anne ve babamı affedemiyorum

bebeğime baksınlar diye gelmedim. ailemin baksın beklentim de yok. hastane burada diye geldim. aileme değil doktoruma ve hastanenin olanaklarına güvendiğim için geldim yani 😂 hala daha ailemden bir beklentim yok. kendi beneğim, kendi sorumluluğum. elma ile armutu karıştırmayın.
Yine de ailenizin desteğine ihtiyaç duymuşsunuz lütfen inkar etmeyin, ayrıca konu bebek bakımı da değil, duygusal ihtiyaç, yalnız hissetmemek vs...

kayinvalidem bile anneme telefonda demis once senin gitmen daha dogru olur annesi olarak diye.yani cidden insan utaniyor kayinvalidem iyi biri ama yani annesinin dogumuna gelmedigi gelin olcam gibi.can sıkıyor
Bizim gelinin ailesi de hayırsız, kız 2 defa doğum yaptı asla gelmediler , biz ne kadar destek olsak da yine de üzüntülüydü, bazı aileler tuhaf ...

Neden doğumdan sonra min 1 ay orda kalıp "25-30 gün yeter heralde benim çocuk bakımına alismama değil mi" diye soruyorsunuz o halde?
anlatım ya. ben bebeğe bakarken etrafta biilerinin olması güven verir bana ama hastane sorunum olmasa hiç bu toplara girmeden evimde esinle düse kalka öğrenecektim. ama madem geldim ve buradayım tabii ki avantajlarını kullanırım. ama kalkıp da anneme çocuğun sorumluluğunu yüklemem. daha sabah aynı konuyu konustuk. ben hastaneye gelmelerini dahi istemiyorum. ne işi var yaşlı insanların orda.

endişelerim olması zaten normal, herkesin var. kaldı ki yorumlarda da bakabileceğime olan inancımın olduğunu yazmışım. ailemin yanımda olması sadece en azından bebeğimle ilgilenirken beni izleyecek tecrğbeli birileri olması ve yanlış yaptığım konularda beni eğitmeleri açısından tabii ki iyi bir sey. ama benim yasadığım ilde sağlık hizmetleri yeterli olsaydı gelmeyecektim. he bu defa annemi görüntülü arayıp böyle yaparsam olur mu, doğru mu diye sorardım 😂😂 eğer bu da sayılıyorsa okay kabulüm ben de aileme gğvenip cocuk yaptım 😂
Hala anlamakta ısrar ediyorsunuz , konu bebek bakımı mi?

Yine de ailenizin desteğine ihtiyaç duymuşsunuz lütfen inkar etmeyin, ayrıca konu bebek bakımı da değil, duygusal ihtiyaç, yalnız hissetmemek vs...
ben de onu dedim ya zaten. konu sahibi ilgi, alaka istiyor. bu konuda hemfikiriz. ama bencil bir yerden bakıyor. ayrıca da ailesini tanıdığı halde böyle bir beklentiye girmesi de kendi kendini hayak kırıklığına sokuyor

anlatım ya. ben bebeğe bakarken etrafta biilerinin olması güven verir bana ama hastane sorunum olmasa hiç bu toplara girmeden evimde esinle düse kalka öğrenecektim. ama madem geldim ve buradayım tabii ki avantajlarını kullanırım. ama kalkıp da anneme çocuğun sorumluluğunu yüklemem. daha sabah aynı konuyu konustuk. ben hastaneye gelmelerini dahi istemiyorum. ne işi var yaşlı insanların orda.
Etrafta ailenizin olması güven verir evet herkese verir. Bebeğinize baktirmazsiniz ama hazır sofraya oturur, sofradan kalkar bebeğinize gider ve ev düzenini dusunmezsiniz. Hatta bebek uyurken ailenizle oturup sıcak çay içerek iki hos sohbet edersiniz. Ayrıca dedeniz olduğu için annenizin sizin yanına gelemeyeceginden de söz ettiniz konunuzda.
Velhasıl kelam sizin her şey önünüze serilmiş durumda. Hastanede yanında istememeniz de sizin seçiminiz. Kimse kalkıp size hayır ben gelmeyeceğim dememiş. O yüzden böyle yüksekten atıp tutmamanizi tavsiye ederim. Yarın kimin ne olacağı belli olmuyor

Etrafta ailenizin olması güven verir evet herkese verir. Bebeğinize baktirmazsiniz ama hazır sofraya oturur, sofradan kalkar bebeğinize gider ve ev düzenini dusunmezsiniz. Hatta bebek uyurken ailenizle oturup sıcak çay içerek iki hos sohbet edersiniz. Ayrıca dedeniz olduğu için annenizin sizin yanına gelemeyeceginden de söz ettiniz konunuzda.
Velhasıl kelam sizin her şey önünüze serilmiş durumda. Hastanede yanında istememeniz de sizin seçiminiz. Kimse kalkıp size hayır ben gelmeyeceğim dememiş. O yüzden böyle yüksekten atıp tutmamanizi tavsiye ederim. Yarın kimin ne olacağı belli olmuyor
ayy ne vahimleştirdiniz konuyu.

ben de onu dedim ya zaten. konu sahibi ilgi, alaka istiyor. bu konuda hemfikiriz. ama bencil bir yerden bakıyor. ayrıca da ailesini tanıdığı halde böyle bir beklentiye girmesi de kendi kendini hayak kırıklığına sokuyor
Duygular bizim elimizde olmayabiliyor bazen , hamile bir kadın olarak hemcinsinizi anlamanız gerekir , hormonlar ve duygusallık gayet anlaşılabilir bence , hamile bir kadının kendisi ile aynı durumda olan hemcinsinin hislerini anlamaması üzücü...

ya hu çişe mi tutar, altını mı temizler ben bilemem. aynı konuyu mu okuduk? kardesim bi hafta okula gitmeyiversin benim doğumumdan önemli mi diyor kadın. ben yazsaydım su konuyu var ya ne esime saygısızlığım kalırdı, ne cocuguma karsı yetersizliğim. 😂 e bu mantıkla anası babası hasta, ölü olanlar cocuk yapmasın? ben sadece kimseye güvenip cocuk yapmayın dedim. sonra böyle hayal kırıklığı oluyor
Konu sahibinin de öğretmen olarak bir bildiği vardır bence devamsızlıktan bahsedebiliyorsa, çocuk tamamen bahanesidir annesinin.

Kesinlikle öyle. Bir haftadan bahsetmiş zaten.
Kardeş konusunu da çok takılan olmuş.
Sınav senesinde değilse bir hafta okula gidemezse hiçbir şey olmaz. Kızım geçen hafta hasta diye gidemedi okula, telafi edilemeyecek bir süre değil. Bunu bile bencillik olarak görenler olmuş. Aile içinde olur böyle şeyler. Hastalık, doğum, bu zamanlarda birbirimizi idare etmeyeceksek ne zaman edeceğiz? Okulda annesinin bahanesi muhtemelen bu arada.

Duygular bizim elimizde olmayabiliyor bazen , hamile bir kadın olarak hemcinsinizi anlamanız gerekir , hormonlar ve duygusallık gayet anlaşılabilir bence , hamile bir kadının kendisi ile aynı durumda olan hemcinsinin hislerini anlamaması üzücü...
cidden mi? 😂 burda hamile haliyle taşlanan kimse yoktur benim kadar. hanımefendinin durumunu anlıyorum ve beklentiye girmeyin, bu sizin cocugunuz diyorum sadece. aaldıracak yer arıyorsunuz yenimle.

ayy ne vahimleştirdiniz konuyu.
Vahimlestirmedim. Olanı söyledim. Sezaryen doğum yaptım, annem geldi 20 gün benimle kaldı ama daha eve gectigimiz gün evi supurdum. bebeğe hep kendim baktım. Evin düzenini yine ben sağladım. Anneme de dedim ki çok şükür iyiyim iyi hissediyorum sen ne zaman istersen donebilirsin. 20 gün kalmak istedi torunuyla vakit geçirdi ve gitti. Ertesi gün gitse gene hallederdim ben. Ama kalkıp bana doğuma gelmeyeceğim dese anne-evlat ilişkimiz zedelenirdi.

Konu sahibinin de öğretmen olarak bir bildiği vardır bence devamsızlıktan bahsedebiliyorsa, çocuk tamamen bahanesidir annesinin.
ben de öğretmenim. bir öğrencim bu sebeple okula gelmese velisiyle görüsürdüm siz iyi misiniz diye 😂 kendimizin iyiliği için başkaları adına bu kadar kolay ahkam kesebilmek normal mi Allah askina? iyi misiniz? neyi savunuyorsunuz. konu sahibinin savunması da “basarılı olan çocuk her türlü basarı gösterir, bi hafta okula gitmemesi bi sey farkettirmez” bence hanımefendi eğitimci falan değil. salın bayıra o zaman başarılı olan bi yolunu bulur öğrenir. neyi savunduğunuza bi dönün de bakın.

ben de öğretmenim. bir öğrencim bu sebeple okula gelmese velisiyle görüsürdüm siz iyi misiniz diye 😂 kendimizin iyiliği için başkaları adına bu kadar kolay ahkam kesebilmek normal mi Allah askina? iyi misiniz? neyi savunuyorsunuz. konu sahibinin savunması da “basarılı olan çocuk her türlü basarı gösterir, bi hafta okula gitmemesi bi sey farkettirmez” bence hanımefendi eğitimci falan değil. salın bayıra o zaman başarılı olan bi yolunu bulur öğrenir. neyi savunduğunuza bi dönün de bakın.
Ben de öğretmenim ve kızım doğuma giriyor olsa evdeki çocuğun bir çaresine bakar kızımın yanına giderim, baktım olmuyor çocuğu da alır giderim.

Yazılı haftası değilse bir şekilde çözülür o mesele. Watsapp grubundan ödevleri isterim, yeni konuya başlanmışsa konu videosu izlemesini sağlarım, kapatırım arayı. Kızım 3 gün raporluydu öyle yaptık en basitinden. Kaldı ki bu çocuğun küçük olduğunu da hiç sanmıyorum. Ortaokul öğrencisidir büyük ihtimalle, hatta tahminimce de erkektir.

İkisi de evlat yaaaa her gün doğurumuyor kızım. Ömürde olsa olsa 2 olacak. Gerçi bu anneanne adayının yokluğu daha hayırlı ama sonuç olarak çocuk bahanesi. Yaz tatilinde olsa 'baban tek başına bırakılmaz' der yine gitmezdi. Konu sahibinin isteği çok büyük bir şey değil, sizden farklı bir şey istemiyor, sadece tecrübeli bir yoldaş istiyor bir kaç gün. Burada temel mesele her derdine koşulsun diye bekleyen bir kadının kızına ufacık bir desteği çok görmesi

Sizin bir öğretmen olarak yasal doğum izninizden fazlasını illegal rapor yoluyla uzatıp aylar önce ogrencilerinizi öğretmensiz bırakarak ailenizin bulunduğu şehre gitmeniz bencillik değil mi?

Ben de öğretmenim ve kızım doğuma giriyor olsa evdeki çocuğun bir çaresine bakar kızımın yanına giderim, baktım olmuyor çocuğu da alır giderim.

Yazılı haftası değilse bir şekilde çözülür o mesele. Watsapp grubundan ödevleri isterim, yeni konuya başlanmışsa konu videosu izlemesini sağlarım, kapatırım arayı. Kızım 3 gün raporluydu öyle yaptık en basitinden. Kaldı ki bu çocuğun küçük olduğunu da hiç sanmıyorum. Ortaokul öğrencisidir büyük ihtimalle, hatta tahminimce de erkektir.

İkisi de evlat yaaaa her gün doğurumuyor kızım. Ömürde olsa olsa 2 olacak. Gerçi bu anneanne adayının yokluğu daha hayırlı ama sonuç olarak çocuk bahanesi. Yaz tatilinde olsa 'baban tek başına bırakılmaz' der yine gitmezdi. Konu sahibinin isteği çok büyük bir şey değil, sizden farklı bir şey istemiyor, sadece tecrübeli bir yoldaş istiyor bir kaç gün. Burada temel mesele her derdine koşulsun diye bekleyen bir kadının kızına ufacık bir desteği çok görmesi
heh işte sorun burda. annesi zaten bu anlayışta bir kadın değilmiş. ben hamile halimle beni daha cok ğzeceğini bile bile gelmelerini teklif etmezdim mesela. bu beklentide olması da tabii ki cok bir sey değil. annesi belki de dediğiniz gibi diğer cocugu bahane ediyor. ama zihniyet bu sonucta. konu sahibinin belki de kırılmışlığıyla bilemiyorum kalkıp da gitmeyiversin bi hafta demesi de normal bir tavır değil.

ben ayrıca burda konu sahibine asla saldırmadım. ilgi istiyor, ki cok doğal. ben de mesela esim o an yanımda olmazsa çok kötü olurum. konu sahibi bu ilgiyi annesinden bekliyor, olabilir. ama karsınızdaki insanı da bile bile bu beklemtiye girmek bence zaman kaybı. ailesiyle zaten anladığım kadarıyla sağlıklı bir ilişkisi yok. aile bencil, evli kızlarını bile kendi dertleriyle boğuyorlar. e doğumdan sonra ne katkıları olabilir gelseler?

konu shaibi ilgi bekliyor, hepimiz hemfikiriz. ama yanlış yerden bekleyip kendini üzüyor.

Evet alti ustu doguracak Toyumvar. Dunyayi kurtaracak ulu bebegi dunyaya getirmeyecek, binlerce yildir milyarlarca kadinin yaptigi gibi doguracak... abartmayın bu kadar. Su kadar dogal bir olaydan travma yasayacak olanda dogurmasin Allah askina.
Doğum gayet zor bir olay. Basitleştirmeye gerek yok. Kafdın kadını neden hep eziyor anlamıyorum.

X