• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem Bakıcı Ve Oglumm.. Ne Yapmalı Şimdi..

evet işte cogu kişi bu yönden bakmıor olaya 750 tl kücümsenecek bir miktar değil o kadar rahatlattıki bizi en azndan dediniz gibi mutfak masrafımı cocugumun ihtiyaclarını cok rahat karşılıyorum ama öncesi bölemidi kesinlikle değildi.. zor güc.. eksilere girerek yetmiordu ve yılım dolunca dediniz gibi zam alacagm güzel bi zam.. böle böle ilerleyecek ve ocak aynda odamzıın secmleri var eğer basındaki baskan secmleri alırsa.. 5 yılım direk garanti.. ben oglum için ugrasıyorum onun için onun geleceği için pes etmek yılmak istemiyorum ama bi yandan cok zoruma gidiyor vicdanım sızlıyor düşünceler beynimi kemiriyor burda bazı kişiler o cocuk bebeginize zarar verebilir demiş.. yada cocuk içine kapanık olabilir bunları düşünmek kahrediyor beni ama bi yandanda eşimin akrabası oolması vr cana yakınlını içmi biraz ferhlatıyor iki arada bir derede kaldm inanın :KK43:

4 yaşındaki cocuk ne kadar zarar verebilir ki. Üstelik annesi de yanında. Zaten zarar verecek olsa bakıcı kabul etmezdi, kolay mı bu sorumluluğu almak.
Burdakilere bakma belli ki hepsi üvecik annelerden. Bu kadar pimpirikli olmayın siz.

2 kardeş bile daha siddetli kavga edebiliyor normalde. Zaman berin 2 bebek de birbirine alışsın. Cok aklınız kalırsa eve gizli kamera taktırıp izlersiniz neler oluyo diye

Ama annenizi uzak tutun.

anneniz ortadan çekilirse tüm sorunlarınız biter
küsmesini göze alıp konuşacaksınız başka çare yok

4 yaşındaki cocuk ne kadar zarar verebilir ki. Üstelik annesi de yanında. Zaten zarar verecek olsa bakıcı kabul etmezdi, kolay mı bu sorumluluğu almak.
Burdakilere bakma belli ki hepsi üvecik annelerden. Bu kadar pimpirikli olmayın siz.

2 kardeş bile daha siddetli kavga edebiliyor normalde. Zaman berin 2 bebek de birbirine alışsın. Cok aklınız kalırsa eve gizli kamera taktırıp izlersiniz neler oluyo diye

Ama annenizi uzak tutun.
GİZLİ kamera fikrini düşünüyorum bende ilerleyen zamanlarda .. biraz su 1 haftayı atlatalim da cok sagoln içime azda olsa su serptınız inanın su an aglıorm iş yernde.. cok doldum.. bi yandan oglumu düşünüyorum bi yandan maddi yokluk bi yandan annemm .. cöktüm bittim tükendim ama pes etmemem gerekl idiorum .. burda bazı yorumları okudukca diorum ben cok kötü bir anneyim sanrım :( cocumu emanet ettim aglıor uymuor zaman zaman 4 yaşnda bi cocuk var üstelik diorum karmakarısık kafam beynm az önce bakıcı ile konuştm yedi ablam cok güzel yaptı kahvaltısıını dedi.. bi yanım inanmak istiyor bi yanım ya yemediyse ya yalan söylediyse diorum :(

Canım ben kadını sevdim anlattıklarından, hem dürüst hem sevecen geldi bana. Belli 4 yaşında çocuğuyla geldiğine göre onunda bu işe ihtiyacı var.
Benim aklımı annenden çok ablanın çocuğu kurcaladı. Vurabilir Allah korusun başka şeyler yapabilir çünkü oda daha bir bebek ve tam kıskanma yaşları.
Bilemedim hakkında hayırlısı olsun ama çocuğa dikkat diyorum.
ben ablamızla konuştmm.. yok merak etme ablam kesinklikle vurdurmam allah koruusun.. gözümden sakınıyorum onları baş başa bırakıp lavobaya bile gtmiorum afedersn dedi ama ne kadar dogru bilmiyorum canm bilemiyorum :( dün annm gitti ya öglenle biizm eve oglum cok aglıormş ablası hemde cok kapıyı bi acmslar aglamaktan bir hal olmş.. kendisne sordm neden bu kadar aglıordu die uyumadı kaldrdm o yüzden dedi.. şimdi 11 gibi uykusu geliyor ve aglamaya baslıor uymuorda napmak lazm bu uyku sorunnuu oglumun aglamasına dayanamıyorum vicdanm sızlıyor
az önce yine konuştm..
kahvaltısını yaptı dedi güzel bitirdi hepsini..
acaba bitirdimi? acaba yalan mi söylüyor :(

GİZLİ kamera fikrini düşünüyorum bende ilerleyen zamanlarda .. biraz su 1 haftayı atlatalim da cok sagoln içime azda olsa su serptınız inanın su an aglıorm iş yernde.. cok doldum.. bi yandan oglumu düşünüyorum bi yandan maddi yokluk bi yandan annemm .. cöktüm bittim tükendim ama pes etmemem gerekl idiorum .. burda bazı yorumları okudukca diorum ben cok kötü bir anneyim sanrım :KK43: cocumu emanet ettim aglıor uymuor zaman zaman 4 yaşnda bi cocuk var üstelik diorum karmakarısık kafam beynm az önce bakıcı ile konuştm yedi ablam cok güzel yaptı kahvaltısıını dedi.. bi yanım inanmak istiyor bi yanım ya yemediyse ya yalan söylediyse diorum :KK43:

yemesin ne olur ki

bir sonraki öğünde yer

mesela kreşte çocuklar yemeye nasıl alışıyor

önüne konuluyor yemezse aç kalıyor

onu nazlayan peşinde onu ye bunu ye diyen de olmuyor

bakıyor ki yemesi gerekiyor yoksa aç

öğreniyor saatinde önüne konulandan yemeyi

ama evde biz anneler olarak ne yapıyoruz ben bunu yememmmm diyene ne yersin şunu yapayım bunu yapayım diyoruz

ondan bir lokma bundan bir lokma vs vs derken de çocuk anlıyor ki yemese de olur başka şey yer

size değil yazdıklarımın çoğu hepimize hepimiz yaptık ve yapıyoruz hala da

çocuk yabancıdan daha iyi yiyor bu bir gerçek

annelerden en az yiyor

bakıcıda yediğinin yarısını yediremiyordum ben

benim bakıcı akşam yemeğini de yedirip de gidiyordu

çocuk bir süre az yese de olur da evinde huzurlu olmayı öğrensin yeter

anneanneye git oradan gel vs vs dağılmasın hayatı odasını yatağını benimsesin

bir arkadaşın çocuğuna bakıcının evinde bakıldı

onun kızı battaniyesini benimsemişti mesela kışın üşümesin diye örtüp de bırakıyormuş babası bakıcısı da uykusu bölünmesin deyip onunla yatırıyormuş

öğlen uykusu gelince de battaniyeyi alıp yatcam diye odanın kapısına gidiyormuş

çocuk 15 aylıktı daha büyüdüğünde batti batti diyordu hatta

bakıcı da yavaşça çözer onun nasıl uyuduğunu vs

ya da uyutmadan yorsun

dün de yazdım

alıp parka gitsin ya da yürüyüşe arabası varsa bindirsin gezdirsin muhtemelen öyle uyur

yemesin ne olur ki

bir sonraki öğünde yer

mesela kreşte çocuklar yemeye nasıl alışıyor

önüne konuluyor yemezse aç kalıyor

onu nazlayan peşinde onu ye bunu ye diyen de olmuyor

bakıyor ki yemesi gerekiyor yoksa aç

öğreniyor saatinde önüne konulandan yemeyi

ama evde biz anneler olarak ne yapıyoruz ben bunu yememmmm diyene ne yersin şunu yapayım bunu yapayım diyoruz

ondan bir lokma bundan bir lokma vs vs derken de çocuk anlıyor ki yemese de olur başka şey yer

size değil yazdıklarımın çoğu hepimize hepimiz yaptık ve yapıyoruz hala da

çocuk yabancıdan daha iyi yiyor bu bir gerçek

annelerden en az yiyor

bakıcıda yediğinin yarısını yediremiyordum ben

benim bakıcı akşam yemeğini de yedirip de gidiyordu

çocuk bir süre az yese de olur da evinde huzurlu olmayı öğrensin yeter

anneanneye git oradan gel vs vs dağılmasın hayatı odasını yatağını benimsesin

bir arkadaşın çocuğuna bakıcının evinde bakıldı

onun kızı battaniyesini benimsemişti mesela kışın üşümesin diye örtüp de bırakıyormuş babası bakıcısı da uykusu bölünmesin deyip onunla yatırıyormuş

öğlen uykusu gelince de battaniyeyi alıp yatcam diye odanın kapısına gidiyormuş

çocuk 15 aylıktı daha büyüdüğünde batti batti diyordu hatta

bakıcı da yavaşça çözer onun nasıl uyuduğunu vs

ya da uyutmadan yorsun

dün de yazdım

alıp parka gitsin ya da yürüyüşe arabası varsa bindirsin gezdirsin muhtemelen öyle uyur
park banada güzel bir çözm geldi şimdi oglumun 10 30 11 gbi uykusu gelior bende dedm ki 11 gibi parka cıkar 12 de ben gidiyorum zaten oyalasn parkta parkı cok sevior tamam dedi.. bakıcıda bakıcının söyledimne göre kahvaltıyı bitirmiş bugun hepsini yemiş ve yarm saatte ben asla ogluma yarm saatte kahvaltı yaptıramam mesela en asagı 1 saati bulur ve gezeleriz.. oraya gider buraya gider ortya emekler buraya kacar.. sordm sendede ypaıor mu gezelior mu yok.. fazla gezelemiyor genelde oturuyor dedi.. yani bilemiyorum :KK43: sahi yabancıda daha mı kolay yiyor dersiniz :/ ya yemiorsa kadın yalan söylüyorsa nasıl emin olacam nasıl bileceğim

park banada güzel bir çözm geldi şimdi oglumun 10 30 11 gbi uykusu gelior bende dedm ki 11 gibi parka cıkar 12 de ben gidiyorum zaten oyalasn parkta parkı cok sevior tamam dedi.. bakıcıda bakıcının söyledimne göre kahvaltıyı bitirmiş bugun hepsini yemiş ve yarm saatte ben asla ogluma yarm saatte kahvaltı yaptıramam mesela en asagı 1 saati bulur ve gezeleriz.. oraya gider buraya gider ortya emekler buraya kacar.. sordm sendede ypaıor mu gezelior mu yok.. fazla gezelemiyor genelde oturuyor dedi.. yani bilemiyorum :KK43: sahi yabancıda daha mı kolay yiyor dersiniz :/

sabah kaçta kalkıyor

bence o aradaki uyku yavaşça ortadan kalkıyor da olabilir

siz uyutup çıkın 3,5 a kadar uyur o da ona yeter

sabah kaçta kalkıyor

bence o aradaki uyku yavaşça ortadan kalkıyor da olabilir

siz uyutup çıkın 3,5 a kadar uyur o da ona yeter
sabah 8 de uyanıor ben gelmeye cok uykusu oluyor 12 de dempeste gibi oluyor sarhoş gibi.. ben birazda oyalıorumm cıkmadan 1 15 gece uyutuyorum işte.. o uyuduka 2 30 da kalkıyor ve aglıor neden aglıor hala uykusu oldu için yannda ben olsam tıpıslarm geri dalar 3 30 a kadar uyur oglum bunu yapmıor benm uyuttmla 1 saat uyuyor oda ona yetmior ve cok huysuzlanıor

Cok zor durumda oldugunuzu biliyorum ama iki cocuklu calisan bir kadin olarak nacizane tavsiyede bulunacagim ; bakiciyi degistirin evde kesinlikle baska cocuk olmamali
Bakin bana da cocuguyla gelmrk isteyen bakici adaylari oldu hepsine tek bir soru sordum , allah korusun evde bi yangin ciksa ilk kime koşarsin? Benim bebegime mi kendi cocuguna mi? Bu cevabi durustlukle cevaplayan herkes kendi cocugunu tercih eder
Belki size abarti gelebilir yangin olayi ama yerine istediginizi koyun , deprem , yaralanma hastalik vs vs ben kesinlikle cocuguyla gelen bakiciya karsiyim

ben ablamızla konuştmm.. yok merak etme ablam kesinklikle vurdurmam allah koruusun.. gözümden sakınıyorum onları baş başa bırakıp lavobaya bile gtmiorum afedersn dedi ama ne kadar dogru bilmiyorum canm bilemiyorum :KK43: dün annm gitti ya öglenle biizm eve oglum cok aglıormş ablası hemde cok kapıyı bi acmslar aglamaktan bir hal olmş.. kendisne sordm neden bu kadar aglıordu die uyumadı kaldrdm o yüzden dedi.. şimdi 11 gibi uykusu geliyor ve aglamaya baslıor uymuorda napmak lazm bu uyku sorunnuu oglumun aglamasına dayanamıyorum vicdanm sızlıyor
az önce yine konuştm..
kahvaltısını yaptı dedi güzel bitirdi hepsini..
acaba bitirdimi? acaba yalan mi söylüyor :KK43:
Zamanla alışcak demekki canım bence doğru söylüyor :) rahat ol biraz

GİZLİ kamera fikrini düşünüyorum bende ilerleyen zamanlarda .. biraz su 1 haftayı atlatalim da cok sagoln içime azda olsa su serptınız inanın su an aglıorm iş yernde.. cok doldum.. bi yandan oglumu düşünüyorum bi yandan maddi yokluk bi yandan annemm .. cöktüm bittim tükendim ama pes etmemem gerekl idiorum .. burda bazı yorumları okudukca diorum ben cok kötü bir anneyim sanrım :KK43: cocumu emanet ettim aglıor uymuor zaman zaman 4 yaşnda bi cocuk var üstelik diorum karmakarısık kafam beynm az önce bakıcı ile konuştm yedi ablam cok güzel yaptı kahvaltısıını dedi.. bi yanım inanmak istiyor bi yanım ya yemediyse ya yalan söylediyse diorum :KK43:

Ya yemiyorsa yemesin, acıkınca mecbur yiyecek. Kendi çocukluğundan pay biç mesela, sizi nazlasalar siz de yemek yemezsiniz keyfinize göre yersiniz. Ama bilseniz ki bidaha yemek yok, mecbur yiyceksiniz. Ben de bu yaşımda annem peşimden kosturdugunda ben de "yok simdi degil sonra yiycem birazdan yerim" bilmem ne diye gecistiriyorum. Ama evde baska yemek faslı olmadığını bilince mecbur yiyorum.

Yani hic aglamayın. Siz oglunuza daha iyi bir hayat sunmak icin çalışıyorsunuz. Bu da o kadar güzel bir şey ki :) üzülmeniz normal, annelik içgüdüsü sonucta. Ama bunu yasayan o kadar çok kadın var ki. Hicbirinin çocuğuna da bisey olmuyor, ne büyüme geriliği ne psikolojik problemler.. siz eve gelince oglunuzla güzel vakit geçirin anne-baba olarak yeter o ona :)

Ayrıca 4 yaşındaki cocukla oynaya oynaya da sosyallesmeyi öğrenir, krese başladığında da zorlanmaz. Bir de kendinden büyük cocukla muhattap olmak da iyi gelir ona, o cocuk da bitakım bilişsel ve fiziksel öğretilerde bulunur hem.

Bakıcınız iyi biri belli ki. Üstelik akraba olması da daha özenli davranmasına sebep olur, sonucta aile icinde "çocuğa kötü baktı" diye adı çıkabilir.

Diyorum ya yemek yemiyor falan diye düşünmeyin hiç. Yemek yemeyi de öğrenecek.

Takılmayın siz hic iciniz rahat çalışın bence. :)

Ya yemiyorsa yemesin, acıkınca mecbur yiyecek. Kendi çocukluğundan pay biç mesela, sizi nazlasalar siz de yemek yemezsiniz keyfinize göre yersiniz. Ama bilseniz ki bidaha yemek yok, mecbur yiyceksiniz. Ben de bu yaşımda annem peşimden kosturdugunda ben de "yok simdi degil sonra yiycem birazdan yerim" bilmem ne diye gecistiriyorum. Ama evde baska yemek faslı olmadığını bilince mecbur yiyorum.

Yani hic aglamayın. Siz oglunuza daha iyi bir hayat sunmak icin çalışıyorsunuz. Bu da o kadar güzel bir şey ki :) üzülmeniz normal, annelik içgüdüsü sonucta. Ama bunu yasayan o kadar çok kadın var ki. Hicbirinin çocuğuna da bisey olmuyor, ne büyüme geriliği ne psikolojik problemler.. siz eve gelince oglunuzla güzel vakit geçirin anne-baba olarak yeter o ona :)

Ayrıca 4 yaşındaki cocukla oynaya oynaya da sosyallesmeyi öğrenir, krese başladığında da zorlanmaz. Bir de kendinden büyük cocukla muhattap olmak da iyi gelir ona, o cocuk da bitakım bilişsel ve fiziksel öğretilerde bulunur hem.

Bakıcınız iyi biri belli ki. Üstelik akraba olması da daha özenli davranmasına sebep olur, sonucta aile icinde "çocuğa kötü baktı" diye adı çıkabilir.

Diyorum ya yemek yemiyor falan diye düşünmeyin hiç. Yemek yemeyi de öğrenecek.

Takılmayın siz hic iciniz rahat çalışın bence. :)
yemek olayına cok kafam takılıyor.. yememsine değilde kadının yemediği halde yedi diye yalan söylemesine.. inşallah öyle birşey yapmıordr :(

sabah 8 de uyanıor ben gelmeye cok uykusu oluyor 12 de dempeste gibi oluyor sarhoş gibi.. ben birazda oyalıorumm cıkmadan 1 15 gece uyutuyorum işte.. o uyuduka 2 30 da kalkıyor ve aglıor neden aglıor hala uykusu oldu için yannda ben olsam tıpıslarm geri dalar 3 30 a kadar uyur oglum bunu yapmıor benm uyuttmla 1 saat uyuyor oda ona yetmior ve cok huysuzlanıor

bakıcı daha uyanmadan pışpışlasın biraz

yani onun yanında durup kıpırdamaya başlayınca pışpışa başlasın

hafta sonunda da mı uyanıyor öyle

bakıcı daha uyanmadan pışpışlasın biraz

yani onun yanında durup kıpırdamaya başlayınca pışpışa başlasın

hafta sonunda da mı uyanıyor öyle
o sekilde yapıor ma bakıcı gördümü uymuor geri evet banada öle yapar sonra geri uyur bende ama yok kadnda mümkün değil uymuor ya :(

evet iyi fikir aslnda bu hiç aklıma gelmemişti söylesem ayıp olmaz demi videoya cek die ?

olmaz canım senin oğlun, ağlayacağına rica et için rahat etsin. çocuğun sürekli ağlıyor zannediyorsun böyle. kreşteyken gönderirlerdi oğlumun videolarını rahatlardım biraz.

o sekilde yapıor ma bakıcı gördümü uymuor geri evet banada öle yapar sonra geri uyur bende ama yok kadnda mümkün değil uymuor ya :KK43:

işte görmesin onu

arkasından o uyanmadan pışpışlasın

oğlum 8 aylık idi bri yere gittik

arkasından tutuyordum bir arkadaş aldı o da arkasından tutu yani onu görmedi

gezdiriyordu

sonra kadın gayri ihtiyari bir şey demiş işte bebeğe

ve basmış yaygarayı bu benim annem değilmiş diye

yani bakıcı uyurken çaktırmasın sizin olmadığınızı

düşünün şimdi siz eşinizle uyuyordunuz bir gözünüzü açtınız yanınızda başka adam basarsınız çığlığı değil mi

çocuk da aynen o modda

o nedenle teyzesini benimseyip onunla uyumayı da içselleştirip onunla uyumayı öğrenmeli

yalnız oğlunuzun her uykusunda böyle kalkıp anne kontrolü de olağan değil

Back
X