Annem ile Ite kaka bir iliski

Mirayirem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2017
127
129
33
36
Merhaba kizlar , daha oncede bu konu ile ilgili sizlere fikirlerinizi sormustum. Simdi ise bir son durum guncellemesi , bir kendimle hesaplasma yapacagim.

Evliligim annem icin her zaman sorun oldu. Bana olan hirsindan sozde esime kiziyor ama aslinda derdi bendim , cocuklarimin dogumlarinda , hic bir seylerinde yardimci olmadi. Sorgulamalari, kendince benimle hesaplasmalari, kabullenmemesi ,onaylamamasi hic bitmedi. En son anneler gununde tartismistik ve o gunden beridir mesafeliyiz. Yazin annanemin yanina gitmistim , annem ile de en son ozaman gorustuk agustos ayi.

O gunden beridir de belki haftada 1 filan telefonda konusuyoruz ya da whatsapp ile haberleşme seklinde. Kirginim ona gönlümü, ruhumu cok yipratti.

Sanki ailesinden uzakta evlenen yasayan tek benmisim gibi ya da dunyada tek oyalniz yasiyormus gibi davranıyor. Halbuki annanem ve annem de uzakda yasadilar yilda 1 giderdik vs. Her tel.gorusmemizde de laf sokma , kalp kirma firsatini hic kacirmiyor.

Benim.zengin bir koca ile evlenip ,zenginlik icinde yasamami kendi de bundan faydalanmak istiyordu. Yakin olmak istiyordu ama eminim en ufak isini bile bana yaptirirdi yapisi oyle cunku birisine yikilmayi, birisi onu ceksin, tasisin,nazlasin,eylesin ...ister hep. Simartilmak ister. Cocuk.gibi onu eyleyeceksin.

Yakin bir arkadasinin kizi evlendi. Kizin ailesi, erkegin ailesi de oldukca zengin , ben de normal nasilsin filan diye aradim , sesi solugu kesilmis ,hasta, ben cok uzuldum ,dugun cok lukstu , limuzinli, bilmem neli . Hemen laf yine bana geldi.

6 yillik evliyim, 2 kizim var, calismiyorum, esimle severek evlendik hala da oyle, esimin ailesi ile asla anlaşamadık, ustlerine duseni yapmadilar , beni esimi anneme karsi herkese karsi cok magdur ettiler . Annem de bu acigi hep ama hep kullandi. Iki kizimi da tek basima dogurup,baktim. Kimseden bir yardim gormedim . En ufak lafimiz , en basit davranisimiz bile sorun haline getirildi annem tarafindan.

Maddi olarak herkes gibi zor bir donemden geciyoruz. Evimiz kira ve subat ayinda 1 yillik pesin oduyoruz, onun icin bir birikim halindeyiz ve suan icin 100 200 tl bile bizim icin onemli. Buyuk kizimin ocak ayinda dogum gunu var. Annem siz gelin dedi , bende gelemeyecegimizi , kiramizi odeyecegimizi, baska borclarimizinda oldugunu soyledim. Kendisi de bana gelse bir okadar para harcatir. Surekli gezmek, disari cikmak ve alisveris yapma halinda. Suan bunlara butce ayiramam. Anneme onun da bana gelmesi icin musait olmadigimizi duzgun bir yolla soyledim. Cunku gercekten cok para harcatiyor. Bir de gitmeden ona harclik vermemi bekler degisik biraz. Ama kendisi bana vermez mesela ne kadar harcarsam harcayayim. Kizim kocan tek calisiyor , ne der demez. Elini pek cebine atmak istemez. Ama sunu alalim, cocuklara sunu almak lazim vs.

Guzel bir dille kendisinin de bana gelmesi icin musait olmadığımı anlattim, baharda elim bollasinca gelirim 1 hafta dedim. Tamam olur filan dedi ama simdi kafasinda kurar. 5 6 gun sonra beni evine almadin , gelme dedin der. Desin. Buraya gelse de yok gezmedik yok suraya gitmedik vs bu seferde onlara takacakti. Surekli bir gezme istegi var. Ama kendim gezsem bile kizlarim kucuk ve inanilmaz hareketliler ,asla zaptedemiyorum .

Daha onceki konusmalarimizda da durumumuzdan bahsetmistim. Yani kizimin dogum gunu evet ozel bir gun , aramizda bir pasta keseriz, gezdiririz olur biter . Taa oralardan cikip gelmesine, benin 2 cocukla buradan kis gunu gitmeme ne gerek var. Bu duygusallığını mi diyeyim gereksiz buluyorum. Biraz sov buluyorum. Cunku kendi morali bozuk oldumu asla gozu torun ,cocuk gormez . Simdi dogum gununde yaninda olmak istiyorum. Gerek yok bu kadar masrafa su donemde bunu anlamasi lazim.

Cok uzun yazdım kizlar. Okuyanlarar tesekkurler.

çok haklısınız ama o da öyle bir anne işte. ayda yılda bir olsa da görüşecekleriniz, laf sokacak, biraz manipüle edicek... siz gayet aklı başında bir bayansiniz gördüğüm kadarıyla. aynen böyle devam...

Keşke halden anlasa insanlar.
Gerçekten müsait olsanız zatem gidersiniz ya da ona gel dersiniz....
Bunu anlamayacak ne var.
Daha oncesinde de soyledim. Yani gidebilmemin ya da gelmesinin hoc oluru yoktu. Alternatif turetip durdu. Artik kendi ailemi zarar sokmam onun icin . Onceden olsa iki elim kanda olsa 2 kucuk cocugu toplar su sogukta giderdim. Ama hic yaranamadim . Biraz da o beklesin ben de onu hamile kanamam varken, lohusa halimle ac yatarken cok bekledim,atesler icinde titreyerek 2 cocuk bakarken .... Ama burnunu dusurupte gelmedi.

Sanki kendi hayatımı okudum, Allahtan benim eşimin maddi durumu çok iyi de eşim annemin ağzını açmasına pek fırsat vermiyor, yine de her fırsatta laf sokmanın peşinde... Hiç bi şey bulamasa " ah ah uzağa gelin gittin, ne bi yardımcın var ne bi destekçin, hastalansan çorba yapanın yok.... " diyor. İnsan kendi kızının moralini bozmaya çalışır mı ya...

Annedir ne de olsa çok emeği var bu günlere gelmenizde.. küsmeyin elinizden geldiğince kırmayın
ama bence siz annenizi idare etmeyi öyle veya böyle çok güzel öğrenmişsiniz. Böyle devam edin, gerisi biraz da ona kalmış

Aslinda inanir misiniz gerisinin hepsi ona kaldi. Ben bir sey yapmiyorumki. Kendi sagdan soldan etkileniyor kusuyor, sonra kendi barisiyor . Bir ay once torun umrunda degildi , simdi dogim gunu icin bulusalim. Ama burada bir hayat var , onun tavrina gore hareket edemem. Sirf onun cani istedi diye musait olmadigim halde kendimi zorlayamam. Ama eskiden olsa zorlardim . Hic yaranamadim. Ben de artik isimi gelmeyen hic bir sey yapmayacagim. Sonucta burda benimle yasamiyor ve gercekten dort duvar arasini kimse bilemez. Kendi cekirdek ailem disinda herkes disarda kaliyor.

sikmayin hic caninizi. kendinizide ailenizide yipratmayin hic. anne evet ama anne gibi anne degil.
Tesekkur ederim. O kadar yiprattiki beni hastalik sahibi oldum. Beni hirpalamaktan baska neyi halletti? Simdi ben de isime gelmeyen hic bir sey yapmiyorum. Eskiden olsa gelsin ya da gideyim derdim. Hava soguk mu, cocuk durur mu, sartlar elveriyor mu bir sekilde oldururdum ama yine yorulan ben oldum.

Aslinda bizim de durumumuz fena degil bu kis aylari odeme dönemleriz ve ust uste geldi. Bilirsiniz kendi evinde insan bir sekilde gecinir ama misafir gelince hele de bu annemse cok yemek aramaz ama inanilmaz gezmek istiyor. Ben buna bedenen de uygun degilim. Hergun ilac kullaniyorum ve kizlarim inanilmaz hareketli ,ikisi birbirini etkiliyor cil yavrusu gibi dagiliyorlar araki bulasin. Esim yogun calisiyor bizle gezecek durumu yok hic olmadi ama.her seferinde o da gelsin , suraya gidelim buraya gidelim der. Surat asar. Gecen yil kizim ameliyat oldu , o zaman bile bir antepe gidemedik , yok suraya gidemedik. Asla halden anlamiyor. Yani ben bekarken de mi boyleydi ? Ama benim durumum ultra luks ya da ben de calisiyor olsam annem inanilmaz beklentiye girer madden manen , simdi bile surekli duyurur ,ister, gereksiz harcama yapar. Yalniz olmami da benimicin umursamaz mesela.sizinki gibi hasta olsan yardima gelenin yok demez , hemen kendini dusunur hasta olsam yardim edemiyorsun iyi günümde yoksun kotu gunumde yoksun der. Kendisi de benim 2 dogum dahil hic bir seyime gelmedi, tirnagini kipirdatmadi , kanamalar icinde hastaneye zor yetistirdiler , kalkip gelmedi , gecmis olsun dedi.

Siz rolleri degişmişsiniz..sanki anne olan siz annenizde kızınız gibi.baska kardesiniz yokmu?
Merhaba , hayir ben tek cocugum . Babam ile de 25 yildir ayrilar babami da hic gormedim. Asla kendi hayati olmayan ve kendi kendine yetemeyen bir insanmis. Ben evlendikten sonra bunu anladim. O kadar kan kusturduki bana acikcasi su anda sartlarim da elverse hic goresim yok. Tel.de bile zor konusuyorum , sıkılıyorum. Gonlum cekmiyor,ozlemiyorum. Ben ilk doğumumda sancim var anne lutfen gel artik diye aradigimda gönlüm cekmiyor demisti ayni onun gibi benim de oyle oldu.

Bu kadar sabira hayran kaldim
Ben olsam gorusmezdim gorusmuyorumda
Ruhumu daraltan madden ve manen bana zarar veren herkes uzak olsun yeter
Ne yalan soyleyim görüşmek de istemiyorum. Iki yıl kadar kus kaldık cok mutluuydum' hastalığım yüzünden esim aramış ve barıştık. Ama olmuyor yanı gerçekten ana baba bir yere kadar olmayınca olmuyor. Ama ayrı şehirlerde olduğuma şükrediyorum. Yakın olsak onun istediği gibi beni bosatir' omur boyu da şamar oglani yapardı. Herseyde bir hayır var gerçekten. Eksikliğini de hissetmiyorum. Benim icin bir külfet görüşmek.

Benim annemde ayni sayilir
Fakat karakterlerimiz o kadar zitki
Cocugum dahi simariklik yapsa katlanamam kaldiki kac yasinda kadin simariklik yapacak bana ?
Bende verecegi zararlari tahmin ettigim icin gorusmuyorum yeterince destekcim yok zaten kostekcimde olmasin

En iyisini yapmışsınız. Enerji emen ,zarar veren kim varsa olmamalininsanin hayatında. Ben de oldukça mesafemizim yil da 1 2 gitsem yeter ama neredeyse 2 ayda bir gel 1 ay kal diyor buna can mi dayanır. Surekli ayni seyler ayni laflar cok sıktı .

Daha cok sıkar cunku nasil bi yapiya sahiplerse ne anliyorlar ne vazgeciyorlar
Bende dogumuma gelmediginde kopardim ipleri ayni sehirdeydik birde
Tam dokuz ay sonra haber gondermisti bebek gormeye gelicekmis
Bende reddettim hic gelmesin geregi yok dedim
Yanliz kaldigimiz her dk beddua sut helal etmemeler
Baskasina anlatsam asla inanmazdi
Disari karsi o kadar saf iyi niyetli gorunurki
Bir ben biliyorum icini
Gorusmuyorum cunku hic bi zaman anne olamayacak karakteri bu
Kafamda gercekten rahat yoklugu daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…