Annem bana çok karışıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

glmzyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
889
459
Arkadaşlar 22 yaşındayım Üniversite okuyorum. Annemle babam boşanıyor. Annemle yaşıyorum. Abimde şuan askerde. Sorun şu annem de abim de bana aşırı derecede karışıyorlar. Özellikle kıyafet konusunda. Annem aşırı dindar. O kapalı ama ben değilim. Gençliği çok rahat geçmiş. Mini etekli resimleri de var halbuki. Ama bana karşı aşırı katı. Ağustos ayinda kısa kil tişört bile giydirmiyor ya varmı böyle bi sey. Giymeye kalktım mı olay çıkıyor kıyanlmet kopuyor zehir ediyor o günü bana. Onu üzmek ahını almak istemiyorum ama canımdan bezdim. Basımı kapatmaya zorlamaz ama kısa kol tişörte aşırı tepkili. Üniversite okuyorum bide insanlar benle dalga geçiyor basım açık o sıcakta uzun kolla geziyorum anlam veremiyorlar. Çok sıkıldım cidden. mezuniyetim geliyor ve yine bi kıyafet kavgası yasayacağız eminim kısa kol bile giyemiyorum mezuniyet balosuna gitmek bile istemiyorum hevesimi kırıyo çünkü arkadaşlarım elbise bakmaya başladı ben bizimkilerin tavrını bildiğim için hiç hevesim yok. Havuz kenarındaki partiye rahibe gibi yollayacaklar beni. Çok abartılı bisey de istemiyorum zaten dizde bir elbise cübbe giyilecek çünkü uzun elbise kötü olur kalın askılı yada kısa kol falan olabilir bu istediğim ama eminim olay çıkacak zehir olacak mezuniyet günüm de. Öneriniz varmı ikna edemiyorum kabullenmiyo büyüdüğümü kısa kol giyince öyle bi tepki veriyo ki öyle seyler soyluyo ki sanırsınız orospuluk yapıyorum yok ya böyle bi şey Çıldıracağım öneriniz varmı hanımlar nasıl değiştircem ben annemi onu kirmadan

Annen seni uyarmakla yükümlü ama bu sekilde doğru olduğunu düsünmüyorum. Sana eziyet ederek degil tatlı dille.. Annenle bi oturup konuş canım bu şekilde beni daha çok uzaklaştırıyorsun bana biraz zaman ver de.İnsanın İçinden gelerek olmalı böyle şeyler..

katılıyorum ben zaten açıklığa meraklı bi insam değilim ama bu sekilde baskı oldukça daha çok istiyorum yapmak. Normalde tek istediğim ozel gunlerde düğün mezuniyet vs gibi gunlerde istediğim gibi giyinmek. Hergün mini etek şort giyeyim olayı da değil. Hayatımda birkez bile dizde bir elbise giyemedim kalın siyah çorap olmadan şort mini etek zaten hayal bile edemem oyle içimde kaldı ki gerçekten. 13-14 yaşımdan itibaren başladı bu baskılar. lise 1 den beri de kısa kol dahi giyemiyorum

Annen uyarmak istiyor seni ama sanırım yanlış yolla yapıyor bunu...Sen yine de üzme annecigini o kötü birşey yapmaya calismiyor...keşke bu kadar sıkmasa seni ama sende sakince al karşına konuş...anne bende istiyorum ama zamana ihtiyacım var diye...aslında çok sıkılan insanlar nefret ediyor bence kapalılıktan...beni ailem zorlamadı istediğim gibi gezdim zamanında...sonra kendi isteğimle kapandım şükürler olsun...Allah herkese nasip etsin İnşallah...bu arada aynı yaştayız

ya anneni ikna edeceksin yalvar yakar
ya basinida kapataacksin boylece abes durmaycak agustos ayinda uzun kollu giymek
yaad evlenip kurtulacaksin :)

fazla seçeenegin yok gibi sanki

ya anneni ikna edeceksin yalvar yakar
ya basinida kapataacksin boylece abes durmaycak agustos ayinda uzun kollu giymek
yaad evlenip kurtulacaksin :)

fazla seçeenegin yok gibi sanki

kapanmayı düşünmüyorum içimden gelmeden yapmak istemiyorum şuan için çözümüm kısa kol tişört üzerine uzun kollu bolera giyerek evden çıkmak ve dışarı da bu boleroyu çıkarıp rahatça gezmek. Boyle yapmaya basladım bi süredir. Hiç hosuma gitmiyo bu durum vicdan yapıyorum ama beni buna o zorluyor laf anlatamıyorum

Onun da geçmişte rahat olduğunu,o dönemlerde ona karışmaları halinde ne hissedeceğini filan sor. Madem o kadar sıkıntı ediyor kendi neden öyle giyinmiş zamanındA. Boşanmanın etkisi ile böyle davranıyor belkide.aanneni ikna edecek başka bi teyze vs varsa araya girsin.

Anneniz zamanında kendi yapmış şimdi size yaptırmıyor çok garip.
En azından gençlik duygularınızı anlaması gerekir.

Ayrıca bizim dinimizde zoraki bir şey yoktur. Anne ve babalar çocuklarını ergenliğe girdiklerinde uyarırlar gerisi ise çocuğun takdirine kalmış bir şey. Annenizin yaptığı çok yanlış.

Anneniz bence dinin getirilerini bir kez daha gözden geçirsin.
Hz. Ali şöyle der hatta ;
''Çocuklarınızı bulunduğunuz zamandan başka bir zaman için yetiştiriniz. Çünkü onlar, sizin zamanınızdan başka bir zaman için yaratılmışlardır.''

Karşınıza alıp güzelce anlatın annenize yanlış yaptığını ifade edin bizim dinimiz bu şekilde emretmiyor.

ne diyeyim mesela örnek verirmisin? O kadar katı ki lafımı ağzıma tıkıyo hemen abim ondan da beter

Katı olduğu şeylerin durumuna bağlı, annelik hakkından dem vurursa, evlat hakkından. İnanç konularında ise bu sefer zorla güzellik olmayacağından. Hafif tehdit de işe yarabilir örn. Sana yalan söylememi ve dışarı çıkınca hiç istemediğin gibi giyinmemi ister misin? istemezsin o yüzden gidip ortak bir şey alalım, ben kendime dikkat edeyim, senin de için rahat olsun.

Canım bende açıktım hemde baya, aşırı özenirdim herşeyime, hatta modellik yaptım benim kapanmama imkansız gözüyle bakarlardı. Sonra namazlarıma başladm kendi istegimle, sonra ne mi oldu imkansız görünen sey.. Rabbime binlerce şükür kapandım. Ailem sadece uyarırdı görevleri oldugu için iyiligimizi düşündükleri için. Senin ailen biraz farklı anlatmaya çalışıyolar ama kötü niyetli oldukları için degil. Dedim ya herşey senin içinde olcak. Sabret ve annenle güzel güzel konuş.

Uzun kollunun altina kisa kollu bir sey giy disari cikinca cikart uzun kolluyu. Yalniz haklisin mezuniyet biraz sorun :s

annen sana bunlari soylemek zorunda ama herkes kendi iradesine bagli. seni zorlayarak yaptigi biseyi yani icinden gelmeyerek yaptigin hic bisey gunah yada sevap hanene yazilmaz ki . annen demekki cok gormus gecirmis senin ayni yanlislara dusmeni istemiyor. bence onunda kalbini kirma kapri kol tullu falan biseyler bulmaya calis. cubbe giyecekmissiniz zaten uzun kol olur o azcik onunla idare edersin yok illa kisa kol giyecegim dersen sirtina bi sal al tul .

aanliyorum sizi de kurtulma yolu bulmaya çalistim :)
bolera guze fikirmis ins yakalanmazsin :)

ne yap et anneni uzme, annelerin hakki asla odenmez, yeri dolmaz
bunu unutma yeter

Kapalı kıyafete rahibe benzetmesi yapmasaymışsınız Keşke!!

Ve mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz.(nur Suresi 31. Ayet)
Veda hutbesinde de bahsedildiği kurandan sonra sünnet kaldı dinimizi anlamamız için.bunların dışındakiler ne kadar güvenilir.hazreti ali'nin sözünün kaynağını da paylaşabilir misiniz.yani şimdi zamanımıza uyup örtünmeyelim mi bu söze göre sizce hz.ali kurana ters bir şey söyler mi

ağzınıza sağlık..

Sen istediğin elbiseyi al. Rahibe gibi bir kıyafetle çık evden. Daha sonra müsait bir yerde istediğin kıyafeti geçir üzerine. Olmadı arkadaşının evinde yap.
Annen seni düşünüyor. Dini açıdan ergenliğe girdikten sonra bu bölgeler namahrem oluyor.. Anneniz kendi açısından size iyilik yapıyor günah işlemenizi önlüyor ama bilmediği şey bunu içinizden geldiği için yapmadıkça sevap kazanamazsınız..

basi acik olup uzun kollu giyince komik mi duruyomus, ona takildim ben.. na alaka annaa
şaka bi yana, annen kotulugunu istemiyor, belki nasil yaklasacagini bilmiyordur..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…