annesine yalan soyleyip, kandirip, arkasinda is cevirince daha buyuk sevap mi kazanacak?Sen istediğin elbiseyi al. Rahibe gibi bir kıyafetle çık evden. Daha sonra müsait bir yerde istediğin kıyafeti geçir üzerine. Olmadı arkadaşının evinde yap.
Annen seni düşünüyor. Dini açıdan ergenliğe girdikten sonra bu bölgeler namahrem oluyor.. Anneniz kendi açısından size iyilik yapıyor günah işlemenizi önlüyor ama bilmediği şey bunu içinizden geldiği için yapmadıkça sevap kazanamazsınız..
İçinden gelmeden kapatınca sevap kazanıp kazanmayacağını allah bilir de içinden geldiği gibi açılınca günah olduğunu hepimiz biliyoruz.yetmez miSen istediğin elbiseyi al. Rahibe gibi bir kıyafetle çık evden. Daha sonra müsait bir yerde istediğin kıyafeti geçir üzerine. Olmadı arkadaşının evinde yap.
Annen seni düşünüyor. Dini açıdan ergenliğe girdikten sonra bu bölgeler namahrem oluyor.. Anneniz kendi açısından size iyilik yapıyor günah işlemenizi önlüyor ama bilmediği şey bunu içinizden geldiği için yapmadıkça sevap kazanamazsınız..
kapanmayı düşünmüyorum içimden gelmeden yapmak istemiyorum şuan için çözümüm kısa kol tişört üzerine uzun kollu bolera giyerek evden çıkmak ve dışarı da bu boleroyu çıkarıp rahatça gezmek. Boyle yapmaya basladım bi süredir. Hiç hosuma gitmiyo bu durum vicdan yapıyorum ama beni buna o zorluyor laf anlatamıyorum
annesine yalan soyleyip, kandirip, arkasinda is cevirince daha buyuk sevap mi kazanacak?
icinden gelmezse sevap kazanamazsin, seklinde fetva vermissiniz de, o yuzden soruyorum...
bir de, ortunur veya ortunmez o ayri, ama sevap kazanma amaci gutmekten ote, basta Allah'in emridir, haramlardan sakinmadir... icinden gelmiyosa bosver ayol, zaten sevap yok, mantigiyla, yanlis yonlendirme yapmayin... bir de, ortu emri aciktir, kosullu degildir, hani "icinden geliyosa ortun" denilmez... yine diyorum, ortun veya ortunme, mesele bu degil... bilip bilmeden ayetleri farkli yorumlayip, emirleri anlamak istedigimiz gibi anlamayalim...
İçinden gelmeden kapatınca sevap kazanıp kazanmayacağını allah bilir de içinden geldiği gibi açılınca günah olduğunu hepimiz biliyoruz.yetmez mi
Ve mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz.(nur Suresi 31. Ayet)
Veda hutbesinde de bahsedildiği kurandan sonra sünnet kaldı dinimizi anlamamız için.bunların dışındakiler ne kadar güvenilir.hazreti ali'nin sözünün kaynağını da paylaşabilir misiniz.yani şimdi zamanımıza uyup örtünmeyelim mi bu söze göre sizce hz.ali kurana ters bir şey söyler mi
carpitmak mi, sen mi soyluyorsun bunuYok artık !! Bu kadar yanlış anlanır, bu kadar yanlış hükme varılır..
Ben annesinin düşüncesinden bahsediyorum hanımlar !! -Ki bizim ailenin büyükleri de aynı görüşteler. Bu sebeple düşünce yapılarını anlayabiliyorum. Bana ne sevabından günahından ama şunu biliyorum, namazı bile içinden gelmeden kılarsan o namaz yerini tutmuyor.
Bana ne ister kapansın ister kapanmasın. Ben de açığım. Günaha girdiğimi düşünmüyorum. Ama ailemin büyükleri düşünüyor.
-Aman elde bilekten yukarısını gösterme günah
-Aman boynunu gösterirsen günah
-Aman ayak bileğinden yukarısı görünürse günah
Benim çocukluğum gençliğim bunlarla geçti o yüzden biliyorum. Ondan söyledim..
Tabii kime anlatıyorum. Siz alışmışsınız genel hüküm vermeye !!
Ayıp !!
carpitmak mi, sen mi soyluyorsun bunu
neyse, ben son vazifemi yapayim... ortunur veya ortunmezsin, bu senin tercihindir... ben ortunemiyorum der ve ortunmezsen, bu gunahtir... ama Allah'in haram dedigi, yasak ettigi seye kendince hukum verip "bence gunah degil" dersen, bu acikca şirktir... Allah korusun... sen bir de korkucnc bi cesaretle ayetleri farkli yansitiyorsun, anlamak istedigin gibi... ustun bilgi sahipleri bile cok hassas davranirken, bu neyin bilmisligi? aile buyuklerin koymuyor ortunecek kisimlarin sınırını, ac oku... simdi bunu da tartisirsin muhtemelen, yeni fetvalarinla... ama bi arastir, hayrina olur...
bir de, yandas toplamak ister tarzda yazman, bize isnad ettigin hareketi yapman ve konu sahibine de ailesine karsi cikmasini veya ailesini kandirmasini ogutlemek seklindeki yaklasimin cok itici+yanlis...
iyi gunler...
tesetturun tartisilacak hic bi tarafi yoktur, isine gelmeyenlerin kendi capinda saptirma yapmasidir, ayet ayan beyan ortadadir, Allah'in emridir, uygulamazsin uygularsin sana kalmis gunahi sevabi... yok oyle bir sey kustahligina hakkin yok, 1Başı açmanın günah olup olmadığı hala tartışılan bir konu, bu birr !
Ben 'çarpıtma' kelimesini hiiiç kullanmadım, bu ikiii.
Benim dinle uzaktan yakından alakam yok sadece aile büyüklerimizin sözlerinden yola çıkarak konuştuğumu da yüz bin kere yazmışım, bu üççç !!
Vee bana şirk koşuyor diyerek asıl iticiliği siz yapıyorsunuz.
annesine yalan soyleyip, kandirip, arkasinda is cevirince daha buyuk sevap mi kazanacak?
icinden gelmezse sevap kazanamazsin, seklinde fetva vermissiniz de, o yuzden soruyorum...
bir de, ortunur veya ortunmez o ayri, ama sevap kazanma amaci gutmekten ote, basta Allah'in emridir, haramlardan sakinmadir... icinden gelmiyosa bosver ayol, zaten sevap yok, mantigiyla, yanlis yonlendirme yapmayin... bir de, ortu emri aciktir, kosullu degildir, hani "icinden geliyosa ortun" denilmez... yine diyorum, ortun veya ortunme, mesele bu degil... bilip bilmeden ayetleri farkli yorumlayip, emirleri anlamak istedigimiz gibi anlamayalim...
tesetturun tartisilacak hic bi tarafi yoktur, isine gelmeyenlerin kendi capinda saptirma yapmasidir, ayet ayan beyan ortadadir, Allah'in emridir, uygulamazsin uygularsin sana kalmis gunahi sevabi... yok oyle bir sey kustahligina hakkin yok, 1
dinle alakan olup olmamasi baglamiyor beni, yanlis/uydurma seylerle yorum yapmaya kalkarsan cevabini duyarsin, 2
sana şirk kosuyosun demedim de, o yapilan şirk diye yine İslâm'da acikca belirtilmis bir seyi acikladim, 3
ne desem de anlamak istedigini anlayacaksin, bu yuzden seninle muhatap oldugum son msj bu, 4
harfleri uzata uzata bastira bastira yazman ayri gicik, bu da 5...