annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Bol bol ıhlamur içmeni öneririm
Ve bebegine olumsuz cümleler kurma

Bir müzik belirle yada kendin bir şarkı söyle
Bebeginin keyifli anlarında hep onu mırıldan yada aç dinlet
Bir süre bunu ona bir bevi alıştır
Sonra huysuzluk anlarında yine aynı melodiyi dinlet biraz gevşiyor

Belki gaz problemi vardır
Bunun içinde yine siz bol bol rezene için
Ayagonızda hep çorap olsun
Sizde gaz olmadıgını düşünürsünüz ama farkında olmazsınız bazen
Vardır ve bebege gecer

Annelik güzel bir duygu ama ilk aylar kanlı pis terli uykusuz saç baş dagınık üst baş kusmuklu gezince kutsallık bunun neresinde demiştim bende

Merak etmeyin hep böyle sürmeyecek her gün biraz daha yol alıyorsunuz sabredin

Bebeginizde çoklu gida alerjisi olabilir mi ? Benim yigenim de cok agliyordu. Hic susmuyordu nerdeyse. Kolik bebekler icin muzikler var youtub da. O muziklerle durduruyorduk. Daha sonra ablam diyet uyvulamaya basladi. Bi kaç yiyecek disinda her seyin bebege dokundugunu tespit ettik. Simdi yediklerine ve ictiklerine dikkat ediyor. Yigenim 5 aylik. Ilk zamanlarina gore daha rahat

Hissettikleriniz çok normal. Tek yapmanız gereken bebeğinizi olduğu gibi kabullenmek. Ağlamak bence onun huyu. İlk bebeğim dogdu ve öyle kolay büyüttüm ki...yaşına girdiğinde aglamiyor diye doktora götürdük. Hiç göz yaşı akmamisti çünkü ağlamazdi. Acaba göz yaşı kanalı mı tıkalı dedik...emzirir yatirirdim. Mis gibi uyurdu, ana kucağında yatardı tatlı tatlı. Oh dedim ben çok iyi anneyim ne güzel büyüttüm. İkinci bebeğe karar verdik ve bir oğlum oldu. Allah'ım hangi birini anlatsam....bir bebek bu kadar çok mu ağlar. Doğdu günden beri sürekli mız mız. Kucaktan hiç inmiyor. Yedi aylık olana kadar tüm gün kucagimdaydi, wc de bile. Tek başımayım gurbette... yemek, temizlik hep tek elle yaptım....şuan 1,5 yaşında ve hala huysuz. Diyelim grip oldu burnu tıkandı...sabaha kadar uyumaz ve ağlar...bir haftada iki kilo verdiğim dönemler oldu. Uyku düzeni yok. Çok zor uyuyor, memeyi çekince hemen gözünü açıyor. Gece tuvalete kalksam hemen uyanıp ağlıyor:) bence onun huyu böyle, mız mız. Böyle kabul ettim her çocuk farklı bizim bunlarda böyle zor bebek.

Uyuması için neler yaptık neler....masajlı ana kucağı aldık fayda etmedi...hamak tipi küçük salıncak aldık gene uyumadi. YouTube bir sürü uyku müzikleri dinlettik, ıhlamur içtim, duş yaptırdım, masaj.....ayakta salladım, carsafta salladık, kucakta gezdirdik...ne duyduysak yaptık. Balkona hamak kurduk açık havada uyur diye...ne fayda....arabada gezdirdik yok uyumuyor. Günde bir kez bir saat memede uyuyor. Cektigin an uyanıyor.

Bu yaziyi okuyunca iki sene onceye gittim ikinci kızım böyle di allahım bi cocuk hicmi susmaz uyumaz 6 ay kucagimda emzirir poziyonda gezdim abartmiyorum 6 ay üstelik ozaman diger kizim 2 bucuk yaşındaydı kabus gibiydi o günler yemek hazirlamiyodum esim isten gelip yemek yapardi sofra kurardi birak yemek yapmayi sacimi tarayamazdim bigun sacim bildigin yumak olmus onu kesmek zorunda kaldim acamadim oyle bi cocuk dusun kimsede durmayan surekli ağlayan bi cocuk hissettiklerin gercekten normal çünkü gercekten boyle bebekler çocuklar anneyi inanılmaz yoruyo kendini suclama her cocuk bir olmaz kimsenin lafina bakma sen demekki onlarim cocuklari uslu cunku benim kizim tam tersi 24 saat uyurdu sesi cikmazdi okadsr uslu bi bebektiki ozaman bana senin anlattiklari anlatsalardi bende onlar gibi derdim ama ikinci kizimdan sonra boyle anneleri gercekten cok iyi anliyorum çünkü aynilarini yasadim yasamayan bilemez. Ama genede her zorluga ragmen rabbim evlatlarimizi korusun canlarini sag etsin

Annedeki gaz bebeğe geçer mi gerçekten ?
Bu konuda herkes farklı şeyler söylüyor.

Bu konu açılalı çok oldu. Umarım pembesu da bebeği de daha rahattır.
O okaNayla benim kızım da senin ikinci kız gibi:/ yavrum öyle bi ağlıyor ki..duyan kötü bişey oldu sanıyor. Biz de bütün gün yapışığız akşam uyuyana kadar,gündüz uykusu da yok. Bu aralar diş sıkıntısı da eklendi,gece uykuları da bölük pörçük. Evim de dandini. Kabus gibi bi hayatın içindeyim. Görüntüm hep bitik ve aşırı yorgun. Ne zaman düzelecek gerçekten, ne zaman insan görünümü kazanıcam siz nasıl yaptınız? Nasıl bi düzene girebildiniz? Benim kızım bu hafta 6 ayını dolduracak henüz. Ne zaman azıcık da olsa bi hoh diyebilicem

Kayınvalidene defol mu dedin kusura bakma senin sadece bebekle değil herkesle sorunun var o zaman yalnız kalıp biraz daha delir.. Emziğe alışması da kötü bir şey değil..

canım bende aynı durumdaydım kızım kolik bi bebekti inan 48 saatte 3 saat uyuduğumu bilirim ağlıyodum her gün çaresizlikten ne zaman ağlamaları kesilecek die derken sıkıntıdan kurdeşen oldum koca yaz hastaneye gittim iğne oldum kaşıntılarım geçsin diye tam 6.ayda kesildi ağlamaları en azından ben gece 2 3 saatte bir uyanmaya başladı kızım 1 .yas doğum gününden sonra gece uykuları deliksiz sabaha kadar olmaya başladı her bebek bir olmuyo bazı arkadaşlarımın bebeği 9.5 da uyurdu ben sana 7 lere kadar hala sallardm ne kolum ne ayaklatım tutmaz hale gelirdi ama geçio zamanla hep böle düşün seni çok ii anlıyorum ben de yaşadım ama bi kaç ay sonra fark baya olucak sende mutlu olcaksn bebişinde :)

Sakın ol. Sen demişsin ya hani etrafta bir tane bile benim gibi göremiyorum diye. Emin ol hepimiz ilk günler aynı haldeydik. Ben acidan banyo yaoamiyordum.O gülen yüzlü fotolara aldanma. Foto çekmek bir saniyelik iş. Kırkı çıkınca sihirli değnek değmiş gibi düzelecek. Elbette bebek oturup seninle sohbet etmeye başlamayacak ama hircinliklari, ağlamaları azalacak giderek. Sen de onun dilinden anlamaya başlayacaksın. Işte o zaman sakinlestigi tek yer kucağın olacak. Ama altıncı ayda tekrar hircinlasacak. Iki yaşında tekrar. Ergenlikte tekrar ☺☺☺ yani artık senin hayatında o var. Tabi bu arada sen alışmış ve kendini, hayatını ona göre adapte etmiş olacaksın.

Ben oyuncaklari kesfedip oturmaya basladiktan sonra gercekten birazda olsa rahatlamistim en azindan o oynarken etrafi biraz toplayabiliyodum kucaktan biraz olsun kurtulmustum ama tam anlamiyla bi oh icin birbucuk 2 yasina dogru ben yeni yeni oh be diyebiliyorum kizim gercekten zor bi cocuk çünkü insallah sizin meleginizde biran once duzene girer sizde rahatlarsiniz cunku cok zor donemler cok iyi anliyorum sizi.

Çok teşekkür ederim

Allah yardimcin olsun sabirli olmaya çalış bebekler ilk donemde zor olur ins.kisa zamanda duzelir.

Fazla iyi niyetlisiniz. Emzik benim kızımda kullanıyor ama uzmanlar önermiyor. Anneye kalmış birşey kv ye değil. Ayrıca niyeti iyi olsa bir daha anneni aramayacaksın demezdi. Konu sahibi iyi yapmış.

Ne yaptın konu sahibi bebeğin nasıl toparladınız mı ve annelik hakkındaki düşüncelerin değişti mi

40i cikinca degisir derler valla degismedi 45 gunluk bebegim gazi yok alti temiz karni tok yine kiyamet gibi agliyor konu sahibi senin nasil gecti? Dunden beri memede uyumayi unutturmaya calisiyorum cok fena agliyor insallah alisir da bu agladiklarina deger.m..yalanci meme de almiyor

Bence çok ayıp etmiş kayinvalide kötü birşey dememiş. Bazı bebekler aç olmasalar dahi emme ihtiyacı duyuyorlar, bunun sebebinin gaz olduğunu söylemişti doktorumuz. Emzik canavar değil sonuçta. Defol demeniz çok yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…