• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

Bilseydiniz o zaman. Siz de yiyip içip gezseydiniz. Siz hayatı bu şekilde yaşamayı tercih etmişsiniz, o farklı şekilde. Sizi ilgilendirmez de yermenizi haklı çıkarmaz da. Evlat ayrımı yapıyorlarsa o eşinizin ve ailesinin arasındaki problemdir. Eğer bu ayrım sizin bütçenizi etkiliyorsa da konuşup çözüm bulursunuz ama kadını aşağılamazsınız. Maddi durumunuz müsait değilse ya ev ya çocuk seçeneğine yönelebilirdiniz. 50'sinden sonra alamayan insanlar da var, görümceniz ev bekliyorsa siz de bakıcılık bekliyorsunuz. Ne farkı var?

ne farkı mı var. bana 300 bin verseler evimde otururum çalışmam mesela. 1 bucuk sene çocuğa bakmak ile ev aynı şey mi Allah askına. istanbul burası.
AYRICA hem ilk çocuğun baktır hem ev iste. adil mi ?

bende zaten ilk çocuğuma büyükannelerin bakmasını isterdim. ikinci nasipte varsa emekliliğime denk getireceğim

Abiniz bir bakıcı baksın sizin doğumunuza kadar annenizde bebeğiniz yaşına girene kadar sizde kalsın.bence birilerine güvenip çocuk yapmak çok mantıksız.maddi manevi çocuğunuza kendiniz yetemeyecekseniz çocuk yapmayın.görümceniz de haklı kadın yaşlandım artık demiş onun çocuğunu reddetmiş şimdi sizinkine bakacağını pek sanmıyorum.bakmasında zaten annelerde biraz hayatlarını yaşasınlar.anneniz ve babanız için üzüldüm.yaşlıları ayırmışlar çocuk baktırmak için resmen düzenleri bozulmuş.aymı şehirde olsalar neyse.

annem gönüllüydü benim bebeğime. ki ben bebek tedavisi görüyordum. annem olsun da evi taşırım senin mahallene diyen biri.
ama abimin çok muhterem kayınvalidesi son anda "ay ben gidemem oralara sen git" deyince annem gitmek zorunda kaldı.
çok meraklı değildim kayınvalideme inanın. annem çocuk gelişimci. hep annemi hayal etmiştim.
Yanı bu durumda sana güvence veren annen. O zaman abine kusura bakma diyecek ve sana gelecek.

size bakarım diyen kendi annenizmiş.
öyle yazmışsınız kendi anneme güvendim diye.
ama beklentiniz kv .
sizce de öfkenizin yönünde bir terslik yok mu?

kimse kimseye guvenıp çocuk yapmasın kayınvalıdeye guvenp cocuk yapmayın sözlerine istinaden yazdım onu.
benim annem gönüllüydü. son anda işler bozuldu. kayınvalidem gönüllü olur sandım. o da işe yaramaz kızını dinliyor

Bakmak zorunda değil kayınvalideniz ama siz bebek planlarken düşünmek zorundasınız. Kredi çekerken biraz fazla ama daha uzun vadede ödeyebileceğiniz şekilde kendinizi ayarlamalıydınız. En azından ücretsiz izin kullanabilmeli,kalan dönemde de bakıcı ayarlayabilmeliydiniz. Minicik bebeğin sorumluluğunu almak kolay değil yani. Kızım 1 aylıkken anneme bırakıp markete gittim,geldiğimde kızım ağlamış susmaksızın,annemde sırtından ter boşalmış,eli ayağı titrer halde dönmemi bekliyordu,bana dediği ilk şey "kızım asla bırakma bir daha,ben mahvoldum,çok üzüldüm ağlamasına,bir yerine birşey oldu sandım" ne diyebilirim ki ben şimdi anneme. Bakmayabilir. 3 cocuk büyütmüş ama hala elinde minicik bebek ağlarken ne yapacağını bilememiş,demekki olmuyor belli bir yaştan sonra. Yoruldum,bakamam diyen insana ısrar edemem,hak veririm.
Görümcenize kızmaya hakkınız yok,ev istiyor demişsiniz ama anladığım kadarıyla almıyorlar zaten,kendi parasını istediği gibi harcayabilir,bu kimseyi ilgilendirmez.

5 ay önce yeğenim doğdu. abimle yengem şark görevindeler. annemde bebek bakıcıya verilmesin diye bakmaya gönüllü oldu. evini düzenini kocasını bırakıp doğuya gitti. elbet kolay değil. babam çok şükür idare ediyor ama karısını da özlüyor tabi.

bende 4 aylık gebeyim.
2 hafta önce görümcem ben kayınvalidem görümcemgilde otururken görümcem aynen şöyle bir cümle söyledi
"ay annen kaça bölünecek bir abinin bebek bir senin bebek ne yapacak o kadın hanginizin bebeğine bakacak" laf arasında bunu dedi ve başka konular açtı üzerine. bende güldüm hayırlısı dedim. ama saf ben jeton geç düştü. resmen benim annem senin bebeğine bakmasın demeye getirdi.

bu arada memurum. ücretsiz izin hakkım var fakat alamam. maaşım tamamen ev kredimize gidiyor ve eşim özelde maaşlarımız aynı. yani krediyi eşim ödese bize birşey kalmayacak... bilenler bilir. istanbulda yaşıyoruz ev de istanbulda... ve eşimin özel sektörü hiç iyi değil. her an çıkarabilen bir işyeri.

kayınvalidem muhtemelen polemik olmasın diye yorum yapmadı o esnada. çünkü kayınvalidem görümcemin ilk çocuğuna bakmış ikincisine bakmamış yaşlandım yeter demiş. ikincisi çocuğu şuan 3 yaşında.
yine de ne var ben bakarım demesini beklerdim. yada kendisinin sonradan arayıp korkma kızım ben varım demesini beklerdim. ama ben ağzımla kuş tutsam da el kızıyım. o ise naparsa yapsın öz kızı.

şimdi benim çocuğa baksa "sen benim bebeğime bakmadın onun bebeğine baktın hani yaşlanmıştın" muhabbeti olacak.

ama inanın bir tutulacak gibi değiliz. ben işi bıraksam bir daha asla atanamam. 9 sene önceki kafam yok. kendisi ise birinden çıkıp 1 gün sonra başka bir yere girebilir. canı nasıl isterse öyle çalışır. mesleği zaten yok.
yapı olarak da farklıyız. ben 6 ayda bir kuaföre saç kestirmeye giderim ve düğünlerde bile kendi makyajımı kendim yaparım. görümcem de sağda solda çalışıp maaşını sadece estetiğe botoksa saç boyasına dudak dolgusuna yatırmış bir insan. annesine bile vermemiş. kendi adına hiç birşey almamış.
kayınvalidem bana dert yanarken, çalıştı da ne yaptı otursun çocuğuna baksın, çocuğu bana bırakıp gezmelere gitti dedi... ama ne kadar dert yanarsa yansın ben el kızıyım işte...

ücretsiz izne ayrılırsam evi satmak zorunda kalırız. o zaman ben çok mahvolurum. o evi almak için bekarlıkta binbir çabamla aldığım tek malım olan arabamı sattım. ev kredisi yüzünden bir ton faiz ödedim. şimdi her şey çöp olacak...4 aylık bebeği de bakıcıya bırakmayı gözüm hiç kesmiyor...
kimsem yok gibiyim. şimdiden düşünüyorum üzülüyorum. kendi kızına ayıp olmasın diye benim bebeğime bakmamazlık yapacak sanırım...

ayrıca elbet bakmak zorunda değil. yalnız şartlar böyle iken insan bir öneri bir tavisye bekliyor. bir rahatlatma istiyor. zaman dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. ben bunları düsünmek zorundayım
Su anda bunları dusunmek icin cok erken. Hamileliginizin tadini cikarin ;)

Yalnız görümcen bir şeyi unutuyor ki annelerin genel kriteridir "ikinci olursa bakmam" demek. Benim annem ve çevremdeki çoğu anne böyle yapmıştır.

Yani bakacak olsa sadece tek bir bebeğe değil iki çocuğa birden bakacak ve onu da gözleri yemez.

Ben hamile kalırken kv me güvenmedim. Hatta o da kendine güvenmiyordu bana da açık açık söyledi. Ama oğlum doğduktan sonra kendisi bir süre sonra ben bakarım dedi. Çünkü ben de işten çıkmayı düşündüğümü bakıcıya bırakamayacağımı söylemiştim..
Ama o da bizim borçlarımız var diye kendi bakmak istedi. Biz de kabul ettik..

Eşinle konuş aklındakileri. O da annesinin ağzını arasın. Eğer bakmak istemiyorsa iyi bir bakıcı bulursun..

Halinizi anlamakla birlikte tavrınızı çok çirkin buldum. Görümcenizin ilk çocuğuna bakıldıpı için sizin de ilk çocuğunuza bakmak zorunda gibi yazmışsınız, ama değil. Kaldı ki doğurunca göreceksiniz. Gönüllü olarak bakarım demeyen birine bırakmaya içiniz elvermeyecek. Bebek bakmak o kadar zor, dikkat isteyen ve zahmetli bir iş ki, özen ve özveriyle yapılmazsa çocuğunuz heder olur. Siz maalesef bütçenize uygun olmayan bir kredi çekmişsiniz. Eğer çocuk yapacaktıysanız bakıcı bütçesini de düşünecektiniz. Gerekirse ona bütçe ayıramayacağınız bir kredi çekmeyecektiniz. Allah korusun başına kötü bişey de gelebilirdi annenizin. Ben annemle aynı mahallede oturuyorum, annem emekli ve torun diye ölüyor ama 15 aydır daha kızımı bırakıp iki saat uyuyabilmiş değilim. Neden biliyor musunuz? Hiç ummadığımız çok sağlıklı olduğunu sandığımız bir anda babamın kanser olduğunu öğrendik. Ameliyat oldu, komplikasyonlar çıktı, 40 gün yoğun bakımda kaldı. O zamandan beridir de annem ona bakıyor. Bu öngörülemez bişeydi, ben de annem çocuğuma bakar sanıyordum ama nasıl olsa annem bakar diye doğurmamıştım. Kimse bakmasa da ben bakarım/bakıcı tutarım/kreşe veririm diyecek bütçem olduğu zaman çocuk yaptım.

kimse kimseye guvenıp çocuk yapmasın kayınvalıdeye guvenp cocuk yapmayın sözlerine istinaden yazdım onu.
benim annem gönüllüydü. son anda işler bozuldu. kayınvalidem gönüllü olur sandım. o da işe yaramaz kızını dinliyor
Kul sıkışmadan hızır yetişmezmiş. Kisaca kendi yaşadıklarımı anlatayim. Benzer durumdayiz. Rabbim darda kalanin yardimcisidir. Hem hamilesiniz hem ramazan mubarek gun bol bol dua edin

Abiniz bir bakıcı baksın sizin doğumunuza kadar annenizde bebeğiniz yaşına girene kadar sizde kalsın.bence birilerine güvenip çocuk yapmak çok mantıksız.maddi manevi çocuğunuza kendiniz yetemeyecekseniz çocuk yapmayın.görümceniz de haklı kadın yaşlandım artık demiş onun çocuğunu reddetmiş şimdi sizinkine bakacağını pek sanmıyorum.bakmasında zaten annelerde biraz hayatlarını yaşasınlar.anneniz ve babanız için üzüldüm.yaşlıları ayırmışlar çocuk baktırmak için resmen düzenleri bozulmuş.aymı şehirde olsalar neyse.

keşke canım. birbirine çok bağlı 4 kişicik aile iken böyle dağılmak çok koydu.
ben hiç bir zaman anneme veya kv.ye çocuk yapıcam siz bakıcaksınız demedim. annem benim gençkızlıktan kadınsal sorunlarım olduğunu bildiği için hep kendisi konuyu açtı
korkma tedavi ol. korkma çocuk yap. gerekirse evimi taşırım gelir bakarım diyen bir kadındı. ki çocuk gelişimci benim annem. deli olur çocuklara. ayrıca 48 yaşında senden benden cıvıl.

son anda işler bozuldu annem gitmek zorunda kaldı. o ay ben öğrendim ki hamileyim. inanın onca tedaviden sonra doya doya sevinemedim havalara uçamadım.

kayınvalidemin yaşlandım demesi görümcemin sadece kendini düşünmesinden bir bahane. ayrıca kimse 3 senede yaşlanmıyor. görumcemın ilk çocuğuna bakmış. görümcem çocuğuna baktırırken hep gezmiş. gezmek derken tatiller sehir dışlarından bahsediyorum... kayınvalidem de kendini kullanılmış hissetti muhtemelen. ve benım kv. biraz beklentili bir insan. para vermek gerekir ona. bende vereceğim zaten bir bütçe ayırabilirim. ama görümcem vermemiş. kendisi bana bu konuda hayıflandı. o kadar cocuguna baktım bez parası bile koymadı cuzdanıma dedi...

annem gönüllüydü benim bebeğime. ki ben bebek tedavisi görüyordum. annem olsun da evi taşırım senin mahallene diyen biri.
ama abimin çok muhterem kayınvalidesi son anda "ay ben gidemem oralara sen git" deyince annem gitmek zorunda kaldı.
çok meraklı değildim kayınvalideme inanın. annem çocuk gelişimci. hep annemi hayal etmiştim.

Mübarek gün hamilesiniz bende hamileyim sizi kırmak istemem ama çok bencilsiniz. İstedikleriniz olmuyor diye insanlara neden öfkeleniyorsunuz mecbur değiller ki .

Hem kv ye meraklı değilsiniz hem bakmıyor diye söyleniyor hem kendinizi el kızı muamelesi gördugunuze inandirmissiniz. Birde kv nin kızına hiç hakkınız olmayan gereksiz yorumlar . İçinizi karatmayin lütfen .

Anneniz gelebilecek olsa kv yi kapıdan içeri sokmayacaksiniz belli ki . El kızı olmayı bırakıp annenize kızın o zaman . Biraz da gelip sizinkini baksın . Yapmayın Allah aşkına bu kadar kendi tarafınızdan nasıl bakabiliyorsunuz anlayamıyorum .

siz sanmışsınız işte.
beklentiniz üzerinden insanlara öfkeleniyorsunuz. görümcenin estetiğine kadar laf etmişsiniz.hayatını tercih ettiği şekilde yaşaması bile şu aşamada sorun olmuş sizin için. hakkınız olmayan noktalara giriyorsunuz. tepkiler o yüzden.

sizin yapmanız gereken doğumdan itibaren sizinle çalışmaya başlayacak bir bakıcı ayarlamak. 4 ayda o bebeğe huyuna suyuna bebek ona alışır.

Bakmak zorunda değil kayınvalideniz ama siz bebek planlarken düşünmek zorundasınız. Kredi çekerken biraz fazla ama daha uzun vadede ödeyebileceğiniz şekilde kendinizi ayarlamalıydınız. En azından ücretsiz izin kullanabilmeli,kalan dönemde de bakıcı ayarlayabilmeliydiniz. Minicik bebeğin sorumluluğunu almak kolay değil yani. Kızım 1 aylıkken anneme bırakıp markete gittim,geldiğimde kızım ağlamış susmaksızın,annemde sırtından ter boşalmış,eli ayağı titrer halde dönmemi bekliyordu,bana dediği ilk şey "kızım asla bırakma bir daha,ben mahvoldum,çok üzüldüm ağlamasına,bir yerine birşey oldu sandım" ne diyebilirim ki ben şimdi anneme. Bakmayabilir. 3 cocuk büyütmüş ama hala elinde minicik bebek ağlarken ne yapacağını bilememiş,demekki olmuyor belli bir yaştan sonra. Yoruldum,bakamam diyen insana ısrar edemem,hak veririm.
Görümcenize kızmaya hakkınız yok,ev istiyor demişsiniz ama anladığım kadarıyla almıyorlar zaten,kendi parasını istediği gibi harcayabilir,bu kimseyi ilgilendirmez.

benim herşeyim hazırdı. annem bakacaktı. babam mahallemden ev bile bakıyordu. son anda bozuldu işler. ve o ay ben hamile olduğumu öğrendim. kv. meraklısı değilim inan.
ayrıca ne yapar ne eder istediğini aldırır görümce. onda o potansiyel var.

görümcenin net olması iyi olmuş bence. önünü görürsün.
bir de kimseye güvenerek çocuk yapılmaz ki.
bu borçlar çocuktan sonra mı oldu?? ben sanmıyorum açıkçası.
bakıcı bulacaksınız el mahkum.
kvde de haklı yani. ne diye arayıp söz versin ki. kadın bakmış büyütmüş çocuklarını. çocuğunun çocuğuna da bakmış şimdi hali kalmamış belli yani.

o zaman bakıcı tutacaksınız. meraklı değilim diyorsunuz ama bakmasını bekliyorsunuz. bu da ilginç. kayınvalide de meraklı değil zaten farkındaysanız.

Ya sanırım biraz alıngan davranıyorsun biraz bekle doğum olsun her şey belli olur kadın en azından bakmam dememiş benim kayınvalidem annen yardıma gelsin ben gelemem dedi en azından şak diye suratına bir şey dememiş bekle derim zaman gösterir

annen de evlat ayırmış o zaman. demek ki erkek evladı daha kıymetli ki onu tercih ediyor. ben hepsinden çok buna kırılırdım.
diyebilirdi ben nurcuk a söz verdim onun çocuğuna bakacağım. ha o bebek doğana kadar sizi idare ederim. bence tek problem annen.

Son düzenleme:
Evlendikten sonra her seyi ince ince dusunup maddi manevi kosullari ayarladiktan sonra cocuk sahibi oldugum halde esimin iflasi gibi bir beklenmedik durum yasadim. O kadar plana ragmen zorlandim yani. Siz meslek dolayisiyla benim yaptigim planin bin katini yapmis olmaliydiniz bebek dusunurken. Mecbur bakiciya vereceksiniz gibi gorunuyor su an cunku kvnin ve annenizin bakmak istememe durumunu,musait olamama durumunu gectim hayatta bile olmayabilirler siz dogum yaptiginizda. O yuzden sadece kendi olanaklariniza guvenip ona gore dusunmelisiniz.

Mübarek gün hamilesiniz bende hamileyim sizi kırmak istemem ama çok bencilsiniz. İstedikleriniz olmuyor diye insanlara neden öfkeleniyorsunuz mecbur değiller ki .

Hem kv ye meraklı değilsiniz hem bakmıyor diye söyleniyor hem kendinizi el kızı muamelesi gördugunuze inandirmissiniz. Birde kv nin kızına hiç hakkınız olmayan gereksiz yorumlar . İçinizi karatmayin lütfen .

Anneniz gelebilecek olsa kv yi kapıdan içeri sokmayacaksiniz belli ki . El kızı olmayı bırakıp annenize kızın o zaman . Biraz da gelip sizinkini baksın . Yapmayın Allah aşkına bu kadar kendi tarafınızdan nasıl bakabiliyorsunuz anlayamıyorum .

5 aylık bebek bakan annem ile balkonda sigara içen kv.
bence çok farklılar.
sevgili kv. daha ben nişanlı iken bebeğinize ben bakıcam demeseydi madem millete övüne övüne. hep ben sucluyum demi.
geri kalan 3 evladının çocuklarına bakıp da benimkini sadece sevmeye gelecekse gelmesin de zaten...

Back