• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Arkadaşım ağlayacak susacak sen yaşlandığındada onsana diyecek uyusana hiç mutlu değilim diye kendini topla annesin sen daha nelerini yaşayacaksın sen böyle yaparsan başkaları neler yapar o çocuşğa güçlü ol doğurdun madem senden başkası yokuyku nedir ya bebek uyuyanca uyu yada çağır birini biraz baksın töbe ya bebeğe sinirlenen insana ayar oluyorum

Hemen yardim al annen falan yaninda kalamazmi. Depresyondada olsbilirsin.

6. Bebeğimin büyütüyorum. Bazı şeyleri yeni farkettim. Mesela hamilelik süreci ne kadar rahatsa bebek o kadar uysal oluyor
İkincisi sizin psikolojiniz. Siz stres yaparsanız bebek huzursuz oluyor. Eğer yapılacak bir iş varsa ya da uyumak için onun uyumasını bekliyorsanız bebek bunu anlayıp huzursuz oluyor. Boşverin ev işini ve yemeği. Bebeğiniz sakinken yanına yatın onu sevdiğinizi söyleyin gülümseyin. Emzirirken başka birşey düşünmeyin ona bakın okşayıp öpün vs. Tahminimce daha kolay duzelecektir

Hepsini okuyanadım, çok uzun olmuş.
Bebeğini emzirirken doğru tutuyormusun?
Göğsün acıyor diye sütten kesmeyi düşünmüşsün, bence anne olmaya hazır olmadan anne oldun. Bebeğin senin kucağından başka kucak arıyorsa kendini sorgulamalısın. Üzüldüm bebek için. O sana muhtaç. Aranızda sağlıklı bir iletişim yok. Bebek büyütmek zordur. Herkes yaşar bunları, ama kimsenin gözüne gelmez, sadece tatlı tarafları ağır basar. Hiç bir anne bebeği emzirme döneminde derin bir uyku çekemez. Tuvalet ihtiyacını bile doğru düzgün görmez, yemeğini yiyemez, ama şikayet etmezler. Annelik duyguları ağır basar. Sende farklı olmuş. Bebek içinde senin içinde eziyete dönmüş bu süreç.
Lohusa depresyonu geciren bi anneye soylemek için harika sozlermis gercekten ben bayildim. Siz ne dediginizin farkinda misiniz ?

Malesef buyutup bakmak hıc kolay olmuyo. Sana onerım bır muddet evıne alma kımseyı sen bebegın babası olsun. Ve sakın olmaya calıs,rezene cayı ıc sutunden bebegede gecer,ıyı gelır. Bır duzen kur nasıl alısırsa oyle gıder. Kucagında uyumasına musade etme. Hemen agladıgında kosma. Ses olmasın dıye ses yaomaktan cekınme. Baba evdeyken cık markete gıt. Banyo da kuvetı doldurup yat. Kahve ıc. Inan sen gergınsen bebekte gerılıyo. Rahat ol hepımız gectık bu yollardan zor kolay oldugunu dıyemem. Ama dedıklerıme bır kulak ver.

Kardeşim sabret ben uykuya çok duskun bi insanım oğlum ilk 3 ay beni resmen perişan etti psikolojim bozuldu olmuyo ben neyi yapamiyorm neden ağlıyo neden mutlu deyil bakamiyorum mu ben bir sürü endişe yaşadım bazen kızdım ogluma sonra gözlerine baktım masum beni anlamayan bana muhtaç ufacık bi melek var oturdum ağladım neden kızıyorum diye... duzelecek inan ki duzelecek sen ne kadar sakin olursan bebeğin de o kadar sakinlesecek agliyomu panik yapma sakin bi şekilde sırtını okşa sev geçecek yavrum de aç kolik bebek müzikleri var onlardan dinlet süpürge saç kurutma makinesinin sesi sakinlestiriyo bol bol gazını çıkar ayaklarinı karnına doğru ileri geri hareket ettir bak gör büyüdükçe şu gaz problemini atlatsin herşey yoluna girecek ve sana sarilacak annem diycek o gunleri düşün dünyaya alışacak birbirinze alisacaksiniz inan herşey çok güzel olacak biraz zaman ve sabır...

Malesef buyutup bakmak hıc kolay olmuyo. Sana onerım bır muddet evıne alma kımseyı sen bebegın babası olsun. Ve sakın olmaya calıs,rezene cayı ıc sutunden bebegede gecer,ıyı gelır. Bır duzen kur nasıl alısırsa oyle gıder. Kucagında uyumasına musade etme. Hemen agladıgında kosma. Ses olmasın dıye ses yaomaktan cekınme. Baba evdeyken cık markete gıt. Banyo da kuvetı doldurup yat. Kahve ıc. Inan sen gergınsen bebekte gerılıyo. Rahat ol hepımız gectık bu yollardan zor kolay oldugunu dıyemem. Ama dedıklerıme bır kulak ver.

Siz iyi misiniz? Ağladığında nasıl koşulmaz bebeğe? O daha küçücük kucağa ve sevgiye ihtiyacı var...

Düzen elbet kurulur ama önce bebeğin bu dünyaya adapte olması gerekli. 3. Aydan itibaren kendi bedeninin annesinden ayrı olduğunu anlar bebekler. 40 ı çıkmamış bebek ne anlar alışmaktan.

Ben mi fazla duygusalım bilemiyorum

Geçecek canım... Sabret. Bebeğim ilk doğdugunda bende karnını doyurcam koyacam beşiğine uyuyacak sanıyordum. :) Yasadım ve gördüm öyle değilmiş :) Başta çok zor geliyor ama inan alışıyorsun . birkaç ay sabret Lütfen miniğinin ellerine gözlerine bak . Senden başka kimsesi yok . Üzülme ,ağlama inanki senden çok etkileniyor . Sabırla bekle :KK200:

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Ayyy canım benim o kadar iyi anlıyorum kı seni.. benim geçen seneki hallerim; çıldırmaya ramak kala... hep ağlardı, herkes bu çocuk niye böyle derdi. Kolikti akşamları hep ağlardı sağolsun. Hiç bişey rahatlatmazdı. Ben uykusuz sinirli gergin. Yavruma da bağırırdım, benim yüzümden böyle o da gergin diye düşünüyordum.. şuan bi sor.. maşallah . Geçen seneki O bebişle alakası Yok:) çok çok şükür.. geçiyor diyorlardı inanmıyordum ama geçiyor. Annelik çok zor gerçekten. Rabbim yardım etsin. Geçecek bu günler bi gülsün bi tepki vermeye başlasın; düzelecek herşey yavaş yavaş..

Siz iyi misiniz? Ağladığında nasıl koşulmaz bebeğe? O daha küçücük kucağa ve sevgiye ihtiyacı var...

Düzen elbet kurulur ama önce bebeğin bu dünyaya adapte olması gerekli. 3. Aydan itibaren kendi bedeninin annesinden ayrı olduğunu anlar bebekler. 40 ı çıkmamış bebek ne anlar alışmaktan.

Ben mi fazla duygusalım bilemiyorum
Feryad fıgan aglamaktan bahsetmıyorum. Ufak tefek mızıldamada kımıldamaktan bahsedıyorum. Kucagına elbette alıcaksın sarılıcaksın opuceksın koklıcaksın. Kucakta uyutmak ne kadar dogru. Kucakta uyıcak ne bısey yapabılırsın ne bır bardak su ıcebılırsın.

Kolik ile ilgili teoriler var ama uzmanlar net bir sekilde nedenini aciklayamiyorlar. Soz konus bebek oldugu icin bir yere kadar tetkik yapabiliyorlar. Ama bebeklerin o kadar aglamasi bosa degil keske simarikliktan agliyor olsalardi. Bir huzursuzluklari, acilari var ama soyleyemiyorlar maalesef...

6. Bebeğimin büyütüyorum. Bazı şeyleri yeni farkettim. Mesela hamilelik süreci ne kadar rahatsa bebek o kadar uysal oluyor
İkincisi sizin psikolojiniz. Siz stres yaparsanız bebek huzursuz oluyor. Eğer yapılacak bir iş varsa ya da uyumak için onun uyumasını bekliyorsanız bebek bunu anlayıp huzursuz oluyor. Boşverin ev işini ve yemeği. Bebeğiniz sakinken yanına yatın onu sevdiğinizi söyleyin gülümseyin. Emzirirken başka birşey düşünmeyin ona bakın okşayıp öpün vs. Tahminimce daha kolay duzelecektir
6. mı maşallah diyorum size :nazar:

Ayrıca minik bebeğe anne sütü harici rezene vs önermeyin. Ben verdim kusmaktan hal oldu çocuğum. Anne icsin sutunden gecsin.

Lohusa depresyonu geciren bi anneye soylemek için harika sozlermis gercekten ben bayildim. Siz ne dediginizin farkinda misiniz ?
Hep anne hep anne ... birde bebeği düşünün ya! Garibim birde o bebek konu açabilse. Bebek umurumda benim. O kadar.

Hep anne hep anne ... birde bebeği düşünün ya! Garibim birde o bebek konu açabilse. Bebek umurumda benim. O kadar.
Anne kendisini iyi hissetmeden bebege nasil iyi hissettirebilir? Kadinin moralini iyice bozunca bebek daha huzurlu olacak falan mi zannediyorsunuz

Sanırım lohusa depresyonuna girmişsiniz. Her kadının yapısı bir olacak değil. Ben ailemden farklı şehirde tek başıma yardımsiz çocuk büyütmeye çalışan biriyim. Bebeğim yakında 1 yaşına basıcak.

Ben mesleğim gereği olsa gerek tahammül sınırım hep vardı. Hatta bebeğim sessiz olsa dahi sıkılıyor gibi gelirdi. Kitap okurdum oynardım evin içinde dolaştirirdim. Ağlasada ağlamasada hep onunla ilgilenirdim.

İlk zamanlar ağlardım çocuğum sıkılıyor diye . Düşün oyuncak oynamayı bile bilmezken oyuncakciya götürür ve ona gösterir oyunu oynardım beni görmesi onu can sıkıntısından kurtarır diye:deli:

Bazen kendime zaman ayirir kitap okurken üzülürdüm tekrar ona yonelirdim.

Demek istediğim şuki herkes farklı yaşar lohusaliği. Sen asla kötü bir anne değilsin . ZaManla geçicek. Vesvese geldiğinde saçmalama de kendine.
Seni herkesten çok sevicek emin ol ..
Birlikte duş alın onu dusta emzir aranizdaki bağ kuvvetlenicek. Gerekirse yatarak emzir onunla yat uyanana kadar.Tomrisin notları var ten temasi Vs. . Senin enerjinden çok çok etkileniyor emin ol.
Ben oğlumu uyuturken göğsümde uyuturdum. Kalkınca ağlardı ve yatmak zorunda kalırdim iki büklüm olurdum. Şuan içerde yatıyor çok şükür. Zamanla okadar keyif alicaksinki. Klişe olucak ama tadını çıkar hersey geçiyo. Estağfurullah de her vesvesede .. zamanla hersey çok güzel olucak. Onâ hep sevdigini güzel sozler söylemekle ise başla mesela.

Dipnot:Kötü bir anne olsan kendini sorgulamazdin. Kolaymi hamilelik ,doğum ve üstüne lohusalik. Eve yeni birey geldi sorumluluk. Sen aslında çok güçlusün denizleri geçtin küçük bir deredesin boğulma karaya çok az zaman kaldı. Gerisi çiçek böcek günlerin . :KK200:

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
senin rahatsızlığın huzursuzlugun memnuniyetsizligin varya o stresin fln o bi aylık dediğin bebeğin hepsini hissediyor ve öyle davranıyor sen herşeyden önce kendine bi çeki düzen ver.
bn kızım 6 aylık olana kadar kucağımda uyudu bnde oda huzurluydu düzenli uykumuz yoktu yerinde asla uyumaz sabaha kadar on oniki defa uyanirdi.
kimsenin bebeği mükemmel uslu kesintisiz uyumuyor amma kimse de bebeğine küsmüyo kuran okuyun çocuğa nazar ayeti ayetel kursi felak nas okuyun devamlı ve çok huzursuzsa bebek bi doktora götürün bu bebeği ne kadar istediniz onu düşünün zorla evlat edinmiş yada istememişsiniz gibi konuşup anlatıyorsunuz sinir oldum kusura bakmayin

Canım sakın kendini suçlu hissetme sabret geçecek bu günler ben 3 ay çektim 17saat wcye gitmeden emzirdigimi biliyorum nolur sabret aynı şeyleri bende yasadim beni sevmediğini düşünürdüm ama seviyormuş inşallah sende rahat edeceksin

ablamın da bebeği oldu 15 günlük falan. bir bebek 9 saat ağlar mı, morarıncaya kadar ağlıyormuş.. dr. a götürdüler tahlillerde bişey çıkmadı. gazı fazlaymış biraz. ya uyuyor ya ağlıyor normal bir zamanı yok. annem sürekli yardıma gidiyor.
Allah yardımcınız olsun, ablam çare bulamadı henüz

Back