şahsım adına böyle bir yarışma olmasına çok sevindim. insanEkleme yaptım, belki cümle yapısını değiştirebiliriz sonra
katılıma göre devam edecek, siz bizi yalnız bırakmayın biz sizi asla bırakmayız
coco inşaallah bebeğin bu durumu çabucak atlatır alerjik bebek annesi olmak çok zor olmalıSagolasin kuzum,deri testi yaptirdik biz.sut urunleri ve yumurta cikti sadece.ama bircok besine karsi alerjisi oldugunu deneyerek anladim ben.kan tahlili yapilmadi.laktoz intolerans oldugunu zannetmiyorum,çünkü diyetime uydugum zaman herhangi bi problem yok.glutene de alerjisi var,limona bile alerjisi var ben anlamadim bu isiinsallah gecer
Tabiki hatırlatırızmesela ben bunu bilmiyordum her tarif geldiğinde bu mesajı en üste ekleyeceğim.... Unutursam lütfen hatırlatın
Canım ne önerdi doktorun? Ben osteocare vitamin kullanıyorum daha evvel de ciddi bir kalsiyum eksikliği sebebiyle kullanmıştım. Doktorum önerince, aşina da olduğum için sıkıntı yaşamadan hemen başladım. Bak internet sitesinde de şöyle yazıyor. Bebeğim de alerjik bir sıkıntı yaşamadı buna karşıEvet bebegim ishal olunca cok kötü oluyor yavrum.dedigin gibi hersey tersine dönüyor insan ac kalsa da bitkin düşse de dayaniyor.sadece pirinc patates ispanak pirasa yiyorum 3 bucuk aydir.sıkıntı degil bebegim iyi olsun da,birsey istemiyorum.yanlız merak ettigim birsey var eger bilgin dahilindeyse cevaplarsan cok sevinirim.Simdi doktor bu sekilde olmaz protein kalsiyum almiyorsun,bir sure sonra kemik erimesi ve dis curumesi baslar dedi.kalsiyum takviyesi verdi.ama icinde laktoz var.süt sekeri.bazi doktorlara sordum birkaçı süt alerjsii olan cocuklara dokunabilir diyor birkaci ise laktoz alerjiye dokunmaz diyor.goze alamiyorum açıkçası.kesin birsey soyleyen de yok.nette de bi cevap yok.cevrende alerjik bebegi olup kalsiyum vitamin takviyesi kullanan varmi?
Kullandigin kalsiyumun ismini yazabilir misin peki canimŞimdi en düz şu şekilde anlatabilirim
Sür içtiği
En dü şu şekilde anlatayım derslerde gördüğümüz kadarıyla
Tabi üstünden yıllar geçti ama kaldığı kadar artık :)
Süt içtiğinde sindirim ağızda başlıyor ince bağırsakta sonlanıyor
Bebek alerjileri en çok bağırsak sindiriminde bağırsak son ürünleri emdiğinde ortaya çıkıyor
Sütü içtin sindirim başladı
Yağ
Karbonhidrat
Protein
Mineral
Kazein ve laktoza ayrılıyor
Bu besinlerin ayrımında çalışan enzim miktarı arttığında alerji oranı yükseliyor
Direk vitamin olarak aldığında sen bunu zaten laktoz olarak alıyorsun
Süt bileşimindeki kadar parçalanmaya uğramıyor
Bu yüzden alerjiye sebep olma ihtimali oldukça düşüyor
Anneninde sağlığı gözetildiğinden vitaminleri veriyorlar
Diyete dikkat edersen aldığın vitaminlerin alerjiyi tetikleyeceğini sanmıyorum
O süreçte bende demir b12 d vit kalsiyum kullandım
Osteocare kullandımKullandigin kalsiyumun ismini yazabilir misin peki canim
Bana calcimax diye birsey vermişti doktor.ama laktoz icerir yaziyor.Ay Allah razi olsun ,bende alayim senin kalsiyumundan.yuruyecek dermanim bile kalmadı.mutlaka kullanmam lazim.ama laktoz diyince kullanamamistim bir turluCanım ne önerdi doktorun? Ben osteocare vitamin kullanıyorum daha evvel de ciddi bir kalsiyum eksikliği sebebiyle kullanmıştım. Doktorum önerince, aşina da olduğum için sıkıntı yaşamadan hemen başladım. Bak internet sitesinde de şöyle yazıyor. Bebeğim de alerjik bir sıkıntı yaşamadı buna karşı
Vejetaryenlar için uygundur
Gluten içermez
Laktoz içermez
Tuz ve maya içermez
Koruyucu içermez
Osteocare® hayvanlarda test edilmemiştir
İnşallah canım benim ya çevremde de var süt alerjisi olan anneler görüyorum doktorun tavsiye ettiğini kullanmalısın Allah korusun D vitamini de vermiştir kemik için bol bol güneşten faydalanın güneş oldukça doktorunu dinle canım diyetini bırakma sen bi süre daha ıspanak gibi yeşillikler de yasak mı peki bi şekilde vitaminleri karşılaman gerekiyor sende hastalanırsın sonra inşallah çabucak geçer kuzumSagolasin kuzum,deri testi yaptirdik biz.sut urunleri ve yumurta cikti sadece.ama bircok besine karsi alerjisi oldugunu deneyerek anladim ben.kan tahlili yapilmadi.laktoz intolerans oldugunu zannetmiyorum,çünkü diyetime uydugum zaman herhangi bi problem yok.glutene de alerjisi var,limona bile alerjisi var ben anlamadim bu isiinsallah gecer
Allah razi olsun canim,cok ama cok sağol. Artik o kadar güçsüz dustum ki,mesaji zor yaziyorum.bu ilactan hemen bende aliyorum hemenOsteocare kullandım
Bu arada ne biçim yazmışım ya
Kolik annesiyim ben ondan hep
Aman ihmal etme canım... İnşallah geçecek bu günler de...Bana calcimax diye birsey vermişti doktor.ama laktoz icerir yaziyor.Ay Allah razi olsun ,bende alayim senin kalsiyumundan.yuruyecek dermanim bile kalmadı.mutlaka kullanmam lazim.ama laktoz diyince kullanamamistim bir turlu
Cok sagol canimin ici,insallah gecer.d vitamini de alacagim yarinİnşallah canım benim ya çevremde de var süt alerjisi olan anneler görüyorum doktorun tavsiye ettiğini kullanmalısın Allah korusun D vitamini de vermiştir kemik için bol bol güneşten faydalanın güneş oldukça doktorunu dinle canım diyetini bırakma sen bi süre daha ıspanak gibi yeşillikler de yasak mı peki bi şekilde vitaminleri karşılaman gerekiyor sende hastalanırsın sonra inşallah çabucak geçer kuzum
Insallaj canim benim.sabah aksam mi kullaniyorsun kalsiyumuAman ihmal etme canım... İnşallah geçecek bu günler de...
Çok bilgim yok o konuda canım yanlış yönlendirmek istememHadi yapeki bu laktoz sut alerjisine etki edermi
daha düne kadar yorum yazan 1-2 üye atarlı idi, evlenmiş, anne olmuş bebeklerini kucağına almış.... Okurken keyif aldım
hele öyle üyeler var ki üye oldukları günden bugüne çocukları Üniversiteye başlamış....
çok kötü patladık, yaşlanıyoruz mu ne ?
Çok önemli buAllah razi olsun canim,cok ama cok sağol. Artik o kadar güçsüz dustum ki,mesaji zor yaziyorum.bu ilactan hemen bende aliyorum hemen
Kazen en az bir sebze diyor yani birden fazla sebze veya sebze meyve kombinasyonu yapabiliriz doğru mudur
Günde bir kere kullanıyorum ben canım. Sen istersen yine de bi doktoruna danış. D vitamini bunun içinde zaten var, ekstradan ihtiyaç olursa verir başka bir şey dahaInsallaj canim benim.sabah aksam mi kullaniyorsun kalsiyumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?