• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

5 ay önce yeğenim doğdu. abimle yengem şark görevindeler. annemde bebek bakıcıya verilmesin diye bakmaya gönüllü oldu. evini düzenini kocasını bırakıp doğuya gitti. elbet kolay değil. babam çok şükür idare ediyor ama karısını da özlüyor tabi.

bende 4 aylık gebeyim.
2 hafta önce görümcem ben kayınvalidem görümcemgilde otururken görümcem aynen şöyle bir cümle söyledi
"ay annen kaça bölünecek bir abinin bebek bir senin bebek ne yapacak o kadın hanginizin bebeğine bakacak" laf arasında bunu dedi ve başka konular açtı üzerine. bende güldüm hayırlısı dedim. ama saf ben jeton geç düştü. resmen benim annem senin bebeğine bakmasın demeye getirdi.

bu arada memurum. ücretsiz izin hakkım var fakat alamam. maaşım tamamen ev kredimize gidiyor ve eşim özelde maaşlarımız aynı. yani krediyi eşim ödese bize birşey kalmayacak... bilenler bilir. istanbulda yaşıyoruz ev de istanbulda... ve eşimin özel sektörü hiç iyi değil. her an çıkarabilen bir işyeri.

kayınvalidem muhtemelen polemik olmasın diye yorum yapmadı o esnada. çünkü kayınvalidem görümcemin ilk çocuğuna bakmış ikincisine bakmamış yaşlandım yeter demiş. ikincisi çocuğu şuan 3 yaşında.
yine de ne var ben bakarım demesini beklerdim. yada kendisinin sonradan arayıp korkma kızım ben varım demesini beklerdim. ama ben ağzımla kuş tutsam da el kızıyım. o ise naparsa yapsın öz kızı.

şimdi benim çocuğa baksa "sen benim bebeğime bakmadın onun bebeğine baktın hani yaşlanmıştın" muhabbeti olacak.

ama inanın bir tutulacak gibi değiliz. ben işi bıraksam bir daha asla atanamam. 9 sene önceki kafam yok. kendisi ise birinden çıkıp 1 gün sonra başka bir yere girebilir. canı nasıl isterse öyle çalışır. mesleği zaten yok.
yapı olarak da farklıyız. ben 6 ayda bir kuaföre saç kestirmeye giderim ve düğünlerde bile kendi makyajımı kendim yaparım. görümcem de sağda solda çalışıp maaşını sadece estetiğe botoksa saç boyasına dudak dolgusuna yatırmış bir insan. annesine bile vermemiş. kendi adına hiç birşey almamış.
kayınvalidem bana dert yanarken, çalıştı da ne yaptı otursun çocuğuna baksın, çocuğu bana bırakıp gezmelere gitti dedi... ama ne kadar dert yanarsa yansın ben el kızıyım işte...

ücretsiz izne ayrılırsam evi satmak zorunda kalırız. o zaman ben çok mahvolurum. o evi almak için bekarlıkta binbir çabamla aldığım tek malım olan arabamı sattım. ev kredisi yüzünden bir ton faiz ödedim. şimdi her şey çöp olacak...4 aylık bebeği de bakıcıya bırakmayı gözüm hiç kesmiyor...
kimsem yok gibiyim. şimdiden düşünüyorum üzülüyorum. kendi kızına ayıp olmasın diye benim bebeğime bakmamazlık yapacak sanırım...

ayrıca elbet bakmak zorunda değil. yalnız şartlar böyle iken insan bir öneri bir tavisye bekliyor. bir rahatlatma istiyor. zaman dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. ben bunları düsünmek zorundayım

ekleme: kayınvalidem daha ben nişanlı iken torunuma ben bakıcam ben bakıcam bebeğin olsun ben bakıcam diyen biriydi.
Öyle bir bahsetmişsiniz ki gören de kayınvalide bebeğinize bakmazsa dünya başınıza yıkılacak sanır. Bebeğe bakmak için memurluktan istifa etmeyi düşünmek neyin kafası? Herkes nasıl yapıyorsa siz de öyle yapın ve bakıcı tutun.

Siz hamile olduğunuz İçin alınganlık yapıyorsunuz sanırım. Görümcenizin ikinci çocuğuna da bakmamış. Görümceniz de parasını istediği yere harcar, apayrı bir konu. Görümceniz sizin beklentiniz oluşmasın diye belki de annesine destek çıkmak istedi. Annesiyle konuşup bile söylemiş olabilir.
Kredi konusunda zorlanıyorsanız da bu sizin sorumluluğunuz. Bebek öncesi planlamayı kimseye güvenmeden siz yapacaktınız.
Millet olarak bireyselleşmeyi, sorumluluk almayı, çekirdek aile olmayı öğrenemeyeceğiz sanırım. Buradaki konuları okuyunca tek anladığım bu.

Kayınvalidenizin sizin bebeğinize bakmak gibi bir zorunluluğu yok öncelikle yani hamile kalırken şartlarınızı sizin hesaplamanız gerekirdi. Görümcem şunu bunu alıyor hor kullanıyor parasını çalışmasa da olurdu ama ben çalışmak zorundayım gibi bir izlenim de doğru değil çalışıyorsa istediği yere harcar. Kadın öz kızının bile çocuğuna yoruluyorum yaşlandım deyip bakmamış sizinkine bakarsa tabii ki görümcen açısından hoş olmaz ne olursa olsun.

Onun çocuğuna bakmadığı için size bunu demiş ama kaynanan bir yorum yapmamış ancak dediğim gibi yok kredi ödüyoruz çalışmam lazım mecbur bakacak diye birşey yok çocuk yapıyorsanız bunları da düşünmeniz lazım zaten anlamıyorum o anneler önce kendş çocuklarını büyütüyorlar sonra bir de torun bakıyorlar bitmiyor yani ayrıca baksa bile yok şunu bunu yapıyor deyip şikayet edeceksiniz. O zaman aynı şey anneniz içinde geçerli ablanıza gidiyorsa size de gelip bakmalı onun bebeğe büyümüş olacak sonuçta kaynanaya görümcenin ilk çocuğuna bakmış demeden önce annenize söyleyin o zaman

Ya niye bebeğinden vazgeçsin estetik yaptırıp bebeği yetimhaneye mi bıraktı. Ayrıca allah vergisi herşey bende derken güzelliğinizden mi bahsediyorsunuz anlamadım cidden
:-) Olayı nasıl dramatize edeceğini bilememiş

Kadın öz kızının bile çocuğuna yoruluyorum yaşlandım deyip bakmamış sizinkine bakarsa tabii ki görümcen açısından hoş olmaz ne olursa olsun.
Öz kızı derken? Konu sahibinin eşi kayınvalidenin üvey oğlu muymuş ki? Ben kaçırdım galiba orayı.

ilk bebeğini annesine baktırıp destek olmayıp kendine harcamış olması
ikinci bebeğinde kv bakmadı diye annesine tavır alması
biriktirdiği 3 5 kuruşu gene kendine harcayıp ailesinden ev istemesi

bende bi tarafımı yırtıp ev kredisi ödüyorum. eş tarafından sıfır destek.
tek bi bebek konusunda sıkıştım. onda da annesinin yerine konuşup annem bakmasın demesi.

Tamam da bu kendi aile içinde olan şeyler sizi ilgilendirmez ki annesine maaşından destek olmamış kendine harcamış falan kaynananızın da destek olması gibi bir beklentisi olmamış karşılık bekleyerek neden baksın ki.. Olabilir tavır alabilir yine anne kız arasındaki bir konu sizi ilgilendirmez.

Ev kredisi ödüyorsanız kendinize aldınız kendinize ödüyorsunuz o zaman baştan konuşacaktınız bunları daha 25 yaşındasınız biraz daha elinizin bollaşmasını bekleseydiniz siz direkt nasılsa kaynana bakar moduna girmişsiniz kadın öz kızının çocuğuna yaşlandım deyip bakmıyorsa sizinkine bakması abes olmaz mı kızı yani bakamıyordun demez mi. Annenizden beklentiye girmeyip kaynanadan girmeniz enteresan önce kendi annenize deyin abimin çocuğuna baktın benimkine de bakacaksın diye.

anneme güvenmiştim. annem genç. eğitimli. mesleği zaten okul öncesi. olsun da ben bakarım demişti hep.
ama gelin hanımın annesi bütün torun sorumluluğunu anneme yıkınca ortada kaldım.
Ben anlamadım neden kimse kendi cocuguna bakmıyor.Gelinin annnesi de bakmak zorunda değil ki.Cocuk kiminse o bakar.Ne saçma

görümcenizin konu ile alakası ne?
Para harcamasi :deli: cirkin olmasi
Aslinda konu sahibi guzel,zengin,kulturlu,gorgulu,diploma sahibi,16sinda kocaya kacmamis,18inde dogurmamis. Bunlarin hepsi guzellik basa bela dedirtiyor insana:KK45:

Edit;gorumce hanim konu sahibinin iki kati cussesindeymis bir de onu kacirmisim.

Son düzenleme:
teyzem yaşında neyini kıskanıcam. olmayan diplomasıyla 2 katım cüssesini mi ? başka şeyler bulun

Çok komiksiniz maşallah burnunuz da kaf dağında siz bu kendinizi çok güzel ve yüce çok donanımlı görmekle acaba kayınvalidenizin bakmasını nasıl beğenecektiniz? teyzen yaşında nasıl oluyor kaç yaş var ki eşinizle arasında? ayrıca yaşı olsa ne olur, diploması olmasa ne olur ki? herşey diploma mı? 2 katı cüssesi olsa ne olur anlayamadım sonuçta onun rahat harcamasını, gezmesini kıskanıyorsunuz bu fiziksel birşey değil yani.

Demek ki yetiştiriyor eşi de beğenmiş almış sizin beğenmiyor olmanızın bir anlamı yok yani.. Ohh en güzelini yapıyor geziyor harcıyor sizde borcunuz bitmeden yapmasaydınız çocuk görümce de gayet haklı annem yaşladım deyip benimkine bakmayacak gelininkine bakacak yok canımm

onun da etkisi var
benim bebeğime bakmadın onunkine mi bakcaksın diye carlayacak. yüzde yüz carlar.

Iyi de kadını zaten begenmiyosun bırak sigarasını içsin
Yengenin annesi gelsin o baksın az da torununa, onları hiç konuşmuyorsun istiyosun ki kv görümceyi yerden yere vuralım

Bir de su var,siz 25 yasindasiniz,gorumce teyzenizle yasitsa en iyi ihtimal olsun yasi 30.
18inde dogurdu demistiniz, yani 12 yil once olsun hadi. (Benim de diplomam var hesap yaptim :deli:)
Kaynananizin 12 yil onceki haliyle simdiki hali bir olmaz. Mantik disi yani. Ona bakti benimkine de baksin demek. Siz 12 yil sonra ayni kalabilecek misiniz bu genc yasinizda olmaniza ragmen?

onun yaptıklarını yaptırmaya ihtiyacım yok ki. Allah vergisi herşey bende. ayrıca dozuna göre de tatile gidebiliyorum. tabi sıkışırsam bebeğim için vaz geçerim tatilden.
ama o tam tersi bebeğinden vaz geçiyordu çalışayım param olsun da estetik yaptırayım diye. ama pardon o haklı.

He hee tabii ailesini bebeğini düşündüğünden evine katkı olsun diye değil de estetik için çalışıyordu size göre gerçekten ne kafası yaşıyorsunuz ya.. Evde oturup rahatça bebeğine bakmak varken neden estetik için elalemin işinde çalışsın kaldı ki 2. çocuğuna kaynana bakmadığına göre bakıcı falan tutmuştur yani o başının çaresine bakmış değil mi o bakıcı parası falan havadan gelmiyor evini de başkaları geçindirmiyor. Para kazanıyorsa kendine de harcar evine de bu durum da sadece eşini ilgilendirir sizi değil hiç kimse özel zevkleri için bebeğini bırakmaz diploması yok diyorsunuz ama çalışıyor parasını da kazanıyor evde oturmuyor. Hem eşimden sıfır destek diyordunuz hem eşim destek olur çalışmam diyorsunuz tezatlık..

bakmak zorunda değil tabi ama görümcenin ilk çocuğuna bakmış oğlunun ilk çocuğunada baksın.... sonuçta keyfi bi durum değil borç var destek olmak lazım aile içinde ... birde benden size küçük bir tavsiye hamilesiniz ağzınızdan çıkana dikkat edin kınadığınız şeyi mazallah evladınızda görmeyin ... bakarsınız iki kat cüsseli evlat getirirsiniz dünyaya

Para harcamasi :deli: cirkin olmasi
Aslinda konu sahibi guzel,zengin,kulturlu,gorgulu,diploma sahibi,16sinda kocaya kacmamis,18inde dogurmamis. Bunlarin hepsi guzellik basa bela dedirtiyor insana:KK45:

Dert o da degil aslinda, buz gibi kiskanclik.. kiskancim diyemedigi icin ben ev kredisi oderken o caninin istedigi gibi catir catir yiyor uzerine bir de ailesi ev aliyor diyor..

Back