Annem bana çok karışıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mezuniyet elbisesini de kafanıza göre alıp üstüne yine bolero giyseniz ve gece başlayınca çıkarsanız? Evet çok kötü bir seçenek ama buna onlar zorluyor siZi. Bir şnsan içinden gelerek kapanıyorsa inancıdır tek kelime yprumum olmaz. Ama bir insana baskı yapmak bana insanlık hakkına müdehale etmek gibi geliyor. O yüzden böyle bir önderide bulundum.

Sen istediğin elbiseyi al. Rahibe gibi bir kıyafetle çık evden. Daha sonra müsait bir yerde istediğin kıyafeti geçir üzerine. Olmadı arkadaşının evinde yap.
Annen seni düşünüyor. Dini açıdan ergenliğe girdikten sonra bu bölgeler namahrem oluyor.. Anneniz kendi açısından size iyilik yapıyor günah işlemenizi önlüyor ama bilmediği şey bunu içinizden geldiği için yapmadıkça sevap kazanamazsınız..
annesine yalan soyleyip, kandirip, arkasinda is cevirince daha buyuk sevap mi kazanacak?
icinden gelmezse sevap kazanamazsin, seklinde fetva vermissiniz de, o yuzden soruyorum...
bir de, ortunur veya ortunmez o ayri, ama sevap kazanma amaci gutmekten ote, basta Allah'in emridir, haramlardan sakinmadir... icinden gelmiyosa bosver ayol, zaten sevap yok, mantigiyla, yanlis yonlendirme yapmayin... bir de, ortu emri aciktir, kosullu degildir, hani "icinden geliyosa ortun" denilmez... yine diyorum, ortun veya ortunme, mesele bu degil... bilip bilmeden ayetleri farkli yorumlayip, emirleri anlamak istedigimiz gibi anlamayalim...

Sen istediğin elbiseyi al. Rahibe gibi bir kıyafetle çık evden. Daha sonra müsait bir yerde istediğin kıyafeti geçir üzerine. Olmadı arkadaşının evinde yap.
Annen seni düşünüyor. Dini açıdan ergenliğe girdikten sonra bu bölgeler namahrem oluyor.. Anneniz kendi açısından size iyilik yapıyor günah işlemenizi önlüyor ama bilmediği şey bunu içinizden geldiği için yapmadıkça sevap kazanamazsınız..
İçinden gelmeden kapatınca sevap kazanıp kazanmayacağını allah bilir de içinden geldiği gibi açılınca günah olduğunu hepimiz biliyoruz.yetmez mi

neye bozuluyorum biliyonuz mu? simdi bunu bu kizcagiz icin demiyorum ama bazi hanim kizlar sevgilileri istemiyor diye giyinmelerini degistiriyor hic de bu kadar sklmadan yapiyorlar,ama anne ve babalari kizlarinin iyiligi icin bisey dese aaawww oluyor. o kadin senin iyiligin icin diyor sana ne kadar ters gelse de bu böyle. kaldi ki kim dalga gecerse gecsin baskalarina göre mi yasicaksiniz? ben de tshirt giymiyorum saclarim acik hic de sknti olmuyor hem de yurt disindayim dalga gecen görmedim acikcasi görsem de beni alakadar etmez yani "eller ne der" diye bir putum yok elhamdulillah :)

Ben bir kız annesi olursam eğer ve kızımla bu konuda uzlaşamazsam bende sonuna kadar direnir, yanlışlarını duzeltmeye çalışırdım. Bence annende bunu yapmaya çalışıyor. Gençliğinde bazı şeyleri yapmış olması şuan onayladığı anlamına gelmez. Demkki çok pişman olmuş ki sizinde aynı hataları yaşamanızı istemiyor..

kapanmayı düşünmüyorum içimden gelmeden yapmak istemiyorum şuan için çözümüm kısa kol tişört üzerine uzun kollu bolera giyerek evden çıkmak ve dışarı da bu boleroyu çıkarıp rahatça gezmek. Boyle yapmaya basladım bi süredir. Hiç hosuma gitmiyo bu durum vicdan yapıyorum ama beni buna o zorluyor laf anlatamıyorum :KK43:

Vicdan yapacak bir sey yok, yaz sicaklari geliyor. Sicakta uzun kollu giymek eziyet. Tisort giyersiniz, ustune hirka giyin, disari cikinca cikarin. Sicaklamanin vicdanla ne alakasi var?

Canim annen gençliğini rahat geçirmiş olabilir demek ki ailesi uyarmadi ama dinimizde anne babaya düzen görevlerden biri budur ve anne baba uyarmasada kuran i kerim de ac örtünme ksmini kendin oku. Sana kapan asla denemez ama birde gerçekler var hayatta günah sonuçta ve annen senin günaha grmeni istemiyor demekki

annesine yalan soyleyip, kandirip, arkasinda is cevirince daha buyuk sevap mi kazanacak?
icinden gelmezse sevap kazanamazsin, seklinde fetva vermissiniz de, o yuzden soruyorum...
bir de, ortunur veya ortunmez o ayri, ama sevap kazanma amaci gutmekten ote, basta Allah'in emridir, haramlardan sakinmadir... icinden gelmiyosa bosver ayol, zaten sevap yok, mantigiyla, yanlis yonlendirme yapmayin... bir de, ortu emri aciktir, kosullu degildir, hani "icinden geliyosa ortun" denilmez... yine diyorum, ortun veya ortunme, mesele bu degil... bilip bilmeden ayetleri farkli yorumlayip, emirleri anlamak istedigimiz gibi anlamayalim...

İçinden gelmeden kapatınca sevap kazanıp kazanmayacağını allah bilir de içinden geldiği gibi açılınca günah olduğunu hepimiz biliyoruz.yetmez mi

Yok artık !! Bu kadar yanlış anlanır, bu kadar yanlış hükme varılır..
Ben annesinin düşüncesinden bahsediyorum hanımlar !! -Ki bizim ailenin büyükleri de aynı görüşteler. Bu sebeple düşünce yapılarını anlayabiliyorum. Bana ne sevabından günahından ama şunu biliyorum, namazı bile içinden gelmeden kılarsan o namaz yerini tutmuyor.
Bana ne ister kapansın ister kapanmasın. Ben de açığım. Günaha girdiğimi düşünmüyorum. Ama ailemin büyükleri düşünüyor.
-Aman elde bilekten yukarısını gösterme günah
-Aman boynunu gösterirsen günah
-Aman ayak bileğinden yukarısı görünürse günah
Benim çocukluğum gençliğim bunlarla geçti o yüzden biliyorum. Ondan söyledim..
Tabii kime anlatıyorum. Siz alışmışsınız genel hüküm vermeye !!
Ayıp !!

Ve mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz.(nur Suresi 31. Ayet)
Veda hutbesinde de bahsedildiği kurandan sonra sünnet kaldı dinimizi anlamamız için.bunların dışındakiler ne kadar güvenilir.hazreti ali'nin sözünün kaynağını da paylaşabilir misiniz.yani şimdi zamanımıza uyup örtünmeyelim mi bu söze göre sizce hz.ali kurana ters bir şey söyler mi

Yazdıklarınızın aksi bir şeyi söylemedim ben. Çokta güzel yazmışsınız fakat benim yazdığımı sanırım yanlış anladınız.
Ben annenin kapan demesi yanlış demiyorum annesinin baskı yapması yanlış onu anlatmaya çalışıyorum.
Ayrıca Hz. Ali sözünde zamana göre örtünün demiyor. Zamana göre yetiştirin diyor. Sözleri çarpıtmakta üzerinize göremedim. Ben bu sözü açıklığı savunmak gibi bir niyetle yazmadım neden yanlış lanse ediyorsunuz?

bunlar baskıyla deil içten gelerek yapılcak şeyler..annen aslında bunun bir örneği..gençken giymiş kısa kollu şimdide giymiyor..ama tabi seni bukadar sıkmasında boşanmalarınında katkısı var..oturup sakince konuşmaktan ısrar etmekten başka şansın yok..

Yok artık !! Bu kadar yanlış anlanır, bu kadar yanlış hükme varılır..
Ben annesinin düşüncesinden bahsediyorum hanımlar !! -Ki bizim ailenin büyükleri de aynı görüşteler. Bu sebeple düşünce yapılarını anlayabiliyorum. Bana ne sevabından günahından ama şunu biliyorum, namazı bile içinden gelmeden kılarsan o namaz yerini tutmuyor.
Bana ne ister kapansın ister kapanmasın. Ben de açığım. Günaha girdiğimi düşünmüyorum. Ama ailemin büyükleri düşünüyor.
-Aman elde bilekten yukarısını gösterme günah
-Aman boynunu gösterirsen günah
-Aman ayak bileğinden yukarısı görünürse günah
Benim çocukluğum gençliğim bunlarla geçti o yüzden biliyorum. Ondan söyledim..
Tabii kime anlatıyorum. Siz alışmışsınız genel hüküm vermeye !!
Ayıp !!
carpitmak mi, sen mi soyluyorsun bunu :KK53:
neyse, ben son vazifemi yapayim... ortunur veya ortunmezsin, bu senin tercihindir... ben ortunemiyorum der ve ortunmezsen, bu gunahtir... ama Allah'in haram dedigi, yasak ettigi seye kendince hukum verip "bence gunah degil" dersen, bu acikca şirktir... Allah korusun... sen bir de korkucnc bi cesaretle ayetleri farkli yansitiyorsun, anlamak istedigin gibi... ustun bilgi sahipleri bile cok hassas davranirken, bu neyin bilmisligi? aile buyuklerin koymuyor ortunecek kisimlarin sınırını, ac oku... simdi bunu da tartisirsin muhtemelen, yeni fetvalarinla... ama bi arastir, hayrina olur...
bir de, yandas toplamak ister tarzda yazman, bize isnad ettigin hareketi yapman ve konu sahibine de ailesine karsi cikmasini veya ailesini kandirmasini ogutlemek seklindeki yaklasimin cok itici+yanlis...
iyi gunler...

Son düzenleme:
Anneniz fazla abartmis bence sonuçta sizin karariniz. Ayrıca ne demişler kuşu çok sikarsan ölür.. Sizin en güzel yaslariniz mahvetmeye hakki yok boyle yipratarak. Kendi hic yapmamis olsa normal dicemde kendi yasamis size niye baski uyguluyor allah allah :KK20:

Basindan soyluyorum 'eger ben bu durumda olsaydim' evden bir an once ayrilir isime girer kendi parami kazanir nasil istiyorsam oyle yasardim.. Kimse kimseye neyin gunah neyin sevap neyin dogru neyin yanlis oldugunu ogretemez. Kimse kimsenin ne sekilde giyinmesi gerektigine karisamaz.. Bu durumu hic tecrube etmedim ama eger basima gelseydi yapacagim sey istedigim gibi yasayip buna saygi duymuyorlarsa onlarla gorusmemek olurdu. Bu kadar net! Verilen akla fikre bak yazik bu ulke ne hallere geldi sene 2015 olmus hala kadin diyor ki ya kapanacaksin ya evleneceksin hahaha gulsem mi aglasam mi.. Sizin zihniyetinizdeki insanlar evlenince de kocamdir dover de sover de diyor sonra bir de cocuklari dunyaya geliyor onlara da psikolojik siddet uygulaniyor bunu da kabulleniyorlar cocuklarini da boyle yetistiriyorlar bu boyle surup gidiyor.. Neyse allah akil fikir versin :) boyle insanlari gordukce duydukca bu milletin gelecegi icin cok endiseleniyorum...

carpitmak mi, sen mi soyluyorsun bunu :KK53:
neyse, ben son vazifemi yapayim... ortunur veya ortunmezsin, bu senin tercihindir... ben ortunemiyorum der ve ortunmezsen, bu gunahtir... ama Allah'in haram dedigi, yasak ettigi seye kendince hukum verip "bence gunah degil" dersen, bu acikca şirktir... Allah korusun... sen bir de korkucnc bi cesaretle ayetleri farkli yansitiyorsun, anlamak istedigin gibi... ustun bilgi sahipleri bile cok hassas davranirken, bu neyin bilmisligi? aile buyuklerin koymuyor ortunecek kisimlarin sınırını, ac oku... simdi bunu da tartisirsin muhtemelen, yeni fetvalarinla... ama bi arastir, hayrina olur...
bir de, yandas toplamak ister tarzda yazman, bize isnad ettigin hareketi yapman ve konu sahibine de ailesine karsi cikmasini veya ailesini kandirmasini ogutlemek seklindeki yaklasimin cok itici+yanlis...
iyi gunler...

Başı açmanın günah olup olmadığı hala tartışılan bir konu, bu birr !
Ben 'çarpıtma' kelimesini hiiiç kullanmadım, bu ikiii.
Benim dinle uzaktan yakından alakam yok sadece aile büyüklerimizin sözlerinden yola çıkarak konuştuğumu da yüz bin kere yazmışım, bu üççç !!

Vee bana şirk koşuyor diyerek asıl iticiliği siz yapıyorsunuz.

Başı açmanın günah olup olmadığı hala tartışılan bir konu, bu birr !
Ben 'çarpıtma' kelimesini hiiiç kullanmadım, bu ikiii.
Benim dinle uzaktan yakından alakam yok sadece aile büyüklerimizin sözlerinden yola çıkarak konuştuğumu da yüz bin kere yazmışım, bu üççç !!

Vee bana şirk koşuyor diyerek asıl iticiliği siz yapıyorsunuz.
tesetturun tartisilacak hic bi tarafi yoktur, isine gelmeyenlerin kendi capinda saptirma yapmasidir, ayet ayan beyan ortadadir, Allah'in emridir, uygulamazsin uygularsin sana kalmis gunahi sevabi... yok oyle bir sey kustahligina hakkin yok, 1
dinle alakan olup olmamasi baglamiyor beni, yanlis/uydurma seylerle yorum yapmaya kalkarsan cevabini duyarsin, 2
sana şirk kosuyosun demedim de, o yapilan şirk diye yine İslâm'da acikca belirtilmis bir seyi acikladim, 3
ne desem de anlamak istedigini anlayacaksin, bu yuzden seninle muhatap oldugum son msj bu, 4
harfleri uzata uzata bastira bastira yazman ayri gicik, bu da 5...

annen başından sonuna kadar haksız..yaşın olmuş 22 daha kıyafetine karışmasına hakkı yok..oh ne alaka kendisi mini eteklererle gençliğinin tadını çıkarsın..sana gelince yasak koysun..sanki kapanmayla günahlar af olacak..önemli olan insanın içi..dinleme ve hayatını yaşa..söylersede önce kendine bak dersin...:KK76:

Annesinden bir farkınız yokmuş emirleri anlamak istediğiniz gibi anlama konusunda. Konu sahibinin annesi içinden geldiği için örtünmüş günahı da sevabı da ona, fakat konu sahibinin içinden gelmiyor zaten gelse zaten bu konuyu açmazdı. Annesi de zorla yaptırmak istediği için yine günahı, sevabı bizi bağlamasa da nihayetinde annesine olan hoşnutsuzluğu pekişecek. Anne hakkının kıymetini nasıl bilecek o zaman? Ameller niyetlere göre değil mi ayrıca, biri sırf kocası istedi diye örtünürse Allah için mi kul için mi yapmış olur?

tesetturun tartisilacak hic bi tarafi yoktur, isine gelmeyenlerin kendi capinda saptirma yapmasidir, ayet ayan beyan ortadadir, Allah'in emridir, uygulamazsin uygularsin sana kalmis gunahi sevabi... yok oyle bir sey kustahligina hakkin yok, 1
dinle alakan olup olmamasi baglamiyor beni, yanlis/uydurma seylerle yorum yapmaya kalkarsan cevabini duyarsin, 2
sana şirk kosuyosun demedim de, o yapilan şirk diye yine İslâm'da acikca belirtilmis bir seyi acikladim, 3
ne desem de anlamak istedigini anlayacaksin, bu yuzden seninle muhatap oldugum son msj bu, 4
harfleri uzata uzata bastira bastira yazman ayri gicik, bu da 5...

Ben kendi düşüncelerimi beyan etmediğim alıntıladığım için senin tüm bu hakaretlerini üstüme alınmıyorum. Seni de Allah'a havale ediyorum. Sorsan okumuşsundur ama hiç bir düşünceyi kabul etmeyen dar bir görüş açın var.
Önce kafa yapını değiştir, sonra gel konuşalım. !

22 yasında bir genc kızın kıyafetine karısılmamalı nerde ne giyecegini ogrenmiş olmalı bu yasa kadar anneninde babanında hakkı degil karısmak sadece uyarır kızım bu fazla acık degilmi diye dikkate alır veya almaz..zorlamayla olmaz bu işler..banada ailem karısmadı hic ama cıplak dolasmadık dısarlarda koruyalım derken fazla baskıdan kızlarını uzaklastırıyor aileler

Benim de babam kıyafetime karışır ama bir şekilde orta yolu buluruz. Bir kere senin şu dolabı değiştirelim, sana daha uzun kollu kıyafetler alalım dedi. Ben zaten açık giyinmiyorum, benim kıyafetlerimin değiştirilecek bir yanı yok dedim kestirip attım. Arada da hala der yok şunun kızı da kapanmış ne kadar yakışmış falan diye, yaptığı imayı anlamamış gibi yapıyorum :) Sana gelince ben babama rağmen mezuniyette aklımdaki kıyafeti alıp, giydim. Çünkü bu bir kere olacak bir şey ve bazı şeyler içinde kalmamalı. Hatta benim beğendiğim model straplezdi de babamın yüreği o kadarını kaldırmaz diye ince bir askı yaptırmıştık. Ama ben ince bir şal almıştım kıyafetime uygun. Evden çıkarken eve gelirken onu attım üstüme, babam mezuniyet balom boyunca onla dolaştım sanıyor galiba pek ses etmemişti kıyafetime. Oysa arabaya biner binmez aldım şalı attım çantaya :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X