Anneligimi Sorguluyorum...?

Merhaba arkadaşlar
Uzun zaman olmus burayı aktif olarak takip etmeyeli.
Konuya girmeden önce kısaca bir ozet geceyim ki konum iyi anlaşılsın.
Ben üniversite son sınıfa gecerken evlendim.Ankara'da okudum.
Evlilik okulumu etkilemedi aksine ortalamami yukselttim.
Biz esimle ailelerden uzakta yaşıyoruz haliyle karışan eden yok çok şükür.
Okul bitti ve ben planlı bir sekilde hamile kaldım. Hamileyken dersaneye gittim.Alandan hazirlandim.Soyle ki doguma 3 kala bile gittim dersaneye ne calisirsam kardır diyerek.dogum oldu annem kaldı ben yine çalıştım ve kpss geldi çattı (bu arada esim cok destekti lakin yinede yaşadım lohusa depresyonu kpss stresi vs..).
Ortalama 76 80 arası puanlar geldi.cok iyi olmasa da bi kac uzmanlik sinavi icin yeterliydi.
Sınavdan sonra annem gitti ben kaldim 4 aylık bebegimle bas basa: )
Çalışmak ne mümkün....
Annem deseniz zaten cok bunalmisti yük olmak istemedim kv çalışıyor gelemez.
Kızım uyurken vs çalışmaya çalıştım diyeyim
Bi kurum sınavının yazilisini gecemedim digerininse mülakatında elendim...
Baktım boyle olmayacak.
Puanlarim 2 sene gecerli diye gecen sene kizima oncelik verdim ve kurum sinavlarina hazırlanma zamanı geldi catti.
Eylül gibi tam manasiyla calismaya baslayacagim.kızımı ise krese yazdirdim evime cok yakın ve yarim gün.
O da eylülde baslayacak ve o zaman 18 aylık olacak.
O yarım gün kresteyken ben ders çalışacağım.
Buraya kadar sıkıntı yok ama komsularim,esimin arkadaslarinin esleri(cok samimi olmasakta arkadaslarim) vs daha cok küçük nasıl kiyiyorsun diyorlar.
O kadar üzülüyorum ki duyduklarima...
Zaten vicdan azabı duyuyorum,gozlerim doluyor 4 saatte olsa ayrı kalacagim aklıma geldikçe.
Fakat mutlu anne=mutlu bebek
Ben evde mutlu değilim.
Çalışmak istiyorum.
Maddi durumumuz gayet iyi.sorun maddiyattan ziyade benim psikolojik olarak rahatlamak istemem.
Kızımla cok güzel vakit geciriyoruz,o uyudugunda kendime zaman ayirabiliyorum ama önce kızımı sonra kendimi saglama almak istiyorum,dünyanın binbir türlü hali var.
Esim bana çok destek oluyor.Ondan yana sıkıntı yok.
Fakat cevremdeki o itici bakışlar beni huzursuz ediyor anneligimi sorguluyorum...
24 yaşındayım ve yaşımda yerindeyken kurum sınavları vs uğraşıp bir an once başlamak istiyorum ise.
Benzer durumları yasayanlar yasadiklarinizi(olumlu olumsuz farketmeksizin) anlatır mısınız ?
Not:bakıcı düşünmüyorum. Aileler farklı sehirde kv gelemez,annem gelir ama duzenli olmaz ve aynı evde olmuyor bi süre sonra.

Maşallah bu ne azim. Tebrik ederim sizi. Çocuğa da yarım gün kreşe hiçbir şey olmaz. Bunu diyen insanların sizin başarınızı ve azminizi kıskandığını düşünüyorum ben. Hiç oralı bile olmayın. Keşke bütün kadınlar sizin gibi ileri görüşlü olup kendini sağlama almanın çocuğunu sağlama almaya eş değer olduğunu anlayabilse. İleride evladınıza ne kadar güzel bir örnek olacağınızı düşünün. Bir de eğer mümkünse şu disiplinden azıcık üstüme atın ya.. :)

Ben çocuğumu 8 aylıkken bırakmak zorunda kaldım anneme.başka şehire atamam oldu aynı anda eşim farklı bir şehire gitmek zorunda kaldı yine atama.biz ailece 3 e bolunduk 1.5 yıl bu şekilde devam etti.ben defalarca istifa etmek istedim ama cocugumun ilerde daha iyi şartlarda yasayabilmesi için ailece sabretmek zorunda kaldık. Depresyona girdim 1 günlüğüne olsa bile 8 saatlik yolu gittim geldim sürekli ve iyi kötü geçti gitti.şimdi diyorum ki iyi ki vazgecmedim millet memurluga kapak atmak için ne hayaller kuruyor ben istifa edecektim neredeyse.demem o ki başkaları değil sizin hayatınızı yaşayacak olan kendinizi ve çocuğunuzu garantiye almayi istemekten daha doğal ne olabilir ki.kaldı ki sizin bahsettiğiniz durum benim ve ailemin yasadiklarina göre o kadar masum ki.

Acik konusmak gerekirse yasin kucukmus aklin bu kadar kariyer odakliyken neden hamileligi one aldin. Bence yanlis karar tam bu kisimmis. Bebeginin bu vakitleri bi'daha gelmeyecek ote taraftan sosyal bir cocuk olabilmesi icin kres de ocu degil. Bilemedim bakici daha mantikli sanki.

Madem açık konusuyoruz :))
Aslında bende bu yonde pisman oldum.
Okurken evlendim cok rahat ustesinden geldim sanırım bu bana cesaret verdi...
Halbuki cocuk yokken girsem daha iyi olurdu ama kısmet.
Kızıma her baktığımda iyi ki dogurdum seni diyorsam cok da büyük bir kayıp degil sanırım.

Biraz rahatladım simdi.zorlandı mı ilk zamanlar?aranızdaki bagda degisme oldu mu?Küsme uzaklasma vs?

Ilk bi kac gun ben giderken agliyordu, ama 5 dakka sonra susuyormus cok guzel vakit geciriyorlar. Hic aramizda sogma vs olmadi cnm. Ben belcikada oturuyorim ve burda 2,5 yasinda okula basliyorlar yarim gun. 4 yasinda 4 tam gun 9/15.00 1 yarim gun 9/12.
Yaz tatilinden sonra mecbur hergun okula gidicek, ve cogu cocuklar cok seviyorlar okulu benimkide oyle. Evde otursa napicakki butun gun benle, ne guzel yasitlariyla oynuyor baska seyler ogreniyor. Yani hergun beni sasirtiyor ogrendikleriyle.

şartlar gereği 3 aylık oğlumu anneme bırakarak işe başladım. .
Duyanlar nasıl bırakırsın ben olsam bırakmam dayanamam vs. gibi sözler sarfetti. .
Düşünün benimkisi çok daha küçüktü. . Belli bir süreden anne içinde çocuk içinde evde yapılacak etkinlik veya iletişim problemi olabiliyor. Yaşıtlarıyla alt tarafı 4 saat kaliteli vakit geçireceğinden eminim . Sıkmayın canınızı size söylenenlerede kulağınızı tıkayın

'nasıl kıyıyorsun' kısmına hiç değinmiyorum bile.bir kere çok gereksiz ve ayıp bir laf. eminim bunu diyenler çalışmıyordur ve aslında istiyorlardır. sizin ilk çocuk diye cok etkileniyorsunuzdur ama çalışınca inanın çok daha kaliteli zaman geçirebiliyorsunuz, mesela ben 14 aydır evdeyim, bir nefes alsam, arkadaşlarla iki sohbet edip gelsem cok daha mutlu olacağım ama yok işte....

Arkadaşlar cok büyük moral verdiniz onyargilarimi kirdiniz cok teşekkür ederim.
Kızım uyandı tek tek cevaplayamayacagim.
En uygun zamanda yazacağım inşallah

kıyıyorsun ne demekmiş
sanki kötü bişey mi yapıyolar canım kreşte.
bence gidebilir yarım günmüş zaten.

Keske kariyerine odaklandigin bir dönemde çocuğu erteleseydin. Ama olmuş artık yapicak birşey yok, bir çok anne daha cocugunun 6. Ayı dolmadan kayinvalidesine annesine yada bakiciya birakiyor. Bu sartlatlar oluyor da kres niye olmasın. Cevrenin lafini bosver çok severler laf soylemeyi. Bana da çok soylemisti cevrem 10 yıl sonra oldu kizim supriz bir şekilde isimi yeni kurmustum hamile kaldigimi ogrendim. Hamileligim boyunca çalıştım, kizim 5 aylikken isyerinde uygun sartlari hazirlayip yanimda buyuttum çok sukur sorunsuz buyudu simdi iki yasinda çalışıyoruz hala birlikte.O zaman da cevremdekiler aaa 10 yıl boyunca olsun diye ugrastin simdi de yanında ise mi goturuyosun dediler. Ne diyceksin illa bi kulp buluyolar malesef

Yanına bir yardımcı al. Madem maddi imkanın iyi gözünün önünde Bakıcı ile olsun kızın. Ev işi de yapar sana. Daha mantıklı olur sanki?

Merhaba arkadaşlar
Okul bitti ve ben planlı bir sekilde hamile kaldım. Hamileyken dersaneye gittim.Alandan hazirlandim.Soyle ki doguma 3 kala bile gittim dersaneye ne calisirsam kardır diyerek.dogum oldu annem kaldı ben yine çalıştım ve kpss geldi çattı (bu arada esim cok destekti lakin yinede yaşadım lohusa depresyonu kpss stresi vs..).
Ortalama 76 80 arası puanlar geldi.cok iyi olmasa da bi kac uzmanlik sinavi icin yeterliydi.
Çalışmak ne mümkün....
Baktım boyle olmayacak.
Puanlarim 2 sene gecerli diye gecen sene kizima oncelik verdim ve kurum sinavlarina hazırlanma zamanı geldi catti.
Eylül gibi tam manasiyla calismaya baslayacagim.kızımı ise krese yazdirdim evime cok yakın ve yarim gün.
Buraya kadar sıkıntı yok ama komsularim,esimin arkadaslarinin esleri(cok samimi olmasakta arkadaslarim) vs daha cok küçük nasıl kiyiyorsun diyorlar.
Zaten vicdan azabı duyuyorum,gozlerim doluyor 4 saatte olsa ayrı kalacagim aklıma geldikçe.
Ben evde mutlu değilim.
Çalışmak istiyorum.
Maddi durumumuz gayet iyi.sorun maddiyattan ziyade benim psikolojik olarak rahatlamak istemem.
Kızımla cok güzel vakit geciriyoruz,o uyudugunda kendime zaman ayirabiliyorum ama önce kızımı sonra kendimi saglama almak istiyorum,dünyanın binbir türlü hali var.
Fakat cevremdeki o itici bakışlar beni huzursuz ediyor anneligimi sorguluyorum...
24 yaşındayım ve yaşımda yerindeyken kurum sınavları vs uğraşıp bir an once başlamak istiyorum ise.
Benzer durumları yasayanlar yasadiklarinizi(olumlu olumsuz farketmeksizin) anlatır mısınız ?
Not:bakıcı düşünmüyorum. Aileler farklı sehirde kv gelemez,annem gelir ama duzenli olmaz ve aynı evde olmuyor bi süre sonra.
İnsanların ne dediğini önemsemeyin. Çocuğunuz için neyin iyi neyin kötü olacağına bir anne olarak siz karar verebilirsiniz. Başkalarının işine karışan insanlar bitmediler bir türlü. Sizin de söylediğiniz gibi mutsuz anne demek mutsuz çocuk demektir. Kulaklarınızı tıkayın. Zaten yatılı bir yere göndermiyorsunuz.

neden kariyerine odaklandiginda cocugu erteleyecekmis?? ya illa cocugu krese vermek icin kariyer yapmak gerekmiyor...sosyal olmasi icin ya da azicik anne nefes alsin diyede verilebilir..bence cok iyi yapmissin kizini dogurmakla...umarim hayirli evlat olur...bir kac seyi bir arada yapabilmek gerek bazen...

Merhaba arkadaşlar
Çalışmak ne mümkün....
Baktım boyle olmayacak.
Ben evde mutlu değilim.
Çalışmak istiyorum.
insanlara kulaklarını tıka ben memurum 8 hafta önce 8 hafta sonra rapor mapor almazsan ücretsiz izin almazsan memur bir anne bebeği iki aylıkken işe dönüyor biz anne değil miyiz?dediğin gibi mutlu anne mutlu bebek günde 4 saat bir şey olmaz bakma sen onlara :KK66:

Sadece çok küçük olduğu için üzüldüm.şöyle 4 yaşında falan olsa daha iyi olurdu sanki.bakıcı düşünmüyoruz demişsin ama. O yarım günü evde baksın bak cı. Sizde ders vs çalışın. Daha iyi olur sanki hem sizin hem kızınız için

Bide şöyle düşündümki 4 saat çok da uzun bi süre değil.şuna da kesinlikle katılıyorum ki mutlu anne musmutlu bi bebek :)

Sekiz aylik oglum var
Uc aylik ken dogum izninden dondum
Annem bakiyor
Ben uc ayliktan beri calisiyrm
Biz kotu annemiyiz sanki
Sen gelecegin icin en iyi karari ver
Ne anneler goruyrm tv karisinda xocuk buyutup ahkam kesiyorlar
Gecsinler efendim o isleri

ooo ona bakarsan millet üniversite bitirdi ama atanamadı diye de konuşur.
millet her zaman konuşacak bir şeyler bulur.
sen kendi düşüncene göre mantıklı olan şekilde devam et.

Kendi inandığın, doğru olduğunu düşündüğün şeyi yap.
Ben bebeğim doğduktan sonra işi bıraktım. Kendim büyütmek istiyorum o bana emanet edilmiş givi geliyor çok aciz çok küçük çok mis kokulu daha. Bir de bakıcılar hep zarar veriyor çocuklara, tecrübelerim doğrultusunda buna karar verdim ve işi bıraktım. Iyi ki de bırakmışım diyorum. Pişman Değilim. Hiçbir şey bebeğimden önemli değil. Bu benim doğrum. İçime sineni bu.

Sen de çalışmak istiyorsan o senin doğrun. İçine siniyorsa Pişman olmazsın. En iyi sen bilirsin bebeğinin ihtiyacını kendi hayatını vs.

Ben sizin yerinizde olsam kreşe vereceğim parayla çocuk gelişimi mezunu bu işin eğitimini almış genç yaşta birini eve çağırırdım. Yaşı genç olursa kızınızla daha güzel iletişime geçebilir ve oyun oynayabilir. Hem siz rahat çalışırsınız. Hemde evladınız yakınınızda gözetim altında olur. Kreş için küçük olduğunu düşünüyorum ben. Ama kreşe vermekte çocuğa kıymakla eş değer görülmemeli..

X