• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anneler Yarışıyor ! En besleyici mama tarifini arıyoruz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bu fikir çok güzel olmuş, başta kendim adına çok teşekkür ederim, harika tarifler öğreneceğime eminim :KK36:

Bizim boncuk da 4aylık oluyor, henüz ek gıdaya başlamadık ama süt alerjisindan dolayı diyet yapıyorum. İnşallah ek gıda zamanı diyeti açmış olurum ve hepsini denerim zamanı geldikçe. Olmazsa da bizim gibi alerjiyle uğraşan tecrübeli annelerden güzel tariflerini bekleyeceğim :-)

Evet özellikle 1 yaş altındaki bebekler için bu çok önemli
Nasıl olduğunu bilmeyende olabilir
16. Aydan önce hastane ortamında alerji testini uygun bulmuyorlar
Her anne 3 gün kuralı ile kendi bebeğinin alerji testini yapmalı
Akışkan gıdalar için
1 gün 1 çay kaşığı
2 gün 1 tatlı kaşığı
3 gün yarım çay bardağı
Katı gıdalar için
(Buharda haşlanmış şekilde)
1 gün işaret parmağının bir boğumu
2 gün iki boğumu
3 gün tam parmak boyunda
Besin verilir
3 gün sonunda kızarıklık döküntü yada deride kabarma var ise o besine alerjisi var demektir
Kazen Kazen abi sizde uygun bulursanız üstteki alıntıladığım mesajımın başına
Tarifi deneyecek annelerin dikkatine
Tarifde daha önce kullanmadığınız besinler için bebeğinize 3 gün kuralı ile alerji testi yapmanızı öneriyoruz
Uyarısı yapıp altına alerji testinin yapılışını eklesek güzel olabilir

3 ay bizde aynı sorunu yaşadık zor bir dönem ama sabırlı olmak zorundasın
Bol bol su komposto iç bu şekilde sütün azalmaz
Kimisi 3 ayda kimisi 1 yılda atlatıyor
Ama sen diyeti hiç aşma
Biliyorum çok zor ama bebek rahatsızlanınca dünya tersine dönüyor
İnsan ekmek su ile beslenmeyi bile göze alıyor
Bunaldığında geçici olduğunu bu süreci bebeğinin sağlıklı bir birey olması için yaşadığını düşün
Umarım kısa sürede geçer
Evet bebegim ishal olunca cok kötü oluyor yavrum.dedigin gibi hersey tersine dönüyor insan ac kalsa da bitkin düşse de dayaniyor.sadece pirinc patates ispanak pirasa yiyorum 3 bucuk aydir.sıkıntı degil bebegim iyi olsun da,birsey istemiyorum.yanlız merak ettigim birsey var eger bilgin dahilindeyse cevaplarsan cok sevinirim.Simdi doktor bu sekilde olmaz protein kalsiyum almiyorsun,bir sure sonra kemik erimesi ve dis curumesi baslar dedi.kalsiyum takviyesi verdi.ama icinde laktoz var.süt sekeri.bazi doktorlara sordum birkaçı süt alerjsii olan cocuklara dokunabilir diyor birkaci ise laktoz alerjiye dokunmaz diyor.goze alamiyorum açıkçası.kesin birsey soyleyen de yok.nette de bi cevap yok.cevrende alerjik bebegi olup kalsiyum vitamin takviyesi kullanan varmi?

Ah kizlar benim bebegimde alerjik.ek gidaya henuz gecemedim.anne sütu aliyor sadece.alerjiden dolayi 3 bucuk aydir diyet yapiyorum.bir deri bir kemik kaldım.coklu besin alerjimiz var.sut urunleri yumurta domates tahin kuruyemis bulgur yulaf yani bugdayin her türlüsü.tavuk kirmizi et balik akliniza gelen hersey.sadece pirinc ve patatesle besleniyorum mahvolduk.yavrum kac kez acillik oldu bu alerjiden.3 aylik cok sıkı bir diyetten sonra kendime küçücük domatesle glutensiz makarnaya sos yaptim yedim.yapmaz olaydim bebegim yine fenalaştı cok kötü ishal oldu kustu heryeri kipkirmizi oldu.halbuki alerji uzmani 3 haftada bir acabilirsiniz diyeti demisti.durum vahim yani.birsey yemeyince sutum de az oluyor.zaten bebegim emmedi.hep sagarak veriyorum ama bitiyor galiba yavas yavas.neocate mamaya baslayacagim mecburen
Çok geçmiş olsun canım ufak bi alerji durumu bizde de olmuştu kakasından anlamıştım çok zor bir dönem ama geçecek canım öyle düşün patatesli Yeşillikli tost yapabilirsin gluten alerjisi mi yoksa laktoz inteloransı mı sizin ki 1 yaş öncesi testte yapmıyorlar sanırım kesin tanı koyamıyor diye

Aslında abi şöyle yazılabilir kural.
Konuyu açarken tarifin başına “kullanılan besinler 3 gün kuralıyla bebeğinizde deneyip alerjisi olmadığından emin olduktan sonra tarifi denemenizi tavsiye ederiz” yazısı yazılmalı. zaten alerjik bebekler içinde tarifler paylaşan olur mutlaka çok yaygınlaştı alerji durumu😞

Ekleme yaptım, belki cümle yapısını değiştirebiliriz sonra

yarışma diğer yemek yarışmaları gibi süreklilik arz edecek mi? yoksa bir defaya mahsus mu?
etiket için :KK60: @Nevreste

katılıma göre devam edecek, siz bizi yalnız bırakmayın biz sizi asla bırakmayız

Evet bebegim ishal olunca cok kötü oluyor yavrum.dedigin gibi hersey tersine dönüyor insan ac kalsa da bitkin düşse de dayaniyor.sadece pirinc patates ispanak pirasa yiyorum 3 bucuk aydir.sıkıntı degil bebegim iyi olsun da,birsey istemiyorum.yanlız merak ettigim birsey var eger bilgin dahilindeyse cevaplarsan cok sevinirim.Simdi doktor bu sekilde olmaz protein kalsiyum almiyorsun,bir sure sonra kemik erimesi ve dis curumesi baslar dedi.kalsiyum takviyesi verdi.ama icinde laktoz var.süt sekeri.bazi doktorlara sordum birkaçı süt alerjsii olan cocuklara dokunabilir diyor birkaci ise laktoz alerjiye dokunmaz diyor.goze alamiyorum açıkçası.kesin birsey soyleyen de yok.nette de bi cevap yok.cevrende alerjik bebegi olup kalsiyum vitamin takviyesi kullanan varmi?
Canim mutlaka alman lazım Dr verdiği kalsiyumu komsum kemik erimesi basladigi için mecbur bıraktı emzirmeyi kullanmamisti

Çok geçmiş olsun canım ufak bi alerji durumu bizde de olmuştu kakasından anlamıştım çok zor bir dönem ama geçecek canım öyle düşün patatesli Yeşillikli tost yapabilirsin gluten alerjisi mi yoksa laktoz inteloransı mı sizin ki 1 yaş öncesi testte yapmıyorlar sanırım kesin tanı koyamıyor diye
Sagolasin kuzum,deri testi yaptirdik biz.sut urunleri ve yumurta cikti sadece.ama bircok besine karsi alerjisi oldugunu deneyerek anladim ben.kan tahlili yapilmadi.laktoz intolerans oldugunu zannetmiyorum,çünkü diyetime uydugum zaman herhangi bi problem yok.glutene de alerjisi var,limona bile alerjisi var ben anlamadim bu isi :( insallah gecer

Kazen Kazen abi sizde uygun bulursanız üstteki alıntıladığım mesajımın başına
Tarifi deneyecek annelerin dikkatine
Tarifde daha önce kullanmadığınız besinler için bebeğinize 3 gün kuralı ile alerji testi yapmanızı öneriyoruz
Uyarısı yapıp altına alerji testinin yapılışını eklesek güzel olabilir

mesela ben bunu bilmiyordum her tarif geldiğinde bu mesajı en üste ekleyeceğim.... Unutursam lütfen hatırlatın

Ekleme yaptım, belki cümle yapısını değiştirebiliriz sonra

katılıma göre devam edecek, siz bizi yalnız bırakmayın biz sizi asla bırakmayız
Evet abi böyle ama üyeler tarifleri paylaşacak ya kendi konularında da paylaşmalılar çünki tarif arayan anne direk yemek tariflerinden o konuya gidebilir bu topiği görmeyebilirler. -Mavi -Mavi nin önerdiği yazıyı, konu açan üyeler tariflerin başında yazabilirler umarım doğru anlatabilmişimdir.

Şimdi en düz şu şekilde anlatabilirim
Sür içtiği
En dü şu şekilde anlatayım derslerde gördüğümüz kadarıyla
Tabi üstünden yıllar geçti ama kaldığı kadar artık :)
Süt içtiğinde sindirim ağızda başlıyor ince bağırsakta sonlanıyor
Bebek alerjileri en çok bağırsak sindiriminde bağırsak son ürünleri emdiğinde ortaya çıkıyor
Sütü içtin sindirim başladı
Yağ
Karbonhidrat
Protein
Mineral
Kazein ve laktoza ayrılıyor
Bu besinlerin ayrımında çalışan enzim miktarı arttığında alerji oranı yükseliyor
Direk vitamin olarak aldığında sen bunu zaten laktoz olarak alıyorsun
Süt bileşimindeki kadar parçalanmaya uğramıyor
Bu yüzden alerjiye sebep olma ihtimali oldukça düşüyor
Anneninde sağlığı gözetildiğinden vitaminleri veriyorlar
Diyete dikkat edersen aldığın vitaminlerin alerjiyi tetikleyeceğini sanmıyorum
O süreçte bende demir b12 d vit kalsiyum kullandım

Back