- 11 Nisan 2017
- 136
- 89
- 98
- 24
Soralım bakalım anannesinin işi var mıymış?Annenin de paraya ihtiyacı varsa, zaten halı hazırda bı işi varken kızı istedi diye işini bırakıp torununa bakiyorsa alır tabi. Anane diye aç mı kalsın kadın.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Soralım bakalım anannesinin işi var mıymış?Annenin de paraya ihtiyacı varsa, zaten halı hazırda bı işi varken kızı istedi diye işini bırakıp torununa bakiyorsa alır tabi. Anane diye aç mı kalsın kadın.
Önceki konusunda yazıyor. Başka bebek bakiyormus. :)Soralım bakalım anannesinin işi var mıymış?
kızmayın arkadasım ama artık annenızden bana bıle daral geldı bana göre 13 aylık bebegı bu kadar mevzu yapanla bakıcı arasındada bır fark olmaz hem anneyı bu derece daraltmak zora sokmak hem bebege bır bakarım bır bakmam derdı nedır? kontrol kendınde olsun ıstıyor ama aynı zamanda bakmakta ıstemıyor hem kocasıyla ılgılensın ıstıyor hem para olsun ıstıyor ama bunlarıda lutfederek yapmak ıstıyor tavır tavır tavır sız sıkılmadınızmıArtık cok yoruldumu hissediyorum.. ben oglum için çalışıyorum maddi imkanlar el vermediği için ona daha iyi şartlar sunabilmek adına çalışıyorumm pes etmek istemiyorum ama cok boguldum.. bunaldm daraldm nefes almak agır geliyor su iş yerinde vakit gecmiyor kendimi sıka sıka bir hoş oldum artık.
Annemle ve eşi ile yaşadıgımız sorunları eski konularımda bahsetmiştim.. annem ameliyat oldu bakıcı ihtiyacımız oldu zaten anneminde bakmasını istemiyorduk bahane oldu bizede.. annemde zaten para ile bakıordu bahsetmiştim link https://www.kadinlarkulubu.com/foru...i-sorun-cikartiyor-ne-yapmamiz-lazim.1000479/ )
İki bakıcı bulduk ikisinide oglum istemedi.. sevmedi alışamadı ısınamadı özellikle son gelen bakıcıyı gördümü aglıordu iteliyordu kadını.. zorlamadm.. bakıcı bulamadk bulduklarmzda zaten cok yüksek fiyat istedi.. ben zaten asgari ücrete çalışıyorum iş yernde..
Şu an eşimin kuzeni bakıor caresiz kaldık zorda kaldık ( kadın 38 yaşnda koca vefat etti. 3 cocugu var en kücük cocugu 4 yaşında onunla birlikte gelior cocuguda bizimle sabahtan aksama kadar oglumla durumsuz bayagı oglu)
şimdiki bakıcıda oglum yiyor, içiyor ama gel gelelim uymuor kadında. 5. günümüz daha uykusu oldugu halde uymuor.. ben 12 de eve gidiyorum ögle aram var 1 30 a kadar gelmeden evvel uyutuorum cıkıyorum 2 30 gibi uyanıor oglum
bir diğer sorun annemin gözlemlerine göre ; bakıcının cocugu cok durumsuz hiç durmuor ogluma oyuncak vermior oglum emeklerken eline basıormuş bas bas bagırıyormş anneye cok eziyet ediormuşş
Benim anneme dediğim ; anne o cocukta yeni bir düzene girdi.. olacak kıskanclık ogluma vurmadı ve zarar vermediği sürece sıkıntı yok zamanla oda alışır bakıcının cocugu ( 4 yaşında ) oglum ( 13 aylık )
Bakıcımızın dediği ; tekken eziyet etmior sizi gördümü sımarıor ne kadar dogru bilmem. .allahla onun arasnda kalmş birşey..
ve benm ögle aramda gördüklerime göre ; evet oglu cok durumsuz oyuncaklar ıyerden yere vuruor oglumu kızdırıyor benm gördüklerim bunlar .. kıskanclk var bide..
Ama kadın güler yüzlü cana yakın sevecen bir insan..
Annem dediki ; ogluunuzu bana 1 hafta 15 gün getirmeyn beni bi unutsun ümidi kesilsin tamam anne dedik.. Tabi annem beni alttan alttan dolduruor kızım ya yemiosa ? ya bakıcı yalan söylüosa ? ya oglu cocugu dövüosa ? dirlik vermiosa? cocuk sen gelene kadar uymuor o cocuk aglar eziyet eder uymadımı..( evet öyle gercekten uyku konusunda... uymadımı cok aglıor cok eziyet edior bugun 10 30 gibi aradmda cok aglıordu uymamıs yine kadn kalrdmş dayanamadm kapattm teli oglumn sesine dayanamadm .. ) ama sabrediyorum hani alışır cocuk bu diorum cok zor içim yanıor parçalanıyor ama ne yapym.. kararlym annemin tekrar asla bakmasını istemiyorum.. uyku harici kadınla ve oglu ile cok güzel oynuor yemegini yiyor..
bir aglar iki aglar bir uyumaz iki uymaz illa uyuyacak diorum.. sakin kalmaua calışıyorum
Bugun kahvaltsınıda pek yapmaıs neyse annemle konuştuk..
annem ; naptnz dedi..
Ben de ; anne kahvaltıyı pek yapmamıs biraz kalms.. uymamıs uyutamamış
Annem: ben bir gideym.. bakım olmasa bugun ben uyutum cocugu yazık dedi..
Ben: anne tamam git.. ( gitme diyemedim ) ama uyutma bugun sen uyuttun peki yarın ? diğer gün her zaman sen mi uyutacaksn eger sen bunu yaparsan birda asla o kadnda uyumaz sana güvenir sana alışr zaten bi düzen oturtmaa calışıyoruz..
Hemen bana trip atmaz mı
Annem: tamam bidada ugramam zaten
Ben: anne sana ugrama demdm ki o senn torunun elbetteki ugrayacaksn ama uyutma.. bi alıssn bak ben dayanıyorum sabrediyorum.. nese annem vardı evimize( bence bugun annemin gitmesi cok sacmadı özledisen madem ben aksam getireym torununu sen gelme birak cocuk bi alıssn bakcııya ümidi kessn demi ? nerde annemde o düşünce cıldırmamak elde değil kafayı yiyeceğim .!!
annem asagıdan aglama seslerini duymuş cıkmş yukarı cok aglıormş neyse annemi görünce susmus..
Öglen oldu eve gittim..
Kadına dedim ; abla sen sıkıntı yapma.. cocuk bu daha 5 gün oldu bunun 3 günüde annemdelerdi zaten daha bas basa 2 gündür kalıolar.. bir aglar iki aglar bir uyumaz iki uymaz sabretmemiz lazm zamanla oluşasak birşey.. annemlede konuştum anne bak bu senn uyutmanla cözülecek birşey değil gel sana gelme diyen yok torununun yanına ama bugun uyuttn peki yarın ? bir gün ?
Bana dediki ; sen oglunun o aglama seslerini duysan işi bırakır gelirdn calısmadn .. parayıdda görmezdi gözün.. kadının oglu, oglum emeklerken oglmun eline basmıs cok aglamıs canı yanms oglum oyuncak istiyormş vermiormşr cocuk bunları anlatıo ..
Bana bakıtmamak içn gahren yapmak içn cocugu perişan etmeyn dedi.. birşey demedim..
Sonra oglumu uyuttm..
bakıcımıza abla sen basında durda biraz uzun uysun kıpırdanırsa salla dedim.. kadının cocuguda uyudu.. annem içerideydi..
Annem: oglun uyana na kadar bekleyim uyandında saklanayım bi bakaym corbasını felan nasıl içiyor uyandında agladı zaman kadın durdurabilyor mu dedi.. tamam dedm..
Ben cok bunaldm gercekten ruh halim iyi değil size annemin amacını söyleyim..
Bu şekilde yaparak 1 e 2 katarak beni bakıcı fikrimden caydırmak tekrar kendisi bakmak.. cünkü kocasıla şimdi iyi oldu.. işin içinde birde 650 tl gibi bir miktar var o gelirde kesildi.. annemin amacı bu..
Eşim ve ben asla annemin geri bakmasını istemiyorz asla.. cok sorun yaşadık cok tantana cektik kukla ettiler bizi eşiyle iyiyken iyi kötüyken hep bize yansıdı ogluma yansıdı daha gecen gün.. aman kızım bakıcınıza alıştırın görmezden gelin.. bu adam basmdayken ben bakmaym diyen annem
bugun beni bakıcı fikrinden sogutmak için herşeyi yapıor .. eşiyle iyi oldu şimdi.. amacları farklı ..
Hayattan sogudum gercekten annem yüüznden
Şimdi sizden yorum istiyorum ben ne yapayım ? nasıl bir duruş sergileyim
1 - annem böyle zırt pırt gelirse cocuk alısmaz.. uyumaz uyumamaya devam eder..
2- anneme şimdi sen gelme anne ugrama alıssn diye nasıl derim ? eger dersem birdaha yüzüme bakmaz evimizden adım atmaz..
3- oglumun uyku proplemi cözülürmü sizce çözülmesse nasıl bir alternatif yol bulabilirz ?
4- kadının cocugu gercekten annemi söyledikleri gibi ise cocugum için zararlı olmazmı
kafayı yiyeceğim.. !
+++++++kızmayın arkadasım ama artık annenızden bana bıle daral geldı bana göre 13 aylık bebegı bu kadar mevzu yapanla bakıcı arasındada bır fark olmaz hem anneyı bu derece daraltmak zora sokmak hem bebege bır bakarım bır bakmam derdı nedır? kontrol kendınde olsun ıstıyor ama aynı zamanda bakmakta ıstemıyor hem kocasıyla ılgılensın ıstıyor hem para olsun ıstıyor ama bunlarıda lutfederek yapmak ıstıyor tavır tavır tavır sız sıkılmadınızmı
çocugum yok ama yegenlerım var herkes gecıyor bu yollardan cocuklar zamanla benımseyıp alısıyor kımınınkı 3 gun oluyor kımınınkı 13 gun kadın bırde yanlız gelsın belkı sorun kadın degıl kadının oğludur ya sabredın bir babasızın rızkınada 3,5 fayda saglayın yada zaten asgarı ucret calısıyormussunuz cıkın işten sıkın dişinizi 3 yasına kadar sonra krese verır tekrar donersınız ıs hayatına
o anneyle olmaz maalesef sürekli sizi aşşağı çekmesine vicdanınıza oynamasınada müsaade etmeyin ettikçe basedemeyeceksınız
amin sagounn gercekten cok ama cok zor.. su yasadıgm stresi bir görseniz.. benm 1 ay alıştırma sansm olmadı 3 gün annemin orda kalıp eve gectiler..Açıkçası benim fikrim, çocuğuna bir kere annen kesinlikle bakmamalı. Senin de çok iyi bildiğin gibi yarın öbürgün yine yarı yolda bırakma ihtimali çok yüksek.
13 aylık bir bebeğin bakıcıya alışması, bebeğin yapısına göre 1 ayı bulabilir. O yüzden iki üç günde pes etme.
Ama bu süreçte annen, sadece yanlarında bulunması için 10 gün kadar sana gidebilir. Pat diye yabancı birine bırakmak çocukta psikolojik açıdan sıkıntı yaratır alışma aşamasında. Ama tabi annen herşeye değil bakıcının sıkıştığı yerde yardım etmeli.
Ben de oğlum yaklaşık 13-14 aylıkken işe başlayacağım. Ama bakıcımızla yaklaşık 1 ay -45 gün beraber olacağım. Oğlum alıştıktan sonra başlayacağım. O yüzden kendimi senin yerine koyarak ve kendi yapacağım şekilde yorum yapmaya çalıştım.
Diğer konu ise 4 yaşındaki çocuk. Anneyi çok kıskanır, annesinin oğluna çok ama çok dikkat etmesi gerekir.
Zor işler bunlar. Allah yardımcın olsun.
baska kime güvenebilirim su an bilmiyorum ablamız güler yüzlü sevecen sagolsn bak bugun 3. günü kadn elinden gelen herşeyi yapıyor dün annemin o tavırlarını bile umursamadı sorun değil ablam dedi..Cocugum benimleyken de uyandiginda agliyor demissiniz. Uykusunu alamayan bebekler uyandiklarinda aglarlar. Bir de uyanir gibi olunca sallayin demissiniz. Sallamadan uyumaya alistirmaniz kzim. Bebeklerin uykusu hafiflediginde kendi kendilerine uykuya geri donmeyi ogrenmeleri gerekiyor uyku egitimiyle ilgili gruplar ve forumlar var internette dilerseniz bir goz gezdirin. Hem siz hem cocugunuz cok rahat edersiniz. Annenizle artik ciddi bir konusma yapma zamaniniz gelmis de geciyor bence. Olaylari gecistimeden sohbeti yuvarlamadan konuyu kapatmadan ciddi sekilde konusun. Sizi verdigi cevaplarla saptirmasina musade etmeyin, soyelemeniz gereken ne varsa soyleyin ve zor biliyorum ama cocugu olmayan baska bir bakici bulabilirseniz cok iyi olur bence. Buyuk cocuklar kendinden kucuklere biraz eziyet etme yanlisi olabiliyorlar.
evet işte cogu kişi bu yönden bakmıor olaya 750 tl kücümsenecek bir miktar değil o kadar rahatlattıki bizi en azndan dediniz gibi mutfak masrafımı cocugumun ihtiyaclarını cok rahat karşılıyorum ama öncesi bölemidi kesinlikle değildi.. zor güc.. eksilere girerek yetmiordu ve yılım dolunca dediniz gibi zam alacagm güzel bi zam.. böle böle ilerleyecek ve ocak aynda odamzıın secmleri var eğer basındaki baskan secmleri alırsa.. 5 yılım direk garanti.. ben oglum için ugrasıyorum onun için onun geleceği için pes etmek yılmak istemiyorum ama bi yandan cok zoruma gidiyor vicdanım sızlıyor düşünceler beynimi kemiriyor burda bazı kişiler o cocuk bebeginize zarar verebilir demiş.. yada cocuk içine kapanık olabilir bunları düşünmek kahrediyor beni ama bi yandanda eşimin akrabası oolması vr cana yakınlını içmi biraz ferhlatıyor iki arada bir derede kaldm inanınAnnenize söyleyin, gelme cocuk icin iyi olmuyor. Özlersen ben sana getiririm aksam deyin. Trip atarsa da "anne hic trip atma benim cocugumsa senin de torunun, onun icin en iyisini düşünmek zorundayz" de kestirip at.
Cocugunuzun yanında bir abi olması da güzel bence. Cocuk bu sonucta, cocuklar arasnda itiş kakış olur bundan da zarar gelmez baslarinda bakıcı abla olduktan sonra.
Anneyi susturmanın bir yolunu bulun siz ilk etapta
Ayrıca çalışma, işi bırak diyenlere de şaşıyorum. 750 tl nedir ki bilmem ne demisler. 750 tl ile mutfak masrafın cikar faturalarını ödersin. Kenara atsam yılda 9 bin eder, acil durumda kullanırsın.. Sanki az buz bir para. Üstelik üreten bir insan olmak bile başlı başına büyük bir terapi.
Konu sahibi de 1 yil dolunca zam alacakmıs vs derken baya baya rahatlatacak bu is onları. Kaldı ki simdi bile baya rahatlatır. Konu sahibi aman sen meslegine devam et, dünyanın binbir türlü hali vardır isinden ayrılma