• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

Bir de çok acayip hem diyor ki görümcem 16 da kocaya kaçmış 18 de doğurmuş kaynanamın elinevermiş biz üni okuduk geç kaldık tabi diyor ee hani bu görümce annesine çocuk baktırıp kendisi estetik botoks yaptırmıştı? 18 yaşında mı botoks yaptırmış 8 bin liraya :ukala:

Dert o da degil aslinda, buz gibi kiskanclik.. kiskancim diyemedigi icin ben ev kredisi oderken o caninin istedigi gibi catir catir yiyor uzerine bir de ailesi ev aliyor diyor..
Haklisin valla.
Yas daha 25. Buyuyecek elbet konu sahibi. Erkek analari beni tasliyor diyor ama hepimiz ailelerimizin kiziyiz bu kismi atliyor iste

Bir de çok acayip hem diyor ki görümcem 16 da kocaya kaçmış 18 de doğurmuş kaynanamın elinevermiş biz üni okuduk geç kaldık tabi diyor ee hani bu görümce annesine çocuk baktırıp kendisi estetik botoks yaptırmıştı? 18 yaşında mı botoks yaptırmış 8 bin liraya :ukala:
Teyzesi yasindaymis ayol gorumce
Herkes yasli bir tek konu sahibi genc litfen atlamayalim o kismi

Haklisin valla.
Yas daha 25. Buyuyecek elbet konu sahibi. Erkek analari beni tasliyor diyor ama hepimiz ailelerimizin kiziyiz bu kismi atliyor iste

Buyuyecek ve en buyuk pismanligi aldigi ev olacak buraya yaziyorum.. gezmeden, eglenmeden, caninin istedigi seyi alamadan gecen bilmem kac sene, herkesle papaz olduktan sonra elinde bir evi olacak iste.. emlak sektoru cokmeden bizim milletin ev fantezisi bitmez..

Buyuyecek ve en buyuk pismanligi aldigi ev olacak buraya yaziyorum.. gezmeden, eglenmeden, caninin istedigi seyi alamadan gecen bilmem kac sene, herkesle papaz olduktan sonra elinde bir evi olacak iste.. emlak sektoru cokmeden bizim milletin ev fantezisi bitmez..
Ben banka aylik faiz oranlarinin yukselmesini bekliyorum, su imar bankasi zamani gibi olsun ayda %170 falan. Millet haldir haldir evini satip paralari bankaya koyacak ve kirada yasayip banka faiziyle gecinecek. O zaman kurtulacagiz mortgage senden:deli:

Kayinvalidenize üzüldüm gerçekten. Kadın çocuk bakmaktan bi rahat yüzü gormemis. Bakamiyorsaniz doğurmayın lafa söze güvenip çocuk mu yapılır? Komik.

Bu kadar kredi borcu varken insan kvnin bakmasını istiyor,benim kızıma baktı Allah razı olsun o kadar güvenerek calıştım ki,hiç gözüm arkada kalmadı gördüğü muameleye dair,konu sahibi ben seni anlıyorum ben de bakıcam ilerde torunuma ya en fazla 4 yıl bakabilirsin zaten akşam çocuğu geline teslim edince yine gezerim rahat rahat uyurum,niye hayatımdan kısıtlasın ki,evlat böyle tatlıyken torun tadından yenmez,inş kv bakar oğlu söyler kredi olayını kıyamaz bakar bence,ben ikinci de iki yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum kendim bakmak için ama alamayacak bi durumda olsam tam olarak senin gibi kvnin bakmasını isterdim.

Ben banka aylik faiz oranlarinin yukselmesini bekliyorum, su imar bankasi zamani gibi olsun ayda %170 falan. Millet haldir haldir evini satip paralari bankaya koyacak ve kirada yasayip banka faiziyle gecinecek. O zaman kurtulacagiz mortgage senden:deli:

Kesinlikle, ya da Amerikada kriz gibi bir patlak verecegiz, millet elindeki evleri aldiginin yari fiyatina cikaracak.. bu kadar mal aski nedir ya iki gunluk dunya paran kadar evde oturursun en fazla..

Gorumcenin bir vesikalık fotoğrafını seyetseydik.:KK48: Hani gorumceyi gomerken nesnel olabilmek adina:KK51:

Kesinlikle, ya da Amerikada kriz gibi bir patlak verecegiz, millet elindeki evleri aldiginin yari fiyatina cikaracak.. bu kadar mal aski nedir ya iki gunluk dunya paran kadar evde oturursun en fazla..
İnan ... sana bana düşmez o evler.Daha piyasaya düşmeden buyuk emlak firmaları alıyor zaten evi.Sahibimden com da ilanı yayınlandıgi gün giden ev var.

ilk bebeğini annesine baktırıp destek olmayıp kendine harcamış olması
ikinci bebeğinde kv bakmadı diye annesine tavır alması
biriktirdiği 3 5 kuruşu gene kendine harcayıp ailesinden ev istemesi

bende bi tarafımı yırtıp ev kredisi ödüyorum. eş tarafından sıfır destek.
tek bi bebek konusunda sıkıştım. onda da annesinin yerine konuşup annem bakmasın demesi.
Tamam da bu görümcenizle kaynananız arasındaki bir olay. İkisinin arasındaki olay sizi ilgilendirmez.

Etrafta sen çocuk yap ben bakarım diyen o kadar anne, kayınvalide, teyze vs.varki sonra çocuk dünyaya gelince herkes toz olur puff. Bakın benzer şeyler yaşadım ben bakarım diyen kv doğumda 2 gün kaldı nasıl kaçtığını anlatamam.Sonrasında bakıcı buldum olmadı anlaşamadık bıraktı vs.bir gün bebeğim hasta çağırdım bakıcıda yok ablamlar el atıyo ara sıra idare ediyoruz o dönem bakıcı bulana kadar, bir günlüğüne çağırdım hamile eltimi bahane edip gelmedi eltim orda kalıyodu bi süreliğne onu yanlız bırakamam dedi.Hiç unutmuyorum bunu bir daha asla aramadım çağırmadım zaten bir yaşında anca geldi gördü torununu, neyse demem o ki canım inan bana iyi bir bakıcı bulursan kafan rahat olur.Kayınvalidene bebekle ilgili bişey söylüyemezsin çünkü genelde bildiklerini okuyorlar senden daha çok bildiklerini düşünüyorlar.Ben 10 aylık olana kadar 5 bakıcı değiştirdim kimi evde sigara içti kimi çocuklarını alıp evime geldi ama en sonunda dünya iyisi bir insana denk geldim ve kızıma 3 yaşına kadar baktı.İnşAllah bebeğin için en doğrusunu bulursun canım.

Görümcen yerinde olsam senin gibi düşünen birinin bebeğine asla anneme baktırmazdım.
Hem kadına Yıkıntı olmaya çalışıyor hem de yapması gerekirmiş gibi bir tavır takınıyorsunuz.
Umarım bakmaz çünkü kıymet bilecek birine benzemiyorsunuz.

Görümceniz kayınvalidenizin bebeğe bakmayacağına karar vermiş siz bakacağına arada kendisine de söz hakkı tanıyor musunuz?

bizde toruna eşya alınır. anne çalışıyorsa bebeğe bakılır. evladın işi yoksa ya cebine para konur ya ev verilir yada kirası ödenir. elbet mecbur değiller. ama anne baba olmak bunu gerektirir.

Yapmayın, anne baba olmak bunu gerektirse hangi evlat niye büyüsün? Iyi valla çalışmayayım cebime para koysunlar, kiramı ödesinler üstüne isteyerek değil mecburen benim çocuğuma baksınlar. Oldu olacak yemeği mi de uçak geliyor diye yedirsinler.

1. görümce sadece soru sormuş "annem senin çocuguna bakmasın" dememiş böyle düşünmek için bayağı bi fesat bakış açısı gerekir bence
2. görümcenizin nereye para harcadığından size ne? bence o yapıyor, siz yapmıyorsunuz diye kıskanmışsınız.
3. kredi borcunuz bitmeden çocuk neden yaptınız? kimse bakmak zorunda değil, ne anneniz ne kayınvalideniz. o zaman kredi bitince yapsaydınız cocugu bakıcı tutardınız.

eşimin yaşı vardı. bende de yumurta problemi vardı. hi olmayacak sanmıştık açıkcçası tutuşmuştuk olmayacak diye korkmuştuk.
annemde olsun da ben bakıcam doğsun da torunuma neler yapıcam diye konuşunca iyice cesaretlendik.
benimde arkadaşlarımın memleketlerinden anneleri geldi kvleri geldi. bizim kv aynı sehirde ama balkonda sigara içip oğlum ev aldı oğlumun durumu iyi diye sağa sola haber salıyor :)

ayıptır söylemesi benimde babamın durumu iyi. ben babama baba bize bakıcı tut desem eminim aydan aya öder. ama bende bu kv varken "oğlum eve hizmetci de tuttu bakıcı da tuttu gelin de kendine çalışıyor işte" der :) bak eminim der. bu yüzden babama para harcatmak istemiyorum

Kendi ailenize de bunu yapmayın . Burada herkes kv sine bayılmiyor ayrıca ama bu bakış açısıyla sizin o kötü kv lerden bi farkınız kalmıyor .

Bir arkadaş daha yazmış kadınların bu kadar sorumluluk almasıni hiç tasvip etmiyorum bakın ne kadar yipraniyorsunuz ne gerek var .

Kv ler hep konuşur zaten ama sakın ailenizden ekstra bi çaba göstermelerini istemeyin . (Bakıcı parası gibi )

Eşinizin işi garanti değilmiş siz memurluğu bırakacağınıza o bıraksın çocuğa baksın o zaman . İnsanlar her zaman sözünde durmuyor malesef başınızın çaresine bakmalısınız .

çünkü bütün parasını oraya buraya harcayıp, anneeeğğ baaabam bize ev alsın kiradayıızz diyen bir kadınla bir olacağımı düşünmüyorum. bizde bilirdik yemesini içmesini eşimle tatillerde gezmesini. o evlatsa eşim de evlat.

istanbul şartlarında en düşük kredili eve girdik zaten. bodrum katlar 250 binden başlıyor. kredi oranlarını da biliyorsunuzdur zaten. şimdi almayacağız da ne zaman alacağız. 50mizden sonra mı ?

Bu tarz karşılaştırmalara da sinir oluyorum. Abim evlendikten sonra anne babama hep ben destek oldum. Haliyle aramızda para pulun şakası çok oluyor. inşallah bizim gelin de bana arkadan böyle şeyler söylemiyordur :KK57::KK57:

Görümce ile kaynananın iletişimi tabii ki çok farklı, kadın onun kızı. Senden kaç yıl daha fazla tanıyor onu kadın. Bu yüzden tavsiyem onların ilişkisi ile kendininkini ve hatta görümcenin annesiyle ilişkisi ile kocanın annesi ile ilişkisini bile karşılaştırma. Böyle şeyler sadece araya nifak sokar, sonunda sen kötü olursun.

Birçok kamu kurumunda kreş yardımı yapılıyor, sizde yok mu? Bir de hem bir maaş kadar kredi varken çocuğun da gelmesi kötü olmuş. Bu durumda belki krediyi tekrar yapılandırıp bakıcı maliyetini aradan çıkarabilirsin.

Piyasa çok kötü, eğer eşinin işten çıkma ihtimali varsa çok dikkatli olmanız lazım.

Su gelinlerin, evin kiziyla kendini kiyaslamalari yok mu bitiyorum. Kadin kizinin cocuguna size danisarak mi bakacak ? Ayrica gorumcenizin parayi nereye harcadigindan size ne? Sizin kendi anneniz baksin. Kayinvalideniz mecbur degil.

Yani aslinda sonradan lafini yapacaksa bir insan ev de almamali. Evlenince senin paran benim param olmuyor ailenin ortak butcesi oluyor.
Kadin evi aldi diye mi bunca sey?
Erkek evi alip kadin gelip yerlesince sorun olmuyor bu toplumda.
Tabii,erkegi de erkek tarafini da yolmak lazim cunku :KK66:

Sonra biz kadınlar benim paramla adam oldun deyince iş çığırından çıkıyor . Adam dese bunu eyvahlar olsun ..

Back