- 15 Aralık 2017
- 1.514
- 1.578
- 63
- 33
Kayinvalidem de ona laf etti diyor. Okuyun tekrardan derimYanlış... Bunu düşünen gelin kızımız....görümce hem çocuğuna baktırıyor hem de kendine harcıyor paraları ev almıyor ben aldım diyor...
+++Görümcenin parayı neye harcadığı kimseyi ilgilendirmez ki...
Annem 10 sene önce ablamın çocuğuna baktı. Şimdi ben diyebilir miyim anne ablamkine baktın benimkine de bak.. Bünye yahu kaldıramıyorlar artık anlamak bu kadar mı zor..
Nedir bu kvlerin ve annelerin çocuklarından çektiği.. Sizleri büyüttüğü yetmiyor bide çocuklarınıza bakmalarını zorunlu görev olarak görüyorsunuz.. Müsaitse isterse bakar.. Bakmadı diye onlara bir şey demeye hakkınız yok...
İnanın bu kadın calıstigi parayla ev almasa calisiyor ama yiyor derdi kaynanasi. Bakin kendi kizi icin bile demis. Calissa ama cocuk yapmasa torun diye tuttururlardi.
Evet kayınvalide çocuk bakmak zorunda değil ama ev krediniz varmış ve eşinizin garanti bir işi yokmuş. Bu durumda siz el olsanız bile oğlunun geçinmesi için imkanı varsa çocuğunuzun bakımında yardımcı olabilir alternatifiniz yokmuş ama bakıcı düşünmez misiniz?
Kayınvalide bakmak istese de istemese de bu konu görümcenizi hiiiç ilgilendirmez o konuda haksız.
Evet kayınvalide çocuk bakmak zorunda değil ama ev krediniz varmış ve eşinizin garanti bir işi yokmuş. Bu durumda siz el olsanız bile oğlunun geçinmesi için imkanı varsa çocuğunuzun bakımında yardımcı olabilir alternatifiniz yokmuş ama bakıcı düşünmez misiniz?
Kayınvalide bakmak istese de istemese de bu konu görümcenizi hiiiç ilgilendirmez o konuda haksız.
5 ay önce yeğenim doğdu. abimle yengem şark görevindeler. annemde bebek bakıcıya verilmesin diye bakmaya gönüllü oldu. evini düzenini kocasını bırakıp doğuya gitti. elbet kolay değil. babam çok şükür idare ediyor ama karısını da özlüyor tabi.
bende 4 aylık gebeyim.
2 hafta önce görümcem ben kayınvalidem görümcemgilde otururken görümcem aynen şöyle bir cümle söyledi
"ay annen kaça bölünecek bir abinin bebek bir senin bebek ne yapacak o kadın hanginizin bebeğine bakacak" laf arasında bunu dedi ve başka konular açtı üzerine. bende güldüm hayırlısı dedim. ama saf ben jeton geç düştü. resmen benim annem senin bebeğine bakmasın demeye getirdi.
bu arada memurum. ücretsiz izin hakkım var fakat alamam. maaşım tamamen ev kredimize gidiyor ve eşim özelde maaşlarımız aynı. yani krediyi eşim ödese bize birşey kalmayacak... bilenler bilir. istanbulda yaşıyoruz ev de istanbulda... ve eşimin özel sektörü hiç iyi değil. her an çıkarabilen bir işyeri.
kayınvalidem muhtemelen polemik olmasın diye yorum yapmadı o esnada. çünkü kayınvalidem görümcemin ilk çocuğuna bakmış ikincisine bakmamış yaşlandım yeter demiş. ikincisi çocuğu şuan 3 yaşında.
yine de ne var ben bakarım demesini beklerdim. yada kendisinin sonradan arayıp korkma kızım ben varım demesini beklerdim. ama ben ağzımla kuş tutsam da el kızıyım. o ise naparsa yapsın öz kızı.
şimdi benim çocuğa baksa "sen benim bebeğime bakmadın onun bebeğine baktın hani yaşlanmıştın" muhabbeti olacak.
ama inanın bir tutulacak gibi değiliz. ben işi bıraksam bir daha asla atanamam. 9 sene önceki kafam yok. kendisi ise birinden çıkıp 1 gün sonra başka bir yere girebilir. canı nasıl isterse öyle çalışır. mesleği zaten yok.
yapı olarak da farklıyız. ben 6 ayda bir kuaföre saç kestirmeye giderim ve düğünlerde bile kendi makyajımı kendim yaparım. görümcem de sağda solda çalışıp maaşını sadece estetiğe botoksa saç boyasına dudak dolgusuna yatırmış bir insan. annesine bile vermemiş. kendi adına hiç birşey almamış.
kayınvalidem bana dert yanarken, çalıştı da ne yaptı otursun çocuğuna baksın, çocuğu bana bırakıp gezmelere gitti dedi... ama ne kadar dert yanarsa yansın ben el kızıyım işte...
ücretsiz izne ayrılırsam evi satmak zorunda kalırız. o zaman ben çok mahvolurum. o evi almak için bekarlıkta binbir çabamla aldığım tek malım olan arabamı sattım. ev kredisi yüzünden bir ton faiz ödedim. şimdi her şey çöp olacak...4 aylık bebeği de bakıcıya bırakmayı gözüm hiç kesmiyor...
kimsem yok gibiyim. şimdiden düşünüyorum üzülüyorum. kendi kızına ayıp olmasın diye benim bebeğime bakmamazlık yapacak sanırım...
ayrıca elbet bakmak zorunda değil. yalnız şartlar böyle iken insan bir öneri bir tavisye bekliyor. bir rahatlatma istiyor. zaman dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. ben bunları düsünmek zorundayım
İşte ben bunu diyorum. Ne cekti kadinlar hep torun bakmak zorunda mi diyorsunuz da hanimlar, gelin hem torun yapsin, hem ev borcu ödesin istemek bencillik değil mi? Hiç birsey tek tarafli degildir. Kadin torun isterken oglunun maddi durumunu bilmiyor mu? Oglunun işinin saglam olmadigini, gelin calismadiginda ev borçlarinin ödenmeyecegini bilmiyor mu? Hersey olsun ama bana dokunulmasin.. oglumun eviyle övüneyim. Torunum oldu diye övüneyim. Tüm yük de geline kalsın. Övünmesin kardesim o zaman. Evi alan gelin. Neyine övünüyor? Oğlu yapmis mi bir yatirim koymus mu evlenmeden önce ortaya? Kadin diyor ben arabami sattim da ödedik pesinati. Ayrica diyelim bakici tuttular. Kadini maasi zaten borca gidiyormus. Adam kendi maasiyla bakici+ev gecimi. Bir de bebek varmis. Nasil yetisecek?torun torun diye tutturmuştu zaten. hele benden sonra evlenen yeğeni benden önce hamile kalınca
x hamile
x hamile
x'in bebeği kızmış. sen daha tembel tembel dur, oğlumun yaşı geçti dedi durdu... ve babamın yanında bile dedi böyle bir şey. öyle zoruma gitti ki. abimler 4 senedir evliydi. annemle babamın hiç torunu olmamasına rağmen 1 kere bile yetti gari çocuk yapın demedi. ayıptır böyle şeyler.
x'in adını da o kadar çok duydum ki
x le bir sorunum olmamasına rağmen adını duymaktan delirmiştim artık. x dediklerinde
tamam anladım bebeği de kızmış deyip cümleyi tamamlar olmuştum.
ev almasaydım çalışıyor ama kendine anca yetiyor derdi kv. hoş belki de şimdi de öyle diyor. ne de olsa evi oğlum aldı oğlum aldı dediydi
anne sonradan yan çizince sorun olmuyor ama k.valide yaşlıyım bakamam deyince sorun oluyor hey gidi hey
Senin de şurda 5 ayın kalmış. Şimdiden açıkca kv ile konuş. Bu durumu çöz. Anne bakacak mısın bakmayacak mısın bende ona göre önümü göreyim de. Bakıcımı ayarlayayım son günlerde sıkışmıyım de.torun torun diye tutturmuştu zaten. hele benden sonra evlenen yeğeni benden önce hamile kalınca
x hamile
x hamile
x'in bebeği kızmış. sen daha tembel tembel dur, oğlumun yaşı geçti dedi durdu... ve babamın yanında bile dedi böyle bir şey. öyle zoruma gitti ki. abimler 4 senedir evliydi. annemle babamın hiç torunu olmamasına rağmen 1 kere bile yetti gari çocuk yapın demedi. ayıptır böyle şeyler.
x'in adını da o kadar çok duydum ki
x le bir sorunum olmamasına rağmen adını duymaktan delirmiştim artık. x dediklerinde
tamam anladım bebeği de kızmış deyip cümleyi tamamlar olmuştum.
ev almasaydım çalışıyor ama kendine anca yetiyor derdi kv. hoş belki de şimdi de öyle diyor. ne de olsa evi oğlum aldı oğlum aldı dediydi
+++
Benim de akil yoksunu bir teyzem var. 12 yildir kizinin cocuguna bakiyor. Oglunun cocuklarina bakamadigi icin kendini suclu hissedip bakici tuttu ,arti elden de para veriyor kus kadar emekli maasiyla. Simdi evinde domates ekmege talim ediyor,evlatlari acimiyor,oglu aldigi paralarla tatile gidiyor. Ben hic acimiyorum boyle akilsiz insanlara. Yapmasinlar bakmasinlar. Bakarsan hep daha fazlasini istiyor herkes
İşte ben bunu diyorum. Ne cekti kadinlar hep torun bakmak zorunda mi diyorsunuz da hanimlar, gelin hem torun yapsin, hem ev borcu ödesin istemek bencillik değil mi? Hiç birsey tek tarafli degildir. Kadin torun isterken oglunun maddi durumunu bilmiyor mu? Oglunun işinin saglam olmadigini, gelin calismadiginda ev borçlarinin ödenmeyecegini bilmiyor mu? Hersey olsun ama bana dokunulmasin.. oglumun eviyle övüneyim. Torunum oldu diye övüneyim. Tüm yük de geline kalsın. Övünmesin kardesim o zaman. Evi alan gelin. Neyine övünüyor? Oğlu yapmis mi bir yatirim koymus mu evlenmeden önce ortaya? Kadin diyor ben arabami sattim da ödedik pesinati. Ayrica diyelim bakici tuttular. Kadini maasi zaten borca gidiyormus. Adam kendi maasiyla bakici+ev gecimi. Bir de bebek varmis. Nasil yetisecek?
NİYET okumayı bırakın kimse hiç birşey ima etmemiş...
Zaten daha sonra eşim ve ben çalışıyoruz. Evi toparlasa bir tas yemek yapsa ne olur kv der...
hashtag açıyorum.. #memnunedemezsin
güldüm valla
hakikaten o kadarını beklemek fena olur. o kadarını bakıcıya parayla bile yaptıramazsın.
Nİyet okumayın o an öyle söylemişler yok bakmayız etmeyiz dememişler... annende bir ömür orda kalmayacak sene sonu senin bebiş olunca gelir belki ne biliyorsunannen abinin bebeğine gitti
annemde senin bebeğine gelsin demek daha iyi bir cümle olmaz mıydı
Anneniz abinizin cocugunu bakmak zorunda kaldigi icin gitmis. Eminim böyle bir durum olmasa bakardi cocugunuza. Evini ocagini birakip oraya gitmisse eger sizinkine de mutlaka bakardi. Ama kayinvalidenizin şuanda yaptigi bir iş yoksa bakabilir. Tabi paşa keyfi bilir yani. Ben olsam bakardim. Ama kimse hic biseye mecbur değil zaten. Mesela kayinvalideniz elden ayaktan düşse bakmak zorunda olmadiginiz gibi. Gider bir huzur evine dersiniz. Sizin cocugunuzu bakicilar bakar. Onu da huzur evindekiler. Ne günlere kaldik. Eskiden bunlarin lafi bile edilmezdi.Allah razı olsun. bunu düşünen yok. çünkü millet bana burada laf sokma yarışında. BDVye konu açıyorsun daha çok dertleniyorsun :)
bide ayrıntıları okumadan etmeden yorum yapmalar annemi suçlamalar...
bakıcı tut diyenler zaten ayrıntıları düşünmüyor.
bir arkadaşın dediği gibi peynir domates ekmek muhabbetine döneceğiz artık bizde. kocamdan kalan para da bakıcıya gider napalım.
ayrıca evet. övünmesin bu kv.ler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?