Bebek Beslenmesi Anneler Yarışıyor ! En besleyici mama tarifini arıyoruz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kazen Nevreste
Bu yarışma şahane olmuş
Fikir kimden çıktıysa kendi adıma teşekkür ediyorum
Ben hiç mama hazırlayıp vermedim
Daha çok blw usulü ile geçiriyoruz ek gıda sürecini
Ancak etrafımda çok fazla besleyeciliği olmayan eski tarifleri kullanan arkadaşlarım var
Anane babane yöntemleriyle ilerliyorlar
Yanlış anlaşılmasın büyüklerimizi yermek için söylemiyorum ancak o zamanki imkanlar ile şimdikiler çok farklı
Sadece nişasta prinç ununu suyla karıştırıp vermek bebek için hiç sağlıklı değil
Buradan güzel tarifler çıkabileceğini düşünüyorum
Topiklerde görüyoruz oldukça bilinçli anneler var
Yeni ek gıdaya geçecek annelerede kılavuz olabilir bu yarışma
Dilerim bol bol tarif gelir

Teşekkür ederiz canım

Bak orasını öyle düşünmemiştim ben sadece bilgi akışı tarafını düşündüm doğru söylüyorsun zaten 2 yaş sonrası ek gıdadan çıkıyor bebekler emmeyide kesince herşeyden yiyorlar

yaani 2 yasdan sora mama degil hersey yiyolar simdi sen benden daha tecrubelisin mesela ben yeniyim bu konuda bakalim bu yarisma iy oldu fikir olur hep bize sunumdada eglenceli seyler olur bence

- kopyala yapıştır mama tariflerinden sıkıldığımız için,
- hiç bir tarifte ölçüler tutmadığı için
- denenmemiş uyduruk tariflerin hit uğruna paylaşımına bir dur demek için,
- üyelerimiz arasında çok birikimli üyelerimiz olduğu için böyle bir yarışmaya gerek duyduk ...

yaani 2 yasdan sora mama degil hersey yiyolar simdi sen benden daha tecrubelisin mesela ben yeniyim bu konuda bakalim bu yarisma iy oldu fikir olur hep bize sunumdada eglenceli seyler olur bence
Kesinlikle öyle canım çok güzel düşünülmüş ama şu alerji dikkat edilmesi gereken en önemli nokta onu aslında başlara not olarak düşülse 3 gün kuralıyla başlanan besinlerle tarifler hazırlansa Allah korusun Yasak gıdalar var mesela onlar kural olarak yazılsa Kazen abi

Bir baba olarak kazen isyaaann etmiş :) biz anneler derbeder :)
Umarım dilediğiniz gibi ilerler
Bende merakle takip ediyor olacağım
Bu konuyu farkedip üzerine düşünmeniz bile tüm babalar adına güzel bir adım :)
Teşekkür ediyoruz patron

Süper ayrıntı çok teşekkür ederim hemen ekliyorum

Ama bu 3 gün kuralında her bebek farklı tepki veriyor
Alerjiye sebep olan besinler her bebekte değişebiliyor
1 yaş öncesi yasak olan daha doğrusu alerjen değeri en yüksek olan bal domates çilek gibi ürünleri bir çok anne biliyordur
En azından özenle mama hazırlayan tarif gönderen anneler bilirler
Direk buradaki tarifi kullanacak üyeler olabilir bir başkasının bebeğine zarar vermeyi kimse göz ardı edemez ama her bebeğe uygun mama hazırlamakta imkansız
Ancak tarifi deneyecek anneler daha önce vermedikleri bir besin varsa öncelikle 3 gün kuralı ile o besini deneyip sonra tarifi kullanabilirler
Bu şekilde bir uyarı olması güzel olabilir

evet bak doru soluyosun cok alerji olan bebekler var basliga alerjisi olan anneler tarifleri dikatli okusunlar ve ona gore tarife yazsinlar diye baslik yazilsa iy olur

ekledim .... umarım doğru kelimeler ile cümleye dökmüşümdür
Aynen demek istediğim buydu yani tarifi deneyecek olanlar bunu bilmeli içinde kullanılan gıdayı önce test etmeleri gerekir her tarif paylaşan üye bunu konusunda da paylaşabilir

Aynen demek istediğim buydu yani tarifi deneyecek olanlar bunu bilmeli içinde kullanılan gıdayı önce test etmeleri gerekir her tarif paylaşan üye bunu konusunda da paylaşabilir

O halde sizden ricamdır kurallar konusunda bana yardımcı olun....

Evet özellikle 1 yaş altındaki bebekler için bu çok önemli
Nasıl olduğunu bilmeyende olabilir
16. Aydan önce hastane ortamında alerji testini uygun bulmuyorlar
Her anne 3 gün kuralı ile kendi bebeğinin alerji testini yapmalı
Akışkan gıdalar için
1 gün 1 çay kaşığı
2 gün 1 tatlı kaşığı
3 gün yarım çay bardağı
Katı gıdalar için
(Buharda haşlanmış şekilde)
1 gün işaret parmağının bir boğumu
2 gün iki boğumu
3 gün tam parmak boyunda
Besin verilir
3 gün sonunda kızarıklık döküntü yada deride kabarma var ise o besine alerjisi var demektir

evet bak doru soluyosun cok alerji olan bebekler var basliga alerjisi olan anneler tarifleri dikatli okusunlar ve ona gore tarife yazsinlar diye baslik yazilsa iy olur
Ah kizlar benim bebegimde alerjik.ek gidaya henuz gecemedim.anne sütu aliyor sadece.alerjiden dolayi 3 bucuk aydir diyet yapiyorum.bir deri bir kemik kaldım.coklu besin alerjimiz var.sut urunleri yumurta domates tahin kuruyemis bulgur yulaf yani bugdayin her türlüsü.tavuk kirmizi et balik akliniza gelen hersey.sadece pirinc ve patatesle besleniyorum mahvolduk.yavrum kac kez acillik oldu bu alerjiden.3 aylik cok sıkı bir diyetten sonra kendime küçücük domatesle glutensiz makarnaya sos yaptim yedim.yapmaz olaydim bebegim yine fenalaştı cok kötü ishal oldu kustu heryeri kipkirmizi oldu.halbuki alerji uzmani 3 haftada bir acabilirsiniz diyeti demisti.durum vahim yani.birsey yemeyince sutum de az oluyor.zaten bebegim emmedi.hep sagarak veriyorum ama bitiyor galiba yavas yavas.neocate mamaya baslayacagim mecburen

3 ay bizde aynı sorunu yaşadık zor bir dönem ama sabırlı olmak zorundasın
Bol bol su komposto iç bu şekilde sütün azalmaz
Kimisi 3 ayda kimisi 1 yılda atlatıyor
Ama sen diyeti hiç aşma
Biliyorum çok zor ama bebek rahatsızlanınca dünya tersine dönüyor
İnsan ekmek su ile beslenmeyi bile göze alıyor
Bunaldığında geçici olduğunu bu süreci bebeğinin sağlıklı bir birey olması için yaşadığını düşün
Umarım kısa sürede geçer

O halde sizden ricamdır kurallar konusunda bana yardımcı olun....
Aslında abi şöyle yazılabilir kural.
Konuyu açarken tarifin başına “kullanılan besinler 3 gün kuralıyla bebeğinizde deneyip alerjisi olmadığından emin olduktan sonra tarifi denemenizi tavsiye ederiz” yazısı yazılmalı. zaten alerjik bebekler içinde tarifler paylaşan olur mutlaka çok yaygınlaştı alerji durumu

yarışma diğer yemek yarışmaları gibi süreklilik arz edecek mi? yoksa bir defaya mahsus mu?
etiket için Nevreste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…