• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Oncelikle benim tavsiyem hergun 1 tatli kasigi kimyon at kendi agzina ,ustune 1bardak.su ic yut yani.. gercekten faydasini.gorursun. istersen 2tatli kasigi yap.. cocuk daha az hircin oluyo,gaz cikarmasinda etkili. Bizim bebegin gazi daha yenilerde gecti su an 5aylik olmak uzere..
Yardim edebilcek kimse yoksa sana, bu surecte bu kadar yipranman da cok.normal. kizma kendine.. ama bebegine de kizma. Napsin minnacik caniyla. Ayaklarinin ellerinin farkinda bile degil hic bisey yapamiyor ama.aci sanci cekiyor ne yapsin aglamayip.. onu teselli et.. :(

Onlar kendini kandiriyo canim tabikide herkes yoruluyo yeter artik dedigi zamanlar oluyo ama baskalarina yansitmamaya calisiyolar bu ara bende acayip sikayetleniyorm yetisemiyorm yoruluyorm 16 aylik olcak kucukken cok sakindim gercekten hic zorlanmadm kolay bi çocuktu ama smdi o kadar hareketli ki bide kuccak istyo kucukken almadm yani kucagima akilli akilli yatardi kendi kendine uyurdu hic sesi cikmazdi smdi canimi okuyo tabiki cok sevyrm bi yerine biseu olsa en cok benm canim yaniyo ama kiziyormda bagiriyorm da bende insanm benmde. Uyumaya dinlenmeye ihtiyacım var anne oldum diye yorulmaya hakkimiz yok mu

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Siz gerildikçe bebekler daha gergin olur. Siz rahat oldukça oda rahatlar. Hep sakin sakin aynı tonda konuşun. (Tecrübe ile sabit. Kızım şimdi bile ben gergin olunca daha olaylı oluyor amaben sakinsem çocuk melek :) )

bence sizin gerginliğinizi, sinirinizi hissediyor. Daha sakin daha mutlu olmayı başarmalısınız.
Şimdi diyeceklerim için muhtemelen geldi gene çocuğu olmayanlar diyecekler ama; ben ve bir dolu arkadaşımız bütün o yaşadığın şeyleri yaşamak için ömrümüzü tüketiyoruz ve veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Biraz da o taraftan bak olaya. Aslında o ağlayan minicik bebeğin için yıpranan binlerce kadın var...

Önce biraz sakinleyin, birkaç saat babası baksın, yürüyün temiz havada düşünün.

Tek değilsiniz, üzülmeyin, hepsi geçecek!

Benzer seyleri yasadim sizinle,tek anladigim.siz ne hissediyorsanız coxugunuz oyle oluyor.
Mutsuzsaniz o da mutsuz,gerginseniz o da gergin...yani kötüye odaklandikca kötüye gidiyor hersey.
Bu yüzden rahatlamaya çalışın. Ninni açın ya da siz söyleyin.
Esinize bırakın 1 saat bi yürüyüş yapin gelin.bu zamanlar gececek.
Etrafınızdaki mikemmel anne profillerine de inanmayin..herkes disarda super anne zaten.

kuzenimin cocuguda boyle ama onunki kaynanasi kucaga almaya alistirdigi icin cocuk biraktiklari an aglamaya basliyo onunda yapmadigi kalmadi duzeltmek icin
su yatak yani besikler var belki o bi ise yarar denedinizmi bilmiyorum birde anneler daha iyi bilir ama rezene cayi denedinizmi hic hem sizi hem bebegi sakinlestirir biraz bilemiyorum kac aylikken icirilir bu papatya rezene caylari ama

Bu konuyu nasıl buldum okudum tamamen şans ilk söyleyeceğim mutlaka psikolojik destek alın. Sonrasında ise şunu bilin kucağına bebeğini almak için yıllarca çabalayan o kadar çok kadın var ki ... siz ne kadar şanslısınız . o bekleyen kadınlardan biri de benim.
Bir tüp bebek bölümüne şöyle üstünden bir göz atın evet sıkıntılarınıza çare olmaz ama ne kadar şanslı bir kadın olduğunuzu görürsünüz.
Aylarca iğne ilaç kullanıp operasyonlar geçiren kadınlar kucağında bir bebek olsun diye aylarca dua edip sonucu olumsuz olsa da yıkılıp yıkılıp yeniden ayağa kalkan ve anne olmaya çabalayan kadınları görün. Derdinize derman olmaz belki ama bardağın boş tarafını görürseniz ne kadar şanslı olduğunuzu anlarsınız belki en azından psikolojik destek almaya ikna olursunuz.
Umarım en kısa zamanda bebeğinizle mutlu günleri yakalarsınız

Feryad fıgan aglamaktan bahsetmıyorum. Ufak tefek mızıldamada kımıldamaktan bahsedıyorum. Kucagına elbette alıcaksın sarılıcaksın opuceksın koklıcaksın. Kucakta uyutmak ne kadar dogru. Kucakta uyıcak ne bısey yapabılırsın ne bır bardak su ıcebılırsın.

O ufak tefek kımıldanma acıkıyorum uyarısı kızımda. Ben hemen alıp ihtiyacını giderirdim. Çok da gazlı bir bebekti sadece göğsümde rahat ederdi uyusun diye yapmadığım kalmazdı. Yanımda da yatırdım kucağımda da uyudum. Ama artık geçti gitti yatağına koyunca 10 dk da uyuyor :))) inşallah herkesin huzurlu rahat bir bebişi olur ;)

bebeginiz daha çok küçük. dış dünyayı tanımaya çAlışıyor. su an onun için sürekli hareket eden o eller ayaklar bile yabancı. bunlar da ne niye böyle hareket ediyor diye düşünüyor. kızım 20aylık emin ol ben de aynısını yaşadım. bütün gün evde tek başına deliriyorum sanırdım. bi gün. bebeği alıp atcam diye kwndimden korkardım o derece. öyle kriz anlarında vücudu size yapışık şekilde tutup kulağına şişş yapın rahatlatir. nette anne karnında gerçek ses var ben çok faydasını görmüştüm rezene kimyon için bi çay kaşığı yatmadan verin mümkün olduguncs onun yanında bağırıp cagirmayin ben bebegimin yüzüne seni ben istemedim diye bile bagirirdim :KK61:herkes bu yollardan geçiyor o süper annelere de inanmayın dışarıya öyle görünüyorlar siz kendinizi elestirdikce onlar aksini söylüyor

Valla o kadar iyi geldiniz ki...
acaba kimliklerimiz açık değil birbirimizi tanımıyoruz diye mi söylemek kolay geliyor?

Neden bunları yüzyüze konuştuğum kimseden duyamıyorum insanlar bana vicdansızmısım gibi davranıyor
kesinlikle sen milleti takma. sana süper anne ama tek başına bebegiyleyken basil olduklarını nerden biliyorsun. emzik için de o kadar katı olma bence. ben de verdim ilk dönemler biraz da mecbursun çünkü memede susma sebepleri sadece açlık değil. bebeklerin o dönem bildiği tek şey emmek ve bunu sadece annede yapabildikleri için memede susuyorlar.aç olduğu için değil emme refleksi olduğu için memede susar bebek. ben tracy hogg bebek bakımı kitabını almıştım çok faydasını gördüm. okudukça harbiden yaa doğru dediğim çok şey oldu. tavsiye ederim

40 sayfa olmuş yazıldı mı bilemedim
Şermin Çarkacının "başlarım böyle anneliğe" diye bi kitabı var tavsiye ederim. İnsanın içi rahatlıyor okuyunca:)

Hayır damla vermedi bi tane devit damlası var o mu acaba?
hayır canım o değil. ben infantum gaz damlası kullanmistim çok faydasını gördüm ama birçok marka var herkes başka birinden memnun kalıyor bide gaz ilaçları en az5gun düzenli kullanınca faydası oluyor iki defa verip olmadı diye düşünme en az bi hafta düzenli ver. sen kendin rezene kimyon iç aktardan tohum olarak alıp. sıcak banyo acı elma yağı var onunla ayak altına masaj iyi gelir. birçok yöntem var aslında dene hepsini muhakkak biri iyi gelir

siz onu sevmiyorsunuz kahrini cekmek bile sevimli gelmeli cogu zmn bir bebegin..kesjw sizden uzaklastiesalar onu..kaynanan baksa bi muddet

hayır canım o değil. ben infantum gaz damlası kullanmistim çok faydasını gördüm ama birçok marka var herkes başka birinden memnun kalıyor bide gaz ilaçları en az5gun düzenli kullanınca faydası oluyor iki defa verip olmadı diye düşünme en az bi hafta düzenli ver. sen kendin rezene kimyon iç aktardan tohum olarak alıp. sıcak banyo acı elma yağı var onunla ayak altına masaj iyi gelir. birçok yöntem var aslında dene hepsini muhakkak biri iyi gelir

5 kere gaz lambası diye okudum ya :D nasıl ıyı gelıyor acaba gaz lambası dıye de dusunuyorum :))

siz onu sevmiyorsunuz kahrini cekmek bile sevimli gelmeli cogu zmn bir bebegin..kesjw sizden uzaklastiesalar onu..kaynanan baksa bilmuddet
Davulun sesi uzaktan demişler!! Siz boyle soyleyince sustu bebek annede artik kendini muhtesem hissediyr. Bunu soylemeseydiniz iciniz rahat etmezdi dimi çatlardiniz sussaydiniz.

Ahanda ben aynısıydık şuan 4 ayimiz bitti,düzeliyor bende senin gibi yaşadım bağırdım ağladım ,delirdim,herkesi evden kovdum lohusa ligi sonuna kadar yaşadım ,gece uyumuyordu 2 ay ağladı damlaları fayda etmedi herşeyi kullandım ,zico,sabsimlex,biogaia,kimyon içi edin,bir iki damla daha ,gece yarıları hep dr,daydım taki iyi bir dr,bulana dek

Coliax diye bir damla var tamamen bitkisel o bize çok iyi geldi onunla biogaia ayni anda kullandık 3 ay sonra yavaş,yavaş düzene girdi simdi 3saat uyuyor gece emzirip yatırıyorum tekrar uyandırmadan ,altını almiyorum kaka yapmadıysa eğer dene yanıl ogreniyosun canım,40,indan sonra gece kakası azalicak zaten

Ben çok sabirsizim varıp çağrı yordum sonra oturup ağlıyodum onunla ,özür diliyorum hemen ondan
Anlayıp hissediyorlar sabret ,etraftakileride takma ,baby sleep sound indir uçak moduna getir başucuna koy orda elektrik süpürge sesinden birini sec uyur emin ol

Bizimkinin uykusu çok hafif memede uyuyo bırakınca da uyaniyo gündüz kıpırdamadan öylece duruyorum yeterki uyusun diye

Geçicek inşallah sabir,sabir 3 ay sonra düzelicek

siz onu sevmiyorsunuz kahrini cekmek bile sevimli gelmeli cogu zmn bir bebegin..kesjw sizden uzaklastiesalar onu..kaynanan baksa bi muddet
Evet doğurdu ama sevmiyo. Siz böyle dediniz ya şimdi tövbe edip 2 rekat namaz kılacak. Yüzü nurlarla aydınlanacak ve bebeğine dünyadaki en aşık anne olacak. Siz de bunu sağladığınız için sevap pointleri alıp, cennete gideceksiniz. Tebrikler.

Siz de 3 yaşındaki çocuğunuzun kucak istemesinden mutsuz olduğunuz için çocuğunuzu sevmiyosunuz o zaman? Zor günler geçiren anneliğe alışmaya çalışan bir kadına yorum yaparken biraz daha sağduyu kullanın. Aklınıza gelen ilk nahoş kelimeleri sıralamayın. Kaynanan baksın bilmem ne. İnsanlar zaman zaman çocukla ilgili mevzularda da mutsuz olabilir. Kimse kusursuz değildir. Peygamber değiliz sabır taşı olalım. Destursuz yorumlarınızı kendinize saklayın. Konu sahibinin 2 damla gözyaşına sebep olsanız helal etmese ödeyemezsiniz diğer tarafta. Selametle

Back
X