Benim anladığıma göre anneniz ve babanız arasındaki "karı koca" ilişkisi bitmiş ve bunun yerini "ev arkadaşlığı" almış. 45 yaşında gözüken 60 yaşındaki anneniz babanızda bulamadığı heyecan ve tutukuyu dışarda arayamaya başlamış ve görüldüğü üzere de bulmuş. Bizler 60 yaşından sonra begenilme, istenilme ve cinsellik güdülerinin azalması gerektigini düşünüyoruz ama demek ki öyle olmuyormuş. Annenizin bunu (aldatma olayini) sizin yaninizda da cok rahat sekilde yapiyor olmasinin sebebi bunu yapmakta kendinde hak bulması bence. Babanızın onun beklentilerini karşılamayan ve bunun icin caba sarf etmeyen, pasif, sorgulamayan, cesaretsiz bir insan oluşu ona onu aldatması icin bir bahanesi oldugunu düşündürtüyor. Bu konuda haklı oldugunu düşündüğü icin de yaptigi ona göre dogru bir sey ve dolayisiyla bunu yaparken de sizden ve babanizdan utanma hissi yaşamıyor. Yani kısacası konu arsızlık boyutuna ulaşmış. Bunu ögrendiginiz halde babanıza söylememiş olmanin vicdan azabini uzerinizden atın bence. Ben babaninizin bunu bilmediğini ya da hissetmedigini dusunmuyorum. Olsa olsa mevcut konforunu sarsmamak adina üç maymunu oynuyordur. Ben sizin yerinizde olsam annemi karsima alir konusurum. Bu yaptığını tasvip etmedigimi, kırıldığımı, hayal kırıklığına ugradigimi, ogrendigim bu olayin bende yarattigi duygulardan filan bahsederdim. Onu benle, babamla ve kardesimle empati yapmaya davet ederdim. Bu iliskiye devam etmek istiyorsa, bunu benim degil kendisinin babama aciklamasinin gerektigini ve bosanmasi gerektiginden filan bahsederdim.