- 20 Ekim 2024
- 110
- 113
-
- Konu Sahibi kizilcik_serbeti
siz haklisiniz ona sozum yok.ama iste başaran cocuk her turlu basarir ben buna inaniyorum.meslektasiz sizle.ben farkli bakiyorum sadece meslegimde.yani universiteyi cok zorluklarla okudum 3 gun akil hastanesinde refakatci kalirken vizelere calisiyodum loş isikta gurultude .ne oldu peki diger arkadaslarim cok rahat kosullardaydi. pek degisen birsey olmadi genelinden basariliydim yine.ama tabi haklisinjz egitim acisindan yine deYa diğer söylemleriniz değil ama kardeşim okula gitmesin lafı gerçekten çok bencilce. Kardeşinizin seviyesi iyi diye niye okula gitmesin bir hafta.. öğretmen olduğunuza emin misiniz? Sınıfınızda şu diyaloğu hayal etsenize.. oğlum bir haftadır neredesin niye gelmedin okula. Hocam gelemedim çünkü ablam doğurdu15 yıllık bir matematik öğretmeni olarak ben dumur olurdum.
Rabbim sağlıkla kucağınızı doldursun inşallahSendeki dert ben benim gibilere nimetti 14 evliyim RABBiM nasip etmedi bebek keşke evladım olsaydıda tek başıma doğuma gitseydim
Siz yoruma gelmişsiniz ama zaten sizinde sağlıklı bir psikolojiniz yok , eski konularınızdan belli, yeni doğmuş bebek varken, çatkapı gelinmesine bişey diyememek, kocaya laf söyleyememek , kocanızın sizinle ilgilenmek için sürekli yorgun olması ama misafire bayılması ( eski konularınızdan alıntı) Kadınlar hep sezaryen oluyor , normal doğuruyor. Bazen sadece eşleri oluyor yanında. Sanki bütün insanlar ağaçta yetişti, ilk doğuran sizsiniz. Doğumu bu kadar korkunç ve korkutucu olarak betimlemek sizin ve konu sahibinin ilgi görmek ve herkes benle ilgilensin isteğinizin sonucu.Altı üstü doguracak mı dogum basit bir olay mı ki heleki sezearyen ameliyat olsa nolucak. Normal dogumun travması nolucak. Hepsini geçtim annelik duygusu yüklendiğinde o kadın yanında annesinden başka kimseyi istemeyecekki. Ben ameliyattan çıktım eşime bagırdım babamı görünce baba diye aglamaya başladım. Kocaman kadın ağlaya ağlaya bir hal oldum. Çok haklı bir isyan
Nasıl güzel cımbızlayıp gelmişsin ne alaka ne alakaaa ne alaka yani şu benim yazdıgımla dediklerin. sen çok sağlıklısın sağlık dağıtıyorsun burda benim gibi binlerce hesap var eminim tek tek bütün kullanıcaların konualrını yorumalrını ezberleyip hepsine aynı yorum yapıyorsundur. İnsanı derdiyle vurmak ne bunu bunu yaşamıştın diye ikidebir buralardan çıkıcaksanız neden kadınların oldugu bir platform var da bizler akıl danışmak için buradayız. insanalr binlerce yıldır yaşıyor diye bu kolay bir durum olmuyor dinimiz bile annelik hakkında nasıl bahsetmiş okuyun. Ben daha hiç doguma giderken eşine bana bişey olursa çocuk sana emanet demeden o odaya giren kadın görmedim. Ama doğumdan sonra bizde dogurduk nolmuş diyen çok gördüm sizin gibi maşallah size yani.Siz yoruma gelmişsiniz ama zaten sizinde sağlıklı bir psikolojiniz yok , eski konularınızdan belli, yeni doğmuş bebek varken, çatkapı gelinmesine bişey diyememek, kocaya laf söyleyememek , kocanızın sizinle ilgilenmek için sürekli yorgun olması ama misafire bayılması ( eski konularınızdan alıntı) Kadınlar hep sezaryen oluyor , normal doğuruyor. Bazen sadece eşleri oluyor yanında. Sanki bütün insanlar ağaçta yetişti, ilk doğuran sizsiniz. Doğumu bu kadar korkunç ve korkutucu olarak betimlemek sizin ve konu sahibinin ilgi görmek ve herkes benle ilgilensin isteğinizin sonucu.
Siz doğumdan 5 ay önce farklı bir şehirdeki ailenizin evine gidip doğumdan sonra da orda birkaç ay orda kalıp ailenizle birlikte bebeğe bakmayı düşünmüyor muydunuz? Hatta doğumdan sonra o kadar uzun süre kalma, bebeğin babasina haksızlık edersin diyenlere hemen eve dönersem ailem kırılır demiştiniz?annenize mi güvenip cocuk yaptınız? kimse gelmek zorunda değil bence. esiniz dısında kimsenin bir mecburiyeti yok. yaparsa Allah razı olsun, yapmasa da canı sağ olsun. bence biraz ilgi istiyorsunuz sadece.
ben şahsi olarak kimseyi görmek istemiyorum doğumda. hatta ailemle ve esimle de konustum sadece esim olsun hastanede istiyorum. ailem bebek doğduktan sonra gelip görebilir tabii ki ama bakımımı, nazımı esim kadar kimse çekmez.
bebeğime baksınlar diye gelmedim. ailemin baksın beklentim de yok. hastane burada diye geldim. aileme değil doktoruma ve hastanenin olanaklarına güvendiğim için geldim yaniSiz doğumdan 5 ay önce farklı bir şehirdeki ailenizin evine gidip doğumdan sonra da orda birkaç ay orda kalıp ailenizle birlikte bebeğe bakmayı düşünmüyor muydunuz? Hatta doğumdan sonra o kadar uzun süre kalma, bebeğin babasina haksızlık edersin diyenlere hemen eve dönersem ailem kırılır demiştiniz?
AminRabbim sağlıkla kucağınızı doldursun inşallah
Tabi tabibebeğime baksınlar diye gelmedim. ailemin baksın beklentim de yok. hastane burada diye geldim. aileme değil doktoruma ve hastanenin olanaklarına güvendiğim için geldim yanihala daha ailemden bir beklentim yok. kendi beneğim, kendi sorumluluğum. elma ile armutu karıştırmayın.
e yok artık jdkdkd soktatesin savunması halt yemis kdjd bu nasıl bir bakış açısıTabi tabiherkes her koşulda doğuruyor, hatta evde doğuruyor. Olanağa ne gerek var ki
E dediler ya 'herkes doğuruyor ne bekliyorsunuz, bakın başınızın çaresine' diye. Öyle saça böyle tarak, ne diyeyime yok artık jdkdkd soktatesin savunması halt yemis kdjd bu nasıl bir bakış açısı
cok guzel yazmissin canimBak sana moral vereyimilk doğumumda annem yanımdaydı, ben normalmdoğum beklerken beni sezeryana zorlamaya kalkıştı, normal doğum zormuş, doğuma gittim. Özel hastane özel oda, annem ve eşim sancı çekerken yanımda, eşim elimi tutarken annem yumak sökerek (doğum kolay olsun diye batıl bir inanç) benim doğuşumu anlatıyordu. Bir ara eşim odada yokken elinde fotoğraf makinesiyle fotoğrafımı çekmeye çalıştı doğurdum eve geldik, o günlük yiyeceğim vardı zaten ama sonrasında bir kap yemek yapmadı, lohusanın çamaşırı gece dışarıda kalmaz diye geceden gündüze içeri dışarı çamaşır taşıyıp, kendini anlattı, sadece saçma sapan hurafeler uygulamaya çalıştı. Bebek görmeye gelenlere bir çay bile koymadı, ben kalkıp yaptım hepsini. Üzerine de kavga çıkardı 40ıma yakın, gitmeden önce, bana sinir krizi geçirtti.
2. Doğumda hastaneye götürmedik, sadece kocamla ben gittikevde oğluma baktı. Onda da ben hırs yaptım, yemek işini üzerine yıktım. Bu sefer 5. Günde kavga çıkartıp delirtti beni, 7. Gün sepetledim yıllardır yaptıklarını anlatsam inanamazsın, aslında inanırsın çünkü seninki de benimkinin bir benzeri, benim burada annemle ilgili konum var, açıp bakabilirsin de. Yaralı parmağa işediğini görmedim şimdiye kadar. Sonunda sıtkım sıyrıldı, görüşmüyorum mecbur kalmadıkça. Aramıyorum da, böyle ailecek çok mutluyuz.
Gelmediği daha hayırlı, kötü anıların olacağına, yok diye burukluğun olsun.
Bu arada yaşadığım şehirde de doğum ve çocuk bölümüne erkek girişi kesinlikle yasak, biz çok zorladık ama hiçbir şekilde başaramadık, kimsen yoksa yalnız kalacaksın diyerek kestirip atıyorlar.
Ayrıca doğurmayı küçümseyenlere de inanamıyorum, ya çocuğunuz yok doğum ne bilmiyorsunuz ya pislik olsun diye özellikle böyle yazıyorsunuz. Doğumda destek istemek premseslik değildir, beni pamuklara sarsınlar demek de değildir. Hiç yeni doğan görmemiş biri ne yapacağını bilmek için destek ister tabi ki, neden istemesin ki. İki acemi insan (karı koca) mekonyumu doğru temizlemeyi bile beceremeyecektir. Yol gösterecek birisi şart
kayinvalidem bile anneme telefonda demis once senin gitmen daha dogru olur annesi olarak diye.yani cidden insan utaniyor kayinvalidem iyi biri ama yani annesinin dogumuna gelmedigi gelin olcam gibi.can sıkıyorKv iyi biriyse sizi seviyorsa anne yerine koyun ki zaten aslında öyle bir ilişki olmalı normalde de ama çoğu evlilikte olmuyor maalesef.. Annenize de sinirli olmakta sonuna kadar haklısınız.
Biz o şansa sahip değiliz maalesef, ama çocuklarımızın öyle şansları olacak. Ben eminim kendimden. Gördüğümün yaşadığımın tersini yapsam yeter zatencok guzel yazmissin canim
hak veriyorum sana. tek istegi insanin arkasinda guclu bir anne figuru yoksa zaten ben guclu bir kadinim saygi duyulan biriyim .esim zaten her isi halleder .bazen insan kizim ben burdayim senin annen olarak lafini duymayi bekliyor