• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Lohusalıkta çoğu annenin yaşadıklarını hissettiklerini yaşıyırsunuz siZde. Geçecek bu günler üzülmeyin. Kolik bebeğe fön makinesi seside çok iyi geliyor. Baya sakinleştiriyordu benim oğlumuda. Ağlayınca yada uyutacağım zaman internetten hemen fön makinesi sesi açıyordum sakinleşiyordu. O tip uğultulu sesler elektrik süpürgesi fön makinesi gibi çocuğun anne karnında duyduğu seslere benzediği için sakinleştiriyormuş. Denemiştim bende işe yaramıştı. Şuan beş yaşında herşey çok geride kaldı. Umarım sizdede işe yarar. Ama gerçekten en önemliside anne gerginken kesinlikle bebekte gergin oluyor. Siz ne kadar sakinleşip yatışırırsanız onada yansıyacaktır. Sağlıkla ve huzurla büyütün inşallah.

bir alemden baska bir aleme gecmis ve daha ne oldugunu bile anlayamamis tek bagi sen olan bir canlidan bahsediyorsun.
agir bir lohusa depreayonu geciriyorsun. bebeginbde gaz sancisi var, kiraz cekirdegi yastiklarini dene dr a danisarak birkac damla var onlari dene.
1 aylik bebek oyundan anlamadigi gibi simarikliktan da anlamaz.
hic sevgiyle bahsetmenissin, onlar hissediyorlar pembe. oyle guzel hissediyorlarki sendeki duygulari.
biran once bir yakinindan veya bir uzmandan destek almalisin. bir arkadasin desigi gibi o.sadece BEBEK hatta daha da ileri o sadece YENIDOGAN...

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Canim yorumlari okumadım belki yazacaklarim denmkstir senin bebis kolik sanirim anlattiklarina gore benim bebisimde kolikdi suan 8 aylik inan hala huysuz mizmiz gece gunduz surekli salliyoruz perisaniz bende ilk dogdugunda senin gibiydim hatta Allah affetsin pisman bile olmustum cocuk yaptigima zamanla alisiyosun yapicak bisey yok coook rahat bir hayattan zorlu bir hayata gectin cok normal zorlanman ve o dedigin anneligi doyasiya yasayanlar cocuklari sakin olan anneler sabir canim sabir cocuk sahibi olup su bizim yasadigimjz sıkıntilari yasamaya razi olan o kadar cok kisi varki hep sukur et bebisini kokla uyumuyorsa besik al salla cevremdekiler 40 in icinde bebisleriyle disari cikiyorlardi inan ben 8 aylik bebegimle daha 1 haftadir cikmaya basladim olsun bunada sukur geciyor hepsi sen sadece sakin ve sabirli ol Allah yardimcin olsun

Konu sahibi farkındadır emin olun bebek olduğunun.sadece o Yeni anne olmuş biri ve bazı şeylere henüz alışamamış.bebeğide belliki zor bi bebek ve çaresiz kalmış yardım istiyo.sizde çok yardımcı olmuşsunuz.
Ben sadece bebek olduğunu ve bi günahı yada kabahati olmadığını hatırlatmak istedim. Sürekli ağlıyor şöyle böyle dediği için.

Bebek büyütmek hiç kolay değildir eminim ama yazınızı okurken o gerginliğinizi sinirinizi sizi hiç tanımama rağmen bile yazınızdan anladım. Ben bile anladıysam o bebek kucağınızda nasıl hissetmesin. Lütfen daha sakin olun. Ailenizi kovacağınıza annenizden destek alın. Biraz o baksın o sırada uyuyun dinlenin. Dönüşümlü bakın. Böyle kin güder gibi davranmanız hemde kendi canınıza hiç normal değil.

Bence cocukla yalnız kalmayın anneniz falan gelemez mi.Kolik olduğu cok belli benim oğlum da kolikti 2ay kucagimda uyuttum asla uyumuyordu baska türlü.Fon makinesi sesleri falan internette var onları dinletin söyleyenler olmuştur yorumları okumadim.Birde araba varsa bindirin gezdirin mışıl mışıl uyur:anne:

Annelik anlatıldığı gibi değil evet.
Bana diyorlardı hep hele bir doğur bak nasıl sevicen niye daha önce yapmamışım diyeceksin.
Hiç öyle olmadı hiç niye daha önce doğurmadım demedim. Seviyordum tabi ama başkasınındı sanki. Öyle anneyim ben şöyleyim modunda hiç değildim. Annelik rolüne bürünmem kızıma alışmam aylar aylar aldı.

Malesef bebeğim benim depresyonum oldu. Zor günlerdi benim için kızım için ev halkı için.

Senin durumuna ek birde emzirme problemimiz vardı. Kızım düşük doğum kilosunda doğmuştu.
Yaşadığın bütün öfke patlamaları krizler bende de vardı. Fazlası var eksiği yok.

Kızım dedesinde sakinleşiyordu benim kucağımda ağlıyordu.
Ben kızımın dilinden anlamıyordum Ne acıktığını ne uykusunun geldiğini anlıyordum.
Bizim ağlama krizlerinde fön makinesi sadece işe yaradı.

Şimdi ben sana günde yarım saat bırak dışarı çık desem bir kuaföre git desem yapmayacaksın biliyorum çünkü yapamayacaksın.
İnsanın psikolojisi iyi olmayınca hiçbir şeye odaklanamaz. Ha birde insanlar seni suçlar sanki elindeymiş gibi.

Gene de yapmaya çalış nefes al biliyorum boğuluyorsun . Yanyana olsak sımsıkı sarılırdım sana.

Zaman zaman zaman

Lohusalık sıkıntısı dışarıdan bakılınca anlaşılamayan yaşayan için başedilmesi güç bir canavar anneye destek tek ilaç.

Ama tünelin sonunda ışık var canım

Benim iki numara bana çok düşkün. Wc ye bile gidemiyorum. Sürekli kucağımda durmak istiyor. 1 yaşına girecek hala yapışık ikiz gibi geziyoruz. Geçen gün araba yolculuğu yapıyoruz. Ne yapsam durmuyor, illa kucağımda duracak meme emecek. Bir ara o kadar bunaldım ki camdan atasım geldi (Allah korusun). Şu anda bile evde kucağımda oturuyor, öteki odaya bile gidemiyorum. Bu günlerde geçecek diye kendimi avutuyorum.

Mükemmel anne olmak için kendini yıpratma, zamanla herşey yoluna girecek. Dua et sağlıklı, eli kolu düzgün bebeğin var.

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Yazını okurken bir an 1 sene öncesine gittim.Canim benim yaa.Bende oyleydim valla cildiriyordum sinirleniyorum ama gerçekten 40 çıktıktan sonra düzeliyor bende senin gibi diyordum hatta 40 ima 3 gün var nolcak sihirli değnek gelip degcekmi dedim ve gerçekten değdi gibi birşey oldu çok şükür şimdi 1 yas 3 aylık şuan.Daha yolun basindasin şimdide ben diyorum ki keşke küçük kalsaydı şuan bile neler yapıyor deliriyorum ama şuan senin lohusalık depresyonun var tatlım o yüzden KV annenden yardım iste ve uyar onları bana bişey demeyin diye en azından evin temiz ve yemeğin olur sağlıcakla buyutursun insallah

Lohusalığı dibine kadar yaşıyorsunuz lütfen destek alın yazdıklarınızı okurken sizdeki stresi ben bile tüm vücudumda hissettim bebeğinizin sakin olması için önce sizin sakin olmanız gerekiyor kesinlikle kolik bi bebeğiniz var benim kızımda ilk 50 gün kolikti Allah'tan çabuk geçti bizim koliğimiz hergün aynı saatte ağlamaya başlardı 1 saat 2 saat Artık uyuma ama ağlamada diye yalvarırdım küçük ses bombası tarzında müzik aletleri var ona süpürge ve fön sesini internetten indirip kaydetmiştik ağlamaya başladığı anda açıp dinliyorduk baya işe yarıyordu birde tamamen geçirmesede biraz yardımcı olan bitkiler damlalar ve şuruplar var doktorunuza sorup isteyebilirsiniz adaçayı yağıyla ayak altına ve göbeğine yapacağınız masajlarda fayda edebilir rezene çayıda işe yarıyor aklınızda bulunsun bunların hepsini denedim İnşallah bu günleri çabucak atlatıp bebeğinizin tadını çıkarabileceğiniz günler geçirirsiniz

benim kızım da kolikti, başka sorunları da vardı sindirimle alakalı, gece sabahlara kadar ağlardı, gündüz yemek yapamaz, tuvalete bile gidemezdim, hazır şeyler yemekten 90 kilo olmuştum..
benim size aktarabileceğim tek deneyim şu: siz ne kadar rahat ve mutlu olursanız bebeğiniz de o kadar rahat ve mutlu olur.

hatta bir dönem ben her regl olduğumda (40 ım çıkmadan regl olmaya başlamıştım) sütüm azalıyor o yüzden kızım çok ağlıyor diye düşünüyordum.
oysa aslında her regl döneminde ben gerginleşiyordum ve benden aldığı negatif elektirikle o da geriliyordu, tabi bunu anlamam biraz zaman aldı.
maddi imkanınız varsa bir bakıcı bulun, en azından yarım gün o bebekle ilgilenirken siz kendinize vakit ayırın, gezin, kuaföre gidin, uyuyun, canınız ne istiyorsa onu yapın.

suan hic bitmick gibi gelse de bu surec inan bitcek. ama bebek de olsa bilinc altinda lutfen kotu anilar birakmayin bebeginizin. sizin stresinz ona o kdr net geciyor ki. her cocuk bir olmaz. kim aglar kimi gulec. bebeginze tuhaf gozuyle bakmayin kmse de bakmasin. her cocgun ilgisini ceken onu rahatlatacak bisi vardir. annesi olarak onu kesfetmeye calisin.siz onun annesisiniz. szden daha fazla kimse dusunemez onu. kendinze de hakszlk yapmayin. saglikla buyusun.

Çok normal hissettikleriniz.
Sadece bilmediğiniz şu tüm anneler üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşıyor.
Sadece daha sakin kalabiliyorlar yada öylelermiş gibi yansıtıyorlar emin olun kimse aman 20 saat uyumasam,yemek yemesem,duş alamasamda çok mutluyum diye hissetmiyordur. Sonucta hepsi zaruri ihtiyaçlar. Yeri geliyor 1 fincan kahveyi soğutmadan tek seferde içebilmek dahi lüks geliyor insana.
Bakın benim kızım şu an 4.5 yaşını geçti,bende aynılarını yaşadım,misafir sevmezdi,evime ilk kez gelen insanları evde bırakıp doktora gitmek üzere yola çıktığımı,arabada sakinleşip sustuğunu bilirim kızımın. Evde birileri varken sanki bir yeri kopmuşçasına morarana kadar ağlayan bir bebekti,gece sabaha kadar emmek isteyen,uyutmayan,gece yarısı cin gibi uykusunu almış halde uyanan ve asla 2-3 saat geçirmeden uyumayan bir bebekti. Zor bir bebekti sizin bebeğiniz gibi. Şimdi gülerek anlatıyorum ama yaşarken mutluluktan uçmuyordum emin olun.
Zaman geçti şimdi uyumlu saat 9da kendi uyuyan bir çocuk oldu kızım,hala çok hareketli,aktif bir çocuk ama eskiye nazaran işim kolaylaştı.
Sizde sakin olmaya çalışın,sizin negatif enerjiniz ister istemez geçiyor ona emin olun.
Akşam eşiniz gelince verin 1 saat karnını doyurup,sizde kendinize 1 saatte olsa vakit ayırın. Ama duş alın,ama kahve için,ama kitap okuyun ne isterseniz yapın. Önümüz yaz,akşam 1 saat bebek arabasına koyar gezdirirsiniz,temiz hava iyi gelir,güzelce uyur. Ben bunu çok yapardım,yağmur,camur olmadiğı sürece kışın dahi giydirip çıktım sitenin bahçesine de olsa,20 dakikada olsa,daha sakin oluyordu günün kalanında,rahat uyuyordu.
Bugünlerde geçecek,hep bebek kalmayacak,size düşen en az hasarla atlatmaya bakmak bugünleri.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Annen kayınvaliden veya kardeşin seni en iyi anlayan hangisiyse mutlaka biri yanına gelsin.senin dinlenmen lazım.Bu surecte izin ver sana yardım etsinler.Annen veya kayınvaliden unutma tecrubeli ler.

Annen kayınvaliden veya kardeşin seni en iyi anlayan hangisiyse mutlaka biri yanına gelsin.senin dinlenmen lazım.Bu surecte izin ver sana yardım etsinler.Annen veya kayınvaliden unutma tecrubeli ler.
Benim 3 uncu çocuğum olduğu halde herkes bana acemiymisim gibi davranırdı.Bende o an sinirleniyorsun.Simdi anladimki herkes bana yardım etmeye çalışıyormuş.lohusa psikolojisi insanı başka bir boyuta sokuyor. 6 ay sonra anlarsin:KK68:

bence sorun sizde. yani çok fazla dayanıksızsınız.
bütün bebekler ağlar evet bu doğru. ben burda anne grubunda takılıyordum. yaklaşık 60 tane bebek aynı ay doğdu. içlerinde en fazla 5 tanesi ağlamayan sakin bebekti. sizin bebek 1 aylık. demek ki gazlı bir bebek ve huysuz. benim oğlumda ilk 6 ay full ağladı. yani 24 saatte max 6 saat uyurdu. uykusuzluktan hafıza kaybı yaşamıştım hatta.
yani ben de ağlardım üzülürdüm zorlanırdım. ama duvara bişeyler fırlatmak, keşke anne olmasaydım! demek, bu kadar aşırı mutsuzluk pek de normal değil.
bence biran önce tedavi ol.

Muhtemelen gaz sancısı var.benim oğlumda çok ağlayan bir bebekti.kucagimdan indiremezdim.broş gibi yakamdaydi hep.gunduz uykusu yoktu ancak ben yaninda yatarsam uyurdu.aksam 7 gibi ağlama seansları başlardı ve susmazdi.bizde eşimle arabaya atlar gezerdik arabada susardı afacan.yaklasık 7.aya kadar böyle devam etti.biliyorum zor bir dönem ama senin sakın olman şart.senin gerginliğini hissediyor ve daha çok huzursuzlaniyor muhtemelen.agladiginda çıkıp dolaşın arabayla.Allah kolaylık versin.

Çağırdığımda iniyor çık bi yürüyüş yap gel diyor kucagımda uyurken ona bırakıyorum kucagında tutuyor yarım saat çıkıp dışarı gezip geliyorum inan çok iyi geliyor ama işte o da geçen gün emzik vermeye çalışıyordu çocuga ben mutfaktaydım al şu emziği bi daha anneni aramıcaksin hiç dedi bende duydum bağırdım defol git evimden çocugu benden uzaklaştırmaya çalışıyorsun dedim o da ne alakası var rahat et diye alışsın diye ugrasıyorum dedi tartıstık çıktı gitti küsüz şimdi onuda çağıramıuorum.
Kadına biraz haksızlık etmişsin canım sanki,senden ayırmak değildi tabiiki amacı, bunu sende biliyorsun...Zor günler yaşıyorsun,benim 3 çocuğumun araları azdı,tek başıma büyüttüm,zorlanmadım gibi geliyordu yaşarken.Ama şimdi düşündüğümde kendime ayırdığım 1 dakikam bile yoktu.Sen bakma kelebek annelere.Herkes bir şık,sakin,aynı zamanda sosyal faal olma görüntüsünde.Oysa ki herkes insan ve bir yere kadar dayanma gücü var.Ayrıca emziğe çok mu karşısın,tersini söyleyenler olacaktır ama,ben çocuğu sakinleştirip uyumasını kolaylaştırdığını düşünüyorum.Benimkileri çok uzun emziremedim ama kardeşlerimin çocukları da emzik kullandığı halde emmeden vazgeçmediler.En az 2 yıl anne sütü aldılar.

Back
X