-
- Konu Sahibi kizilcik_serbeti
Ama bir önceki konunuzun başlığında bile bebekle yalnız kalmayı dert ettiğiniz anlaşılıyorbebeğime baksınlar diye gelmedim. ailemin baksın beklentim de yok. hastane burada diye geldim. aileme değil doktoruma ve hastanenin olanaklarına güvendiğim için geldim yanihala daha ailemden bir beklentim yok. kendi beneğim, kendi sorumluluğum. elma ile armutu karıştırmayın.
Siz söyleyince farkettim ben de şok oldumSiz doğumdan 5 ay önce farklı bir şehirdeki ailenizin evine gidip doğumdan sonra da orda birkaç ay orda kalıp ailenizle birlikte bebeğe bakmayı düşünmüyor muydunuz? Hatta doğumdan sonra o kadar uzun süre kalma, bebeğin babasina haksızlık edersin diyenlere hemen eve dönersem ailem kırılır demiştiniz?
endişelerim olması zaten normal, herkesin var. kaldı ki yorumlarda da bakabileceğime olan inancımın olduğunu yazmışım. ailemin yanımda olması sadece en azından bebeğimle ilgilenirken beni izleyecek tecrğbeli birileri olması ve yanlış yaptığım konularda beni eğitmeleri açısından tabii ki iyi bir sey. ama benim yasadığım ilde sağlık hizmetleri yeterli olsaydı gelmeyecektim. he bu defa annemi görüntülü arayıp böyle yaparsam olur mu, doğru mu diye sorardımAma bir önceki konunuzun başlığında bile bebekle yalnız kalmayı dert ettiğiniz anlaşılıyor
Ele verir talkını kendi yutar salkımı
Evet aynen sizde ailenize güvenip çocuk yapmışsınız.Eşinizin çalıştığı il belli eğer ailenize güvenmeseydiniz oradan tayin olduktan sonra bebek yapmayı düşünürdünüz ama ailenize güvendiniz gider doğururum bana ve bebeğe bakarlar diyerek.endişelerim olması zaten normal, herkesin var. kaldı ki yorumlarda da bakabileceğime olan inancımın olduğunu yazmışım. ailemin yanımda olması sadece en azından bebeğimle ilgilenirken beni izleyecek tecrğbeli birileri olması ve yanlış yaptığım konularda beni eğitmeleri açısından tabii ki iyi bir sey. ama benim yasadığım ilde sağlık hizmetleri yeterli olsaydı gelmeyecektim. he bu defa annemi görüntülü arayıp böyle yaparsam olur mu, doğru mu diye sorardımeğer bu da sayılıyorsa okay kabulüm ben de aileme gğvenip cocuk yaptım
Ha konu sahibi anasının kendisini çişe tutmasını istemişti zatenendişelerim olması zaten normal, herkesin var. kaldı ki yorumlarda da bakabileceğime olan inancımın olduğunu yazmışım. ailemin yanımda olması sadece en azından bebeğimle ilgilenirken beni izleyecek tecrğbeli birileri olması ve yanlış yaptığım konularda beni eğitmeleri açısından tabii ki iyi bir sey. ama benim yasadığım ilde sağlık hizmetleri yeterli olsaydı gelmeyecektim. he bu defa annemi görüntülü arayıp böyle yaparsam olur mu, doğru mu diye sorardımeğer bu da sayılıyorsa okay kabulüm ben de aileme gğvenip cocuk yaptım
Konu sahibi annesi onun yanına gelsin istemiş. Bu arkadaş annesinin gelmeme özgürlüğü var diye kendi ona gidip garantiye almışHa konu sahibi anasının kendisini çişe tutmasını istemişti zaten
Aslında arkadaş giderken yaşadığı yere annesini de götürecek ama hasta bir dede var anne ona bakıyor o yüzden götüremiyor anneyiKonu sahibi annesi onun yanına gelsin istemiş. Bu arkadaş annesinin gelmeme özgürlüğü var diye kendi ona gidip garantiye almış
Doğru o ayrıntıyı unutmuşumAslında arkadaş giderken yaşadığı yere annesini de götürecek ama hasta bir dede var anne ona bakıyor o yüzden götüremiyor anneyi
Bu daha büyük bedavacılık aslında, onların düzenine gidince evin hiçbir şeyiyle ilgilenmek zorunda da kalmayacak, akrabalar bebek görmeye gelince hizmeti ev sahibi yapacak, koca da yok, oh kebap iş.Konu sahibi annesi onun yanına gelsin istemiş. Bu arkadaş annesinin gelmeme özgürlüğü var diye kendi ona gidip garantiye almış
Kadıncağızın başında az dert varmış bir de (olursa eğer) kolik bebek sesi dinlesin, hayatı renklenirAslında arkadaş giderken yaşadığı yere annesini de götürecek ama hasta bir dede var anne ona bakıyor o yüzden götüremiyor anneyi
Olur mu aslında evinde durmak için can atıyor mecburiyetten kalacakBu daha büyük bedavacılık aslında, onların düzenine gidince evin hiçbir şeyiyle ilgilenmek zorunda da kalmayacak, akrqbalar bebek görmeye gelince hizmeti ev sahibi yapacak, koca da yok, oh kebap iş.
Hem de BEŞ AYOlur mu aslında evinde durmak için can atıyor mecburiyetten kalacak
benim cocugum olmuyordu hanımefendi. planlı gebelik şansım olsaydı ben de doğumu kış ayına denk getirmezdim.Evet aynen sizde ailenize güvenip çocuk yapmışsınız.Eşinizin çalıştığı il belli eğer ailenize güvenmeseydiniz oradan tayin olduktan sonra bebek yapmayı düşünürdünüz ama ailenize güvendiniz gider doğururum bana ve bebeğe bakarlar diyerek.
Ama konu sahibi hanımefendinin istekleri size fazla geldi hani onunda sizin olduğu gibi ilk doğumu ve o da tecrübesiz ya ayrıca görüntülü arasa bile yardım etmeyecek bir annesi var
ya hu çişe mi tutar, altını mı temizler ben bilemem. aynı konuyu mu okuduk? kardesim bi hafta okula gitmeyiversin benim doğumumdan önemli mi diyor kadın. ben yazsaydım su konuyu var ya ne esime saygısızlığım kalırdı, ne cocuguma karsı yetersizliğim.Ha konu sahibi anasının kendisini çişe tutmasını istemişti zaten
Allah kv de verse melek de gönderse insan zor/ iyi/ kötü/ planlı/ plansız zamanında yanında annesini ister hanımefendi :) olay sadece biseyi sorup öğrenmek değil zira yıl 2024 her türlü imkan mevcut. Anneyle aynı şey değilbenim cocugum olmuyordu hanımefendi. planlı gebelik şansım olsaydı ben de doğumu kış ayına denk getirmezdim.kv iyiymis mesela ona sorabilir. bende de kv bonusu yok mesela. görüyorsunuz Allah bir yerden alıyor, bir yerden veriyor.
Neden kayınvalideme gel dersem gelir ama ben istemiyorum diyorsunuz konu sahibinin annesi gel denmesine rağmen gelmiyor ayrıca söylediklerinizle de çelişiyorsunuz bu sefer de kayınvalidesine güvenip çocuk yapmış oluyor sizin deyiminizlebenim cocugum olmuyordu hanımefendi. planlı gebelik şansım olsaydı ben de doğumu kış ayına denk getirmezdim.kv iyiymis mesela ona sorabilir. bende de kv bonusu yok mesela. görüyorsunuz Allah bir yerden alıyor, bir yerden veriyor.
ay yok ben anlatamıyorumAllah kv de verse melek de gönderse insan zor/ iyi/ kötü/ planlı/ plansız zamanında yanında annesini ister hanımefendi :) olay sadece biseyi sorup öğrenmek değil zira yıl 2024 her türlü imkan mevcut. Anneyle aynı şey değil
gelsin demedim. siz “senin arayıp soracak annen var, onun yok” dediniz. ben de o zaman kv arasın sorsun dedim. ben yapmayı bilmediğim ama esimin sevdiği yemekleri de kv arayıp soruyorum. ama evime gel de oğluna su yemeği yapıver demiyorum.Neden kayınvalideme gel dersem gelir ama ben istemiyorum diyorsunuz konu sahibinin annesi gel denmesine rağmen gelmiyor ayrıca söylediklerinizle de çelişiyorsunuz bu sefer de kayınvalidesine güvenip çocuk yapmış oluyor sizin deyiminizle
Varmış işte kayınvalide bonusunuz arayıp tarif sorabildiğinize göregelsin demedim. siz “senin arayıp soracak annen var, onun yok” dediniz. ben de o zaman kv arasın sorsun dedim. ben yapmayı bilmediğim ama esimin sevdiği yemekleri de kv arayıp soruyorum. ama evime gel de oğluna su yemeği yapıver demiyorum.
Neden doğumdan sonra min 1 ay orda kalıp "25-30 gün yeter heralde benim çocuk bakımına alismama değil mi" diye soruyorsunuz o halde?gelsin demedim. siz “senin arayıp soracak annen var, onun yok” dediniz. ben de o zaman kv arasın sorsun dedim. ben yapmayı bilmediğim ama esimin sevdiği yemekleri de kv arayıp soruyorum. ama evime gel de oğluna su yemeği yapıver demiyorum.