Annem bana çok karışıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
22 yaşında üniversite mezunu biri olarak ne giyeceğine SEN karar verebilirsin değil mi?
Senin giyim tarzına ne annen baban ne de kocan sevgilin karışabilir.
Biraz sınırları çiz lütfen. 15 yaşında değilsin sen. Üniversite mezunu genç bir yetişkinsin.

Ben kendi düşüncelerimi beyan etmediğim alıntıladığım için senin tüm bu hakaretlerini üstüme alınmıyorum. Seni de Allah'a havale ediyorum. Sorsan okumuşsundur ama hiç bir düşünceyi kabul etmeyen dar bir görüş açın var.
Önce kafa yapını değiştir, sonra gel konuşalım. !
sen oylesine aciksin ki baska bakis acilarina :KK53: o yuzden reddediyosun dinle alakali gercekleri...
hem benim bahsettiklerim "bence boyle" seklinde dayanaksiz degil, bizzat İslâm'in icinde acikca anlatilmis... ne anlarsan anla, okumus bilgili acik goruslu hanim...

Annesinden bir farkınız yokmuş emirleri anlamak istediğiniz gibi anlama konusunda. Konu sahibinin annesi içinden geldiği için örtünmüş günahı da sevabı da ona, fakat konu sahibinin içinden gelmiyor zaten gelse zaten bu konuyu açmazdı. Annesi de zorla yaptırmak istediği için yine günahı, sevabı bizi bağlamasa da nihayetinde annesine olan hoşnutsuzluğu pekişecek. Anne hakkının kıymetini nasıl bilecek o zaman? Ameller niyetlere göre değil mi ayrıca, biri sırf kocası istedi diye örtünürse Allah için mi kul için mi yapmış olur?
ben konu sahibinin annesini kandirmasi yonundeki telkinlere ve ileri gidip ortu emrini kafalarina gore yorumlamalarina karsi ciktim ve cikiyorum da... cunku konu en sonunda "ay kalp temizse ne namaz ne tesettur, bosver" boyutuna gelecekti... İslâm'da aciklandigi gibi soylemek zorundaydim...
tum msjlarimi okuduysaniz, onlardan "onemli olan once kapanmak, icin ne olursa olsun" demedigimi, "tesetturun Allah'in emri oldugunu ve yapamasak da inkar edemeyecegimizi" soyledigimi gorursunuz... iyi gunler

Bu kk daki bazı ulemalara bakarsak herkes cehennemlik :)

Annen seni uyarmak zorunda, dinen böle olmak zorunda diye fetva veren tipler, karşınızdaki kız 22 yaşında. Türbana zorla sokulan 10 yaşındaki bebeler gibi değil, 22 yaşında üniversite mezunu. Hayatını ister sizin gibi dini odaklı yaşar, ister "ahlakı" odaklı. Burda kimse fetva vermesin.

Konu sahibi, ekonomik özgürlüğünü tamamla ve gönlün nasıl istiyorsa öyle yaşa bundan sonra, umarım..

arkadaşlar dini konu ve yorumların yasak olduğunu hatırlatayım tekrar. lütfen buna dikkat edin.

Konu size danışmak için açılmış ama Maşallah yine dini yorum ve o yorumlar üzerinden polemikler havada uçmuş.
Yazacağınız şey çok basitti oysa, annenizi tatlı dille ikna etmeye çalışın, orta yolu bulun vs vs ki 22 yaşına gelmiş bir genç kız hangi ortamda ne giymesi gerektiğini bilir, size donla baloya gideceğim dememiş.
Konu sahibesi,
Kısa kollu dizlerde elbise giymeniz gayette makul bir istek, mezuniyet balonuz sizin en özel gününüz, annenize karşı gelmemeniz çok güzel, asla anne babanıza Saygısızlık yapmayın lakin artık kendi kararlarını kendi verecek ve ne giyeceğini bilecek yaştasınız.

Konunuzu kapatıyorum çünkü maalesef size yol göstermek yerine din üzerinden kavga çıkarmışlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X