ANNEM BOŞANMAMI İSTİYOR.

Yazınızın ilk cümlesini okuyup devamını okuyamadım. Benzer bir hikayeyi farklı sonlandırmış iki kişiyiz. Biz planlı programlı davranıp önlemler alıp doğru bir hayat yolu çizdik. Kimseye muhtaç olmadan hiç bir aileye yük olmadan yaşamayı tercih ettik. Bunun için de eşim hem hem okudu hem çalıştı. Evliligimizi erteledik. Şu an çok huzurluyuz
Hesap meselesi tabi, yol çizdigini düşünüyorsun ama güvenenedim evlenmedim emin olamadım çocuk yapamadım diyemiyorsun. Ama ben güvendim evlendim, çocuk haberini aldığımda da emindim.. Allah kalbine şifa versin.

Kadın kadının en büyük düşmanıdır bunu bu mesajına Bi kere daha ortaya koydun kadın gururuyla oynayıp içeriğini hiç bilmediğin zorluk görünce tutuşa tutuşa kaçan bir çok genç kızın hayalini kurduğu evliliği 5 dk lık eden birini" gururlu" görerek ispatlıyor ve kendinle çelişiyorsun. Tek taraflı çalışmak da ne demek birincisi hayat müşterektir ikincisi senin anlaman için basit bir hesap yapacam, şuan okumayıp çalışıyor olsa ve standart memur maaşıyla aylık 4 bin kazandığını monoton bir hayat yaşadığımı düşünürsek 10 yıl çalışsa bu şekilde hiç yemeden 480 bin kazanacak okulu bitirip pilot yada mühendis kendi kararı bu nerde mutlu olacaksa orayı seçecek minimum 8 binle başlayacakhiç maaşının zam almayacağını düşünelim senin için 10 yılda kazandığını 5 yılda kazanmış olacak ve ünvan mertebe saygı hayat kariyer hedef namına ne varsa elde etmiş olacak o gün geldiğinde sen ve senin gibi eşitlikçi olduğunu düşünen, kadın erkek ilişkisini ayaklar altına alan, hayatını dört duvara sıkıştırmış orda çürümeye mahkum ve hiç cesareti olmayanlar insanlar varoştan ve gettodan öteye geçemezken (ki ben bugün şükürler olsun o noktayı çoktan geçtim) ben gönlümce gezip istediğimi yapıyor olacağım bunların hiç biri olmasın birinin hayallerini gerçekleştirmesine ufacık bir katkım varsa ne mutlu bana. Bir diger nokta ise asla bir zorluk yaşamıyorum destekçim var yoldaşım var eşim var. Buraya yazarken psikolojik olarak rahatlatacak derdimi anlayabilecek birilerinin yorumlarını beklerken ister istemez başı boş parazitlere fırsat doğuyor tabi. Fasulyede kendini nimetten sayarmış üzülme. Allah kalbinize şifa versin
Siz değişik bir insansınız biz varoş olalım eleştiri olumsuz bişey görmeye tahammülünüz yok aslında gerçekleri görmeye tahammülünüz yok yada işinize geliyo eşinin sana muhtaç olması bir hayatınız yok ben size düşman olsam yine senin verdiğin kadar zarar vermem sana merak etme sizin dediğiniz gibi olsun hukuk okuyup çalışan insanlar beyinsiz sizin kocanıza helal olsun kimse onun yaptığını yapamaz beceremez mühendis zekası 3. Üniversite okumuş siz zaten koltukla evlenenleri eleştiren kocası yerine çalışmayan Kadınları hor gören insansınız varoşluktan öteye gidemiyoruz kocamız evde yatırıp biz çalışmadığımız için yüce birisiniz biz malız varoş olmak muhtaçlıktan iyidir varoş düşünürüm ama bir Allah’ın kulu bana tembel asalak diyemez ama siz böyle bi hayata eşe laik görmüşsünüz 4 duvar sıkışmış biriysem sen kendini sıkıştırdığın şeye Koltuk kadar değer verilmiyor kocana yazık

Hesap meselesi tabi, yol çizdigini düşünüyorsun ama güvenenedim evlenmedim emin olamadım çocuk yapamadım diyemiyorsun. Ama ben güvendim evlendim, çocuk haberini aldığımda da emindim.. Allah kalbine şifa versin.
Yazınızın ilk cümlesini okuyup devamını okuyamadım. Benzer bir hikayeyi farklı sonlandırmış iki kişiyiz. Biz planlı programlı davranıp önlemler alıp doğru bir hayat yolu çizdik. Kimseye muhtaç olmadan hiç bir aileye yük olmadan yaşamayı tercih ettik. Bunun için de eşim hem hem okudu hem çalıştı. Evliligimizi erteledik. Şu an çok huzurluyuz
Siz iyilikle bişey yazmışsınız size bile ne demiş insan hayret ediyor saniyo ki herkes varoş hiç kimseyi kocası sevmiyo her basit düşünceli bir onunla kocası var sizin yaptığınızı herkes yapardı Siz sabredip mantıklı olanı yaptığınız için güven probleminiz olduğuna karar vermiş eşiniz hem okuyup çalışamaz bi kere sizin çalışmanız lazımdı başlarına muhtaç olmanız lazımdı bunları yaptığınız için allahtan şifa istemiş sizin için yorum dahi yapılmaz bu insana vakit kaybı

Eleştiri
Siz değişik bir insansınız biz varoş olalım eleştiri olumsuz bişey görmeye tahammülünüz yok aslında gerçekleri görmeye tahammülünüz yok yada işinize geliyo eşinin sana muhtaç olması bir hayatınız yok ben size düşman olsam yine senin verdiğin kadar zarar vermem sana merak etme sizin dediğiniz gibi olsun hukuk okuyup çalışan insanlar beyinsiz sizin kocanıza helal olsun kimse onun yaptığını yapamaz beceremez mühendis zekası 3. Üniversite okumuş siz zaten koltukla evlenenleri eleştiren kocası yerine çalışmayan Kadınları hor gören insansınız varoşluktan öteye gidemiyoruz kocamız evde yatırıp biz çalışmadığımız için yüce birisiniz biz malız varoş olmak muhtaçlıktan iyidir varoş düşünürüm ama bir Allah’ın kulu bana tembel asalak diyemez ama siz böyle bi hayata eşe laik görmüşsünüz 4 duvar sıkışmış biriysem sen kendini sıkıştırdığın şeye Koltuk kadar değer verilmiyor kocana yazık
Eleştiri başka bi şey hadsizlik bambaşka bir şey anlayamadığım kısımlar var çok devrik cümle var ne dediğin belli degil varoş oldugun kadar cahilsin de.. kocama seninle aynı zihniyeti paylaşan insanlar yüzünden koltuk kadar deger verilmiyor, aşağılık kompleksi olan biri olsa senin gibi aynı cümleleri kurabilirdi ama sadece gülmekten başka verebileceğim Bi cevabım yok demeyi tercih ediyor, vaktimi çalıyorsun daha mantıklı yorumlara cevap vermeyi tercih ediyorum şimdi lütfen çekiliniz yıkılınız kaybolunuz!!

Saygı duymak ile gururu birbirine karıştırmayın. Kişi kendinden bilir işi atasözünden yola çıkarak muhtemelen benzer bir hikaye sizinde başınızdan geçmiş hatta hala düzelmemiş gibi Bi ruh haliniz var kendi pişmanlıklarınızı ve hatalarınızı buraya yazarak belki rahatlamak istiyorsunuz belki eşinizin gözü dışarda ya da sizin.. mesele şu, eşimin bana söylediklerini özetlemeye çalışacağım, "babasızlıgın ne demek olduğunu yaşadım ve alışamıyorum benim ki öldü bir daha hiç görmeyecem senin ki yaşarken gecirebildigin kadar vakit gecirmeni istiyorum, söylenenler düşünülenler çok ağır dogru onuruma gururuma dokunuyor cevap vermek istiyorum hepsine kırıp dökmek istiyorum ama en basit yol bu olur ve senin annen baban sana daha ağır belki bu durumlar.. Bi noktada haklılar katkıda bulunmam lazım.. ev kirası kart borcun keyfi giderlerini Bi şekilde karşılayabiliyorken bile senin paranı yiyen biri olarak görüyorlar. çalıştığım süre içinde de aynı şeyi düşündüler bu hiç bir şekilde degişmiyor, üstüyle yatıyor dediği yere dışardan gelip herkes oturuyor benim onun üstünde uyuyakalmamın koltuga extra Bi zararı yok diye düşünüyorum ki ben hepsini gectim kendimi misafir olarak görmuyordum samimi olduklarını düşünerek kalbi duygularımla hesapsız kitapsız yaklaştım, daha yakın bir ev tutmak istiyorlar dediginde yorum dahi yapmadım kararı sana ve ailene bırakıyorum dedim ki daha iki ay önce taşınmıştık.. benim kimseden yardım almadan biriktirdiğim parayla sırf sen daha az yürü daha fazla uyu diye yaptıgım herşey yok sayıldı, ama ben senin getirdiğin paraya bakıp geciniyorum hala değil mi.. benim çalışırken kazandığım parayla gecinen binlerce aile varken, ailen işten çıkmam için o kadar baskı yaptı.. tek başıma yaşasam fazlasıyla yeterdi ama onlar hala beni senin maaşına bakıyorum diye görüyorlar. Bir yolum var bu yolun sonunu görecegime dair verdiğim sözler var ve hiç bir şey bunun önüne geçemez.Efendiligimi bozmuyorsam hiç bir çıkarım yada menfaatim olmadan saygımdan ve sana olan sevgimden susuyorum öteki türlü benim çocuğumu taşırken seni çiğnemiş olurum seven sevdiğine aynı yastığa baş koyduguna bunu yapabiliyorsa zaten yoktur bitmiştir uzatmaları oynuyordur"dedi.
Niye kendinizi anlatmak için bu kadar uğraşıyorsunuz?

Kimseye birşeyleri inandırmak zorunda değilsiniz. Yanlış anlamayın sizi düşünerek yazıyorum bunu.

Sabırlı bir insan olduğunuz buradaki mesajlara verdiğiniz cevaplardan belli, ben olsam ya konuyu kapattırmıstım yada ban yemiştim sanırım 😅 iyice strese girmek için konu açmıyoruz sonuçta burada.

Niye kendinizi anlatmak için bu kadar uğraşıyorsunuz?

Kimseye birşeyleri inandırmak zorunda değilsiniz. Yanlış anlamayın sizi düşünerek yazıyorum bunu.

Sabırlı bir insan olduğunuz buradaki mesajlara verdiğiniz cevaplardan belli, ben olsam ya konuyu kapattırmıstım yada ban yemiştim sanırım 😅 iyice strese girmek için konu açmıyoruz sonuçta burada.
Ben normalde gerçekten sakin bir insanım ama beni çileden çıkardılar. Hadsizlik, terbiyesizlik aldı başını gitti. Herhalde bu terbçyrsizliklerin yanlarına kalmasına alışmışlar. Yanlarına kalmasın diye mücadele ediyorum. Yok öyle saçma sapan hadsiz yorum yapayım cevabımı almayayım. Yorum yapmanın, eleştirmenin de bir dozu var. Strese girmek için konu açmadığımı aslında defalarca söyledim ama herkese açık bir platform olduğu için parazitlere de söz hakkı doğuyor..

Merhaba, kaç gündür düşün düşün kafayı yeme noktasına geldim. Annem dünyanın en zor insanı onu mutlu etmek mümkün değil, ona uygun davranmak mümkün değil. Hayatım boyunca beni yönlendirdi benim hiçbir kararıma saygı duymadı ve bir şekilde hep dediğini yaptırdı. Nasıl oluyor anlamıyorum ama beni bir şekilde manipüle ediyor ve ben anlamıyorum ama onun dediğini yapmış buluyorum kendimi. Evliyim yaklaşık 1 buçuk senedir. Bilen bilir eşim okuyor ben çalışıyorum. Ailemle eşim yüzünden mahkemelik bile oldum çünkü eşimden vazgeçeyim diye başkasıyla beni zorla görüştürdüler, o kişi bana kafayı taktı falan o kişi yüzünden babamdan dayak yedim. çok zor zamanlar geçirdim çoook. Bir süre hiç görüşmedik ailemle ve o zaman huzurum vardı. Eşimle çok iyiydik beraber kaliteli vakit geçiriyorduk. Az paramız vardı tek ben çalıştığım için ama huzurumuz da vardı. Eşim bir dönem çalıştı bana destek olabilmek için konser veren bir mekanda fakat sabaha kadar çalıştığı için bünyesi hem okulu hem işi götüremedi ve bir gün acillik oldu ve işi bırakmak zorunda kaldı. Sonra ben beklemediğim bir şekilde hamile kaldım. Çok sevindik falan derken aileme söyledim. Ailem 2 hafta kadar aramadı beni 2 hafta sonra aradılar çağırdılar gittik barıştık her şey çok güzeldi. Ama ben hamile kaldığımı öğrenmeden 1 hafta önce kayınpederimi kaybetmiştik ve şehir dışında olduğu için acele de gitmemiz gerekince uçak masrafalrı falan derken epey maddi olarak açıldık. Ailem sürekli bana maddi durumumuzu soruyor ne kadar borcumuz olduğunu soruyor çocuk geleceği için biraz endişeliler. Bize yardımcı olmak için "her gün bize gelin yiyin yemek masrafınız olmasın" dedi annem, sevindik bizde. Başta herşey çok iyiydi. Annem eşime artık kötü davranmıyordu saygılılardı hatta annem evimin kirası fazla olduğu için bizi kendi evine yakın bir yere taşımayı teklif etti ordan da onun servisiyle işe gitmemi teklif etti böylelikle yol parası da vermeyecektim. Her şey çok güzel ev tutuldu ev sahibi baştan sona evi yaptırıyor hatta ama bu tadilat 1 ay süreceği için biz annemlerde kalmaya başladık. Annem başta eşimin koltukta uyumasına taktı. ( başka yer yoktu ) 2 tane koltuk var ben 3lü de o iki büklüm 2lide yatıyordu, yatamıyordu hatta. Sonra eşim bir gün çarşaf sermemiş ona taktı vücudunun yağı koltuklara geçiyormuş. Eşimi uyardım bu konuda ama zaten sığıntı gibi olduğumuz için annemin rahatsız olduğunu söyleyip de üzmek istemedim. Annem bu hafta izin almış işe gitmedi. Eşim de bu hafta derslerinin bazıları iptal olunca annemle evde vakit geçirmek durumunda kaldı ama annemin dilinin sivri olduğunu bildiği için uyumayı tercih etmiş. Fakat okuldan geldikten sonra üstünü değiştirmemiş uzanırken uyuyakalmış. Annem de eşimi uyandırıp 1 saat laf söylemiş. İçinde ne varsa dökmüş. "Zaten bütün gün yatıyorsun benim kızımın parasını yiyorsun bir işe yaradığın yok üstünle başınla yatmışsın bu koltukları ben yıkayamam. benim kızım sabahın köründe kalkıp işe gidiyor sen yatıyorsun, pisliksin, temiz değilsin" falan diye tam 1 saat konuşmuş ( bana normal geldi çünkü ben 5 saat aralıksız konuştuğunu biliyorum başka konularda ) Yetmedi beni aradı "senin kocan üstüyle yatmış, ben nasıl temizleyeyim de senin kocan çok pis bütün kafasının yağı koltuklar geçiyor, zaten tüm gün yatıyor bir işe yaramıyor asalak gibi senden geçiniyor" falan diye şikayet etti. Bir şey demedim. Eşimi uyardım tekrar yapma dikkat et diye. Geçen hafta da eşime otururken"naş naş naş hadi kalk salonu süpür yok öyle beleşten yatmak" diye eline süpürgeyi tutturmuştu. ben şok içinde ağlamıştım. Eşim de "ben şikayetçi değilim beni sevmiyor olabilir böyle şeyler sen hamilesin üzülme yeter" demişti. Onun dışında eşim evde kimse yokken balık almış temizlemiş, güveçlere dizmiş, eve alışveriş yapmış, ayrıca yine evde kimse yokken mutfağı toplamış kaç gün bulaşıkları yıkamış ama bunlar asla annemin gözüne görünmüyor. Dün annem "anne kız seninle gidelim de bir çay içelim dışarda" dedi. Dışarı adım atmamızla birlikte bana" seninki sabahtan akşama kadar yatıyor hiçbir işe yaramıyor anca seni sömürüyor böyle ömür mü geçer, seni hayatın boyunca sömürecek" falan diye başladı konuşmaya ben de kızdım "anne bana kocamı kötüleme beni onunla ilgili doldurma" dedim. ( daha önce 1 evlilik ve 1 nişanlılık geçirdim 2si de ayrılık sebebi olarak annemi gösterdiler ama buraya girersem kitap yazmaya doğru giderim ) "Ne istiyorsun anne dedim bana bunları neden söylüyorsun boşanayım onu mu istiyorsun" dedim. "Evet ben sen senin yerinde olsam böyle bir adamla 1 dk evli kalmaz çocuğu da aldırrdım" dedi. Ben şok oldum. "ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu senin, okumak geçici bir süreç okulunu bitirdikten sonra da çok güzel iş bulacak o zaman ben de rahat edeceğim ama hayat bu 3- 4 sene değil 3- 4 sene zorluk çekeceğimi bilerek evlendim ben bu süreç geçici artık bunu gör" dedim. "O nerden iş bulacak kim ona iş verir" diye söylendi. ( bu arada eşim uçak mühendisliği okuyor lisans alacak ) "Ben sana doğruları gösteriyorum anne olarak senin çalışıp onun yatması zoruma gidiyor" dedi ki işten çıkması için ilk baskıyı annem yapmıştı. "Senin önceliğin okul oğlum okulunu bitirmeye bak sen" demişti. "Benim zoruma gitmiyor bırak okusun ki bize güzel bir gelecek sağlayabilsin "dedim. Eşimi çok seviyorum o da beni seviyor biliyorum. Ama annemin bu yaptıkları ilk değil son da olmayacak daha önceki evliliğimi de istememişti ve ne yapıp edip boşanmama sebep olmuştu. "annen varsa ben yokum" demişti eski kocam. Nişanlım da "bu kız evlenemezse sebebi annesidir bu böyle bilinsin" diye evden çıkmıştı nişan atarken. Ben ne yapayım annem benim hayatımın sınavı. Durmayacak biliyorum. Sürekli size birilerini kötüleseler bir süre sonra siz de onu kötü görmeye başlarsınız. Eski evliliğimde böyle olmuştu. Bunun olmasından korkuyorum. 20 gün daha annemlerde kalmak zorundayız evin tadilatı bitene kadar ama bana 20 yıl gibi geliyor Ne yapmalıyım inanın bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Okuyan herkese teşekkür ederim.
Kendinize en büyük kötülüğü elleriniz ile yapmışsınız bence sizin kendinize vereceğiniz en büyük ödül anneniz ile mesafeli olmanız ve söylediklerine kulak asmamanız garip bi anne açıkçası biz türk milletinde 1 adı 2 olmasın diye bi tabir var anneniz olgun bizden daha iyi bilmesi lazım açıkçası evlilik manav değil ki iyisini seçip alabilin anneniz evliliği öyle birşey sanmış sevmezsek yenisini alırız yani kıssadan hisse ya eşiniz ya aileniz net

Bu kadar sözden ,Bu kadar saygısızca davranırsan sonra " Ben şikayetçi değilim, Sen hamilesin üzülme " diyen ADAMIN ELLERINDEN öpesim geldi.

Nasıl bir erdemdir bu anlayamadım. Sabri tastigi zaman çark döner , feristahi gelse bu adamı geri çeviremez.

Annem Annem Annem demekten vazgeçin, yuvamıza sahip çıkın. Laf söyletmeyin eşinize. Uzak durun.

Yok mu eşinizin anne babası. Çekip alsınlar elinizden diyesim geldi.

Konusahibi coşmuşsunuz valla verdiğiniz cevapları okuyunca annenize çok benzettim sizi. Allah çocuğunuzu sizin şerrinizden korusun. Gümbür gümbür geliyorsunuz annenizi o kadar eleştirmeyin bayağı aynısınız valla. Sizi eleştirenlere özelden küfrediyor bile olabilirsiniz😂😂

Konusahibi coşmuşsunuz valla verdiğiniz cevapları okuyunca annenize çok benzettim sizi. Allah çocuğunuzu sizin şerrinizden korusun. Gümbür gümbür geliyorsunuz annenizi o kadar eleştirmeyin bayağı aynısınız valla. Sizi eleştirenlere özelden küfrediyor bile olabilirsiniz😂😂
Asla öyle bir şey yapmıyorum. Dünden beri sustum sustum ama ben sustukça çok üstüme geldiler hak edenlere cevabını verdim hepsi bu 😊

Harikasınız 😂😂

Siz iyilikle bişey yazmışsınız size bile ne demiş insan hayret ediyor saniyo ki herkes varoş hiç kimseyi kocası sevmiyo her basit düşünceli bir onunla kocası var sizin yaptığınızı herkes yapardı Siz sabredip mantıklı olanı yaptığınız için güven probleminiz olduğuna karar vermiş eşiniz hem okuyup çalışamaz bi kere sizin çalışmanız lazımdı başlarına muhtaç olmanız lazımdı bunları yaptığınız için allahtan şifa istemiş sizin için yorum dahi yapılmaz bu insana vakit kaybı

Evet sanırım zor durumda. Farklı yerlerde çözüm arıyor. Ilginç geldi bana da. ALLAH yardımcısı olsun

Eşine destek olman güzel bir davranış bence. Sadece o belki tatil dönemlerinde vs şart time ya da çalışmalı. Sanırım ankaradasınız ve Ankara büyük bir şehir muhakkak kendine uygun iş bulacaktır. Ama ben destek olmanı yadırgamıyorum. Nihayetinde bu durumu bilerek evlenmişsin. Be iyi bir konuma gelince Sefa’sını birlikte sürersiniz inşallah. Erkek milleti bazen orayı görünce kurdurabiliyor ama umarım sizinki onlardan olmaz. Annenize gelince siz kararlı olup onla konulmazsanız bu şekilde devam eder, o yüzden bir an önce evinize gidin.

Gören de özelden küfür yedin zanneder 😂 sen hala buralarda mısın 😂
Ya siz küfür etseniz ne olur Varsın ben sizin dediğiniz gibi olayım sizle eşiniz iyi olsun o kadar sindirilmişsiniz ki olanları normal görüp diğer insanların mantıklı yaptığı şeyleri yazıklıyosunuz sabaha kadar 100 kişi anlatsa anlamazsınız hayatınız mahvolmuş çocuğunuza yazık allah onun yardımcısı olsun inşAllah sizin aileniz sahip çıkar ona eşinizin çıkmayacağı aşikar bünyesi kaldırmaya bilir 3. Üniversite okuyo sonuçta ben artık konuya girmem burdan olmam ama unutmayın siz bir arpa boyu yol alamayacaksınız ne 4 yılda ne 40 yılda

Ya siz küfür etseniz ne olur Varsın ben sizin dediğiniz gibi olayım sizle eşiniz iyi olsun o kadar sindirilmişsiniz ki olanları normal görüp diğer insanların mantıklı yaptığı şeyleri yazıklıyosunuz sabaha kadar 100 kişi anlatsa anlamazsınız hayatınız mahvolmuş çocuğunuza yazık allah onun yardımcısı olsun inşAllah sizin aileniz sahip çıkar ona eşinizin çıkmayacağı aşikar bünyesi kaldırmaya bilir 3. Üniversite okuyo sonuçta ben artık konuya girmem burdan olmam ama unutmayın siz bir arpa boyu yol alamayacaksınız ne 4 yılda ne 40 yılda
He he hadi canım başka kapıya hadi canım yol al.

Konu sahibi aslında eşinizle ilgili yorumlarınızdan anladığım kadarıyla siz çok iyi niyetli, merhametli bir insansınız.
Anneniz çok tepkisel davranıyor. Annenizle görüşme sıklığınızı azaltmanız sizin yararınıza olacaktır. Annenizi aslında kendi anneme benzettim biraz. Her şeyi eleştiren, kolay beğenmeyen, memnun edilemeyen bir kişilik. Benim annemin de evlenme sürecinde beni sinir ettiği zamanlar olmuştu. Şimdi geriye baktığımda aslında annemin benim iyiliğimi istediği için böyle davrandığını biliyorum. Anneler bazı şeyleri daha net görebiliyor.
İki kişi evlendikten sonra birer birey olabilmeli. Siz iş sahibisiniz. Eşinizin de tek başına kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi lazım. Mühendislikte iş bulmak ekstra zor,çünkü çok fazla mezun var. Benim eşim de mühendis. Mezun olunca hemen iş bulamamış ve o süreçte çok zorlandığını söylüyor. Erkek kardeşim de endüstri mühendisliği mezunu,ingilizcesi çok iyi ama 1yıldır iş arıyor. Şirketler genelde tecrübeli insan arıyorlar. Eşinizin çalışmaya niyeti varsa zaten öğrenciyken kendi alanında bir işte çalışmaya başlaması lazım ki tecrübe kazansın.
Artık yetişkinsiniz,çocuk değilsiniz. Aileniz sizin geçiminizi sağlamak zorunda değil. Başkalarına bağımlı olmadan ikinizin birlikte hareket etmeniz gerekiyor. Ebeveynlerinizden maddi destek almayıp ayrı bir aile olarak ikinizin ayrı ayrı çalışıp geçinebilmeniz lazım. Siz doğum iznine ayrıldığınızda ne olacak?

X