• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

Gorumcenin parasiyla ne yaptigini ortaya dokmek yerine bi bakici tutun bi zahmet gözünüzde kessin.

Ona bakti diye her dogana bakicak hali yok zaten bi mecburiyetide yok. Valla bakici harici herseyi dusunen insanlarin cocuk yapmasinida anlamiyorum.

Atanamama kredi su bu hepsi bahane bunlarin hic biride kimseyi ilgilendirmez herses bi sekilde dogurdugu cocugu buyutme yolunu bulucak.

Benim kizimada annem bakiyo kendi istekleri ama ikinciye bakmiycam dedi suan hamileyim kadin zaten yoruluyo yeterince bide dogacak olani goturemezdim gittim krese yazdirdim 4 aylik olunca basliycak yani herseyin caresi var ablacim bosver sen gorumcenin estetigini kasini biyigini.

Doğumdan sonra bir süre rapor alabilirsin, varsa yıllık izinlerini kullanabilirsin. İlk 2 ay yarım gün çalışma tam maaş alma var, onu yapabilirsin. Hatta çalıştığın yer iyi ve anlayışlı bir yerse 3 saatlik süt iznini öğleden sonra kullanır, kalan saate de idari izin alabilirsin. Yani yarım gün çalışmış olursun gene.

Benim 40 gün yıllık iznim vardı doğurduğumda, 3 gün kaldı şu anda. :) oğlum da haziran 15te yaşına giriyor inşallah. Benim amirlerim anlayışlılardı, 14 hafta kadar yarım gün çalıştım. (Öğleden sonra 3.5 saat çalışıyorduk zaten, yarım saat saatlik izin aldım.) arada yıllık izinlerimi de kullandım. Öyle böyle geçti zaman.

bu seneki ve seneye ki yıllık izinlerimi doğumdan sonra kullanacağım 25+25
birşey merak ediyorum. doğum izni-yıllık izin- yarım çalışma
sıralama bu şekilde olabiliyor mu ?

yoksa yarım çalışmayı illa doğum izni ertesi mi yapmak zorundayım

biliyor musun hayatta en çok istediğim maddi varlık, ev yani sadece ev.
bulunduğum ilde olmuş evler 400-500 kaldı ki güneydoğu burası.
ama hiçbir şey huzurumdan evladımdan kıymetli değil. varsın evim olmasın ama huzurum olsun düzenim olsun. 5 yıldır kenar mahallede olan lojmanda oturuyorum. ama hayat standartlarım oğlumun yaşam şekli gayet yerinde.
kv ve anne gibi akrabalarla bu iş çok yıpratıcı oluyor.
benim annem 20 ay baktı. ama her gün bir şey çıkardı. yok bankaya gidicem izin al yok oğlan çok erken kalkıyor, yok yemiyor falan filan.
sonra parayla eltime baktırdım çocuğun psikolojisi bozuldu. kreş ve bakıcı yaptık sonra. bakıcı en rahatı oldu. eve kamera da koyduk. ha dersen ki çok memnun musun?? hayır derim. çünkü bir anne olarak en iyisi annenin bakmasıdır. o da her zaman olmuyor. hayatta hep sınav. ya çocuğumu maddi her şeyden mahrum edeceğim ya da hayatını maddi olarak güzelleştirip kimseye imrenerek bakmamasını sağlayıp daha az zaman geçireceğim. ben de 2.yi seçtim.
sizin en büyük hatanız boyunuzdan büyük borca girmek olmuş. hayır borç 1-2 yılda değildir eminim. o yüzden kalıcı çözümler bulun siz.

bu seneki ve seneye ki yıllık izinlerimi doğumdan sonra kullanacağım 25+25
birşey merak ediyorum. doğum izni-yıllık izin- yarım çalışma
sıralama bu şekilde olabiliyor mu ?

yoksa yarım çalışmayı illa doğum izni ertesi mi yapmak zorundayım

Valla yönetmelikte net bir şey demiyor ama benim çalıştığım yerdeki personel birimi hemen kullanmak zorundasın demişti. Ama sonrasında da kullanan tanıdıklarım vardı.

konusu açıldığında kendisi ben bakarım diye atlamadığı için sessiz kaldım.
zaten işten güçten çok fazla gidip gelemiyoruz. bende işitme engelliyim. normalde konuşurum ama telefonda biraz zorlanıyorum (şiveli de konuşuyor). ararsa eşimi arar eşim bana tek tek tercüme eder.

yengeniz ne iş yapıyor?

biliyor musun hayatta en çok istediğim maddi varlık, ev yani sadece ev.
bulunduğum ilde olmuş evler 400-500 kaldı ki güneydoğu burası.
ama hiçbir şey huzurumdan evladımdan kıymetli değil. varsın evim olmasın ama huzurum olsun düzenim olsun. 5 yıldır kenar mahallede olan lojmanda oturuyorum. ama hayat standartlarım oğlumun yaşam şekli gayet yerinde.
kv ve anne gibi akrabalarla bu iş çok yıpratıcı oluyor.
benim annem 20 ay baktı. ama her gün bir şey çıkardı. yok bankaya gidicem izin al yok oğlan çok erken kalkıyor, yok yemiyor falan filan.
sonra parayla eltime baktırdım çocuğun psikolojisi bozuldu. kreş ve bakıcı yaptık sonra. bakıcı en rahatı oldu. eve kamera da koyduk. ha dersen ki çok memnun musun?? hayır derim. çünkü bir anne olarak en iyisi annenin bakmasıdır. o da her zaman olmuyor. hayatta hep sınav. ya çocuğumu maddi her şeyden mahrum edeceğim ya da hayatını maddi olarak güzelleştirip kimseye imrenerek bakmamasını sağlayıp daha az zaman geçireceğim. ben de 2.yi seçtim.
sizin en büyük hatanız boyunuzdan büyük borca girmek olmuş. hayır borç 1-2 yılda değildir eminim. o yüzden kalıcı çözümler bulun siz.

en sonunda evimi satıp kiraya çıkıp ücretsiz izin almaya dönecek benim olay. durum öyle vahim.
9 senelik çalışma hayatımdan kazandıklarım da bir anda çöp.

Valla yönetmelikte net bir şey demiyor ama benim çalıştığım yerdeki personel birimi hemen kullanmak zorundasın demişti. Ama sonrasında da kullanan tanıdıklarım vardı.

kanun hemen kullanmak zorundasın diyor. yani doğum izni bitince yıllık izni kullanırsam süt izinleri de yıllık izinle gidiyor. toplam yaklaşık 9 aylık olunca 3 saat olan bitiyor 15 aylık olunca da 1,5 saatlik

Zor durum. benim bebegim 1.5 yasinda annem vefat etti kv baska toruna bakiyor ben evde cocuga bakiyorum tek maas ev kira kredi borcu ama oyle boyle geciniyoruz disarda yemiyoruz icmiyoruz kistik herseyden. Bana daha gecen gun diğer Torun krese baslayacak sen is bak dediler gene bi suru olay olmus cocugu krese baslatamayacaklar. Halbuki senin gibi nisanliyken bakacaklardi falan derker ya agaca guvenme kurur insana guvenme ölür. Kredi kac sene kaldi?krediyi uzatin bakici tutun. Yapacak bisey yok gün dogmadan neler dogar sikmayin kendinizi

en sonunda evimi satıp kiraya çıkıp ücretsiz izin almaya dönecek benim olay. durum öyle vahim.

hayır neden çöp olsun. elinde kalanı yatırım yaparsın sana ev peşinatı olur. çocuğun güvenli ve rahat bir yaşamı olur, sen işinden olmamış olursun. bir sürü artısı olur. ha belki cüzi miktarla bir bakıcı da bulunabilir. gelen zamlarla rahatlarsınız kimbilir. biraz rahat olun.

Bilmiyorum ya herkes bakmak zorunda değil demiş. Tabi ki değil kimse kimseyi birşeye zorlayamaz. Ama bizim çevrede gelin çalışıyorsa ve ev alınıyorsa o çocuğa anne bakar yani. Sonuçta oğlunun evi olacak. Hiç çalışmayan bir gelin de olabilirdi. Oğlu kirada oturup zor geçiniyor olabilirdi şuan. Destek olup birlik olup bişeyleri yapmak neden güzel olmasın? Kayınvalide nasıl biri bilmiyorum ama genelde oğlum ev aldı diye göğsünü gere gere gezerler yani. Kimse istemez evladı maddi zorlukta yüzsün. Böyle destek olan gelin bulmuşlarsa yardım edilir bizde. Hatta benim teyzemin torunları hep onda. Ne kızı çalışıyor ne gelini. Kadın torun hastası. Hep ben baksam keşke diyor. Annem de hakeza öyledir. Ama yapı meselesi yaa. Mesela kayınvalidem de genç ve diri ama bakamam demişti. Sonradan büyükannelere maaş haberini görünce bakarım demişti falan. Dedim demek ki bizim sülale böyle. Mesela 5 kardeş varsa sırayla herkese ev alınır el birliği ile falan. Herkes yapamiyor ama bu destek işini.

yengeniz ne iş yapıyor?

yengemle abim PÖH. doğu görevindeler.
anneme yüklenenler de var. evlat ayrımı diye. abimleri arayıp sakın bakıcıya vermeyin dedim. annemin uçak biletini alıp ben gönderdim annemi kendi ellerimle.
çünkü bende geçici görevli doğuda çalıştım. doğuda belirli bölgelerde polisleri askerleri hiç sevmiyorlar zaten,
canımı, yeğenimi de sevmezler...

Görümcenizin özel hayatını,estetiğine kadar burda neden anlattınız anlayamadım doğrusu konunuz bu değil üstelik

Niye çöp olsun birikiminiz?
Sanki evi bedavaya satacaksınız.
24ay ücretsiz izin aldım. Eşim çalışmıyor. Bir borcumuz/kredimiz yok şükür.
Oğlum için birikimimizi aylara bölüp yiyeceğiz. Hatta çatır çatır yiyeceğiz.
Birşey içinde kalmadan...
Oğlumun gelişim sürecine göre erken bozabilirim iznimi.
Ev almak için para biriktiren 10bin lira maaşlı bir çift var arkadaşım. 2yaşında bebeklerine yemeklere gelen ikramlıkları yediriyorlar.
Ev alma uğruna ne kv ler anneler harcanıyor nr yavrucuklar üzülüyor.

Son düzenleme:
Sigara içen kv
Şiveli konuşan kv
Annen gibi okumuş olmayan kv
Sen bu kadını evine alıp her gün yeni birşeye alınıp, kavga çıkartıp kocanla aranı bozmak mi istiyorsun?
Sevmiyorsun işte kadını, bebek bakışını da sevmeyeceksin. Sonu belli başından. Hala neden onu istiyorsun ki?

Başlıktaki gibi birşey denmemiş
Tahmin yürütmüşsünüz,sanki birinci ağızdan öyle söylenmiş gibi yazmışsınız
Bakıcı tutun

yengemle abim PÖH. doğu görevindeler.
anneme yüklenenler de var. evlat ayrımı diye. abimleri arayıp sakın bakıcıya vermeyin dedim. annemin uçak biletini alıp ben gönderdim annemi kendi ellerimle.
çünkü bende geçici görevli doğuda çalıştım. doğuda belirli bölgelerde polisleri askerleri hiç sevmiyorlar zaten,
canımı, yeğenimi de sevmezler...

5 aylık şu an yeğeniniz. siz doğurana kadar 10 aylık olur. yengeniz ücretsiz izin alsın siz toparlayana kadar. neden almıyor?

Of ne kadar iticisin. Sanane sana mı soracak kime bakıp bakmadığını. Hem burda kadını aşağıla sonra da ben ilk bebeğime anneanne babaanne baksın isterdim de. Açık açık para veresim gelmiyo desen daha güzel olur. İyiki de bakmıyo valla kadın arkasından dediklerini duysa değil bebeğe suratına bile bakmaz. Görümcenin de annesi kızına kıyamayıp bakmıştır sanane sananeee. Tabiki bakmak zorunda değil diyip baksın baksın banane diyorsun bir de çelişkiye gel. Çocuk yapmadan düşünseydin bunları. Kvne kızacağına seni yarı yolda bırakan annene carla bence.

aynı anda doğmuş olsalardı ve aynı şehirde olsaydık onu tercih etseydi kırılırdım. ama doğunun ücra yerinde 2 karı koca özel harekatçının çocuğunun bakıcıya verileceğini duysaydım (ki bakıcı da bulunursa) herkesten önce ben anneme anne git lütfen derdim. yeğen de evlattır. zaten oralarda polisler askerler sevilmiyor. bebeğe birşey yaparlar ALLAH korusun.
Kendinizi haklı çıkarmak için ağır sacmalamissiniz.
Hamilesiniz bu mübarek gundeyiz yok doğuda çocuğa bişey yaparlar. . Allah siz ve sizin gibileri ıslah etsin.

Bilmiyorum ya herkes bakmak zorunda değil demiş. Tabi ki değil kimse kimseyi birşeye zorlayamaz. Ama bizim çevrede gelin çalışıyorsa ve ev alınıyorsa o çocuğa anne bakar yani. Sonuçta oğlunun evi olacak. Hiç çalışmayan bir gelin de olabilirdi. Oğlu kirada oturup zor geçiniyor olabilirdi şuan. Destek olup birlik olup bişeyleri yapmak neden güzel olmasın? Kayınvalide nasıl biri bilmiyorum ama genelde oğlum ev aldı diye göğsünü gere gere gezerler yani. Kimse istemez evladı maddi zorlukta yüzsün. Böyle destek olan gelin bulmuşlarsa yardım edilir bizde. Hatta benim teyzemin torunları hep onda. Ne kızı çalışıyor ne gelini. Kadın torun hastası. Hep ben baksam keşke diyor. Annem de hakeza öyledir. Ama yapı meselesi yaa. Mesela kayınvalidem de genç ve diri ama bakamam demişti. Sonradan büyükannelere maaş haberini görünce bakarım demişti falan. Dedim demek ki bizim sülale böyle. Mesela 5 kardeş varsa sırayla herkese ev alınır el birliği ile falan. Herkes yapamiyor ama bu destek işini.

bizde de çevremde de gelin çalışıyorsa büyükanneler bakar.

burda kv. hiç kötülemedim.
memur çocuğuydum. 13 ev gezdim. 4 okul değiştirdim.
büyüdüm kiraya gelin geldim. evimden memnun değildim hep ama hep sorunlar çıktı. yemin olsun dedim bundan sonra taşınırsam kendi evime taşınırım bıktım kira kira gezmekten dedim.
dişimden tırnağımdan arttırarak bekarken aldığım arabamı ayıptır söylemesi 55 bine sattım.. ev peşinatı yaptım. banka banka gezdim kredi çektim... evi aldım...
kayınvalidem de ertesi gün bütün akrabalarını arayıp oğlum ev aldı dedi...
eşimin telefonuna mesajlar aramalar oooo hayırlı olsun oğlum ev ALMIŞSIN...

Allah yukarda
kv ile ilgili hiç bir şey bu kadar koymamıştı. ikinci koyan şey ise çocuk muhabbeti oldu. hep güleryüz gözlerdim hep elini öptüm hep saydım sevdim hediyeleştim. alttan aldım.
çocuğun ben bakıcam dedi sağol anne dedim. şimdi de sesini çıkarmıyor.

hep derdim nasıl kötü oluyor bu gelinlerle kaynanalar. olunuyormuş işte.

kanun hemen kullanmak zorundasın diyor. yani doğum izni bitince yıllık izni kullanırsam süt izinleri de yıllık izinle gidiyor. toplam yaklaşık 9 aylık olunca 3 saat olan bitiyor 15 aylık olunca da 1,5 saatlik

Onu biliyorum. Ama iki aylık yarım gün çalışmayı hemen mi yoksa sonra mı kullanıyorsun onu bilmiyorum. Tam Hatırlamıyorum daha doğrusu. Ama dediğim gibi sonradan kullanan tanıdıklarım vardı ki onlar malum olaylarda ücretsiz izinden dönüp kullanmış, sonra tekrar ücretsiz izne ayrılmışlardı.

Back