Dogum zor, iki tane dogurdum. Cektigim cileyi bir ben bilirim, surda bir elin parmaklarini gecmeyecek kisinin basina gelmis olan cati kemigi kapanmamasi sebebiyle aylarca acilar icinde kıvrandım, aylarca kanamam durmadi, teshis alamadigimdan tedavi goremedim, teshis aldigimda kizim 9 aylikti neredeyse ben fizik tedaviyle ayaga kalkabildim. 2 dogumumda da su gelmesi ama sanci gelmemesi sebebiyle saatlerce suni sanci aldim, sayisiz epizyotomi dikisim var. Eşim haric bir Allah'in kulundan destek beklemedim, esimden bekleme sebebimde ebeveynlik sorumluluğunda ortak olusumuzdu, gebelik ve sonrasında destek beklememiz gereken (olmasi gereken) tek kisi eşimizdir.
Benim kastettigim "dogum kolay abartma" degildi, dogum herkesin isteyerek yasadigi birsey, hastalik degil, engel değil, gayet guzel bir olay, sonucunda anne oldugumuz "buyudugumuz","olgunlastigimiz" bir olgu.
"Ben doguruyorum herkes pervane olsun cevremde" dusuncesine karsiyim, bunu daha oncede bircok kere tekrar ettim ki zaten kastettigimde tam olarak buydu, biz hamileyiz diye (esimiz haric) kimse rutinini bozmak zorunda degil, bozmadigi icinde suclayamayiz, ha destek olunsa fena olmaz ama olunmuyorsa da ne yapalım? Anne olmak uzereyken ebeveynlerimden nefret ediyorum cunku ilgi gostermiyorlar diye aglayalim mi? Tamam aglayalim ama bunu ergenlikte birakmis olmaliydik, birakamiyorsak terapi lazim, cok acik degil mi?
Alin iste, konu sahibinin annesi zaten ilgisiz ve duyarsiz bir anneymis, annem bana pervane olmadi dusuncesiyle kendini bosuna uzuyor, gebelikte gereksiz uzuntuye yer yok, bunu bir an once kavrayıp yoluna bakmali. Hassasiyet tamam hepimizde oldu, olacak cok normal ama herkes beni pohpohlamak zorunda dusuncesi cok abartili.
Ortada maks lise öğrencisi olan bir kardes var, konu sahibi bir öğretmen olarak "kendi istegiyle yasadigi gebelik icin" kardesinin egitim hayatinin sekteye ugramasini umursamayacak kadar uç yasiyor konuyu, bunun neresi normal? Bunu anormal buldugum icin mi zorbalik yapmis oluyorum? Yoksa konu sahibi kardesini umursamayarak "ailenin en hayirli evladi benim, niye cevremde pervane olunmuyor" diyerek zaten ne denli zorba oldugunu kanitlamamis mi? Ayni seyi mi okuduk ben anlamiyorum...