Anneligimi Sorguluyorum...?

Çok doğru bir yol..
bikaç saat birşey olmaz. .
vicdanınız rahat olsun. .

Arkadaslar telefondan yaziyorum alintilarda donukluk oluyor.toplu cevaben yazayım,
Aslında mantiken dogrusunu yaptığımı biliyorum ama manen yaralıyor ister istemez.
Bakıcı konusunu tekrar düşüneceğim fakat cevremde kime danissam uzak dur diyorlar.
Kamera vs sorun degil de ne bileyim guvenemiyorum sanırım.
Daha kalabalık bir ortamda olsa sanki daha iyi olacak gibi geliyor.kresin kamerasi var oradan sık sık takip etmeyi planlıyorum.
Bir de su var ki kızım sosyal bi cocuk gunde 3 posta çıkmamıza ragmen sıkılıyor evde.bulundugum sehir doguda ve yılın büyük çoğunluğu kış....
Biraz da sikilmaz diye kres onceligim oldu fakat aklımın bi kosesine not edecegim.
Zaten ilk 1 ay beraber gitmeyi planliyorum krese.baktım kızım istemiyor o zaman bakiciyi dusunecegim.
Yani bu konuda esnek olacagim sanırım...

ya ne kadar abartan bi milletiz..yarim gun cocugada iyi gelecek, sanada iyi gelecek..ne demek nasil kiyiyorsun?? sanki cocugu öldürüyorsun? bu milletin sacmalariklari yok mu...

Değil mi...zaten icim gidiyor bide boyle dedikleri zaman kendimi çok kötü hissediyorum.
Tüm gün verme imkanimda vardı isimede gelirdi fakat istemedim.biz hic ayrilmadik birden zorlanmasin hem kresten sonra beraber egleniriz diye planlıyorum

Ah keske diyebilsem canim: )
Once susuyorum ki anlasinlar rahatsız olduğumu baktım devam ediyorlar o zaman nazikce anlatiyorum ama yok...

Bu annenin babanin calismasi ile alakaki degil canim. Sanirim annenler sana pek zaman ayirmadalir. Senin ile oynayip ilgilenmediler gibime geliyor. Sonucta calisan nice anne taniyorum, cocuklari gayet mutlu olan. Ayni sekilde ev hanimi olmak otomatikmen iyi bir anne olmak ile esit degil.

Tüm gün cocugu evde olan fakat ancak tv'nin önüne koyan, disariye salan ki kendileri dizi baksin diye nice anneler var.

Yani özet su: ev hanimi olsan, calisssanda, en önemlisi cocugun ile ilgilenmek, onun dünyasina girmek. Bunu günde 1 saat yapan bile cocuk mutlu oluyor.

Ramazandan once tatildeydik.havuzda yasli bir bayan geldi yanima sohbet muhabbet derken anlattim durumu ustun körü ve bana aynen şunları dedi:
"3 tane kızım var onlar buyuyene kadar evden adim atmadım. Böyle tatilmis gezmeymis atmadım kendimi disari(tabi bu esnada küçümser bir bakis..).onlar ne zaman evlendi gitti o zaman kendi hayatimi yaşadım " dedi :/
Evladin mutlu olması anneden gecmez mi?
Ya da insanların mutluluk anlayışı mı farklı.
Bilemedim...
Bildigim tek sey,calismadigim sürece huzursuz olacağım

4 saat ıcınmı bukadar laf duyuyorsun...umursama derım. bak ben kızım 22 aylık oldu daha baslayamadım meslegıme...evet bırakamıyorum ınsan baglandıkça baglanıyo...şimdi bırakmazsan dillenince hıç kıyamayacaksın.tabıkı kucuk kreş icin ama sonucta 4 saat ne kı...hem aktıfleşir.....sosyalleşr....sende sınavlarına rahatca hazırlanırsın...ev cok bunaltıyo ınsanı...ınsan ayaklarının ustunde durmak ıstıyo....erken evlenmişisn daha meslegını elıne almadan....şimdi hazır calışmagucunu kendınde buluyoken yarım gun kreşe olumsuz yaklaşma derım
bu arada ınsanların soylemlerını cok takma....yasayan sensın sonuçta

ben 31 aylıkken verdim, o zamana kadar bakıcı ne der , ne yapar her seyi duymaya alışmıştım. bizim kreş de güvenilir bir yer, kamerası ile istediğiniz zaman izleyebiliyorsunuz ama ne bileyim ses duyulmuyor mesela. 'ote git ' dese biri 'şşşştttt konuşma bakayımm' diye kızsa 'sus artık' dese bunları duyamayacaksınız, ki kameraya bakarak bunları anlayamazsınız. ama elinizin altında kendi sesli kameranız oldu mu ne var ne yok geriye donuk izlersiniz. anında telefonunuzdan da izlersiniz. mesela benim kızım 31 aylıkken konuşuyordu ama günlerce az önce saydığım seyleri söyleyen var mıdır diye taktım kafaya. bu arada 'bakıcı' kavramı ile hiç tanısmadıgınız için size öyle geliyor. çok tatlı ve merhametli teyzeler var. ideal yaş için de 40-45 diyorum. benim küçük kızım da 10 aylık, mesela büyükle birlikte aynı kreşe versem 2 yasına gelince, bana süper indirim yaparlar ama gerçekten erken. 3 yasına kadar bakıcıya baktıracagım

Duymak istedigim ve katıldığım bu sanirim,
Burada cok insan tanıdım, calisan,ev hanımı olan...
Cok ornegini gordum ev hanımı olup tv ve günlerle cocugunu dolduran cok ev hanımı gördüm gercekten helal olsun ne guzelde yetistiriyor dedigim..
Calisanlar icinde gecerli bu.

Dogrudur canım eminim cok iyi bskicilarda vardır hakkını yiyemem kimsenin genelleyerek ama o guven sureci,acabalar...sanki daha zor gibi geliyor.
Fakat dedigim gibi aklımda olacak bu.kızımı zorlamayacagim kres diye.
Bi süre gozlemleyecegim ve bu sırada bakıcı da arastiracagim.
Cok teşekkür ederim en azından onyargim kırıldı: )

4 saatte bir şey olmaz.
oynar,eğlenir gelir uyur.

benim 3 çocuğum var,çalışıyorum.

en küçük 2 yaşına kadar bakıcıyla büyüdü.
büyükler yarım gün evdelerdi.

bir yıldır kreşe gidiyor.

insanın aklına çok soru geliyor ama çocuk mutlu gidiyorsa kreşine sorun olmadığını düşünüyorum.

evdeki gibi tek başına özgür olamaz grupla beraber olacağından.
ama kuralları öğrenmesi açısından iyi bir fırsat.

bakıcı ararken en iyisini bulabilmeye uğraşmak insanı çok yoruyor.
kreş için gönderen ailelerle görüşmek referans sğalayabilir.

hersey gonlune gore olur insaAllah...sen millete ne bakiyon..evde olsan laf ederler calissan laf ederler...okusan laf okumasan laf...cocuk yapsan laf yapmasan laf...krese yollasan laf yollamasan laf...sen he he deyip gececen, bildigini okuyacan..

Haklısın. Takmamam gerekiyor ama ne bileyim elimde değil.
Yani hepi topu 4 saat aslında.
Fakat pedegoglarin 3 yastan oncesini onermedigini bende arastirmistim.
Acaba 4 saatte olsa sıkıntı olur mu gelisimi açısından?
Kimi diyor ki zaten ömrü okulla gececek simdiden yorma.
Fakat gidecegi kres kızımın yaşı itibariyle oyun ve bakım odaklı.
Arkadaslarin fikirlerini de degerlendirecegim bakıcı konusunu...
İnşallah sıkıntı yasamaz kızım.

Canim hic takma kafana benimde cocugum 18 aylik falanda krese gidiyordu, ben calisiyordum haftada 3 gun 4/5 saat birakiyordum. Haftada 16 saat falan Hem ben is arkadaslarimla hem calisip hem sohbet edip kendime geliyordum, hemde bebegime degisiklik oluyordu. Aktiveteler baska cocuklar falan cok egleniyordu. Hic skma canini cocugun icinde cok iyi olucaktir senin icinde.

neeee??4 saat tv izlemesi daha mi dogru yani krese gitmesinden? yapmayin Allah askina...4 saat evde kös kös oturacagina gidip az cocuklara karissin bence...

benim oglum haftada 3 gun 3 saat gidiyor...hatta halada zorlaniyor her hafta giderken..ama ogrenmesi gerekiyor bazi seyleri..cocuguna simdi acirsan bu sekilde gelisemez buyuyemez bence...yeri geldiginde zaten okula vs gidecek..tamam kucuk, ama bir kac saat sabahtan aksama kadar orda olmayacak cocuk...cocuga cok iyi gelecek alisinca...

Ben gecen seneden beri kres arastiriyorum on hazırlık olarak.kızımı yazdirdigim kres bulundugum sehirde cok sevilen ve talep goren bir yer.yazdirmadan evvel 10 kez gitmisimdir.her yerini gezdim herseyi sordum.esimle resmen sorguladik.yani bunda bi sıkıntı yok.
Sadece o cok bilen cevre haklı çıkar mı kızım etkilenir mi diye düşünüyorum. Ki oyle olursa cok üzülürüm.
Bu arada o kiyilir mi cocuga diyen cevre her gordugunde senin is ne oldu?cocukla zor tabi ne yapacaksın demektende geri durmuyor

Acik konusmak gerekirse yasin kucukmus aklin bu kadar kariyer odakliyken neden hamileligi one aldin. Bence yanlis karar tam bu kisimmis. Bebeginin bu vakitleri bi'daha gelmeyecek ote taraftan sosyal bir cocuk olabilmesi icin kres de ocu degil. Bilemedim bakici daha mantikli sanki.

hersey gonlune gore olur insaAllah...sen millete ne bakiyon..evde olsan laf ederler calissan laf ederler...okusan laf okumasan laf...cocuk yapsan laf yapmasan laf...krese yollasan laf yollamasan laf...sen he he deyip gececen, bildigini okuyacan..

Dogru canım insanlar herseyin en iyisini biliyor.acımasızca elestirmek cok kolay...
Baska konu olsa he de gec ama mevzu evlat olunca bi tikaniyorsun ki

Biraz rahatladım simdi.zorlandı mı ilk zamanlar?aranızdaki bagda degisme oldu mu?Küsme uzaklasma vs?

boşver ağzı olan konuşuyor.
benim kızım kreşten sonra çok değişti,ilerledi,kilo aldı.

çalışınca her şeyi daha detaylı düşünüyorsun.
iki çocuğum çalışırken doğdu.
en büyük biri 4,5 yaşındayken işe başlamıştım.
sonrakiler daha mutlu,relakslar.

sürekli anneye bağımlı çocuk olmasındansa mutlu,kendine yeten bir çocuk olmaları daha iyi.

bulunduğun ortama göre bakıcı alternatifini düşünebilirsin.

benim 7 yıl bakıcı tecrübem oldu.
çok iyi olan da çıktı bir ay daynamayıp gönderdiğim de oldu.
yoruldum insanlarla uğraşmaktan,yönlendirmekten,vs.

evdesin bir saatle başlar alışınca dört saate çıkarırsın.

güvendiğin ortamda kalması evde kalmasından daha iyi gelir ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…