• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem Bakıcı Ve Oglumm.. Ne Yapmalı Şimdi..

calismayin diyen arkadaslara ben de katiliyorum maasiniz asgari ucret oldugu icin.

ama bu sizin icin bi secenek degilse bi hafta on gun izin alin yapabilirseniz, evde uzaktan gozlemleyin, oglunuza gorunmeyin gerekirse. boylece annenize de ben evdeyim gerek yok gelmene diyebilirsiniz. hem de tum gun yakindan gorme firsatiniz olur alisma surecini.

benim de kızım 13 aylık oldu ve uyku bizde de problem olmaya başladı bunun bakıcı ile alakası olmayabilir. keza bizim aylardır kv ve annem dönüşümlü bakıyor geçen ay kv ile uyuyan kızım bu ay yine kv ile uyumuyor.ben öğlen gidince uyutuyorum 1-2 saat arası uyuyor akşam da erken yatıyor..

ben bu annemle nasıl baş edecem tahammül edemiorum artık hele amacını bilioyoırum ya hiç tahammül edemiorum işin içinde para var para olmasa gercekten cocuhu düşündünü sanacam bide daha 2 gün olmuş sen nie zırt die damlıosn oglumun yanna!
deyin ki sen bak anaanne değil misin para da vermeyeceğim kimse parayla bakmıyor deyin bakın nasıl kaçacak.

Tüm yazdıklarınızdan çıkardığım; annenizin son derece uyumsuz bir insan olduğu. Kusura bakmayın ama gerçekten durum bu. Biraz bencillik de var sanırım. Size yardımcı olup rahatlatmak yerine sürekli zor durumda birakip, söyledikleriyle de aklinizi bulandırıyor.

Aman gözünüzü seveyim cocugunuzu kime emanet ettiginize dikkat edin. Gözünüz arkada kalıyorsa bir süre daha gozlemleyip bakiciyi degistirmeyi bile dusunebilirsiniz. Cocugunuz çok huzursuz olacaksa yapacak bir şey yok. Evlat bu. Bir insan yetişiyor. Çalışmak zorunda olduğunuz için ona en iyi bakacak kişiyi bulana kadar elinizden geleni yapacaksinizdir zaten iyi bir annesiniz.

Annenizden de hiç bir şey beklemeyin okurken icim şişti valla.

Diğer konuyu da okudum anennize haksızlık ediyorsunuz. Kadın zaten başka bebeğe bakiyormus (maddi olarak ihtiyacı olmasa emin olun sizden para almazdı) sizin için işini bırakmış torununa bakmaya baslamis. Sizin evde bakarken sabah 9 da çıkacağıniz iş için annenizi sabah 8 de çağırmışsiniz hazırlanma payı diye. Sonra anneniz evinde bakmaya baslamis oraya da 7 buçukta götürmeye başlamışsiniz, eşinizin servis durumuyla ilgili. Ama annenizin eşinin şikayetlerini haklı buldum. Benim öz babam da olsa aynı şeyleri söylerdi anneme. Siz biraz parayla baktiriyorum her şey benim istediğim gibi olsun istemissiniz gibi geldi bana. Ama anneniz bu konuda bahsettiğiniz para olmasa düşünmez diyebileceğiniz bir anne değil. Siz nasıl 2000 ile gecinemiosaniz onlarda gecinemiyorlar yoksa başka işte de çalışmazdi di mı?
Onun haricinde konuya gelince ben olsam kendi evimde anneme baktirim. Sırf çocuğunuzun sevgisinden bile gül gibi baktığı ortada. Hele çocuklu birine asla emanet etmem. Aklım kalır rahat edemem. Yok annem olmaz artık diyorsanız bence başka bakıcı arayın. 4 yaş çok haylaz zamanlar zarar verebilir.

Nekadar çaresiz bırakan bir durum. Ama 2 binlira ile hiç geçinme şansınız var mı. Yani borç harç yada kira varsa zorluyor evet böyle bi arada bi derede kalıyorsun.
evimiz kira borcumuz var bu nedenle gecinemiyoruz zaten ah evimiz kira olmasa hiç proplem değildi bizim içinn :(

elinize kalan para 600 tl gibi bir rakamsa çocuğa eziyet etmeyin. ne biliym daha küçük tek odalı bir eve çıkın, gereksiz eşyanız varsa satın, zaten işe gitmeyince masrafınız da az olur, evden yapabileceğiniz el emeği ürünler satabileceğiniz bir iş bulsanız yine elinize o miktar geçer. yerinizde olsam evde mantı yapar satarım 100-200 kazansam yeter diye düşünürüm çünkü sizin elinize bakıcı sonrası kalan miktar zaten atla deve değil. çocuğa elbet biri bakar ama siz çok yıpranıyorsunuz.
su an elime 700 tl gibi bir miktar kalıyor yol param vs yok işim cok yakın öglen zten evde yiyorum.. sabah kahvaltı edip geliorum hiç masraf yok.. 1 senem olunca maasıma güzel bir zam gelecek.. ve gelecek garantisi olan bir iş.. diğer yönden bakıldında evimiz kira borclarmz var cok zorlanacagız inanın bende bilmiyorum bir anne olarak cok caresizm ama su an tek istediğim annemin uzaklasması. bizden.. dayanamıyorum anneme.. torununa güya iyilik edior ama aksine dahada kötülük yapıyor cocuga.

Artık cok yoruldumu hissediyorum.. ben oglum için çalışıyorum maddi imkanlar el vermediği için ona daha iyi şartlar sunabilmek adına çalışıyorumm pes etmek istemiyorum ama cok boguldum.. bunaldm daraldm nefes almak agır geliyor su iş yerinde vakit gecmiyor kendimi sıka sıka bir hoş oldum artık.
Annemle ve eşi ile yaşadıgımız sorunları eski konularımda bahsetmiştim.. annem ameliyat oldu bakıcı ihtiyacımız oldu zaten anneminde bakmasını istemiyorduk bahane oldu bizede.. annemde zaten para ile bakıordu bahsetmiştim link https://www.kadinlarkulubu.com/foru...i-sorun-cikartiyor-ne-yapmamiz-lazim.1000479/ )
İki bakıcı bulduk ikisinide oglum istemedi.. sevmedi alışamadı ısınamadı özellikle son gelen bakıcıyı gördümü aglıordu iteliyordu kadını.. zorlamadm.. bakıcı bulamadk bulduklarmzda zaten cok yüksek fiyat istedi.. ben zaten asgari ücrete çalışıyorum iş yernde..
Şu an eşimin kuzeni bakıor caresiz kaldık zorda kaldık ( kadın 38 yaşnda koca vefat etti. 3 cocugu var en kücük cocugu 4 yaşında onunla birlikte gelior cocuguda bizimle sabahtan aksama kadar oglumla durumsuz bayagı oglu)
şimdiki bakıcıda oglum yiyor, içiyor ama gel gelelim uymuor kadında. 5. günümüz daha uykusu oldugu halde uymuor.. ben 12 de eve gidiyorum ögle aram var 1 30 a kadar gelmeden evvel uyutuorum cıkıyorum 2 30 gibi uyanıor oglum
bir diğer sorun annemin gözlemlerine göre ; bakıcının cocugu cok durumsuz hiç durmuor ogluma oyuncak vermior oglum emeklerken eline basıormuş bas bas bagırıyormş anneye cok eziyet ediormuşş
Benim anneme dediğim ; anne o cocukta yeni bir düzene girdi.. olacak kıskanclık ogluma vurmadı ve zarar vermediği sürece sıkıntı yok zamanla oda alışır bakıcının cocugu ( 4 yaşında ) oglum ( 13 aylık )
Bakıcımızın dediği ; tekken eziyet etmior sizi gördümü sımarıor ne kadar dogru bilmem. .allahla onun arasnda kalmş birşey..
ve benm ögle aramda gördüklerime göre ; evet oglu cok durumsuz oyuncaklar ıyerden yere vuruor oglumu kızdırıyor benm gördüklerim bunlar .. kıskanclk var bide..
Ama kadın güler yüzlü cana yakın sevecen bir insan..
Annem dediki ; ogluunuzu bana 1 hafta 15 gün getirmeyn beni bi unutsun ümidi kesilsin tamam anne dedik.. Tabi annem beni alttan alttan dolduruor kızım ya yemiosa ? ya bakıcı yalan söylüosa ? ya oglu cocugu dövüosa ? dirlik vermiosa? cocuk sen gelene kadar uymuor o cocuk aglar eziyet eder uymadımı..( evet öyle gercekten uyku konusunda... uymadımı cok aglıor cok eziyet edior bugun 10 30 gibi aradmda cok aglıordu uymamıs yine kadn kalrdmş dayanamadm kapattm teli oglumn sesine dayanamadm :KK43: .. ) ama sabrediyorum hani alışır cocuk bu diorum cok zor içim yanıor parçalanıyor ama ne yapym.. kararlym annemin tekrar asla bakmasını istemiyorum.. uyku harici kadınla ve oglu ile cok güzel oynuor yemegini yiyor..
bir aglar iki aglar bir uyumaz iki uymaz illa uyuyacak diorum.. sakin kalmaua calışıyorum
Bugun kahvaltsınıda pek yapmaıs neyse annemle konuştuk..
annem ; naptnz dedi..
Ben de ; anne kahvaltıyı pek yapmamıs biraz kalms.. uymamıs uyutamamış
Annem: ben bir gideym.. bakım olmasa bugun ben uyutum cocugu yazık dedi..
Ben: anne tamam git.. ( gitme diyemedim ) ama uyutma bugun sen uyuttun peki yarın ? diğer gün her zaman sen mi uyutacaksn eger sen bunu yaparsan birda asla o kadnda uyumaz sana güvenir sana alışr zaten bi düzen oturtmaa calışıyoruz..
Hemen bana trip atmaz mı
Annem: tamam bidada ugramam zaten
Ben: anne sana ugrama demdm ki o senn torunun elbetteki ugrayacaksn ama uyutma.. bi alıssn bak ben dayanıyorum sabrediyorum.. nese annem vardı evimize( bence bugun annemin gitmesi cok sacmadı özledisen madem ben aksam getireym torununu sen gelme birak cocuk bi alıssn bakcııya ümidi kessn demi ? nerde annemde o düşünce cıldırmamak elde değil kafayı yiyeceğim .!!
annem asagıdan aglama seslerini duymuş cıkmş yukarı cok aglıormş neyse annemi görünce susmus..
Öglen oldu eve gittim..
Kadına dedim ; abla sen sıkıntı yapma.. cocuk bu daha 5 gün oldu bunun 3 günüde annemdelerdi zaten daha bas basa 2 gündür kalıolar.. bir aglar iki aglar bir uyumaz iki uymaz sabretmemiz lazm zamanla oluşasak birşey.. annemlede konuştum anne bak bu senn uyutmanla cözülecek birşey değil gel sana gelme diyen yok torununun yanına ama bugun uyuttn peki yarın ? bir gün ?
Bana dediki ; sen oglunun o aglama seslerini duysan işi bırakır gelirdn calısmadn .. parayıdda görmezdi gözün.. kadının oglu, oglum emeklerken oglmun eline basmıs cok aglamıs canı yanms :KK43: oglum oyuncak istiyormş vermiormşr cocuk bunları anlatıo ..
Bana bakıtmamak içn gahren yapmak içn cocugu perişan etmeyn dedi.. birşey demedim..
Sonra oglumu uyuttm..
bakıcımıza abla sen basında durda biraz uzun uysun kıpırdanırsa salla dedim.. kadının cocuguda uyudu.. annem içerideydi..
Annem: oglun uyana na kadar bekleyim uyandında saklanayım bi bakaym corbasını felan nasıl içiyor uyandında agladı zaman kadın durdurabilyor mu dedi.. tamam dedm..
Ben cok bunaldm gercekten ruh halim iyi değil size annemin amacını söyleyim..
Bu şekilde yaparak 1 e 2 katarak beni bakıcı fikrimden caydırmak tekrar kendisi bakmak.. cünkü kocasıla şimdi iyi oldu.. işin içinde birde 650 tl gibi bir miktar var o gelirde kesildi.. annemin amacı bu..
Eşim ve ben asla annemin geri bakmasını istemiyorz asla.. cok sorun yaşadık cok tantana cektik kukla ettiler bizi eşiyle iyiyken iyi kötüyken hep bize yansıdı ogluma yansıdı daha gecen gün.. aman kızım bakıcınıza alıştırın görmezden gelin.. bu adam basmdayken ben bakmaym diyen annem
bugun beni bakıcı fikrinden sogutmak için herşeyi yapıor .. eşiyle iyi oldu şimdi.. amacları farklı ..
Hayattan sogudum gercekten annem yüüznden
Şimdi sizden yorum istiyorum ben ne yapayım ? nasıl bir duruş sergileyim
1 - annem böyle zırt pırt gelirse cocuk alısmaz.. uyumaz uyumamaya devam eder..
2- anneme şimdi sen gelme anne ugrama alıssn diye nasıl derim ? eger dersem birdaha yüzüme bakmaz evimizden adım atmaz..
3- oglumun uyku proplemi cözülürmü sizce çözülmesse nasıl bir alternatif yol bulabilirz ?
4- kadının cocugu gercekten annemi söyledikleri gibi ise cocugum için zararlı olmazmı
kafayı yiyeceğim.. !

KK ekibi olarak toplanip anneni dovecegiz artik..

benim de kızım 13 aylık oldu ve uyku bizde de problem olmaya başladı bunun bakıcı ile alakası olmayabilir. keza bizim aylardır kv ve annem dönüşümlü bakıyor geçen ay kv ile uyuyan kızım bu ay yine kv ile uyumuyor.ben öğlen gidince uyutuyorum 1-2 saat arası uyuyor akşam da erken yatıyor..
cok caresiz kalrsam bende bu sekilde yaparm gece biraz gec uyutuyurum sabah gec kalkar.. oglumda benden baskasnda uymamaya basladı ha tabi bide annemde uyuyor bebeginiz sabahları kacta kalkıyor bu arada ? anneemn sadace torunun düşündüünü bilsem tamam.. ses etmcm ama işin içinde para var menfaat var.

evimiz kira borcumuz var bu nedenle gecinemiyoruz zaten ah evimiz kira olmasa hiç proplem değildi bizim içinn :KK43:
Haklısın canım okadar iyi anlıyorum ki 100 lira bile kıymetli oluyor öyle bir durumda. Benim ailem de hep ucu ucuna yetiştirirdi annem hala çalışıyor borçlar yüzünden allahtan kardesim 10 yaşına geldi de ben bakıyorum okuldan alıyorum vs.

asgari ücretle çalışıyorum demişssiniz. 650 bakıcıya verince 650 kalır size. yerinizde olsam çocuğum 2-3 yaşına gelene kadar çalışmazdım. 650 tl yi evden iş yaparak da kazanabilirsiniz.

Madem annenizin bakmasını istemiyorsunuz neden annenize her şeyi anlatıyorsunuz ki yemiyormuş uyumuyormuş diye söylerseniz o da gideyim bakayım der ayrıca niye illa kötü niyetli olduğunu düşünüyorsunuz hem kendiniz dediniz eline bastı gördüm diye yediremiyor uyutamıyor diye ama anneniz söyleyince acaba yalan mı söylüyor diyorsunuz. Anne senn gelmene gerek yok bakıcı baksın alışsın bakıcıya bende öğlen gidip bakıyorum zaten deyin bu kadar basit yani bu konuda kaçıncı konunuz ama annenizi çağıran da sizsiniz şikayet edende sizsiniz

Annenizin parayla bakması çok ilginç geldi ve Evet kendim bakayım diye karıştığı çok belli. Daha 5 gün olmuş mutlaka alışır bebeğiniz yeni düzene ve 4 yaşında çocuk ile bir ortamda olması bence onun için çok daha iyi. Bakıcınız dikkat eder kendi oğluna üzülmeyin kafanız orda kalmasın

ben görmedim eline bastıgını.. annem görmüş kadında bastıgını görünce hemen koşmş gelmiş o konuyu zaten ben bakıcı ile özel olarak konuşurum ama ben bu annemi napacam nasıl ırıcam ? kadn daha 2 gün evvel cocugu bana 15 gün getrmeyn diordu.. eşi ile iyi oldu bugun zırt bizde.. bizde olmasını gec
bide ben uyutum demez mi sinir krizi geciriyorum su an biyerleri yumruklamamak için zor tutuyorum kendimi :kızgın::kızgın:
Kırın kalbini yaa anneniz bile olsa bencil bir insan... İnsan kendi torununa nasıl parayla bakar hem yaa... Tamam ihtiyacı vardır paraya maaş olarak değil de ihtiyacı olduğu için arada bir kızım şuna sıkıştım şuna ihtiyacım var der siz de maddi yardımı yaparsınız. ''Anne bir süre gelme alışsın kusura bakma alınmaca darılmaca yok sen geldikçe alışmıyor bir süre alışana kadar fazla görünme çocuğa'' bunu demek zor değil bence annen olabilir ama sen de bir annesin çocuğun için çırpınıyorsun bırak küssün illa yumuşar zaten.
Bakıcının çocuğu beni rahatsız etti sadece. Belki de çocuk ses yapıyor rahatsız ediyor oğlunuz o yüzden uyuyamıyor? Bence çocuksuz bir bakıcı arayın bir yandan.

ben görmedim eline bastıgını.. annem görmüş kadında bastıgını görünce hemen koşmş gelmiş o konuyu zaten ben bakıcı ile özel olarak konuşurum ama ben bu annemi napacam nasıl ırıcam ? kadn daha 2 gün evvel cocugu bana 15 gün getrmeyn diordu.. eşi ile iyi oldu bugun zırt bizde.. bizde olmasını gec
bide ben uyutum demez mi sinir krizi geciriyorum su an biyerleri yumruklamamak için zor tutuyorum kendimi :kızgın::kızgın:
Gerçekten zor bir durum daha da zorlaştıran anneniz ,bakıcı durumu bana biraz karışık geliyor biz bile çocuklarımıza sabredemez Ken başkasına evde Kamera olmadan güvenmez dim ben .
Sizin yeriniz de olsam
İşten çıkardım, maaşınızın 650 TL sini zaten bakıcıya veriyorsunuz asgari ücret le çalıştığınızı belirtmiş siniz size cüzi bir rakam kalıyor .

şimdi mesaj atmıs uyandı aglıo die bende aglasın susar birazdan dedim .!
Bu sartlarda nasil calisiyorsun yazik.kimbilir ne cekiyorsun .benimde ablam annem para istemisti ama piyasanin iki katiydi o yuzden calismayi rafa kaldirip bir tane daha dogurdum..esim bakici istemiyordu cunku.sabir diliyorum

Ben işten çıkın demem size. Bugün asgari ücret alırsınız yarın birgün zamlanır 2000 alırsınız. Böyle böyle artar. Ayrıca çocuğunuzda günden güne büyüyecek.

Ama çocuğunuzda bakıcıya alışır merak etmeyin. Nerdeyse her çocuk uykuya geçerken ağlar. Benim çocuklarda öyle. Çünkü onlar için keşfedilecek bi dünya var çocuklar gözünden uyku aksa bile bu yüzden uyumak istemez. Annenize bi sınır koyun. Net biçimde söyleyin. anne torununu seviyorsan aşılması için böyle yapma deyin.
Eğer bakıcı sıcakkanlı neşeli ve hoşgörülü ise çocuğunuz aşılır merak etmeyin

Annenizi aradan çıkarın,yeni bakıcıya ve oğlunuza biraz zaman tanıyın. Kadın size yedi yemeğini dese nereden bileceksiniz yedi mi yemedi mi? Dürüst davranıyor en azindan.
Annenize güvenemezsiniz artık zira torunundan ziyade kendi durumuna göre hareket ediyor,tekrar güvenseniz "ben bakamıyorum"deyip çekilse olan yine size ve yavrunuza olacak.
Hic yüz vermeyin. Karışma anne zamanla alışır deyip çıkın işin içinden.
Bakıcının çocuğu alışana kadar ikisini yanlız bırakmamasını tembihleyin ama lütfen. Oda minikmiş,kıskançlıkla birşeyler yapiyor olabilir,gözü üzerlerinde olsun daima.

Back
X