Anneligimi Sorguluyorum...?

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
Merhaba arkadaşlar
Uzun zaman olmus burayı aktif olarak takip etmeyeli.
Konuya girmeden önce kısaca bir ozet geceyim ki konum iyi anlaşılsın.
Ben üniversite son sınıfa gecerken evlendim.Ankara'da okudum.
Evlilik okulumu etkilemedi aksine ortalamami yukselttim.
Biz esimle ailelerden uzakta yaşıyoruz haliyle karışan eden yok çok şükür.
Okul bitti ve ben planlı bir sekilde hamile kaldım. Hamileyken dersaneye gittim.Alandan hazirlandim.Soyle ki doguma 3 kala bile gittim dersaneye ne calisirsam kardır diyerek.dogum oldu annem kaldı ben yine çalıştım ve kpss geldi çattı (bu arada esim cok destekti lakin yinede yaşadım lohusa depresyonu kpss stresi vs..).
Ortalama 76 80 arası puanlar geldi.cok iyi olmasa da bi kac uzmanlik sinavi icin yeterliydi.
Sınavdan sonra annem gitti ben kaldim 4 aylık bebegimle bas basa: )
Çalışmak ne mümkün....
Annem deseniz zaten cok bunalmisti yük olmak istemedim kv çalışıyor gelemez.
Kızım uyurken vs çalışmaya çalıştım diyeyim
Bi kurum sınavının yazilisini gecemedim digerininse mülakatında elendim...
Baktım boyle olmayacak.
Puanlarim 2 sene gecerli diye gecen sene kizima oncelik verdim ve kurum sinavlarina hazırlanma zamanı geldi catti.
Eylül gibi tam manasiyla calismaya baslayacagim.kızımı ise krese yazdirdim evime cok yakın ve yarim gün.
O da eylülde baslayacak ve o zaman 18 aylık olacak.
O yarım gün kresteyken ben ders çalışacağım.
Buraya kadar sıkıntı yok ama komsularim,esimin arkadaslarinin esleri(cok samimi olmasakta arkadaslarim) vs daha cok küçük nasıl kiyiyorsun diyorlar.
O kadar üzülüyorum ki duyduklarima...
Zaten vicdan azabı duyuyorum,gozlerim doluyor 4 saatte olsa ayrı kalacagim aklıma geldikçe.
Fakat mutlu anne=mutlu bebek
Ben evde mutlu değilim.
Çalışmak istiyorum.
Maddi durumumuz gayet iyi.sorun maddiyattan ziyade benim psikolojik olarak rahatlamak istemem.
Kızımla cok güzel vakit geciriyoruz,o uyudugunda kendime zaman ayirabiliyorum ama önce kızımı sonra kendimi saglama almak istiyorum,dünyanın binbir türlü hali var.
Esim bana çok destek oluyor.Ondan yana sıkıntı yok.
Fakat cevremdeki o itici bakışlar beni huzursuz ediyor anneligimi sorguluyorum...
24 yaşındayım ve yaşımda yerindeyken kurum sınavları vs uğraşıp bir an once başlamak istiyorum ise.
Benzer durumları yasayanlar yasadiklarinizi(olumlu olumsuz farketmeksizin) anlatır mısınız ?
Not:bakıcı düşünmüyorum. Aileler farklı sehirde kv gelemez,annem gelir ama duzenli olmaz ve aynı evde olmuyor bi süre sonra.

yarım gün sanırım vericeksiniz kreşe, bu arada önemli olan sizin ne hissettiğin ve düşündüğünüz, elalemin lafını kafaya takarsanız bir adım atamazsınız

hayatiniz zorlasip, kendi ayaklarinizin uzerinde duramayacaginiz gun bugun sizi elestirenler sizin icin EL GIBI YABANCI olacak.
anneliginizi sorgulamak kimseye dusmez.
bence idealistliginiz anneliginizin kotu oldugunu da gostermez. Aksine, yarin kendi basiniza kalirsaniz -allah korusun- cocugunuza nasil yetebileceginizi kanitlar.
evet cocuk cok kucuk, evde yaninizda bakici dusunseydiniz, diyecektim, dip notunuzu okudum. Neden dusunmuyorsunuz? maddi imkanlariniz yerindeymis.

Bence yanlış değil kararınız.Artık anneler hep çocuklarını kreşe,bakıcıya,annelerine ya da babaannelerine bırakıyor.İşinizi sağlama alın bence hem maddi olarak da rahat edersiniz.

Ya çocuk ya kariyer çocuk için çok acele etmissin kızın ordan oraya savrulacak benimde annem babam calisiyordu ben kucukken yok ananemde kaliyim halamda okullar tatil oldugunda yaz okuluna verirlerdi annemin babamin yuznu gunde 3 saat bile goremezdim cok aci bir durum kizinin hayatini yakma yillarca anneye hasret buyudum bu yuzden piskolojim bozuldu senin planladigin hayati yasamis biri olarak soyluyorum sana tavsiyem : kizinla beraber olmaya calis oturt yanina ac tv felan izlesin baskalari bakmasin yani yazik olur cocuguna benim glbl ... ama sen bilirsin senin hayatin

Bence doğru olanı yapıyorsunuz sonuçta dediğiniz gibi yarının ne getireceğini bilemeyiz,Allah eşinizle ömür boyu mutlu huzurlu yuva nasip etsin amma velakin kendi paranızı kazanmak ayaklarınızın üstünde durmak önemli.

kimseyi kafana takma...hayat senin hayatın...
çokta güzel planlamışsın bence inşallah herşey yolunda gider kazanırsın sınavları..
milet bebeğini doğar doğmaz kreşe bakıcıya vermek zorunda kalıyor...

Bakici niye dusunmuyorsunuz? Bir komsunuz olsa siz ders calisirken yarım gun baksa? 18 aylik bebegin tek basina ilgiye ihtiyaci var kreste ise bir tek onunla ilgilenilmesi imkansiz. 3 yasindan sonra tabiki kreş sosyallessin el becerisi kazansin okul oncesi egitim alsin tamam da 3 yasindan once bence kresten daha iyi bakici.

suan calısıyor olsan yine bırakacaktın zaten,o kadar cok calısan ve cocugunu krese evren anne var ki..zaten yarım gün gidecek.. ve keyfi de bırakmıyorsun zaten..
hayatını erteleme derim ben..

tıkayın kulaklarınızı ve baş koyduğunuz yolda ilerleyin. adı üzerinde "elalem", Allah korusun maddi manevi sıkıntıya düşerseniz hepsi kendi kapılarının ardında 3 maymunu oynayarak yaşayacak.

çalışma kararınız çok doğru, hem manen hem de maddi olarak güçlü bir annesi olması çok güzel
kızınız çok sosyal olabilir, uyum problemi yaşamayacağını dusunebilirsiniz ama kreş için gerçekten küçük. Bizim kreşin sahibi psikolog ama küçük kızını kreşe getirmiyor(bakıcı bakıyor). 2.5 yasından önce uygun değil diyor. uzmanlar da çocuğun gelişimine ve dönem başı gözönünde bulundurularak 2.5 -3ten önce 'hayır' diyorlar. yapmanız gereken güvenilir bir bakıcı bulmak bence. güvenemem diyorsanız sesli kamera taktırın, zaten taktırmalısınız. henüz konuşmayan bir cocugu kreşe vermeyin, bakıcı bulup kameradan izleyin ve bakıcının sesini mutlaka duyun.

Son düzenleme:
Planli hayatini sevdim öncelikle. Herşeyi düzenli doğru kararlarla yapmissin. Çocuk 18 aylik olmuş krese verebilirsiniz anneligi sorgulamaya gerek yok kizin annesini yeterince kadar taniyor sinavlarada hazielan inş kazanirsin

benim oğlum 5 yaşına girecek hala çalışmamı istemiyor beni günde 2 saat görüyor görmüyor bana hasret büyüyor malesef bende elimde olsa da evde oğluma baksam diye düşünüyorum ama onlar için çalışıyoruz onların geleceği için çalışıyoruz yarım gün çok değil zaten günün geri kalan kısmını sizinle geçirecek içiniz rahat olsun.

Siz kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle davranın kimin ne dediğini umursamayın..
Çocuğu bütün gün yanında olup hiç kaliteli vakit geçirmeyen anneler var...

yarım gün sanırım vericeksiniz kreşe, bu arada önemli olan sizin ne hissettiğin ve düşündüğünüz, elalemin lafını kafaya takarsanız bir adım atamazsınız

Ben ne istedigimi biliyorum fakat halihazirda bir vicdan azabı varken cevre bunu tetikliyor haliyle söz konusu evlat olunca sorguluyorum kendimi.

Iste tam bu nedenle çalışmak istiyorum.
Biz gurbetteyiz.Bakıcı evde olsa bende evde olsam calisamam kızım sürekli yanima gelmek ister ya da ben sürekli denetlemek isterim.
Bir de cevremde bakicidan dili yanan çok insan var.o da bi etken tabi.
Hic sorgulama canim millet dogurup cami avlusuna birakiyor yurtlara veriyor. Sen onun gelicegi icinde ugradiyorsun sonucta

Bir anne için en hassas konudur evladi.ister istemez üzülüyorum

Bence yanlış değil kararınız.Artık anneler hep çocuklarını kreşe,bakıcıya,annelerine ya da babaannelerine bırakıyor.İşinizi sağlama alın bence hem maddi olarak da rahat edersiniz.

Maddi yönü tabiki iyi olur ama asıl niyetim kızımın ve kendimin guvencesini saglamak.
Tabi evde sikilmam da var

Ben soyle düşündüm ise giripte hamile kalsamda ortalama bu civarda kızım yine kreste olacaktı.
Bir de bolumum öyle pat diye is bulunacak bölüm degil iibf. Bayağı ugrasmak gerekiyordu.o yüzden ertelemek istemedim.
Yarım gun gidecek kızım zaten.4 saat.sonra yine beraber olacağız. Zaten ola ki kurum sınavını gectim yine uzun bi surec olacak mulakat vs.. ysni ortalsma 2.5 yasina kadar yine beraber olacağız cogunlukla.
Bir de ben kızıma tv izletmiyorum.ne sebeple olursa olsun.oyle bisey yapsam emin olun krese verdigimden daha cok üzülürüm.

Annelik iste...ne kadar kendimce savunma yapsamda bir an kızımı sizin hissettiklerinizi hissediyorken hayal ettim....offf

sana laf edene net cevap vercen başka çare yok. Benim anneliğimi sorgulamak size düşmez, ben başkalarına göre bu hayatı yaşamıyorum, anneliğimide başkalarına göre yapmıyorum. Ben böyle uygun gördüm, artı ve eksilerini hesaba katarak bu işe kalkıştım ben ve eşim durumdan memnunuz...bittiiii bu kadarcıııık

ya ne kadar abartan bi milletiz..yarim gun cocugada iyi gelecek, sanada iyi gelecek..ne demek nasil kiyiyorsun?? sanki cocugu öldürüyorsun? bu milletin sacmalariklari yok mu...

Doğru söylüyorsunuz.
Konu hassas olunca takmamak da elde olmuyor gelin görün ki...

Tabi ki öyle konu çocuğunuz..
Ama diğer arkadaşların da dediği gibi hepimiz çalışıp çocuğumuzu bir yerlere bırakmak zorunda kalıyoruz...
Herkes fikir söyler ama kimse sizin ne yaşadığınız bilemez... Bu hayat sizin hayatınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…