• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

Ya arkadaşım, konuya bence yorum yapma. Yapılan yorumları da okuma. Hamile olduğunu,hassas dönemde olduğunu umursamadan çok kırıcı konuşuyor insanlar. Anlatamazsın,inandıramazsın. Kayınvalidem söz verdi, şimdi tutmuyor desen bile fayda yok.Sen moralini bozma.İşine bak.

5 aylık şu an yeğeniniz. siz doğurana kadar 10 aylık olur. yengeniz ücretsiz izin alsın siz toparlayana kadar. neden almıyor?

ücretsiz izinler doğu görevinden sayılmıyor. yani ne kadar ücretsiz izin alırlar ise orada kalma süreleri o kadar uzuyor. bir an önce oradan kurtulmak istiyorlar. çok mecbur kalmadıkça yengemden öyle birşey istemem. bir an önce görev süresi bitsin kurtulsunlar oradan istiyorum. ikisini de çok seviyorum. yeğenimi ise daha çok

ücretsiz izinler doğu görevinden sayılmıyor. yani ne kadar ücretsiz izin alırlar ise orada kalma süreleri o kadar uzuyor. bir an önce oradan kurtulmak istiyorlar. çok mecbur kalmadıkça yengemden öyle birşey istemem. bir an önce görev süresi bitsin kurtulsunlar oradan istiyorum. ikisini de çok seviyorum. yeğenimi ise daha çok

bekleselermiş madem yani aynı zamana denk getirmeselermiş keşke.
ben hala kayınvalideye yüklenmenizi anlamsız buluyorum.
kaldı ki sigara içiyormuş, şiveli konuşuyormuş. bebeği de istediğiniz gibi yetiştirmeyecek. boşa hır gür.

Öncelikle başlığınız bile fesat görümceniz öyle bir şey dememiş. İkincisi kadın yoruldum bakamam demiş zaten herkese tek tek deklare etmek zorunda mı bakmayacağını. Siz buna rağman hamile kalmakta, ev alıp bütçenizi sıkıştırmakta, kadının hayatını planlamakta bir sakınca görmemişsiniz. Kadına sordunuz mu bak biz ev alıyoruz çocuk düşünüyoruz sen böyle dedin ama bizim çocuğumuza bakar mısın diye o da yok. Ancak kafanıza göre plan yapmışsınız. Neden? Çünkü dünya sizin etrafınızda dönüyor. Başkalarının hayatına kendi kendinize bu şekilde nasıl müdahele etmeye hak görüyorsunuz inanın hayret ediyorum.

Kendinizi haklı çıkarmak için ağır sacmalamissiniz.
Hamilesiniz bu mübarek gundeyiz yok doğuda çocuğa bişey yaparlar. . Allah siz ve sizin gibileri ıslah etsin.

şehitlerimiz intihar mı ediyor ?

senin yaşadığın şehirde şehit olan Utku bebeği hatırlıyor musun ? bomba yüklü araçla saldırmışlardı hani. 5 polis birde bebek şehit olmuştu. çok değil 1-2 sene evvel oldu. VE HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ.

ve bu sadece bir örnek. daha niceleri var. İstanbul da şehitlikler doldu...

doğuda görev yaptım. neyin ne olduğunu biliyorum çok konuşmayın isterseniz.

bizde de çevremde de gelin çalışıyorsa büyükanneler bakar.

burda kv. hiç kötülemedim.
memur çocuğuydum. 13 ev gezdim. 4 okul değiştirdim.
büyüdüm kiraya gelin geldim. evimden memnun değildim hep ama hep sorunlar çıktı. yemin olsun dedim bundan sonra taşınırsam kendi evime taşınırım bıktım kira kira gezmekten dedim.
dişimden tırnağımdan arttırarak bekarken aldığım arabamı ayıptır söylemesi 55 bine sattım.. ev peşinatı yaptım. banka banka gezdim kredi çektim... evi aldım...
kayınvalidem de ertesi gün bütün akrabalarını arayıp oğlum ev aldı dedi...
eşimin telefonuna mesajlar aramalar oooo hayırlı olsun oğlum ev ALMIŞSIN...

Allah yukarda
kv ile ilgili hiç bir şey bu kadar koymamıştı. ikinci koyan şey ise çocuk muhabbeti oldu. hep güleryüz gözlerdim hep elini öptüm hep saydım sevdim hediyeleştim. alttan aldım.
çocuğun ben bakıcam dedi sağol anne dedim. şimdi de sesini çıkarmıyor.

hep derdim nasıl kötü oluyor bu gelinlerle kaynanalar. olunuyormuş işte.
İşte oğlum ev aldı diye göğsünü germesini biliyor ama asıl evi alan sizsiniz. Övünüyorsa elini taşın altına sokmalı. Kendi evine gelin gelip çalişmayan gelinlerin cocuklari bile kv evinde bakilabiliyor hep. Tamam bakmak zorunda degil. Ama siz de onun oğluna ev almak zorunda degilsiniz. Deyin ki madem bakacak kimse yok ben isi birakiyorum evimde oturup cocuguma bakacagim. Bize oturacak bir ev saglamak esimin görevi o ödesin borclari. Evi de o gecindirsin. Benden bu kadar.... ödediklerime sayin de.

Benim de 7yıllık Doğu görevim başladı. Sözlerinizin nereye gittiğini bilmiyorsunuz bence siz.
Kardeşinizi yengenizi yeğeninizi düşünmeniz çok hoş. Ama onları düşünüyorsanız siz fedakarlık yapacaksınız demek oluyor bu. Kv ve görümce den bunu bekleyemezsiniz. Onlar da “bak bak oğlunun çocuğuna bakmaya taaa nerelere gitti. Bizimkine gelmedi bile. Ben kızımın ilk çocuğuna baktım o da baksın benden bu kadar”diye düşünüyor olabilir.

Çok anlamsız geliyor bu muhabbetler. Çocuk yaparken pat diye yapmayın hayatınızı planlayın. Kimseye güvenerek çocuk yapılmaz. Bakamicaksanız neden çocuk yaptınız. Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Ben de kv bakmak istemez insaallah diye dua ediyorum. Kimseye de çocuğuma bakmıyor diye kızılmaz. Zorumda mı değil. Ben çocuk yapmak istesem kendim yetiştirmek isterim yetiştiremiyosam da yapmam. Sonuçta siz bi insan yetiştireceksiniz bu ileride anne - baba olucak eş olucak vatandaş olucak bunu babaannesine veremem ki.

Cocugu kimseye guverenerek yapamayiz zaten her seyden evvel fani dunya...

Zamanlama da onemli tabi ki. goze alip yaptiysaniz bakiciya da birakmak gerekebilir ki maddi yonu de var. Her açidan dusunmek gerekiyordu bu konulari

Çok bencilsiniz. Çocuğunuza bakmak zorunda değil. Kaldı ki yaşlı başlı kadıncağız böyle bir sorumluluğa sürüklenmesin artık. Siz kv ye güvenip hamile kalmadınız inşallah. Çok saçma bencilce bir durum.

senin yaşadığın şehirde şehit olan Utku bebeği hatırlıyor musun ? bomba yüklü araçla saldırmışlardı hani. 5 polis birde bebek şehit olmuştu. çok değil 1-2 sene evvel oldu. VE HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ.

Biz de doguluyuz, bahsettiginiz olaylar ulkenin her yerinde oluyor ve bunlar bakicida buyuyen bebeklerle alakali konular degil. Hormonlarinizda sorun var sanirim,biraz daha sakin

Onu biliyorum. Ama iki aylık yarım gün çalışmayı hemen mi yoksa sonra mı kullanıyorsun onu bilmiyorum. Tam Hatırlamıyorum daha doğrusu. Ama dediğim gibi sonradan kullanan tanıdıklarım vardı ki onlar malum olaylarda ücretsiz izinden dönüp kullanmış, sonra tekrar ücretsiz izne ayrılmışlardı.

hemen kullanıyorsun. yani toplam 13 hafta doğum sonrası 91 gün sonun da 91. gün başlar. rapor olsa bile

İnanın bu kadın calıstigi parayla ev almasa calisiyor ama yiyor derdi kaynanasi. Bakin kendi kizi icin bile demis. Calissa ama cocuk yapmasa torun diye tuttururlardi.

Niye konusmayim ? Doğuda bilhassa benim yaşadığım şehirde bebelere bakicilik yapanlar aa bu asker çocuğu bu polis çocuğu diye bogazlamaya kalkmiyor , sen ve senin gibi irkcilar yüzünden memleketin hali ortada.

Bizim insanımız her ölen insan için Hayvan için canlı için zaten üzülüyor neyin derdindesin sen ?

Bırakın artık canavar gibi lanse etmeyi ya bari bu ramazan günü içinizdeki kini gömün. ......

İnanın bu kadın calıstigi parayla ev almasa calisiyor ama yiyor derdi kaynanasi. Bakin kendi kizi icin bile demis. Calissa ama cocuk yapmasa torun diye tuttururlardi.
Yanlış... Bunu düşünen gelin kızımız....görümce hem çocuğuna baktırıyor hem de kendine harcıyor paraları ev almıyor ben aldım diyor...

Görümcenin parayı neye harcadığı kimseyi ilgilendirmez ki...
Annem 10 sene önce ablamın çocuğuna baktı. Şimdi ben diyebilir miyim anne ablamkine baktın benimkine de bak.. Bünye yahu kaldıramıyorlar artık anlamak bu kadar mı zor..

Nedir bu kvlerin ve annelerin çocuklarından çektiği.. Sizleri büyüttüğü yetmiyor bide çocuklarınıza bakmalarını zorunlu görev olarak görüyorsunuz.. Müsaitse isterse bakar.. Bakmadı diye onlara bir şey demeye hakkınız yok...

Evet kayınvalide çocuk bakmak zorunda değil ama ev krediniz varmış ve eşinizin garanti bir işi yokmuş. Bu durumda siz el olsanız bile oğlunun geçinmesi için imkanı varsa çocuğunuzun bakımında yardımcı olabilir alternatifiniz yokmuş ama bakıcı düşünmez misiniz?

Kayınvalide bakmak istese de istemese de bu konu görümcenizi hiiiç ilgilendirmez o konuda haksız.

Back