ya ne kadar abartan bi milletiz..yarim gun cocugada iyi gelecek, sanada iyi gelecek..ne demek nasil kiyiyorsun?? sanki cocugu öldürüyorsun? bu milletin sacmalariklari yok mu...
sana laf edene net cevap vercen başka çare yok. Benim anneliğimi sorgulamak size düşmez, ben başkalarına göre bu hayatı yaşamıyorum, anneliğimide başkalarına göre yapmıyorum. Ben böyle uygun gördüm, artı ve eksilerini hesaba katarak bu işe kalkıştım ben ve eşim durumdan memnunuz...bittiiii bu kadarcıııık
Ya çocuk ya kariyer çocuk için çok acele etmissin kızın ordan oraya savrulacak benimde annem babam calisiyordu ben kucukken yok ananemde kaliyim halamda okullar tatil oldugunda yaz okuluna verirlerdi annemin babamin yuznu gunde 3 saat bile goremezdim cok aci bir durum kizinin hayatini yakma yillarca anneye hasret buyudum bu yuzden piskolojim bozuldu senin planladigin hayati yasamis biri olarak soyluyorum sana tavsiyem : kizinla beraber olmaya calis oturt yanina ac tv felan izlesin baskalari bakmasin yani yazik olur cocuguna benim glbl ... ama sen bilirsin senin hayatin
ben 31 aylıkken verdim, o zamana kadar bakıcı ne der , ne yapar her seyi duymaya alışmıştım. bizim kreş de güvenilir bir yer, kamerası ile istediğiniz zaman izleyebiliyorsunuz ama ne bileyim ses duyulmuyor mesela. 'ote git ' dese biri 'şşşştttt konuşma bakayımm' diye kızsa 'sus artık' dese bunları duyamayacaksınız, ki kameraya bakarak bunları anlayamazsınız. ama elinizin altında kendi sesli kameranız oldu mu ne var ne yok geriye donuk izlersiniz. anında telefonunuzdan da izlersiniz. mesela benim kızım 31 aylıkken konuşuyordu ama günlerce az önce saydığım seyleri söyleyen var mıdır diye taktım kafaya. bu arada 'bakıcı' kavramı ile hiç tanısmadıgınız için size öyle geliyor. çok tatlı ve merhametli teyzeler var. ideal yaş için de 40-45 diyorum. benim küçük kızım da 10 aylık, mesela büyükle birlikte aynı kreşe versem 2 yasına gelince, bana süper indirim yaparlar ama gerçekten erken. 3 yasına kadar bakıcıya baktıracagımArkadaslar telefondan yaziyorum alintilarda donukluk oluyor.toplu cevaben yazayım,
Aslında mantiken dogrusunu yaptığımı biliyorum ama manen yaralıyor ister istemez.
Bakıcı konusunu tekrar düşüneceğim fakat cevremde kime danissam uzak dur diyorlar.
Kamera vs sorun degil de ne bileyim guvenemiyorum sanırım.
Daha kalabalık bir ortamda olsa sanki daha iyi olacak gibi geliyor.kresin kamerasi var oradan sık sık takip etmeyi planlıyorum.
Bir de su var ki kızım sosyal bi cocuk gunde 3 posta çıkmamıza ragmen sıkılıyor evde.bulundugum sehir doguda ve yılın büyük çoğunluğu kış....
Biraz da sikilmaz diye kres onceligim oldu fakat aklımın bi kosesine not edecegim.
Zaten ilk 1 ay beraber gitmeyi planliyorum krese.baktım kızım istemiyor o zaman bakiciyi dusunecegim.
Yani bu konuda esnek olacagim sanırım...
Bu annenin babanin calismasi ile alakaki degil canim. Sanirim annenler sana pek zaman ayirmadalir. Senin ile oynayip ilgilenmediler gibime geliyor. Sonucta calisan nice anne taniyorum, cocuklari gayet mutlu olan. Ayni sekilde ev hanimi olmak otomatikmen iyi bir anne olmak ile esit degil.
Tüm gün cocugu evde olan fakat ancak tv'nin önüne koyan, disariye salan ki kendileri dizi baksin diye nice anneler var.
Yani özet su: ev hanimi olsan, calisssanda, en önemlisi cocugun ile ilgilenmek, onun dünyasina girmek. Bunu günde 1 saat yapan bile cocuk mutlu oluyor.
ben 31 aylıkken verdim, o zamana kadar bakıcı ne der , ne yapar her seyi duymaya alışmıştım. bizim kreş de güvenilir bir yer, kamerası ile istediğiniz zaman izleyebiliyorsunuz ama ne bileyim ses duyulmuyor mesela. 'ote git ' dese biri 'şşşştttt konuşma bakayımm' diye kızsa 'sus artık' dese bunları duyamayacaksınız, ki kameraya bakarak bunları anlayamazsınız. ama elinizin altında kendi sesli kameranız oldu mu ne var ne yok geriye donuk izlersiniz. anında telefonunuzdan da izlersiniz. mesela benim kızım 31 aylıkken konuşuyordu ama günlerce az önce saydığım seyleri söyleyen var mıdır diye taktım kafaya. bu arada 'bakıcı' kavramı ile hiç tanısmadıgınız için size öyle geliyor. çok tatlı ve merhametli teyzeler var. ideal yaş için de 40-45 diyorum. benim küçük kızım da 10 aylık, mesela büyükle birlikte aynı kreşe versem 2 yasına gelince, bana süper indirim yaparlar ama gerçekten erken. 3 yasına kadar bakıcıya baktıracagım
hersey gonlune gore olur insaAllah...sen millete ne bakiyon..evde olsan laf ederler calissan laf ederler...okusan laf okumasan laf...cocuk yapsan laf yapmasan laf...krese yollasan laf yollamasan laf...sen he he deyip gececen, bildigini okuyacan..Değil mi...zaten icim gidiyor bide boyle dedikleri zaman kendimi çok kötü hissediyorum.
Tüm gün verme imkanimda vardı isimede gelirdi fakat istemedim.biz hic ayrilmadik birden zorlanmasin hem kresten sonra beraber egleniriz diye planlıyorum
4 saat ıcınmı bukadar laf duyuyorsun...umursama derım. bak ben kızım 22 aylık oldu daha baslayamadım meslegıme...evet bırakamıyorum ınsan baglandıkça baglanıyo...şimdi bırakmazsan dillenince hıç kıyamayacaksın.tabıkı kucuk kreş icin ama sonucta 4 saat ne kı...hem aktıfleşir.....sosyalleşr....sende sınavlarına rahatca hazırlanırsın...ev cok bunaltıyo ınsanı...ınsan ayaklarının ustunde durmak ıstıyo....erken evlenmişisn daha meslegını elıne almadan....şimdi hazır calışmagucunu kendınde buluyoken yarım gun kreşe olumsuz yaklaşma derım
bu arada ınsanların soylemlerını cok takma....yasayan sensın sonuçta
Ya çocuk ya kariyer çocuk için çok acele etmissin kızın ordan oraya savrulacak benimde annem babam calisiyordu ben kucukken yok ananemde kaliyim halamda okullar tatil oldugunda yaz okuluna verirlerdi annemin babamin yuznu gunde 3 saat bile goremezdim cok aci bir durum kizinin hayatini yakma yillarca anneye hasret buyudum bu yuzden piskolojim bozuldu senin planladigin hayati yasamis biri olarak soyluyorum sana tavsiyem : kizinla beraber olmaya calis oturt yanina ac tv felan izlesin baskalari bakmasin yani yazik olur cocuguna benim glbl ... ama sen bilirsin senin hayatin
4 saatte bir şey olmaz.
oynar,eğlenir gelir uyur.
benim 3 çocuğum var,çalışıyorum.
en küçük 2 yaşına kadar bakıcıyla büyüdü.
büyükler yarım gün evdelerdi.
bir yıldır kreşe gidiyor.
insanın aklına çok soru geliyor ama çocuk mutlu gidiyorsa kreşine sorun olmadığını düşünüyorum.
evdeki gibi tek başına özgür olamaz grupla beraber olacağından.
ama kuralları öğrenmesi açısından iyi bir fırsat.
bakıcı ararken en iyisini bulabilmeye uğraşmak insanı çok yoruyor.
kreş için gönderen ailelerle görüşmek referans sğalayabilir.
hersey gonlune gore olur insaAllah...sen millete ne bakiyon..evde olsan laf ederler calissan laf ederler...okusan laf okumasan laf...cocuk yapsan laf yapmasan laf...krese yollasan laf yollamasan laf...sen he he deyip gececen, bildigini okuyacan..
Canim hic takma kafana benimde cocugum 18 aylik falanda krese gidiyordu, ben calisiyordum haftada 3 gun 4/5 saat birakiyordum. Haftada 16 saat falan Hem ben is arkadaslarimla hem calisip hem sohbet edip kendime geliyordum, hemde bebegime degisiklik oluyordu. Aktiveteler baska cocuklar falan cok egleniyordu. Hic skma canini cocugun icinde cok iyi olucaktir senin icinde.
boşver ağzı olan konuşuyor.Ben gecen seneden beri kres arastiriyorum on hazırlık olarak.kızımı yazdirdigim kres bulundugum sehirde cok sevilen ve talep goren bir yer.yazdirmadan evvel 10 kez gitmisimdir.her yerini gezdim herseyi sordum.esimle resmen sorguladik.yani bunda bi sıkıntı yok.
Sadece o cok bilen cevre haklı çıkar mı kızım etkilenir mi diye düşünüyorum. Ki oyle olursa cok üzülürüm.
Bu arada o kiyilir mi cocuga diyen cevre her gordugunde senin is ne oldu?cocukla zor tabi ne yapacaksın demektende geri durmuyor