annelik anlatıldığı gibi değilmiş

kolik genelde 3 ayda bitiyor. ondan sonra biraz daha insani bir hayat sürebiliyorsun. ilk zamanlar kolik olan bebek gerçekten çok zor. ben de çok ağladım, mutsuzdum, kendime lanet ettim, niye çocuk yaptık ki dedim, gece herkes uyurken kendimi balkondan atmayı bile düşündüm. uyurum en azından diyordum. kafayı tam olarak kırmıştım. hiç kimse mükemmel değil. sosyal medyadan mükemmel anneleri takip etme sakın, herkesin ya yardımcısı var ya çocuğu kolik değil halinden anlayamaz. annenleri kayınvalidenleri öncelikle kabullen, bırak konuşsunlar. onlar gelince çık biraz nefes al. markete git, kuaföre git. sütünü sağıp bırak.
zamanla düzelecek, inanmazsın ikinci çocuğu asla yapmam derken yapmış olacaksın hatta.

Canım benim benimde 3 uncu bebeğim şu an 11 aylık oldu.yasadiklarini çoğu anne yaşıyor.Daha çok küçük ınan gecicek .ilk bebeğim benimde kolikmis. Ben bilmiyordum .Çok ağlardi onla birlikte bende ağlardim. Şimdi o kolik bebek 19 yaşında Allah'a şükür beni herkesten çok güldürüyor.

Okadar çok şikayet etmişsiniz ki bebeğinizden. Size söyleyeceğim tek şey. O sadece bir BEBEK.
Sizin gibiler yorum yapıp konu sahibi daha da üzmesin mümkünse.belliki kadıncağız lohusa değresyonunda,belki bebeği de kolik...ve konu sahibi zaten pişmanlıklarını da dile getirmiş.pfff uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş

Elektrik süpürgesi sesi indir netten. Ah bir saatlik olan vardı aciyordum çocuk iki dk sonra susuyordu. Bon Bon bakıyordu Anneye her türlü baş ağrısı ama çocuk ağlamasın yeter ki...

Bizim mucizevi iyileşmemiz soyle oldu. Bır gun yıne aglıyor sıradan bır gun , klozete bıle bebekle oturdugum hergunden bırı .
Aksam ustu bebek uyuyunca bende uyuyım demıstım azıcık, nasılsa birazdan kalkacak. Anam sonra ben bır anda acayıp sesler duymaya basladım gece olmus saat 10 uyuyalı olmus 6 saat , zıl calmıslar kapılara vurmuslar, yukardan supurge makınesı hortumu sallayıp camlara vurmuslar ben bı uyandım saate baktım ortalık zıfırı karanlık. aha dedım öldü bu cocuk vallahı öldü, hemen besıge kalktım kaldırdım cocugu mıyyyk yaptı soyle kafasını gecırdı uyuyordu
Ve ondan sonra hersey cok guzel gıttı

Bu arada kimyon çayını deneyebilirsin.Ben kızıma 37 günlükken verdim.sakinlestiriyordu.Allah kolaylık versin

Memede ağlayınca da mide gazını çıkarmaya çabala. Memede ağlama sebepleri mide gazı oluyor. Dik tut kucağında sırtına vur, yuksrı doğru okşa sırtını. Benim deneyimlerime göre bağırsak gazı olduğunda çocuk daha çok memeye yapışıyor. mide gazı ters etki yapıyor.

Yalnız yazılanları okuyunca ıcımden benımkı sımıd boyle yapsa(içerdeki) bayıltırım herhalde dıye dusundum

bir de kolikler için buzuki orhanın youtube da videoları var, 3 ay devamlı dinledik. bazen sakinleşmesine yardımcı oluyordu. ama en çok sokağa çıkmak rahatlatıyordu oğlumu.

lohusa depresyonundasın
benimde hep intahar edesim geliyordu
ama bebeğe negatif enerji veriyorsun sen
bebekler hisseder.
Hatta bir yazı okumuştum. bebeklerin duyguları anlaması beyin okumakla eşdeğermiş diye.

ben de dua ediyorum ikinci kolik olmaz inşallah, sağlıklı olur diye. ama uykusuzluğa nasıl dayanıcam bilmiyorum.
Senın ılkı kac yasındaydı ? Benımkı 7.5 yasında olacak ve okulda olacak ben bebekle bol bol yıyısırım dıye dusunuyorum eve abısı ve babası geldıgındede bebegı onlara satıp kacmazsam eger Benım ılk oglum subat dogumluydu bızde cok sık dısarı cıkıyorduk ancak bu bebekler tam kıs bebegı olacak anca konu komsuya gıderız

Bebegi kolik olan bi arkadaş vardı, kız banyoda yaşıyordu. Sebebi bebeğin çamaşır makinesi sesine susup rahatlaması. Anakucaginda makinenin yanında duruyormus çocuk. Yikacayacak sey kalamadı artık boş çalıştırıyorum diyordu. Giden elektrik ve su parası olsun :)

Acaba annelik size nasıl anlatıldı
sabır ister..
özveri ister..
valla hep annem derdi anne olunca anlarsın diye hakikatten öyle..
eşinizden yardım isteyin alt degiştirme mama hazırlama ..
karnı açsa bebeğin çok sık uyanır ve ağlar ağladığında altına bakın ıslaktır.
bu günler kalıcı değil..

"Bebeğin iki aya kadar ağlaması Allah’tan başka ilah olmadığına (ve Muhammed (sav)’in onun kulu ve Rasulu olduğuna) şehadettir.
Dört aya kadar ağlaması Allah-u Taala’ya itimattır.
Sekiz aya kadar ağlaması Peygamber (sav)’e salavattır.
İki seneye kadar ağlaması da anne-babasına istiğfardır.
Susadığı zaman annesinin göğsünde ona cennetten bir pınar ihsan eder de onu içer. Böylece yeme içme ihtiyacı karşılanmış olur.”
alıntı..

Acaba annelik size nasıl anlatıldı
sabır ister..
özveri ister..
valla hep annem derdi anne olunca anlarsın diye hakikatten öyle..
eşinizden yardım isteyin alt degiştirme mama hazırlama ..
karnı açsa bebeğin çok sık uyanır ve ağlar ağladığında altına bakın ıslaktır.
bu günler kalıcı değil..

"Bebeğin iki aya kadar ağlaması Allah’tan başka ilah olmadığına (ve Muhammed (sav)’in onun kulu ve Rasulu olduğuna) şehadettir.
Dört aya kadar ağlaması Allah-u Taala’ya itimattır.
Sekiz aya kadar ağlaması Peygamber (sav)’e salavattır.
İki seneye kadar ağlaması da anne-babasına istiğfardır.
Susadığı zaman annesinin göğsünde ona cennetten bir pınar ihsan eder de onu içer. Böylece yeme içme ihtiyacı karşılanmış olur.”
alıntı..

Elektrik süpürgesi sesi indir netten. Ah bir saatlik olan vardı aciyordum çocuk iki dk sonra susuyordu. Bon Bon bakıyordu Anneye her türlü baş ağrısı ama çocuk ağlamasın yeter ki...
Ben bunlara hıc bulasmadım bırde onlar kafamı sısırmesın dıye

Yaa kiyamam. Kusura bakmayin ister istemez guldum yazdiklariniza.
Hic doktora goturuyor musunuz? Mutlaka goturun, onun tavsiyelerini dinleyin. Belki sakinlestirici bir seyler onerir.
Kendinizi suclamayi da birakin. Siz bir seyi yanlis yapmiyorsunuz. Her anne boyle donemlerden gecebilir.
Pediatride bazi anneler geliyordu "boyle dusundugum icin kendimden utaniyorum ama pencereden asagi atmak istiyorum bazen bebegimi" diyorlardi. Bir tek siz degilsiniz.

Kolik bebek çok zor,ancak yaşayan bilir. Benim kızım da kolik krizine girdi mi çığlık çığlığa ağlardı,sadece üzerimde uyurdu o da en fazla 3-4 saat. Merak etmeyin siz kötü bir anne değilsiniz,sadece lohusa sendromunu dibine kadar yaşayan,yorgun,uykusuz ve acemi bir annesiniz. Çocuklarıma duyduğum sevgi kelimelerle anlatılamaz ama ben de hiçbir zaman süslü cümleler kuramadım,anan kurban olsun her zorluğuna modunda yaklaşamadım,yeri geldi sinirden öleceğimi sanıyordum çünkü anneliğin toz pembe olduğuna inanmıyorum. Sabredin,elbette düzene girecektir.

Uyku o kadar büyük problem ki benim Bebeğimi yazmışsın resmen evde biri olunca memeye küserdi mastit olurdum şiş memeler uclari 4. Aya kadar hep yara surekli mama meme gaz ve alt acma 4 lüsüyle hayat geciriyordum. Cok ama cok zor lohusa depresyonuna girmissin ne yazik ki çünkü ben de yaşadım biliyorum. Sütün yetmiyor dediler mamayi dayadim refu oldu kuzum gaz problemi var muhtemelen Nurse Harveys al,bio gaia da iyidir bide bulabilirsen Gripe Water harika geliyor. Kundaklayabilirsin rahatlatir. Beni en cok zorlayan memeye kusup mastit oluşlarimdi haa bi de göz pınarlari tıkanıklığı o gunler de geçiyor be kuzum hic üzülme. Ben cok zor atlattim keske imkanım olsa o gunlere geri dönüp kuzumu daha cok sevebilsem gecen bende bi konu actiydim eski korkularim yüzünden. Ama yersizmiş büyümüş benim oğlum evin erkeği olmus 10 aylik haliyle :) hersey geçecek 10 dk uyuyamazdik simdi en azindan 2 saat uyuyoruz bu da bisey hamd olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…