• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneannem..

Sda01

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
621
3
296
- Yurtdışı
Benim sorunum anneannem. Son bir aydir falan dayanilmaz geliyor bana
Gece sabaha kadar oturuyormusum oglene kadar uyuyormusum. Bunu her firsatta soyluyor misafir geliyor yok seda su satte yatti da siz geldiniz diye erken kalkti hep gelin vs cumleler kuruyor
Gecen pazar gunu dogdugu koye gideceklerdi yirmilik disim sisti konusamiyorum kulagima vuruyor en ufak seste beynim oyuluyor gibi oluyor tutturmus sen antibiyotik kullaniyorsun bende de oldu bir kere ictim gecti gelmemek icin yalan soyluyorsun diye tavir yapip gitti. Aksama geldiklerinde yoktu orda bir akrabasinda kalmis sirf bana tavir icin
Yemek yiyoruz her aksam ayni sey oluyor simdi seda annesinin elini sicak sudan soguk suya sokmaz. Sen cik kizim seda bal dok yala yapar herseyi diyor. Diyorum anneanne vizelerim var ingilizce var sabah gidiyorum aksam geliyorum zaten ders calismam lazim yorgunum diyorum yok seninde cocuklarin sana boyle yapsin annene hic yardim etmiyorsun diye tutturuyor
Simdide mutfakta manti yapiyorlar kiymalarini ben koyayim yardm olsun dedim. Simdide tirnaklarininin icine giriyor kiymalar diyor. Dedim daha dun kestim anneanne uzun bile degiller. Tirnaklarimin yapisi uzun ona uzun gorunuyor keserken etim gorunecekmis o ksdar dipten kesecekmisim
Evde yalnizken acayip uzerime geliyor ben 19 yasimda senin kadarken dokuz nufusun icine gelin geldim kayinvalidem yatalakti iki tanede bebek vardi hepsini o yasta kendim yaptim buyuttum diye
Davranislari babamida cok rahatsiz ediyor ama saygidan bir sey demiyor adam yorgun argin geliyor isten o salonda oturuyor diye gidip ystmiyor bile. Annemde bana hak veriyor bazen zor tutuyorum bagirmamak icin yasli o vs sekilde sakinlestiriyor annem. o kadar cok uzerime geliyorki saygiyi kaybetmeden sesimi yukseltmeden cevap verdigimde birsey dedigimde boyle cevap veremezdik biz kirip dizimizi otururduk diyor. Boyle o kadar cok seyi varki dayanamiyorum artik ne yaparsam yapayim memnun edemiyorum kadini..
Belki bu sekilde davranarak dusunerek hata yapiyorum saygisizlik yapiyorum ama ben ne desem boyle seyler yaptiginda hem saygiyi kaybetmeden uzmeden ne diyip susturabilirim onu?

Kaç yaşında annaneniz?
Genelde yaşlılar alıngan ve kaprisli oluyorlar.
Elinizden geldiğince sakin olmaya çalışın.
ne kadar çıldırtsa da. Terkedin orayı cevap vermemeye çalışın.
Sonu yok çünkü.

yaşlılar hep geçmişte yaşıyo canım malesef.. devamlı geçmişte kendi yaptıklarını anlatıolar.. şimdiki zamana ayak uyduramamış demek ki ananen, sen saygıda kusur etmemeye devam et ama madem bu kadar çok üstüne geliyo annen yeri geldiğinde cevabını versin anne kızın dersleri yoğun okuyo o falan gibilerinden.. duymamazlıktan geliceksin canım başka şansın yok malesef..

hepsi aynı demekki.bizimkilerde böyle.yatıyorsunuz öğlene kadar .bunlar mı arkamızdan fatiha okuyacaklar.bilmem ne.yaşlılar işte.mecbur idare etcez.

86yasinda ama cok sukur kendi isini yapabilen biri. Orgusunu mantisini borein kuranini okuyan biri
Dedem vefat ettiginden beri uc cocugunda kaliyor donusumlu olarak
Gelinlerinin yaninda sus pus oturuyor kizina nazi geciyor
Diger torunu 3e kadar uyuyor benim 11de kalkmama laf ediyor ki sadece tatillerde oyle
Annemde diyor ama anlamiyor kadin. Diyorum sen evleneli 70 sene olmus o zamanla karsilastirma diye ama nerde :-)

Son düzenleme:
senin anneanne benim babaanne gibi :)) cevap vermeyelim yaşlıdır diyoruz ama gün geliyor gerçekten çileden çıktığım anlar oluyor.. ardından da tartışmalar geliyor.. ama sonradan da pişman oluyorum.. malesef alttan almaktan başka çaremiz yok.. Alternatifleri yaşlı olmaları.. ama bazen düşünüyorum eğer Allah o kadar yaşamayı nasip ederse bende aynı olabilirim.. kaprisli, herşeye karışan vs vs.. o yüzden de elimden geldiğince alttan almaya çalışıyorum. bence siz de öyle yapın sadece biraz sabır.. ve Allah'a sığınırsak gerçekten sabrını veriyor.. kendinizi üzmeyin..

86yasinda ama cok sukur kendi isini yapabilen biri. Orgusunu mantisini borein kuranini okuyan biri
Dedem vefat ettiginden beri uc cocugunda kaliyor donusumlu olarak
Gelinlerinin yaninda sus pus oturuyor kizina nazi geciyor
Diger torunu 3e kadar uyuyor benim 11de kalkmama laf ediyor ki sadece tatillerde oyle
Annemde diyor ama anlamiyor kadin. Diyorum sen evleneli 70 sene olmus o zamanla karsilastirma diye ama nerde :-)

Nei güzel bak siz rahat ettirebiliyormuşsunuz onu.
İnsan nazının geçtiği yerde rahat ettiği yerde kalır.
Çok sevaptır evinde yaşlı bakmak.
Şurda yaşasa daha ne kadar yaşar?
Ecirinizden eskiltmeyin.
Eminim çokbüyük mükafatlar alacaksınız.
Biraz empati.
86 yaşındakibir kadını terbiye edemezsiniz ki.
İstemsiz yapıyordur onların hepsini.
ALlah elden ayaktan düşürmesin onu da kimseyi de...

Allah yardımcın olsun :) Büyüklerimiz malesef denildiği gibi biraz eskilerde yaşıyorlar o yüzden pek kızmamak gerek sonuçta yaşlı insanlar kalplerini kırmaya değmez senin bir gözün kapalı bir kulağın sağır olsun boşver sonuçta ananen kızsan sen üzülceksin sonradan

Nei güzel bak siz rahat ettirebiliyormuşsunuz onu.
İnsan nazının geçtiği yerde rahat ettiği yerde kalır.
Çok sevaptır evinde yaşlı bakmak.
Şurda yaşasa daha ne kadar yaşar?
Ecirinizden eskiltmeyin.
Eminim çokbüyük mükafatlar alacaksınız.
Biraz empati.
86 yaşındakibir kadını terbiye edemezsiniz ki.
İstemsiz yapıyordur onların hepsini.
ALlah elden ayaktan düşürmesin onu da kimseyi de...

Amin..
Dayim kalmaya gidiyorum bazen kuzenim iki yas buyuk benden. Anneanemin ona davranisladi, yengeme karsi davranislarini falan bildigim icin bozuluyorum
Agzini acip tek kelime etmiyor. Abdest aldiginda bezi alip lavaboya damlayan sulara kadar siliyor bizde kalirken geceleri mutfakta abdest aliyor ki mutfak tezgahi cok yuksek banyoya gore. Ben bunlafi bildikce sabrim yetmiyor..
Elbette cok seviyorum ama bunlari yapmasa..

Simdi tekrar gittim yardim babannemden konu acildi falan o da tek yasiyor
Ben yalniz yasasam buz dolabini acip bakan olmazdi bos mu dolu mu acimdan olurdum. Babanlar amcanlardolduruyor onun dolabini dedi
Dellendim yine yedigin onunde yemedigin arkanda uc cocugun dort torunun cevrende pervane diye biraktim geldim

Eden kendine eder. Az daha sabır.
Siz mükafatınızı almaya bakın.
Çünkü ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz.

Amin..
Dayim kalmaya gidiyorum bazen kuzenim iki yas buyuk benden. Anneanemin ona davranisladi, yengeme karsi davranislarini falan bildigim icin bozuluyorum
Agzini acip tek kelime etmiyor. Abdest aldiginda bezi alip lavaboya damlayan sulara kadar siliyor bizde kalirken geceleri mutfakta abdest aliyor ki mutfak tezgahi cok yuksek banyoya gore. Ben bunlafi bildikce sabrim yetmiyor..
Elbette cok seviyorum ama bunlari yapmasa..

canımm yaşlılarla geçinmek zordur ama yaşasa daha kaç yıl yaşıcak ki gün gelir keşke burda olsada kızsa bana diceksin... Hem unutma ömür çok kısa bir göz açıp kapatıncaya kadar gecıyor ve Allah nasip ederse bizde o yaşa geleceğiz ve bugün ne yaparsak yarın onları görüceğiz.. Hem hatırı geçmese sana böyle söylenir mi ben 9 yaşında yatalak annaneme baktım yıllarca helal hoş olsun o benim canımm her gittiiğimde evini temizlerim gezdiririm onu hediyeler alırım neden yapmayayım ki dünya 3 günlük bugün var yarın yokuz... Bence sabırlı ol güleryuzlu davran ve yoluna bak:34:

hem onun için o kadar zordur ki evlatlarının eline bakmak Allah yarıdmcısı olsun kimseyi elden ayaktan dusurmesin Rabbim bizleride amin...

canım takma kafana yaşlılığına ver. benim anneannem de 7 senedir felçli ve 9 çocuktan sadece annem bakıyor. diğerleri ne arar, ne sorar. babamın ekmeğini yediği halde, babamı sevmez. dedemle ikisi bizi kızının çocukları diye el gibi görürler. bana evlenmeden derdi ki; senin gibi kız mı? olur, oturma iş yap:) şimdi de kız kardeşlerime aynısını yapıyo. bana bir tek altın kız bu diyo. yani yaşı kaç anneannenin bilmiyorum ama yaşlılar çocuktan farksız oluyolar. hele bir de sürekli sizde kalıyorsa sıkıntıdan sağa sola çatacak yer arıyorlar. gül geç boş ver.

canım eskı kusakların hepsı aynı ,sen ne soylersen soyle o bıldıgı dogrunun dogruluguna ınanır .
cunku o oyle gormus oyle yasamıs .onlar da sımdıkı neslı anlamak da gucluk cekıyor .
yanı bu durum aslın da karsılıklı .bızler gecmıs kusakla onlar da sımdı kı nesılle
fıkır catısması yasıyor .benım de basım da var ,ben bırsey demıyorum .sakin karsılamaya calısıyorum .
tabı ben de zaman zaman gerılmıyor degılım ama ,odaya gırer nefes alıs verıs terapılerı yapar
rahatlatırım kendımı.ne gerek var uzmeye kırmaya .sen de hos gor canım .
o sana bırsey dedıgın de cevap verme .

canımm yaşlılarla geçinmek zordur ama yaşasa daha kaç yıl yaşıcak ki gün gelir keşke burda olsada kızsa bana diceksin... Hem unutma ömür çok kısa bir göz açıp kapatıncaya kadar gecıyor ve Allah nasip ederse bizde o yaşa geleceğiz ve bugün ne yaparsak yarın onları görüceğiz.. Hem hatırı geçmese sana böyle söylenir mi ben 9 yaşında yatalak annaneme baktım yıllarca helal hoş olsun o benim canımm her gittiiğimde evini temizlerim gezdiririm onu hediyeler alırım neden yapmayayım ki dünya 3 günlük bugün var yarın yokuz... Bence sabırlı ol güleryuzlu davran ve yoluna bak:34:

hem onun için o kadar zordur ki evlatlarının eline bakmak Allah yarıdmcısı olsun kimseyi elden ayaktan dusurmesin Rabbim bizleride amin...

Cok seviyorum bizde kalmasini istiyorum muhabbetini seviyorum ama bu sekildd olunca sabrim yetmiyor
Ben sinirli biriyim biri bana birsey dediginde frenliyemiyorum kendimi
Kirmakta istemiyorum onu

Hep yaşlılar demişsiniz ama benim anneannem yada ninem filan asla böyle değiller. Yaşlı oldukları için annemden filan daha iyiler hep beni savunurlar. Her zaman her konuda yardımcı olurlar. Genelde yaşlılar bazıları çok iyi ve sevimli oluyor bazılarıda çok asi alıngan oluyor. Mesela anneannemin kardeşi bir hafta bizde kalmaya geldi artık neredeyse evden gidecektim. Her cümleye karışıyor okuldan geliyorum kalk git bize yemek yap diyor yorgunluktan canım çıkmış birde yemek hazırlayayım olur olmaz herşeye karışıyor normalde ben dayanamam hemen cevabını veririm ama anneannem için alttan aldım hep ama sonunda gittti şükürler olsun. Birde amcanlarda farklı sizde farklı davranması acaip geldi bana sonuçta amcanlarda oğlunun evinde kalıyor orda daha rahat olması gerekir yani kızının evinde daha rahatsız olması gerekirdi ama bilemiyorum belkide amcanın karısı filan çok soğuktur. Allah yardım etsin bencede alttan al.Dediklerine cevap verme takma alışıyorsun zaten.

Cok seviyorum bizde kalmasini istiyorum muhabbetini seviyorum ama bu sekildd olunca sabrim yetmiyor
Ben sinirli biriyim biri bana birsey dediginde frenliyemiyorum kendimi
Kirmakta istemiyorum onu

bende sinirliyim canım iyi yönden bakmalısın sabırlı ve sakin olmalısın kızsan söylesen nolucak ki yengenlerin evine nasıl sıgamıyorsa sizin evinizede sıgamıcak kahrından ölsün mü kadın...

dediğim gibi bugün ne ekersen yarın onu biçersin...

Son düzenleme:
arkadaşım iyi ananen sağlıklıymış.ya yatalak olsaydı annenin hayatı çok zor olurdu.evde sizlere de zor olurdu.bırak konuşsun dursun ya sabır çek içinden.

Yapacak birşey yok,idare ediverin.Haklı aslında biliyor musun ? Demiş ya,senin yaşındayken neler yaptım diye...Haklı aslında,o öyle yaşamış,görmüş.
Ben küçükken bazen anneannem keserdi tırnaklarımı.O kadar dipten keserdi ki parmak uçlarım acırdı.O geldi aklıma...Rahmetli...

tatlım bence yat kalk bole annanen oldugu ıcın dua et.. beterın beterı var ınan... bak mesela benım annanem... hıc annanen arkandan dedıkodu yapıyormu senın..?? devamlı annenı evden kovuyor mu? devamlı anan avrat kufur edıyormu? sevdıgın kısıyle evleneceksın dıye adını or... çıkarıyormu??? bunları yapmayan bır annanem olmadı benım hıc... senınkının yaptıgı yaslılıktan nazlanıyor.. ınsanlar yaslandıkca cocuklasırmıs.. çocuk ılgısıyle mutlu olurlar artık.. ama benım annanem herkezı bırbırıne dusuruyor.. butun aıleyı bırbırıne sokuyor sonrada hastayım dıye odasına gecıp yatıverıyor.. hıcbır evladınıda sevmedıgını acıkca soyluyor... o yuzden kızma annanene.. kızarsanda gec odana duymamazlıktan gell

Back