Annem ile Ite kaka bir iliski

Uc asagi bes yukari ayni seyler. Soyledindiginde de asla kendilerini sorgulamak, ben naptim da bu boyle diyor , bir dinleyeyim yok. Ben onu sucluyormusum , suclayacak en son kisiymisim . Cunku asla baska birine cesaret edip de bir sey diyemez kendini beni ezdirir. Baktim, buyuttum diyorlar bir zahmet evinin icindeki cocugunda karnini doyur , zaten devletin okullarinda okumusum, uni .kyk ile okudum hala onun borcunu ben oduyorum . Hic bir sorunumu yansitmadim. Ama artik yansitiyorum uzak dursun benden. Ben burada lay lay lom oturmuyorum burada 2 cocuk buyuyor , ev donuyor , hic unurunda degil. Hayalleri varmis, nelerden vazgecmis, asla affetmeyecemis neden cunku evlendim. Evlenmeyip, calisip ona kole olacaktim. Yapmayinca ben kotu oldum. Aynilar iste. Yok ben inanirim size ben de yasadim. Annelik bir tabu olmus toplumda ama asla karsiliksiz sevmiyorlar hele bir istedigini yapma sendrn kotusu yok.

Hiç bir zaman ana kutsal,baba cennet kapısı diye bakmadım.
Herkes kendi değerini kendi belirler.
Ana baba olunca hiç kimsenin defterine artı bir yazmıyorum,yazmam da.
Önce doğurduklarını üzmemeyi bilsinler.
Her zaman diyorum ana baba hakkı varsa,evlat hakkı da var. Herkes kendi sorumluluklarını bilerek yaşayacak.

Siz de üzülmeyin arkadaşım,çekirdek ailenizle mutlu olun inşallah.

valla her anne anne değil işte, konunuzu çok okuyamadım ama sırf anne diye neden ahlaksız bir kadına saygı gösterilsin. evlat kayırma, kötü ahlak, yalan vs herkeste olabilir bunlar annelik bunları sıfırlatmıyor. görüşmeyin size kötü davranıyor ve canınızı sıkıyorsa.

Konusahibi seni çok iyi anlıyorum annemle babam da aynılar,bencillikte birbirleriyle yarışırlar. Ailem değil de uzak akrabammış gibi arıyorum ben onları ,kendim uygunsam görüşüyorum bir derdimi sıkıntımı anlatmıyorum çünkü o yakınlığı hissetmiyorum. Zaten biz de ayrı şehirlerdeyiz gerçek anlamda özlemiyorum da onları,olası kötü bi günümde destek olacaklarını hiç zannetmiyorum zaten.

O kadar kötü bi ilişki kurmuşlar ki benimle özlemiyorum onları ya. Ötesi var mı sen de fazla görüşme çok bunaltırsa seni ayda bi kez ara küs aman her anne “anne” sanki .

Anneler bazen evladını düşünüyor havasında daha çok zorluk çıkarabiliyorlar. Siz eşinizle çocuklarınızla alakadar olun. Anne evet ama ağzına çok laf vermemeye çalışın.

Anne anne değil ömür törpüsü Keşke seçebilsek Salla gitsin. Takılma. Sen onun çocuğusun o senin değil

Boşverin hiç kafanıza takmayın.
Benim annemde büyük abim için herkesi harcıyor.
Bıktım artık, zor bı hamilelik geçirdim sağolsun bana baktı, bebek doğdu baktı.
Ama ilerleyen zamanda 40 kusur yaşına gelmiş bı adam için eşim ve benim kukla gibi harcamasına izin vermedim.
Varsa yoksa abim, abim hatalı bişey bile yapsa bak şu yönü çok iyi deyip hemen bi oğlum oğlum modunda.
Benim oğlum un adı x, bana diyor ki benim de x sim abin. Ay şok geçirdim. 40 kusur yaşında adamı bebeği gibi görüyor hala
O gün iyice kendimi soyutladım, anladım ki doğru bı karar hiç bı zaman veremeyecek.
Bazı durumlarda yaşandı.
Aldım eşyalarımızı eşim geldi. Evime döndüm. Biraz orda biraz bizde kalıyorduk.
O gün bu gündür gitmiyorum.
Artık e bende evladı değilmiyim diye bile sorgulamıyorum.
Çok nadir konuşuyoruz, hasta gel bana diyorum. İşte şöyle böyle diyor inanın hiç yorum dahi yapmıyorum.
Sinirlerim alt üst artık bu konu yüzünden.
Dişimi öyle bı biledim ki sizi kelime bulup anlatamam ama uzakta kalıp içimi soğutmak en iyisi.
Hayat herkesi bı şekilde bı yerlere götürüyor. Ve kendi yaşamımızı kuruyoruz. Herkes saygı duyacak.
Tekrar söylüyorum hiç canınızı sıkmayın.

Acikca soyledim gelmesinin geregi olmadigini hem madden hem manen uygun olmadigimi. Eskiden olsa asla demezdim gelirdi ve benim de burnumdan getirirdi ama yıpratmıyorum artik kendimi.
aynen böyle kırmadan dökmeden devam edin
he bikaç gün sonraya sitem ederse bende çok yalnız kaldı bunalıma girdim kimse yoktu annem canım dediğim sende dahil diyin

Cok tesekkur ederim. Kesinlikle anne baba , en nihayetinde insanlar ve bir ust nesil gercekten cok hirsli ve kiskanclar . Kendim kurdugum ailemde mutluyum Allah herkesi mutlu etsin.

Cok tesekkur ederim , siz de hic caninizi sikmayin. Artik uzulmemeyi , takmamayi ozledim. Umrumda bile degil artik beni elalemle karsilastirmasi, evimin icini saga sola anlatip gezmesi , ozelime girmeye calisip sorgulamasi artik benim icin bir seyi ifade etmiyor. Ama onun icin uzuluyorum kendini etrafa gosterdigi kadar guclu , durust degil aslinda kendine cok yazik etti ve beni o kadwr hirpalafi , yiprattiki tahammulum yok , gucsuzum ,yorgunum. Hayat zaten yorucu ,zor ne gerek var. Suna da inanmiyorum ben senin iyi olmaniisterdim , iste Soyle yasayadin , sunu alsaydiniz, soyle evlendeydin , benim gozumde kaldi , ben nelerden vazgectim. Ya sana gore mi yasayacagim. Senin yaşamadıklarını yasatmak icin mi variz . Sacmaliyorlar ya.

Anne anne değil ömür törpüsü Keşke seçebilsek Salla gitsin. Takılma. Sen onun çocuğusun o senin değil
Tam teshis bu. Bana geldigi zaman cidden iki kizimin yaninda 3.kizim. esim icin de ayni seyi yapsin istiyor. Sunu ye anne , suraya gidelim anne . Esim geceleri calisiyor gunduzleri eglene kadar uyuyor, rahatsiz oluyor uyumasindan. Cok ilginc ya .

Anneler bazen evladını düşünüyor havasında daha çok zorluk çıkarabiliyorlar. Siz eşinizle çocuklarınızla alakadar olun. Anne evet ama ağzına çok laf vermemeye çalışın.
Hic laf vermem ne iyimi ne kotumu bilir. Biraz soylesem hemen basima kakar ki kakacak da bir durumum yok onun istedigi gibi dusmedim aileme sahip cikiyorum diye deli oldu. Bana diyorki en son , kocan seni seviyor seni kaybetmekten korkuyor diyor. Buna sasirmis ve benden umudunu kesmis. Cunku o buyuk kizimi dogurdugumda bosanip yanina gitmemi istiyordu. 2.kizima hamile kalinca kizdi bana kustu.2 yil.

Boşanmanızı isteyecek kadar ne yasadi ya ? Çok ayıp. İnşallah eşinizle çocuklarinizla hep mutlu olursunuz kimseye laf düşmez.

Ben çok riskli bı gebelik geçirdim. Hafta da en az iki kere acildeydim, doktoruma her hafta gidiyordum, doğumumu yapacak doktor zor buldum, ölüm riskimde normal gebelerden %700 fazlaydı.
Bana Allah bin kere değil yüzbin kere razı olsun baktı.( İnanın bunu yazarken burnumun direği sızlıyor ağlıyorum. Bende bı anneyim. Hani nasıl bişey biliyorum artık.) Ben bu kadar riskli gebe olmasaydım kapımı açmazdı. Kesinlikle arayıp sormazdı. Hatta ben rahatsızlıklarımı gebeliğim başında Allah'ın resmen beni yönlendirmesi git git uğraş demesiyle buldurdum. Hiç anneme haber vermedim. Bı gün beni aradı, neyse sesi gelmiyor. Aradım ben anne beni aradın dedim, a kızım bireye gidiyordum kendiliğinden aramış dedi. Nasilsın deyince anlattı boyle böyle diye yere yığıldı felan geldi hemen. Ben ağrılarımdan bas bas bağıra bağıra uyur uyanırdım. Sadece çok artık dayanamaz olduğunda çığlık çığlığa bagirirdim. Hani çokda öyle insana yük olmam.
Ya neler neler ben hala tu kaka evlat.
Torununu çok seviyormuş ama
Bu arada annemin benim üzerimde en büyük hobisi evlendiğim günü, nişan gününü, özel günleri zehir değil zehir zıkkım etmektir.
Ay inanın üvey anne bile evlendiği gün annemin yaptığını yapmaz.
Rezil olmamak için evlenmeden bı gün önce eve kimseyi cagirmadim bı arkadaşım geldi. Ortamı ve bana yaptıklarını gördü.
Arkadaşım inan ki şahit olmasan bu anlattıklarına asla inanmazdım. Bu nasıl bişey dedi.
Annemin bu yaptıklarından ötürü içimde inan ki sevgi yerine başka bişey geldi ona karşı hissizlik gibi.
Hani hamileyken bana o kadar baktı ki ben çok sevindim anne ya dedim bak bana nasıl bakıyor artık beni sever ilişkimiz çok iyi olur dedim. İyilestigim gibi beni sepet havası etti.
Yok inan ki ben üzülmüyorum, takmıyorum, ilgilenmiyorum, oralı da olmuyorum.
Fakat artık onlarda farkında ben çok feci bı sekilde akıllanıp her şeyin farkında olduğumdan.

Cok tatlısınız. Allah size , evladiniza saglik versin. Hikayelerimiz benziyor , benimki hic gelememeyi ve telefonda gecmis olsun demekle yetindi. Ben cagirmamisim. Cagirmam mi.lazim.kanlar icinde gece acile zor yetiştirdiler sabaha kadar kaynim kaldi yanimda o hallerimi gordu . Beni cok magdur etti. Simdi o da torun torun der ama kendi mutluysa. Mutsuzda yine arayip sormaz, mesela su an gelme dedim diye beni bir kac ay aramaz. Keske tamamen kusse. Kendi hayati olsa. Ama kendinden okadar soguturki herkesi. Yerlerinde sagolsunlar. Allah bize yardim etsin artik dediginiz gibi bir hissizlik icindeyim bana hic bir sey ifade etmiyor. Evet bakti,buyuttu cok sey yapti ama yapmadigi seyler yaraladigi seyler daha cok. Ben onu sucluyormusum suclayacak en son kisiymisim. Benimki de tum ozel gunlerimin icine edrr. Kendi yalniz ve mutsuz oldugundan beni de mutsuz eder. Anneler gunu, kizlarimin dogum gunleri,bayramlar. Dugun sirasini saymiyorum resmen koşarak uzaklardım evden. Nikahimda filan ay rezillik cektirdiler insanlarin yaninda.

Boşanmanızı isteyecek kadar ne yasadi ya ? Çok ayıp. İnşallah eşinizle çocuklarinizla hep mutlu olursunuz kimseye laf düşmez.
Cok tesekkurler . Ciddi anlamda bana bunu cok teklif etti. Yani ilk kizimi dogurup 2.ye hamile kalana kadar, yeter bir tane dogurdun cik gel, bosan,birlikte yasayalim, ev tutarız. Aslinda hic evlenmemi istemedi benikendine kole eyleyecekti. Bende hayatimi cizince zoruna gitti.

Ben evlenmeme az bı süre kala anneme aynen şunu söyledim, Allah beni bir daha bu eve döndürmesin. Kadın sığınma evine giderim genede asla bu eve dönmem dedim.
Annem şok.
(Birde beni çileden çıkarttı bigün, konuşmadığım hayatımdan tamamen çıkardığım arkadaşım bile demek istemediğim insanla yolda karşılaşıyor konuşuyor. Neyse ay eve çağırıcam, ben konuşurum, nikahına da gelsin. O kadar üsteliyor ki anlatamam. Kıyamet koptu tabi işte o gün dedim. Allah bir daha beni bu eve döndürmesin diye.)
Sizde çok tatlısınız.
Valla bende evimde yuvamda çok mutluyum.
Allah mutluluğunuzu katlayarak devam ettirsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…