• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneannem..

Amin..
Dayim kalmaya gidiyorum bazen kuzenim iki yas buyuk benden. Anneanemin ona davranisladi, yengeme karsi davranislarini falan bildigim icin bozuluyorum
Agzini acip tek kelime etmiyor. Abdest aldiginda bezi alip lavaboya damlayan sulara kadar siliyor bizde kalirken geceleri mutfakta abdest aliyor ki mutfak tezgahi cok yuksek banyoya gore. Ben bunlafi bildikce sabrim yetmiyor..
Elbette cok seviyorum ama bunlari yapmasa..

ee gelinden korkarlar.kızlarına ve kızdan olma torunlarına geçer nazları niyazları.sonra da "ah oğullarım hep onlar baktı bana" derler.

biz gençler yaşlılar gerçekten olgunlaşmış olsun,onların hayat tecrübelerinden yararlanalım,anlayışlı hoşgörülü olsunlar diye bekliyoruz,hoş sohbet edelim diyoruz.ama malesef birçok yaşlının içi kötü oluyor.can yakmayı,laf sokmayı,kınamayı harkulade yapıyorlar.

sonra da gençlerde iş yok derler ama bence gençler insanlık bakımından onlardan iyi.sen yine de sabret fazla da yanında durma canın sıkılıyorsa.

Yaşlıların çocuklaştığı, birgün bizimde yaşlanacağımız unutulmamalı. Çocuklaşmak yada huy değiştirmek elde olanda birşey değil.

Allah sağlık versin anneanneninde yaşı az değil.

Benim anneannem, ben, kardeşim, dayımın kızı ve yabancı bir kadının olduğu ortamda,
Oğlumdan olan torunlarımı kızımdan olan torunlarıma göre daha çok seviyorum dedi, biz daha küçüktük tabi kardeşim ve benim gözlerimiz doldu , ki annem bizi anneanneme emanet edip bikaç günlüğüne bi yere gitmişti, o günlerde ona emanettik yani.
Hiç bişey diyemedim ağzımı açsam ağlıyacaktım çünkü,
Sonradan mahsus öyle dedim kadın oğlunun çocuklarını sevmiyomuş sevsin diye falan bişeyler anlattı ama malesef bizi tanımadığımız bi kadının yanında yerin dibine soktu, hatta kadın bile demişti şimdi bu denilecek laf mı diye...
Neyse, demem o ki bazı şeyleri sorgulamamak lazım, yaşlı diye biz saygısızlık etmiyoruz ama onlar bize edebiliyor,
Mümkün olduğunca ayrı takılmaya çalışın boşveremiyorsanız, yapacak bişey yok..

Yaşlıların çocuklaştığı, birgün bizimde yaşlanacağımız unutulmamalı. Çocuklaşmak yada huy değiştirmek elde olanda birşey değil.

Allah sağlık versin anneanneninde yaşı az değil.

Bence tam olarak bununla alakalı değil. Benim anneannem 75, babaannem 80, dedem 82 yaşında ve hiçbirinin böyle hareketleri yok. Yani kişiyle alakalı bence. Özellikle anneannem benim için anne gibidir, çok iyidir.

Ama bazı insanlarda, oğlunun çocuğunu daha yakın görme olayı var ki gerçekten iğrenç bir şey. Bir tanıdığın öyle konuştuğunu duymuştum. "Oğlunun çocuğu daha yakındır, kızınki sonuçta elin çocuğudur." tarzında bir şeyler diyordu. Çocuğun kromozomlarının yarısının anneden, yarısının babadan geldiğini bilmeyen ve anlamayacak olan cahil insan söylemi sadece.

Konu sahibinin de Allah yardımcısı olsun, zor gerçekten.

Benim anneannem, ben, kardeşim, dayımın kızı ve yabancı bir kadının olduğu ortamda,
Oğlumdan olan torunlarımı kızımdan olan torunlarıma göre daha çok seviyorum dedi, biz daha küçüktük tabi kardeşim ve benim gözlerimiz doldu , ki annem bizi anneanneme emanet edip bikaç günlüğüne bi yere gitmişti, o günlerde ona emanettik yani.
Hiç bişey diyemedim ağzımı açsam ağlıyacaktım çünkü,
Sonradan mahsus öyle dedim kadın oğlunun çocuklarını sevmiyomuş sevsin diye falan bişeyler anlattı ama malesef bizi tanımadığımız bi kadının yanında yerin dibine soktu, hatta kadın bile demişti şimdi bu denilecek laf mı diye...
Neyse, demem o ki bazı şeyleri sorgulamamak lazım, yaşlı diye biz saygısızlık etmiyoruz ama onlar bize edebiliyor,
Mümkün olduğunca ayrı takılmaya çalışın boşveremiyorsanız, yapacak bişey yok..

benim babaannem de her fırsatta kız evlattan olan torunlarının daha kıymetli olduğunu söylemeyi çok sever. öbür torunları uzakta,yılda bir anca gelirler, gezmekten yanına uğramaya zor zaman bulurlar. evde hastayım diye hiç birşey yapmayan kadın onlar geldiklerinde nasıl hizmet edeceğini bilemez. bizim yanımızda kalıyor, hastanesiyle herşeyiyle yıllardır biz ilgileniyoruz. yine de öbür torunları kıymetli.
böyle olunca da hiçbirşey yapmak gelmiyor insanın içinden. yaptıklarının kıymeti bilinmeyince üzülüyor insan.

benim babaannem de her fırsatta kız evlattan olan torunlarının daha kıymetli olduğunu söylemeyi çok sever. öbür torunları uzakta,yılda bir anca gelirler, gezmekten yanına uğramaya zor zaman bulurlar. evde hastayım diye hiç birşey yapmayan kadın onlar geldiklerinde nasıl hizmet edeceğini bilemez. bizim yanımızda kalıyor, hastanesiyle herşeyiyle yıllardır biz ilgileniyoruz. yine de öbür torunları kıymetli.
böyle olunca da hiçbirşey yapmak gelmiyor insanın içinden. yaptıklarının kıymeti bilinmeyince üzülüyor insan.

Aynen dediğin gibi, hiçbirşey yapmak istemiyorum ona, çünkü ne yaparsam yapayım ben kızından dünyaya geldiğim için 2. sınıf torunum,bazen vicdanı daralıyor kendisinin, diğer torunlarına maddi olarak çok elleri açık, tahmin edebileceğiniz en fazla derecede, üstlerine ev filan yapılıyor yani..,bize de vicdanını rahatlatmak için para vermeye falan çalışıyor da, ben almıyorum, gerek yok anneanne kalsın diyorum..Anlıyordur belki kırgınlığımızı ama yapacak bişey yok...

Benim sorunum anneannem. Son bir aydir falan dayanilmaz geliyor bana
Gece sabaha kadar oturuyormusum oglene kadar uyuyormusum. Bunu her firsatta soyluyor misafir geliyor yok seda su satte yatti da siz geldiniz diye erken kalkti hep gelin vs cumleler kuruyor
Gecen pazar gunu dogdugu koye gideceklerdi yirmilik disim sisti konusamiyorum kulagima vuruyor en ufak seste beynim oyuluyor gibi oluyor tutturmus sen antibiyotik kullaniyorsun bende de oldu bir kere ictim gecti gelmemek icin yalan soyluyorsun diye tavir yapip gitti. Aksama geldiklerinde yoktu orda bir akrabasinda kalmis sirf bana tavir icin
Yemek yiyoruz her aksam ayni sey oluyor simdi seda annesinin elini sicak sudan soguk suya sokmaz. Sen cik kizim seda bal dok yala yapar herseyi diyor. Diyorum anneanne vizelerim var ingilizce var sabah gidiyorum aksam geliyorum zaten ders calismam lazim yorgunum diyorum yok seninde cocuklarin sana boyle yapsin annene hic yardim etmiyorsun diye tutturuyor
Simdide mutfakta manti yapiyorlar kiymalarini ben koyayim yardm olsun dedim. Simdide tirnaklarininin icine giriyor kiymalar diyor. Dedim daha dun kestim anneanne uzun bile degiller. Tirnaklarimin yapisi uzun ona uzun gorunuyor keserken etim gorunecekmis o ksdar dipten kesecekmisim
Evde yalnizken acayip uzerime geliyor ben 19 yasimda senin kadarken dokuz nufusun icine gelin geldim kayinvalidem yatalakti iki tanede bebek vardi hepsini o yasta kendim yaptim buyuttum diye
Davranislari babamida cok rahatsiz ediyor ama saygidan bir sey demiyor adam yorgun argin geliyor isten o salonda oturuyor diye gidip ystmiyor bile. Annemde bana hak veriyor bazen zor tutuyorum bagirmamak icin yasli o vs sekilde sakinlestiriyor annem. o kadar cok uzerime geliyorki saygiyi kaybetmeden sesimi yukseltmeden cevap verdigimde birsey dedigimde boyle cevap veremezdik biz kirip dizimizi otururduk diyor. Boyle o kadar cok seyi varki dayanamiyorum artik ne yaparsam yapayim memnun edemiyorum kadini..
Belki bu sekilde davranarak dusunerek hata yapiyorum saygisizlik yapiyorum ama ben ne desem boyle seyler yaptiginda hem saygiyi kaybetmeden uzmeden ne diyip susturabilirim onu?

bence laflarına alınganlık göstermen bile gereksiz sonucta senden cok cok yaslı bellı yastan sonra cocuklasmaya baslıyorlar anlayıslı olmalısın bence senin düşüncenle onun ki asla bir olamaz söyleniyorsa haklısın de gec

zaten yakında ölür...

takmaya gerek yok..sonra üzülürsün...

Az once cileden cikardi beni
Cok sukur durumu iyi bir aileyiz ama ogrenciyiz sonuctaarkadasim aradi yarin 1-4 arasi part time is var cocuklarla dedi
Anneme soyledim istersen git dedi. Anneannem atladi hemen yarin senin kursun yok mu diyededim var anneanne cikip oraya gidecegim iste dedim
Sen yarin valizin hazirlamayacak misin sonraki gun gidiyorsun otur eve valizini hazirlasonraki gunde annele gunu zaten diye
Annem babam izin veriyorsanane sen neden karisiyorsun odama bakarsan valizim hazir gorursun alti ustu 3 saat duracagim diyebagirdim
Gitti odasina surat yapip oturdu
Az oncedegelmis kac para veriyorlar diye sordu 100 dedim. Oo cokmus dedi gitti yine
Sukurgidiyorum tatilede on gun gormeyecegim yuzunu

Benim sorunum anneannem. Son bir aydir falan dayanilmaz geliyor bana
Gece sabaha kadar oturuyormusum oglene kadar uyuyormusum. Bunu her firsatta soyluyor misafir geliyor yok seda su satte yatti da siz geldiniz diye erken kalkti hep gelin vs cumleler kuruyor
Gecen pazar gunu dogdugu koye gideceklerdi yirmilik disim sisti konusamiyorum kulagima vuruyor en ufak seste beynim oyuluyor gibi oluyor tutturmus sen antibiyotik kullaniyorsun bende de oldu bir kere ictim gecti gelmemek icin yalan soyluyorsun diye tavir yapip gitti. Aksama geldiklerinde yoktu orda bir akrabasinda kalmis sirf bana tavir icin
Yemek yiyoruz her aksam ayni sey oluyor simdi seda annesinin elini sicak sudan soguk suya sokmaz. Sen cik kizim seda bal dok yala yapar herseyi diyor. Diyorum anneanne vizelerim var ingilizce var sabah gidiyorum aksam geliyorum zaten ders calismam lazim yorgunum diyorum yok seninde cocuklarin sana boyle yapsin annene hic yardim etmiyorsun diye tutturuyor
Simdide mutfakta manti yapiyorlar kiymalarini ben koyayim yardm olsun dedim. Simdide tirnaklarininin icine giriyor kiymalar diyor. Dedim daha dun kestim anneanne uzun bile degiller. Tirnaklarimin yapisi uzun ona uzun gorunuyor keserken etim gorunecekmis o ksdar dipten kesecekmisim
Evde yalnizken acayip uzerime geliyor ben 19 yasimda senin kadarken dokuz nufusun icine gelin geldim kayinvalidem yatalakti iki tanede bebek vardi hepsini o yasta kendim yaptim buyuttum diye
Davranislari babamida cok rahatsiz ediyor ama saygidan bir sey demiyor adam yorgun argin geliyor isten o salonda oturuyor diye gidip ystmiyor bile. Annemde bana hak veriyor bazen zor tutuyorum bagirmamak icin yasli o vs sekilde sakinlestiriyor annem. o kadar cok uzerime geliyorki saygiyi kaybetmeden sesimi yukseltmeden cevap verdigimde birsey dedigimde boyle cevap veremezdik biz kirip dizimizi otururduk diyor. Boyle o kadar cok seyi varki dayanamiyorum artik ne yaparsam yapayim memnun edemiyorum kadini..
Belki bu sekilde davranarak dusunerek hata yapiyorum saygisizlik yapiyorum ama ben ne desem boyle seyler yaptiginda hem saygiyi kaybetmeden uzmeden ne diyip susturabilirim onu?
susturamazsınız benimde öle bir anneannem var diyebilrim ki ben onun tek arkadaşıyım bide benim anneannem çok sosyetiktir öle herşeyi beğenmez aynı yemeği 2. gün yemez 10 dk bile tek başına oturamaz sıkılır pazar günleri erkenden arar napıosunuz diye sabah saat 8 pazar günü bana bakınca hep der sen nasıl genç kızsın ben senin zamanında ölemiydi bana biraz çeki düzen verende odur arada bir sürtüşme yaşarız ama ben evde olmayıncada beni sayıklar üstümde çok emeği yoktur bunuda bilir ama diğer kuzenlerimden hep ayrı tutar beni ama ben çok seviyorum anneannemi susturmaya çalışma susmaz ve sana çok kırılabilir olduğu gibi kabul et sen gençsin daha kolay alttan alabilirsin

şimdi sinirleniyorsun kızıyorsunda ölürse eğer çok ama çok ağlarsın çok koyar bu düşündüklerin sızlandıkların

keşke dersin keşke olsada yanı başımda söylese bana istediğini her hizmeti yapsam ona gülsem geçsem

bana gençliğini anlatsa yaşadıklarını anlatsa bir ömrü anlatsa, anlatsada oturup dinlesem anlasam yaşadıklarını öğrensem koca bir hayatı

değerini bil yaşadığının yanında olduğunun hatta karıştırığının

en büyük derdin bu olsun...

Bugun yine sinir etti beni
Sahura kadar oturuyorum caylarina yumurtalarina gozlemelerine kadar hazirlayip kaldiriorum herkesi
Uyumadigi icin gunduzde 11 12 gibi kalkiyorum
Bugun kalktim gittim salona oturdum bu saate kadar uyuyorsun
Nasil oruc bu
Insan kalkar bir isin ucundan tutar
Temizlik yapar
Daha milyonlarca sey soyledi annemde diyor anne ne is var evde bizde oturuyoruz iste diyor
Dudak buzup susuyor sonra
Bende dedim hazira kalkiyorsun aksam yemeklerinin cogunu ben yapiyorum sofrayi salatayi ben hazirliyoum evi supuruyorum
Daha ne ne yapayim anneanne diye bagirdim geldim odama
Az oncede geldi odama acti kapiyi bakti dudak buzdu gitti

canım Allah sana kolaylık versin valla seni çok iyi anlıyorum ama benim durumum daha iyi . bu arada ben anneannemden şikayetçi değilim benim sorunum babaannem ve hiç sevmem kendisini babama da söyleerim hatta. benim babaannemler annemi sevmezmiş annemle babam ayrıldılar beni 3 küsür sene kardeşimi 4 sene görmedeiler arayıp sormadılar. biz gece babamla saat 3 e kadar filan otururz gelir elektiği kescem ne yapyosnz bu saate kadar filan diye başlıyo söylenmeye. bi gün kahva yaptm otrdm ders çalışcam uyuyolardı dedmle geldi dedene de kahve yap dedi e uyuyo dedim olsun yap dedi. düşün artık bunlar ne ki ama ben senin kadar sakin olamıyorm açıyorm ağzımı .

yalvarırım böyle demeyin anneannemi gecen sene kaybettim bunu yazarken ağlıyorum..tabiki laf eder kızdırır küser ya anneanne o büyük o gelip burada kötülemek bile içimi acıttı.. ...onsuz ev boş onsuz sohbetler boş..herşeyimdi o benmmm..değerini bil ve git ona sıkıca sarıllllllllll

86yasinda ama cok sukur kendi isini yapabilen biri. Orgusunu mantisini borein kuranini okuyan biri
Dedem vefat ettiginden beri uc cocugunda kaliyor donusumlu olarak
Gelinlerinin yaninda sus pus oturuyor kizina nazi geciyor
Diger torunu 3e kadar uyuyor benim 11de kalkmama laf ediyor ki sadece tatillerde oyle
Annemde diyor ama anlamiyor kadin. Diyorum sen evleneli 70 sene olmus o zamanla karsilastirma diye ama nerde :-)

86 yaşında bir kadının 2 yaşında bir bebekten farkı yok. Nasıl bebek avutulursa onu da öyle avutacaksınız. Sakin olun. Yaşlılığa verin gülün geçin. Giderek huysuzlaşıyor yaşlılar. Biz d eöyle olacağız. Sanmayın siz bu pozitifliğinizi hayat enerjinizi 70 yıl daha sürdüreceğinizi.. Yazık yaa, aklı bile gelip gidiyordur onun.

benim babannemi hiç çekemezdim ben de sürekli sustururdum ama daha yakına kaybettim :43: :43: :43:

çok özlüyorum. yine olsa da yine dırdır etse

Back