonuç?
ben sonuç için konu açtım telhis koyup bu böyle olmaz mmm demeniz için değil

ayrıca bir hakaret etmişsiniz yazınızda bu ne kadar doğru? siz ne mezunusunuz kuzum, konusurken hakaret edebilecek bir tahsıl için ne okumamıs olmanız gerekiyor? doğru yerde mısınız sız söyleyın

ashemez pekı sımdı ben boyle yapmamam gerekıyor Turkıye standartlarına gore yuksek tahsıllı bır bayanın bunları yapmaması öngörülüyor dıye yapmayacak mıyım?
eee sonuç?
ben sonuç için konu açtım telhis koyup bu böyle olmaz mmm demeniz için değil

ayrıca bir hakaret etmişsiniz yazınızda bu ne kadar doğru? siz ne mezunusunuz kuzum, konusurken hakaret edebilecek bir tahsıl için ne okumamıs olmanız gerekiyor? doğru yerde mısınız sız söyleyın

Benmesajlarımda hakaret içeren bir kelime kullandığımı düşünmüyorum.. Farkında olmadan kullandığım bir kelime varsa lütfen söyleyin hemen özür dileyebilirim... Ama znnetmiyorum...
Tamam geri aldım, üniversite insanın kişiliğini değiştirmiyormuş.... Ben yanlış biliyormuşum, üniversite insanı olgunlaştırır, hayata başkalarının gözüyle değil kendi gözleriyle bakmayı öğretir, insana kendi hayat anlayışını oluşturmada temel verir diye düşünüyordum.... Demekki değilmiş ben yanlış biliyormuşum....
Ben üniversitede okudum, yüksek lisans yaptım o yüzden ailemin düşüncelerine önem veren ama kendimne ait bir hayat felsefsi olan bağımsız bir birey oldum zannediyordum...
Biliyormusunuz çk sevindim, üniversite bana bunu öğretmediyse bu benim kendi karakter yapımmış...
Ne mutlu bana ki ailem beni kendilerine bağımlı olarak değil karşılıklı saygı, sevgi ve güveni yitirmemiş ama kendi ayakları üzerinde güvenle durablen bir brey olrak yetiştirmiş...
Haftaya anneme gittiğimde bir kez de bunun için o güzel ellerinden öpeceğim....

Arkadaşın annesi kızına nasihat etmiyor, annenin içine şeytan giriyor çocuğu kötülüyor ve kızın kavga etmesine sebep oluyor, sonra şeytan çıkınca aa bu çocuk seni seviyo aslında kızım deyip barışmasına sebepoluyor....

Ben arkadaşın anlattığı olaylarda ne aklıbaşında mantıklı bir anne gördüm, nede aklı başında bir kız evlat...

Bu cümle yüzünden........

bence anlatma her şeyini..
kavgalarını fln hiç anlatma..
ben kavgalarımızı alatmıyorum anneme..bilmemesi daha ii :1hug:

okuduklarıma inanamadım... ilgili bir annen var diye Allah a şükredeceğine tutmuş annen için içine şeytan kaçmış diyorsun...

bir anne evladının kötülüğünü istemez....evlendikten sonra "ah anacığım haklıymışsın, seni dinlememekle ne büyük hata etmişim " diyenleri çok gördük...

annenin öğütlerine kulak vermeni tavsiye ederim sana...

ve hepsini erkek arkadaşına yansıtmak zorunda değilsin...annene "tamam anneciğim" dersin olur biter.

Son düzenleme:
herşeyi erkek arkadaşına yansıtmana gerek olmadığı gibi herşeyini annenle paylaşmana da lüzum yok...

Son düzenleme:
Annemin içine şeytan kaçınca bana olmadık şeyler söylüyoa niye öyle yaptı niye böyle yaptı diye onun yüzünden kavga ediyorum sonra normale dönüyor kızım seni sevyormuş diyo barışıyoruz diyen 23 yaşında bir genç kızın aklı başında mantıkı davrandığını düşünemiyorum kusura bakmayın...Aynı şekilde annenin de bir kişi hakında durup durup olaylardan kendine vazife çıkartıp yok niye öyle yaptı niye böyle dedi diye kızını kışkırtıp kavga etmesne sebep olması, daha sonra da gene aynı kişi için kızım bu çocuk seni çok seviyor demesi bence hiç de manıklı bir davranış değil...
KUsura bakmayın, hayat bakış tarzımız ve mantık anlayışlarımız farklı herhalde, ben daha fazla yorum yapmıycam...

Bu cümlenin hakaret olduğunu da düşünmüyorum... Sadece biraz daha mantık diyorum....

Annemin içine şeytan kaçınca bana olmadık şeyler söylüyoa niye öyle yaptı niye böyle yaptı diye onun yüzünden kavga ediyorum sonra normale dönüyor kızım seni sevyormuş diyo barışıyoruz diyen 23 yaşında bir genç kızın aklı başında mantıkı davrandığını düşünemiyorum kusura bakmayın...Aynı şekilde annenin de bir kişi hakında durup durup olaylardan kendine vazife çıkartıp yok niye öyle yaptı niye böyle dedi diye kızını kışkırtıp kavga etmesne sebep olması, daha sonra da gene aynı kişi için kızım bu çocuk seni çok seviyor demesi bence hiç de manıklı bir davranış değil...
KUsura bakmayın, hayat bakış tarzımız ve mantık anlayışlarımız farklı herhalde, ben daha fazla yorum yapmıycam...

Bu cümlenin hakaret olduğunu da düşünmüyorum... Sadece biraz daha mantık diyorum....

madem yorum yapmayacaktınız en başta hakaretvari yorum yapmasaydınız...sengözlerimebaksanab

Annemin içine şeytan kaçınca bana olmadık şeyler söylüyoa niye öyle yaptı niye böyle yaptı diye onun yüzünden kavga ediyorum sonra normale dönüyor kızım seni sevyormuş diyo barışıyoruz diyen 23 yaşında bir genç kızın aklı başında mantıkı davrandığını düşünemiyorum kusura bakmayın
,siz bu yazılandaki şeytan göndermesini ciddiye mi aldınız. kolonya bunu ,ciddi olarak yazmamış ki... ondaki espriyi,mizahı görmemeniz çok ilginç.
herhalde kolonya gerçekten annesinin içine şeytanın kaçtığına inanacak değil... yapmayın lütfen. ve sizinde bunu ciddiye almanız ,ve bu yazıdan mantıklı olmadığını düşünmeniz de ayrı bir ilginçlik:delphin:

Ben annesinin içine gerçekten şeytan kaçtığını zannettiğini düşünmedim zaten....
Mantıklı olmayan annesinin bir lafıyla kavga edip bir lafıyla barışması
Mantıklı olmayan annenin aynı çocuğu bir kötüleyip bir yok yk seviyor seni bu çocuk demesi...

Ben annesinin içine gerçekten şeytan kaçtığını zannettiğini düşünmedim zaten....
Mantıklı olmayan annenin aynı çocuğu bir kötüleyip bir yok yk seviyor seni bu çocuk demesi...

iyide kolonya esprili bir anlatım tercih etmiş. siz varsa arkadaşa yardımcı olacak bir yorumunuz yapın ama hakarete vardırmayın.. konu arkadaşın üslubu değil, annesinin ilişkisine müdahelesi ve bunun sonucunda arkadaşın sağlıklı bir ilişki yaşayamıyor olması..anladınız mı?

Annemin içine şeytan kaçınca bana olmadık şeyler söylüyoa niye öyle yaptı niye böyle yaptı diye onun yüzünden kavga ediyorum sonra normale dönüyor kızım seni sevyormuş diyo barışıyoruz diyen 23 yaşında bir genç kızın aklı başında mantıkı davrandığını düşünemiyorum kusura bakmayın

buyrun..bu yazıdan çıkan budur...:kahve:

kime göre neye göre mantık. bu mesajın yazılma amacının acaba ben mantıklı mıyım bi bakar mısınız olduğunu hiç sanmıyorum. sizin dediğiniz gibi olsun, tamam ikisi de mantıksız, eeeeeeeeee? sonuç ne, çözümünüzü paylaşsaydınız keşke? buraya ikisinin de mantıksız olduğunu söylemek için mi yazdınız... ayrıca anneler kutsaldır, annenin aklı başında değil türevi sözcüklerin yaralayıcı olduğunu ve hoş olmadığını düşünüyorum.

iyide kolonya esprili bir anlatım tercih etmiş. siz varsa arkadaşa yardımcı olacak bir yorumunuz yapın ama hakarete vardırmayın.. konu arkadaşın üslubu değil, annesinin ilişkisine müdahelesi ve bunun sonucunda arkadaşın sağlıklı bir ilişki yaşayamıyor olması..anladınız mı?

açıklamışsınız ama ashegmez arkadas anlamamıs,
anlayacagını da sanmıyorum yuksek yapmıs bırı nasıl boyle yazabılır deyip hayret etmekle mesgul, ve konuyu da yuksek lısans yapmıs olmasına ragmen anlamamıs (!) anlamıs olsa 7 kere yazı yazıp hakaret edıp sonra hakaret etmedım etmedım etmedım demezdı, 5 yasındayken evet hakaret ederdık sonra etmedım etmedım etmedım derdık, ancak arkadas muhtemelen 20 küsür bir yaşta o yüzden etmedim etmedim etmedim demesı ılgınc olmus :delphin: bunun yanında; yardımcı olabılecek kişiler için açılmış bir konu malum yardımcı olmayıp muhalefet olabilecek kişilerden yardım alamayacağım için boşuna gözümüz yorulmuş elimiz yorulmuş olacak ve kafamız başka konularla karışmış asıl konuya bakamamış olacaktık ve büyük ölcüde bu şekilde oldu, arkadaşlar yardımcı olamayacaksanız lütfen yazmayın tekrar söyluyorum ben yardıma ihtiyacım olduğundan dolayı bu konuyu açtım yıne yardımcı olmayacaklar lütfen baslıgıma 7 tane yorum yazmasın. gamyoncuiremsu

esas konuya gelelim, arkadaşlar anneme daha az şey paylaştım son 2 gündür ancak yine de yeterli bilgiyi verdim, bir şeyleri söylemeden duramıyorum o da laf almayı biliyor.
başka çözümü olan var mı? :ecrin_bebek:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back